728 x 90

مروری بر رسانه‌های حکومتی –شنبه ۱۷شهریور ۹۷

مروری بر رسانه‌های حکومتی –شنبه ۱۷شهریور ۹۷
مروری بر رسانه‌های حکومتی –شنبه ۱۷شهریور ۹۷

روزنامه‌های حکومتی در روز شنبه ۱۷شهریور مهم‌ترین عنوانهای خود را به اظهارات خامنه‌ای در دیدار با خبرگان ارتجاع و ابراز وحشتش از انتشار «ویروس بدبینی» و ناامیدی مردم اختصاص داده‌اند. این نگرانی در مطالب روزنامه‌های هر دو باند حاکم دیده می‌شود. دود و دم حول اجلاس تهران با حضور رؤسای جمهور روسیه و ترکیه موضوع مشترک روزنامه هااست. دخیلبستنهای خامنه‌ای به روسیه و ترکیه مضمون مشترک تیترها و مطالب روزنامه‌های هر دو باند حاکم است. ضد و نقیض گویی در مورد به آتش کشیده شدن کنسولگری رژیم در بصره، تحریمها، حملات باندی به مجلس خبرگان و نهادهای وابسته به باند خامنه‌ای از مطالب روزنامه‌های باند روحانی است.

در مورد اجلاس تهران روزنامه‌های هر دو باند دود و دم اقتدار و اتحاد با روسیه و ترکیه و تاثیر‌گذاری در منطقه هوا کرده‌اند. اما در برخی مطالب گوشه‌هایی از واقعیت را نیز می‌توان دید. مثلاً جهان صنعت نوشته: «بغرنج بودن این حضور روسیه آنجاست که او با چراغ سبزهای تل‌آویو و نخست‌وزیر جنگ‌طلبش اجازه داده زمینه برای خروج ایران از جنوب سوریه فراهم شود. این بر‌هم‌کنشی پوتین و نتانیاهو بیانگر آن است که آنها با حضور تهران در سوریه موافقتی ندارند».

جهان صنعت در مطلب دیگری به قلم یک دیپلمات سابق رژیم نوشته است« هر چند دور از ذهن است که اجلاس تهران آخرین محل ممکن برای بررسی‌های نهایی بوده و به‌طور قطع آغازی است برای دور جدید بررسی مسائل سوریه.

هر چند نتایج ظاهری مربوط به اجلاس سه‌جانبه ایران، ترکیه و روسیه روشن است اما نباید این موضوع را فراموش کرد که به‌طور قطع مسائلی پشت پرده وجود دارد که برای رسانه‌ها و افکار عمومی روشن نمی‌شود. این موضوع از آن حیث مورد توجه و اهمیت قرار دارد که تصمیمات ژنو، آمریکا و اتحادیه اروپا نیز اهمیتی جدی داشته و در تصمیم‌گیری نهایی به‌طور قطع دخیل خواهد بود».

 

حمله روزنامه‌های همسو با روحانی به باند خامنه‌ای در عرصه‌های مختلف حاکی از بی‌اثر روضه‌های وحدت خامنه‌ای و تضعیف موقعیت او است.

آرمان به‌نقل از غرویان از حوزه قم نوشته است« خوب است که مجلس خبرگان و شورای نگهبان هم اجازه این سؤال از خود را بدهند. به‌طور کلی فکر می‌کنم گروه خاصی بحث نظارت مجلس خبرگان بر دولت را تنها برای فشار بر دولت طراحی کرده‌اند».

ابتکار هم با اشاره به بنیادهای مالی تحت‌امر خامنه‌ای نوشته است« این حجم از اقتصاد که موردِ حسابرسی دولت قرار نمی‌گیرد، اساساً حاکمیتِ دولت در اقتصاد را با چالشِ اقتدار مواجه ساخته است. موازی کاریِ آنها با دولت عملاً مانند «دوستیِ خاله خرسه» شده است. شلختگی که تولید می‌کند به خدماتی که می‌دهد نمی‌ارزد؛ لذا به ضدِ کارکرد تبدیل شده است. به‌نظر می‌رسد همه این نهادها و بنیادها، باید... تکفلِ رفاه و عدالت را به دولت بسپارند».

 

روزنامه‌های باند ولی‌فقیه ارتجاع حمایت ناگزیر خامنه‌ای از دولت روحانی را که در وحشت از خیزش مردم است به پای عنایت خامنه‌ای به مردم‌سالاری و «رای ملت» گذاشته و بر سر روحانی زده‌اند.

رسالت از جمله نوشته است« هر چند سازوکار قانون اساسی برای برکناری رئیس‌جمهور در صورت ناتوانی یا عدم کفایت سیاسی و اجرایی پیش‌بینی شده است و وضعیت بی‌ثبات بازار ارز و طلا، تورم فزاینده، رکود و برخی مفاسد اقتصادی و مدیریتی در مدیران ارشد دولت، شائبه جدی بودن بی‌کفایتی دولت را در رتق و فتق امور جاری کشور در اذهان متبادر ساخت اما... رهبر معظم انقلاب در شرایط فوق‌الذکر با بیان خود مبنی بر این‌که «دولت باید به کار خود ادامه دهد» در نقش حامی‌ترین مقام «دولت مستقر» ظاهر شدند».

کیهان خامنه‌ای هم به‌صورت بارزتری به «تلاش دشمن» اشاره کرده و علت حمایت خامنه‌ای از دولت افتان روحانی را این‌گونه توصیف کرده است:« تلاش دشمن برای «بدبین‌سازی مفرط مردم نسبت به نظام جمهوری اسلامی»، همه ارکان نظام و اجزاء موثرتر آن را شامل می‌شود که‌ در سخنان رهبری هم به آنها اشاره شد ولی از آن جا که در این معرکه، دشمن روی ناکارآمد نشان‌دادن نظام در «حل مسایل اقتصادی جامعه» متمرکز شده است، بدون تردید «بدبینی نسبت به دولت جمهوری اسلامی» در اولویت دشمن می‌باشد و از این روست که تمرکز رهبری هم در مقابله با توطئه دشمن و سدکردن حرکت ویروس بدبینی، روی دولت بیشتر از سایر نهادها است».

 

در روزنامه‌های همسو با باند حسن روحانی تأکید بر تداوم مذاکره و امضای اف.ای.تی.اف حاکی از تردید و کشمکش در بالای نظام بر سر این موضوع است.

اعتماد زیر عنوان «هزارتوی نپیوستن به اف.ای.تی.اف» نوشته است:« در چندین روز باقیمانده تا پایان مهلت قانونی برای پذیرش این قانون چندان امیدی به پذیرش آن وجود ندارد و در صورت گذر از مهلت قانونی امکان تمدید آن نیز بسیار کم قلمداد می‌شود؛ چرا که دور دوم تحریم‌ها از چند ماه دیگر آغاز خواهد شد و بدین ترتیب باید منتظر یک چالش جدی که تمایل شدیدی به ایجاد یک بحران اقتصادی و پیامدهای ناشی از آن دارند را در جامعه ملی خود باشیم. پیوستن به این کارگر وه شوک مثبت و امیدوارکننده‌ای به ایران وارد می‌کند، پذیرش FATF باید از طریق مجلس و مراجع قانونی صورت می‌پذیرفت و در صورتی‌ که این قانون به‌طور کامل و با توجه به آنچه نظام بین‌الملل و سازه‌های حامی آن مورد توجه قرار داده‌اند در ایران پذیرفته شود خود می‌تواند شوک معنادار مثبتی را وارد جامعه کند».

آرمان هم به‌نقل از حشمت الله فلاحت‌پیشه عضو کمیسیون امنیت مجلس ارتجاع نوشته است:« به عقیده من، نباید نگاه امنیتی به اقتصاد داشت، طبق قانون بودجه باید جذب ۶۳میلیارد تومان سرمایه خارجی داشته باشیم. جمهوری اسلامی ایران بنایی بر تصاعد و گسترش بحران ندارد. در واقع خوشحال هستم که چنین عزمی در سیاست خارجی کشور خود نمی‌بینیم که حتی وارد فضای جنگ و تقابل دیپلماتیک شود».

 

وضعیت بحرانی اقتصادی اجتماعی در عنوانهای مختلف روزنامه‌های هر دو باند دیده می‌شود:

ابرار: یک نماینده: خطر ورشکستگی در کمین صندوق های بازنشستگی کشور

ابرار اقتصادی: فرشاد مومنی: بی‌کیفیت‌ترین برنامه تاریخ در دست مجلس و دولت

جهان صنعت: تغییر ساعتی قیمت ها

رسالت: فلاحت‌پیشه رئیس کمیسیون امنیت مجلس: مراقب ستون پنجم تحریم باشیم

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/5931eac6-fab8-4a39-a67b-20a34982df78"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات