تیترها و عنوانهای صفحات اول روزنامههای حکومتی در روز سهشنبه ۲۵دی ماه، تصویری از بحرانهای گریبانگیر نظام در عرصههای داخلی، منطقهیی و بینالمللی است. خبرهای داخلی شامل سقوط هواپیمای ۷۰۷، سقوط ماهواره رژیم، بودجه، و ابراز وحشت از چشمانداز قیام در سال ۹۸ هست.
در مورد سقوط هواپیما اغلب روزنامهها خبر را انعکاس دادهاند و برخی بهعلت سقوط و تناقضگویی مقامات حکومت پرداختهاند.
آرمان به قلم احمد خرم وزیر پیشین ترابری نوشته است: «تا وقتی که در کشور تحریمها وجود داشته باشد، صنعت هوایی در همین وضعیت میماند».
ایران هم نوشته است: «بر اساس گزارش یونیسف نرخ تصادفهای جادهیی در ایران ۲۰برابر بیشتر از میانگین جهانی است. در ایران نیز هر ساله ۲۸هزار نفر در اثر تصادف میمیرند و بیشتر از ۳۰۰هزار نفر مجروح و معلول میشوند. همچنین در هر ۱۹دقیقه، یک نفر در جادههای ایران میمیرد... مرگ و میرهای جادهیی، سالانه ۶میلیارد دلار هزینه به اقتصاد ایران تحمیل میکند».
ابتکار نوشته است:« برخی مسئولان از سخنگوی سازمان هواپیمایی کشوری تا فرماندار پردیس، این هواپیما را قرقیزستانی معرفی کردند.با این حال فرودگاه بیشکک قرقیزستان بهعنوان مبدأ پرواز این هواپیما، قرقیزستانی بودن این هواپیما را رد کرد... بالاخره این روابطعمومی ارتش جمهوری اسلامی ایران بود که مالکیت هواپیمای حادثهدیده، توسط ارتش را تأیید کرد».
جهان صنعت با عنوان «خطاهای گذشته تکرار شد» با اشاره به حادثهٔ مشابه در آبان ماه امسال در این فرودگاه نوشته است: « با توجه به حادثه دیروز و ماجرای آبان ماه، این دو فرودگاه در کنار فرودگاه ناجا به یک معضل تبدیل شده و باید پیش از هر حادثهیی برای آن چارهاندیشی کرد. یک خلبان با اشاره بهوقوع حادثه برای یک بوئینگ ۷۰۷ در زیبادشت البرز گفت: احتمال دارد بهدلیل همراستایی باندهای فرود فرودگاه پیام و فتح، خلبان در انتخاب محل فرود اشتباه کرده باشد».
دعوا بر سر سهمخواهی در بودجه ۹۸در عنوانهای روزنامههای باندهای حاکم دیده میشود:
جوان: بودجه ۹۸ رانت خواران را فربهتر میکند
جهان صنعت: بودجهیی برای رانت خواری
آرمان: یک قبیله پشت هر ردیف بودجه
روزنامههای هر دو باند حاکم به اجلاس ورشو علیه رژیم پرداختهاند. روزنامههای باند خامنهای که تا دیروز ابراز وحشتشان را انعکاس دادند از امروز به کوچک نمایی و ناچیز شمردن آن روی آوردهاند. اما از انعکاس دعوای باندی حول آن همچنان نگرانی آنها نمایان است.
کیهان خامنهای در یادداشت روز خود مدعی شده «نشست لهستان» برای اهل دقت، نشانه بلکه بشارتی بزرگ است» و سپس نوشته است: «تهدید و دغدغه اصلی، شبکه نفوذی است که با غفلت برخی مدیران، آرزو و عقده هرگز برآورده نشده دشمن را به خبر تبدیل و تحمیل میکند. یا تهدید دشمن را نزد افکار عمومی - یا مراکز تصمیمگیر و تصمیم ساز- «معتبر» مینمایاند. این شبکه، ایستگاه تقویت فشار دشمن است».
جهان صنعت هم نوشته است: « هدف غایی این تلاش واشنگتن مانعتراشی برای اروپا در مسأله سازو کار مالی است. اروپا وعده آن را برای برقراری برجام به ایران داده است.
به نظر میرسد عزم آمریکا با اقدامات و طرحهایی که از سوی پمپئو، بولتون و همچنین همافزایی از سوی مجموعههای عبری- عربی انجام و ارائه میشود، جدی است».
انزوای جهانی و منطقهیی رژیم و ضرورت عقبنشینی از ادعای رژیم در روزنامههای باند روحانی نیز دیده میشود.
ابتکار نوشته است: «برجام نه یک توافق بلکه چرخشی بیبازگشت از سیاستهای انتقادی و تهاجمی به سمت پذیرش قواعد بازی و جامعهپذیری یکی از واحدهای ناسازگار با نظم نوین جهانی بود».
آرمان هم به نقل از زیبا کلام نوشته است: « یکی از چالشهای جدی وزارتخارجه در سال ۲۰۱۹تلاش برای حفظ رابطه حداقلی با اروپا در برابر فشارهای تندروهای داخلی است. صادق زیباکلام با بیان اینکه بخش عمدهیی از چالشها ناشی از برخی از سیاستهای تندروانهای است که باعث ایجاد دردسرهایی برای کشور شده، چنانکه ما نتوانستهایم همپیمانان متحدی در منطقه داشته باشیم، افزود: چالشهای ناشی از اینگونه سیاستها در سال ۲۰۱۹ همچنان گریبانگیر وزارتخارجه خواهد بود. وی اظهار کرد: در همین چارچوب میتوان تلاش دستگاه دیپلماسی برای حفظ رابطه حداقلی با اروپا را نیز بهعنوان یکی از چالشها بیان داشت؛ چرا که برخی از تندروها در داخل علاقهیی ندارند که چنین ارتباطی تداوم پیدا کند و دنبال این هستند که این رابطه حداقلی را نیز قطع کنند. زیباکلام به چالش پیش روی وزارتخارجه در ارتباط با تصویب لوایح مربوط به FATF اشاره کرد و گفت: تصویب چنین لوایحی در حفظ رابطه حداقلی ما با اروپا مؤثر خواهد بود، گرچه عناصری در داخل کشور با تصویب این لوایح مخالف هستند و با فضاسازی روانی میخواهند مانع تصویب آن شوند».
هشدار نسبت به قیام مردم در سال ۹۸ به روزنامه های باند خامنهای هم رسیده است.
رسالت ارگان باند مؤتلفه نوشته است: « فتنه ۹۸ نیز کاملاً اقتصادی و با بهرهبرداری از نارضایتی اقتصادی است،مسئولان هوشیار باشند که نارضایتی در حوزه اقتصادی برای هیچ قشر و صنفی به وجود نیاید که اگر این اتفاق افتد مسئولیت متوجه آنهاست، چون دشمن بهدنبال کشاندن نارضایتی به کف خیابان است».