728 x 90

مروری بر رسانه‌های حکومتی –شنبه پنجم خرداد ۹۷

گزیده روزنامه های حکومتی
گزیده روزنامه های حکومتی

روزنامه‌های حکومتی در روز شنبه پنجم خرداد مهم‌ترین عنوانهای خود را به مذاکرات برجامی وین اختصاص داده‌اند. روزنامه‌های باند روحانی تیترهای مثبت‌زده‌اند:

آرمان: با توجه به بررسی روشهای تضمین به ایران صورت گرفت؛ چراغ سبز +۱+۴برای ماندن برجام – ظریف: گرفتن ضمانت از اروپایی‌ها ناممکن نیست

آفتاب یزد: عراقچی: به حفظ برجام مطمئن تر شدیم

ابتکار: ایستگاه دوم دیپلوماسی برای نجات برجام

اطلاعات: تعهد کشورهای اروپایی به تأمین خواستهای ایران در برجام

ایران: برجام روی مدار اطمینان

جمهوری اسلامی: نخستین گام مثبت، کمیسیون مشترک برجام بدون آمریکا

 

روزنامه‌های باند خامنه‌ای هشدار داده‌اند و روزنامه‌های دلواپسان خامنه‌ای ضمن حمله به باند حسن روحانی به مذاکره با اروپا ابراز تردید کرده‌اند:

جوان: یک هفته مهلت به اروپا

حمایت: پس از نشست کمیسیون مشترک ۱+۴با ایران در وین، اروپا: شرطهای ایران دشوار است- عراقچی: ادامه حضور ایران در برجام به تصمیمات اروپا بستگی دارد – مدیر عامل توتال: سرمایه‌گذاری اروپا در ایران با تحریمهای آمریکا غیرممکن است

رسالت: کارنامه سیاه تروئیکای اروپایی؛ چرا به اروپا اعتماد نداریم؟

رسالت: مهدوی: خیانت اروپا سکوت در برابر نقض عهد آمریکاست

سیاست روز: پاسخ ماکرون را بدهید- رئیس‌جمهور فرانسه:گفتگو درباره موشکهای بالستیک و برخی موضوعات منطقه‌ای را با رئیس‌جمهور روحانی آغاز کرده‌ایم -

کیهان: برگزاری اولین نشست سران ایران و ۱+۴درباره سرنوشت برجام؛ ضرب‌الاجل ۷روزه را تمدید نکنید اروپا به‌دنبال خرید زمان است

کیهان: برجام قرار بود تحریمها را بردارد باقی حرفها بی‌اعتبار است

وطن امروز: ابوالفضل ظهره وند سفیر اسبق ایران در ایتالیا درباره ناتوانی اروپا در راضی کردن شرکتهای بزرگ اقتصادی برای تجارت با ایران می‌گوید؛ برجام چک برگشتی – دولت ما الآن یک چک برگشتی را دست گرفته و راه افتاده کشور به کشور می‌گوید که کمک کنید بخشی از این چک برگشتی نقد شود

 

در روزنامه‌های باند روحانی مذاکره را تنها راه برون‌رفت نظام از بن‌بست فعلی خوانده و ضمن حمله به دلواپسان تلویحا توصیه به عقب‌نشینی موشکی و منطقه‌یی در برابر اروپا کرده‌اند:

شرق: برجام در بیانات رهبری

در پی خروج آمریکا از برجام، موج جدید ضد‌برجامی دیگری از سوی دلواپسان سازماندهی و به‌ راه ‌افتاده است. گویا نقطه کور این غوغاسالاری هدفمند اکنون با موضعگیری ترامپ شفاف‌تر و رساتر شده است. هجمه یکپارچه و کاملاً هماهنگ دلالان تحریم در داخل با مخالفان برجامی مستقر در کنگره آمریکا با هدف فروپاشیدن اصل سند برنامه جامع اقدام مشترک، با قوام و صلابت بیشتری این بار رخ نموده است.

این افراد که بی‌شک جای منافع ملی را با منافع شخصی اشتباه گرفته‌اند، نمی‌خواهند یک بار هم که شده، در کنار ملتی قرار گیرند که نماینده خود را مأمور برداشتن موانع و تحریم‌هایی کرده‌اند که بیش از ۳۰سال است معیشت و زندگی و رفاه و آسایش آنها را هدف قرار داده است. بد نیست آماری از آقایانی گرفته شود که مخالف برجام هستند و داعیه ضد‌امپریالیستی دارند؛ ولی برخی از آنها آقا‌زاده‌هایشان در عیش‌ونوش در قلب امپریالیست هستند.

دنیای کنونی دنیای تعامل و کنش است؛ نه دنیای تقابل و خودمحوری. اگر هدف غایی نجات و سربلندی ملت ایران است، باید در راستای حفظ صلح و حفاظت از برجام و راههای ادامه آن قدم برداشت. بدون تعارف راه دیگری در جهان به‌هم‌پیوسته کنونی متصور و ممکن نیست.

شرق: هرمیداس باوند: بدون شک تاکتیک استفاده از ظرفیت اروپا می‌تواند شوک ناشی از عملکرد آمریکا را تا حدی کاهش دهد. پیشنهاد نگارنده از گذشته تا امروز ایجاد دفتر اتحادیه اروپا در ایران بوده است که می‌تواند منجر به باز شدن فضایی جدید در روابط شود؛ ایران امروز نخبگان و افرادی دارد که به‌دقت مسائل خارجی را از زاویه منافع ملی دنبال می‌کنند. نباید فقط با بدبینی نسبت به‌عملکرد اتحادیه اروپا نگریست و در‌عین‌حال باید به‌شدت از منحصرشدن رابطه به چین و روسیه پرهیز شود. رفتارهای اخیر روسیه نیز ثابت کرد ایران نباید همه تخم‌مرغ‌های خود را در یک سبد قرار دهد و ارتباطات خود را با دیگر بازیگران جهانی گسترش ندهد. ایران باید به اروپا هم نزدیک شود و فقط روسیه و چین را مورد توجه خود قرار ندهد. ایران امروز می‌تواند به توافقی به نام برجام تکیه کند. فراموش نکنیم اگر در دوره اوباما برجامی به دست نمی‌آمد،

شکل‌گیری تفاهم و توافقی که تحت عنوان برجام است، هیچ‌گاه در این دوره امکان‌پذیر نمی‌شد.

موضع‌گیریهای ترامپ درباره حمایت از عربستان و پیوندزدن برنامه هسته‌یی ایران با برنامه موشکی دفاعی ایران، نگرانی‌ها درباره آینده خاورمیانه را دوچندان کرده است. در این شرایط فرصت مناسبی به دست آمده تا ایران بتواند با اروپایی‌ها گفت‌ و گوهای سازنده‌یی را ترتیب دهد... اکنون نیز اگر اروپایی‌ها این خط مشی را در پیش بگیرند و در مقام مخالفت برآیند و حتی به سازمان تجارت جهانی شکایت کنند، فرایند خروج آمریکا آثار منفی آن‌چنانی نخواهد داشت؛ اما منوط است به این‌که اروپایی‌ها تا چه حد پایبند به توافق با ایران خواهند بود و می‌توانند شرکتهای خود را از تحریم‌های آمریکا مستثنا کنند. به همین دلیل ضروری است از هر گونه افراط و تفریط در مسأله برجام در داخل ایران پرهیز شود. باید فضایی ایجاد کرد که اروپا بتواند در قبال آمریکا و ترامپ موضعگیری جدی حقوقی خود را دنبال کند که هم به سود منافع اروپا و هم به نفع ایران است. ممکن است آنان بخواهند سه موضوع عدم دسترسی همیشگی ایران به فناوری هسته‌‌یی، ارتباط سیستم موشکی با بحث هسته‌یی و عدم دخالت در کشورهای همسایه به‌ویژه یمن را مطرح کنند؛ در‌حالی‌که این مسائل هم منوط به حل مسأله سوریه است. اروپا باید بتواند روی ظرفیت‌های ثبات‌بخش ایران در خاورمیانه حساب کند.

جهان صنعت: با این شرایط، باید گفت هیچ راه‌حل کوتاه‌مدتی پیش روی ما قرار ندارد و نمی‌توان قطعیت حضور ایران در شبکه مالی سوئیفت را تضمین کرد. اینجاست که پی می‌بریم تنها راه‌حل ممکن، مذاکره خواهد بود و تنها از این طریق است که می‌توان به آینده اقتصادی کشور امیدوار بود.

جمهوری اسلامی: به همین دهه اول ماه مبارک رمضان که پشت سر گذاشته‌ایم اگر نگاه کنید و پرخاش‌های سیاسی رد و بدل شده میان رقبای سیاسی داخلی به بهانه سیاه کاریهای رئیس‌جمهور فریبکار آمریکا و اطرافیان افراطی او را رصد نمائید، خواهید دید که چنگ انداختن شیطان بزرگ به‌صورت جمهوری اسلامی و ملت ایران به جای آن که تمام فریادها را متوجه دولتمردان آمریکایی کند به بهانه‌یی برای عده‌یی تبدیل شده تا رقبای سیاسی خود را بکوبند

تاسف بالاتر این است که حتی حاضرند با دشمنان همصدا شوند تا بتوانند رقبای خود را بکوبند. به سران چهار دولت حقیر منطقه که خروج ترامپ از برجام آنها را به وجد آورده و از سخنان بیمارگونه وزیر خارجه‌اش استقبال کرده‌اند توجه کنید و ببینید که چه کسانی در داخل با این چهار دولت همصدا شدند و به جای آن که بر سر آمریکا فریاد کنند، رقبای سیاسی خود را آماج حملات قرار داده‌اند. غریو شادی اینان از اقدام ترامپ و سخنان پمپئو، حتی فریادهای شادی آل‌سعود و آل خلیفه و شیوخ امارات و نتانیاهو را تحت‌الشعاع قرار داده است!

 

وحشت از اعتلای مقاومت و سوختن راه‌حلهای دجالگرانه موسوم به اصلاح طلبی در رسانه‌های هر دو باند دیده می‌شود

رسالت:محمدرضا باهنر: پس از خروج آمریکا از برجام، سخنرانی پر از تضاد وزیر خارجه این کشور، حاوی یک بحث جدید بود که باید با دقت به آن نگاه و مسیر خود را محکم‌تر و جدی‌تر و بر مبنای تحلیل واقع‌بینانه انتخاب کنیم

در این تردیدی نیست که فعلاً هیأت حاکمه آمریکا، تحلیل‌های خود درباره ایران را عمدتاً از زبان (مجاهدین) می‌گیرند...

امروز سیاست‌های آمریکا بر مبنای تحلیل‌های (مجاهدین) پیش می‌رود. آمریکا یک بار می‌گوید ما در پی تغییر نظام و بار دیگر می‌گوید در پی تغییر رفتار نظام هستیم اما واقعیت این است که از نظر محتوایی، تغییر رفتار نظام، با تغییر نظام تفاوتی ندارد.

ما معتقدیم اگر نظام برخی رفتارهایش را کنار بگذارد و اجازه برخی دخالت ها را به دشمن بدهد، دیگر جمهوری اسلامی نیست.

اعتماد: رادیکال‌ترین اصلاح‌طلبان هم در فضاهای مجازی از تیر توهین و استهزای کاربران بی‌نام‌ و نشان در امان نیستند. در فضای سیاسی امروز حتی آنهایی هم که برای اصلاحات هزینه داده‌اند ضربه‌گیر نظام خوانده می‌شوند که سندروم استکهلم دارند و به زندانبان خود دل باخته‌اند، روزنامه‌نگاری هم مدت‌هاست در فضای‌های مجازی به روز مالهنگاری تبدیل شده. در خارج از ایران هم گروهی نشسته‌اند که از هر طرف که کشته شود به سود آنهاست. گروهی که هم رسانه دارند و هم به موبایل و خانه همه هم نفوذ کرده است.

در فضای فعلی سکه رایج اصلاح‌طلبی نیست، آنچه خریدار دارد، آنچه لایک‌خورش زیاد است رادیکالیسم کوری است که هویتش را از مخالفت با تمامیت وضع موجود می‌گیرد. چرایی رونق بازار این براندازان سایبری پاسخ به پرسش ابتدایی این نوشته است. بدیل اصلاح‌طلبی، نه اصول‌گرایی که ویرانی خواهی شد و این تراژدی دوران ما است.

 

در روزنامه‌های باند دلواپسان حمله به سیاست مذاکره با اروپا که با اجازه خامنه‌ای است با پوش حمله به باند روحانی انجام گرفته و در مواردی مستقیم سیاست خود خامنه‌ای را زیر سؤال برده‌اند:

رسالت: علم الهدی: برجام اروپایی ادامه تجربه‌یی شکست خورده است

وطن امروز: مهدی محمدی: نخستین نکته این‌که سخنان رهبر معظم انقلاب اسلامی توصیف‌کننده تجربه‌ای است که نظام جمهوری اسلامی از برجام آموخته است. برجام علاوه بر این‌که برای مردم ایران در مقام یک ملت، واجد تجربه بوده، به نظام جمهوری اسلامی هم درس‌هایی آموخته است. اگر چه این درس‌ها بر رهبری نظام هرگز پوشیده نبود،

اوضاع در واقع ممکن است حتی بدتر از این هم باشد. برجام نه‌تنها موفق به برداشتن تحریم‌ها نشد، بلکه به‌دلیل چسبندگی بیش از حد دولت به برجام، از جایی به بعد خود به یک زیرساخت برای انباشت تحریم‌ها علیه ایران هم تبدیل شد.

در واقع اطمینان آمریکا از تداوم حضور ایران در برجام بود که- به‌عنوان یکی از اصلی‌ترین عوامل- خروج از برجام را برای آمریکا ساده و بی‌هزینه کرد

وقتی با طرفی مانند آمریکا مذاکره می‌کنید به او دلیلی می‌دهید که فشار را بیشینه کند تا بتواند در اتاق مذاکره امتیاز بگیرد. اگر یک ستون از راهبرد دو ستونی «فشار- مذاکره» تخریب شود، ستون دوم عملاً کار نخواهد کرد. تجربه بیش از یک دهه پرونده هسته‌یی به ما می‌گوید وقتی پای آمریکا در میان است، مذاکره مکمل فشار است، نه خنک‌کننده یا تعدیل‌کننده آن.

این بار، خطوط قرمز مدنظر رهبر معظم انقلاب اسلامی قبل از حصول هر گونه توافق علنی شده بنابراین مذاکرات محتوا و مسیر کاملاً مشخصی پیدا خواهد کرد.

خروجی مذاکره با اروپا- اگر قرار بر این باشد که خروجی حاصل شود- نه تکرار یا ادامه برجام، بلکه باید توافقی جدید باشد که بتواند مأموریت شکست خورده برجام یعنی کاهش تحریم‌ها را محقق کند.

تا کنون شواهد اندکی وجود داشته که بتواند ایران را متقاعد کند اروپا جایی بیرون این بازی ایستاده است. برعکس، انبوهی از نقل‌قول‌های مستقیم و غیرمستقیم از مقامهای اروپایی در دست داریم که تردیدی باقی نمی‌گذارد اروپا شریک پروژه آمریکا برای امتیازگیری فرابرجامی از ایران است و همین حالا هم در مذاکرات قصد دارد برجام را تا جای ممکن به حوزه‌های غیرهسته‌یی مورد درخواست آمریکا توسعه دهد.

امید به این‌که واقعاً ممکن است اروپا راهی متفاوت از آمریکا انتخاب کند بسیار کمرنگ است اما این جدایی پیش‌شرط ضروری برای هر گونه توافق در آینده خواهد بود.

واپسین نکته هم این است که شروط رهبر معظم انقلاب اسلامی درباره توافق با وجود عمق و دقت آن، حداقلی است و نشان از آن دارد که هدف ایشان نه دشوار یا پیچیده کردن مذاکرات، بلکه تضمین این است که مذاکره در همان مسیری انجام می‌شود که مردم ایران می‌خواهند و توافق دقیقاً ناظر به هدفی خواهد بود که مردم از هر گونه توافق احتمالی انتظار دارند.

 

بحرانهای اقتصادی –اجتماعی موضوع مشترک روزنامه‌های حکومتی در روز شنبه است:

آرمان: علی لاریجانی: حادثه کازرون حاصل بی‌تدبیری بود

ابتکار: کسری بودجه داریم اما نداریم!

ابرار اقتصادی: فشارها برای تثبیت نرخ ارز افاقه نکرد؛ عبور دلار از سد قیمتی ۴۲۰۰تومان

ابرار اقتصادی: ۴۶هزار میلیارد تومان منابع در سال ۹۶محقق نشد

اقتصاد ملی: روایتی تلخ از بازار این روزهای مسکن و اجاره بها: سونامی سهمگین قیمتها

تجارت: دستمزدهایی که نصف خط فقر نیست

جهان اقتصاد: احتمال بروز دوباره فاجعه هجوم حاشیه نشینها به پایتخت

صدای اصلاحات: گوشت گربه در سفره افطار مردم! در برخی از روستاهای محروم سیستان و بلوچستان مردم از گرسنگی به خوردن گوشت گربه روی آورده‌اند آقای روحانی و آقای فتاح چه کردید؟

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/d212255c-4215-4b19-ad57-eb154b213843"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات