همانطور که پیشبینی میشد، مکانیسم ماشه در ۳۱شهریور، در ساعت ۲بامداد به وقت گرینویچ فعال شد. در این رابطه آمریکا اعلام نمود که با فعال شدن این مکانیسم، ۶قطعنامهٔ قبلی شورای امنیت شامل قطعنامههای ۱۶۹۶-۱۷۳۷-۱۷۴۷-۱۸۰۵-۱۸۳۵-۱۹۲۹دوباره به اجرا درخواهند آمد.
شارلاتانیسم حسن روحانی
حسن روحانی با دجالگری و شارلاتانیسم منحصر بهفرد خود، مدعی بود که چکیدن ماشه تأثیری در وضعیت رژیمش ندارد. او از این هم فراتر میرفت و آن را ناشی از شکست طرف مقابل میدانست و وعدهٔ جشن پیروزی میداد؛ وعدهیی که نه تنها از سوی دیگر باندها و اشخاص وابسته به نظام انعکاس نیافت، بلکه مورد سخره قرار گرفت. علی بیگدلی به او گفت که «دچار اشتباه شد که اعلام کرد ما شنبه و یک شنبه را باید جشن بگیریم» و افزود:
«مخالفت اتحادیه اروپا با آمریکا از یکسو بهدلیل اختلافاتشان با آمریکا و از سویی دیگر اختلافات روسیه و چین با آمریکا بود. اتحادیه اروپا نمیخواهد تمام رشتههای ارتباطی خود را با آمریکاییها قطع کند، اگر به همه این موارد نگاه کنیم، متوجه خواهیم شد اروپا با وجود اختلافات نمیخواهد با آمریکاییها قطع ارتباط کند» (رسالت. ۷مهر۹۹).
دو خدمت درخشان مجاهدین به مردم و تاریخ ایران
در پی گذشت یک هفته از فعال شدن این ساز و کار، اکنون نگاه یک رسانهٔ حکومتی به سوی نیرویی دوخته شده که مبتکر، طراح، پیشبرنده و به ثمر رساننده اقدامات بینالمللی علیه نظام ولایی و نوشانندهٔ جامزهر اتمی به خامنهای بود: «سازمان مجاهدین خلق ایران و شورای ملی مقاومت»
ممکن است بهدلیل تبلیغات مسموم و سیاست خائنانهٔ شیطانسازی بسیاری از هموطنان ما ندانند که چه عاملی باعث شد تا شاخ اتمی هیولای دینی بشکند. این موضوع مانند تحمیل آتشبس به خمینی در جنگ ۸ساله از جمله حماسهها و افتخارات مجاهدین بوده و چندان به آن پرداخته نشده است.
روزنامهٔ همشهری (۶شهریور۹۹) در اذعان به نقش مجاهدین در خوراندن زهر اتمی به خامنهای، بهنقل قولی از حسن روحانی میپردازد که در تاریخ ۴اسفند۸۶ در گفتگو با شبکهٔ یک تلویزیون حکومتی بیان شده است:
«این ماجرا از تیر ۱۳۸۱شروع شد، یک گروهی از (مجاهدین) آمدند یک گزارشهایی منتشر کردند از نطنز و اراک و... حساسیت درست شد، آژانس وارد شد، بعد قطعنامههای شورای حکام پیدرپی، پیدرپی» (۴ اسفند۱۳۸۶).
دست از شعاردرمانی بکشید و واقعنگر باشید!
این روزنامه در ادامه به این موضوع میپردازد که اعمال وتو از سوی دیگر کشورها علیه تصمیم آمریکا، تأثیری در توقف سازوکار ماشه ندارد و در چند سطر آنطرفتر نتیجه میگیرد: «با واقعنگری باید به صحنه نگریست و گامهای سیاسی ـ استراتژیک بعدی را سنجید و برگزید. واقعیت این است که ایالات متحده بهعنوان قطب اول اقتصادی، چنان سیطرهای بر اقتصاد جهان دارد، چنان تار و پود اقتصاد جهانی، از جمله اقتصاد اروپا و روسیه و چین با اقتصاد آمریکا در هم تنیده شده، که کاخسفید خوب میداند بهرغم همه تقابلهای اروپا و روسیه و چین بر سر مکانیسم ماشه، در نهایت رگ خواب آنها را در دست دارد. آمریکا خوب میداند که در تحلیل نهایی، اروپاییها کلان منافعی که با اقتصاد آمریکا دارند را قربانی منافعشان با ایران نمیکنند».
به انتخابات آمریکا دخیل نبندید، شفا نمیدهد!
از آنجا که صورت مسألهٔ اتمی (ممنوعیت دستیابی فاشیسم دینی به بمب اتمی) به قوت خود باقی است. تحلیلگران حکومتی میگویند حتی در صورت پیروزی بایدن در انتخابات آمریکا، وضعیت برای نظام آخوندی [اگر بغرنجتر از اکنون نشود] چندان تغییر نخواهد کرد؛ زیرا دمکراتها در زمان اوباما بهدلیل مشخصی تن به توافقنامهٔ برجام دادند. اکنون آن وضعیت سپری شده است.
«در چنین وضعیتی عدهیی در ایران به نتیجه انتخابات نوامبر آمریکا دل بستهاند که شاید بایدن بیاید و به برجام باز گردد. اما چرا بایدن باید به برجام بازگردد؟
مگر شرایط مانند سال۱۳۹۲ است که استراتژی و اولویت اوباما خروج از عراق بود و بر این اساس خط فریز کردن سایر تضادها، از جمله تضادهایش با ایران را داشت؟ فرایندی که به توافق اتمی منجر شد.
بیشک اگر بایدن ادعا میکند من به برجام باز میگردم، برجامی است که در آن توان موشکی و تأثیرگذاری منطقهیی ایران را هم هدف قرار دهد. همان خواستهای که ترامپ هم مطرح میکند که البته خط سرخ نظام است» (همان منبع).
مجاهدین و نقش تعیینکنندهٔ آنها
مهمترین مقوله که مهرهها و رسانههای حکومتی تلاش میکنند به آن اشاره نکنند یا با اکراه به آن میپردازند، نقش اخص مقاومت ایران در فعال کردن و فعال نگهداشتن دیپلماسی انقلابی علیه فاشیسم دینی است؛ با اینحال روزنامهٔ همشهری مانند سایر رسانههای سرسپرده به اصل ولایت فقیه، نمیتواند به این نقش اذعان نکند.
«به یاد داشته باشیم که سیاستهای کنونی کاخ سفید، سنا و مجلس نمایندگان، بهشدت تاثیرپذیر از لابیها و تبلیغات شبانهروزی (مجاهدین) است. کافیست به اجلاس مجازی که این گروهک تنها یک روز پیش از اجرایی شدن مکانیسم ماشه آمریکا برگزار کرد نگاه کنیم. اجلاسی به گفته خودشان در دو سوی آتلانتیک با شرکت ۹سناتور و ۲۰عضو مجلس نمایندگان آمریکا و رودی جولیانی و یک دوجین از شخصیتهای ضدایرانی دیگر. سناتورها، نمایندگان و شخصیتهایی هم از حزب جمهوریخواه ترامپ، هم از حزب دموکرات بایدن! حتی سناتور منندز، از بالاترین سناتورهای دموکرات که به هر دری میزند ترامپ دوباره انتخاب نشود، اما به (مجاهدین) و سیاستهای ضدایرانی آنها که میرسد، در کنار سناتورهای نئوکان و ضدایرانی مانند تد کروز و روبیو قرار میگیرد و ضمن حمایت از تشدید فشار و تحریم علیه ایران، از سرکرده (مجاهدین)، مریم رجوی حمایت میکند» (همان).
همشهری نمیتواند از سوختن کارت سلطنت و آلترناتیوهای دستساز ابراز شگفتی و سوزوگداز نکند. زیرا وقتی صحنه جدی میشود جز مقاومت ایران، هواداران و پشتیبانان آنها و کانونهای شورشی و خلق قیامآفرین کسی بر جای نمیماند.
«این سناتورها و نمایندگان در بیانیهها و سخنرانیهای خود، حتی رضا پهلوی و حکومتی پادشاهی را هم نفی میکنند تا بهصورت مونیستی، (مجاهدین) را آلترناتیو نظام جمهوری اسلامی جا بزنند» (همان).
چکیدن ماشه در خیابانهای ایران
نتیجهای که از آن میگیرد این است. دقت کنید:
«وقتی شطرنج سیاسی تا این حد بغرنج چیده شده، نه به اروپا میشود دل خوش کرد، نه به نتیجه انتخابات آمریکا»
آری، این بنبست فاشیسم دینی در مواجهه با مقاومت ایران است. این اظهارات در حالی ابراز میشود که هنوز یک هفته از فعال شدن مکانیسم ماشه نگذشته است. طبعاً آنچه نظام ولایی را به همهٔ باندهایش به مرثیهسرایی وامیدارد، نه فشارهای بینالمللی و نه مکانیسم ماشه که نیروی انقلابی در کمین و خلق شورشی است که هوشیارانه اوضاع را رصد میکند تا در شرایط مناسب ماشه را در خیابانهای ایران بچکاند.