در روزنامههای حکومتی روز دوشنبه ۲۹مهرماه، مجموعهیی از بحرانهای داخلی و خارجی رژیم دیده میشود. ادامه واکنشها به حرفهای روحانی در مورد رفراندوم، برجام و FATF و پیشنهاد جدید فرانسه و ژاپن به رژیم همراه با بحرانهای اقتصادی اجتماعی از برجستهترین این بحرانها هستند.
روزنامههای باند ولیفقیه حملاتشان به روحانی را حول مذاکره و رفراندوم بهشدت ادامه دادهاند:
کیهان: حسین شریعتمداری: جناب روحانی! تسلیم که به رفراندوم و مذاکره نیاز ندارد، برای تسلیم شدن نیم متر پارچه سفید کافی است تا در مقابل آمریکا روی دست بلند کنید! آیا غیر از این است؟! آمریکا و اروپا با صراحت اعلام میکنند که منظورشان از مذاکره، حل و فصل مسائل فیمابین نیست بلکه نتیجهیی که از مذاکره در نظر گرفته و بر آن اصرار دارند را پیشاپیش اعلام کردهاند بنابراین چرا روحانی دیکتهنویسی ایران برای آمریکا و اروپا را مذاکره! معرفی میکند؟!
کیهان: روحانی در اظهاراتی بیربط در مراسم بازگشایی دانشگاهها گفت: «دعوا سر برجام نیست، مسأله بالاتری است... این اظهارات رئیسجمهور در حالی مطرح شد که وی شش سال قبل این نسخه را به اجرا گذاشت و پاسخ آن را با عهدشکنی و دهنکجی اروپا و آمریکا گرفت.
رسالت: ضرغامی: دوقطبیسازی روحانی سیاستی نخنماست که تماشاگر زیادی ندارد
فرهیختگان: اظهارات اخیر رئیسجمهوری در دانشگاه تهران که میان قائلان به «تعامل سازنده» و «تقابل مستمر» با جهان، دست به ایجاد دوقطبی زد یا یک هفته قبل از آن، ضمن بهترین توصیفکردن مجلس اول، علناً نظارت استصوابی شورای نگهبان را به چالش کشید، همگی از ایجاد یک صفبندی مجدد میان گفتمان دولت و جبهه رقیب حکایت دارند. بهنظر میرسد حسن روحانی برای تاثیر متبوع خویش بر کارزار انتخاباتی، تلاش دارد فقر دستاوردی دولتش را در حوزه داخلی با ایجاد یک دوگانهسازی حول موضوعات خارجی جبران کند.
در روزنامههای باند روحانی هم در مورد اظهارات او ضدو نقیض گویی دیده میشود:
ایران: گریزی از سیاست تعاملی نیست
آفتاب یزد: بارها در رسانهها از ابهام گویی حسن روحانی در این باره انتقادهایی شده است. اینکه چرا او مشخصاً به بیان اینکه باید در چه حوزهای همهپرسی شود، نمیپردازد؟
پیوستن و نپیوستن به FATF موضوع کشکمش روزنامههای حکومتی در روز دوشنبه است:
کیهان: اصرار مشکوک بر تصویب لوایح خسارتبار FATF
برخی دولتمردان به هنگام بزککردن توافق هستهیی برای مردم، مدعی شده بودند با این توافق همه تحریمها برداشته خواهد شد. اما درست برعکس این وعده اتفاق افتاد. و تلختر اینکه همین مقامات میگویند هیچ تضمینی نمیدهند که حتی با تصویب لوایح مورد نظر FATF، تحریمها برداشته شود(!)
رسالت: محمد فروزنده، عضو مجمع تشخیص مصلحت گفت: «نظرهای کارشناسی میگوید نباید عضو FATF شویم و پیمانها را بپذیریم زیرا این پیمانها باعث افشای اطلاعات کشور است و بستری برای تحریم بیشتر خواهد بود».
آرمان: مهدی پازوکی: رد این لوایح یعنی خودتحریمی. بسیاری از مخالفان FATF در لندن خانه دارند و خانوادههایشان در آنجا تحصیل میکنند، اما دستشان برای فریاد «مرگ بر آمریکا» همیشه گرهشده است.
در روزنامههای حکومتی دلواپسی نظام از تحولات لبنان دیده میشود:
جوان: اصلاحات یا زدن به مقاومت؟ همزمان دولت حریری که سالهاست با مدیریت ضعیف اجازه کار جدی به جریان متحد مقاومت و متحدان آن نداده و خودش از مسببان این وضعیت است، با پشتیبانی فرانسه و آمریکا طرحی را برای اصلاحات ارائه کرده است که در آن روی نقاط حساسی، چون مخابرات به نام لزوم خصوصیسازی دست گذاشته که بهطور مشخص تلاشی است برای حذف اشراف اطلاعاتی حزبالله که طبق قرارداد طایف سالهاست مخابرات کشور را دست دارد... این طرح با برخی محاسن صوری بهدنبال پوششی است برای تغییرات ساختاری علیه مقاومت. خصوصیسازی بخش تماسهای تلفنهای همراه و پایان دادن به روند محرمانه بودن اطلاعات حسابهای بانکی وزرا، نمایندگان و مقامات دولتی لبنان که در واقع آنها و مشخصاً مقامات وابسته به مقاومت را به اهداف آسان شبکههای تروریستی صهیونیستی تبدیل میکند، از مفادی هستند که اهداف اصلی این به ظاهر اصلاحات را مشخص میکند.
آرمان: لبنان بهدنبال تغییر قانون اساسی است؛ عربستان از آنجا که آغاز اختلافش با ایران بود، میخواست سعد حریری را تا حدودی تحت فشار قرار دهد تا مقداری جلوی قدرت حزبا... گرفته شود. سعد حریری بعد از آن هم باز به عربستان سفر کرده و احتمالاً طی روزهای آینده هم سفر خواهد کرد.
در مطالب روزنامههای دوشنبه در مورد کاهش تعهدات برجامی و وضعیت برجام وجوهی از بنبست نظام دیده میشود:
همدلی: ایران گام چهارم در کاهش تعهدات هستهیی را بهزودی کلید میزند. برنامهای که از سوی بخش عمدهای از صاحبنظران داخلی و خارجی بهمعنای پایان برجام و خروج طرفین از این معاهده خواهد بود.
رسالت: روز گذشته خبری مبنی بر طرحی مشترک میان ژاپن و فرانسه برای دادن وام ۱۸.۴۲میلیارد دلاری به ایران برای تأمین مواد غذایی و دارویی ارائه دادهاند. مهدی محمدی گفت: « هدف طرف مقابل تنها به نتیجه رساندن استراتژی فشار حداکثری علیه نظام از طریق وادار کردن ما به پایبندی کامل به برجام و پذیرش مذاکرات جامع برای فراتر بردن برجام از موضوع هستهیی و سرایت دادن الگوی برجام به حوزههای موشکی و منطقهیی است. ما در درگیری پارادایمی بزرگ قرار داریم و دیدگاههای طرفین بهقدری با یکدیگر فاصله دارد که هیچ زمینه مشترکی برای به نتیجه رسیدن دیپلماسی تا زمانی که یکی از طرفین به صورت اساسی دیدگاههای خود را تعدیل کند، وجود نخواهد داشت.».
برخی از سایر بحرانهای اقتصادی اجتماعی در روزنامههای هر دو باند حاکم دیده میشود:
ابتکار: اقتصاد کشور نیازمند یکی شدن در استراتژی و عبور از شعارزدگی است. موضوعی که بیتردید اگر به آن توجه نشود باید منتظر تبعات اجتماعی وخیمتری در قبال آن بود.
رسالت: امیرآبادی فراهانی: حذف چهار صفر از پول ملی تورم را کاهش نمیدهد
آرمان: خودروسازی فشل تا چه زمانی باید ادامه یابد
امتیاز: واردات قطعات خودرو در انحصار ۶نفر
امتیاز: مرکز آمار اعلام کرد: افزایش قیمت زمین و نرخ اجاره بها
کسب و کار: تولید قادر به ادامه کار نیست
نوآوران: وعدههایی که عملی نمیشود، سفرههایی که آب میرود
همدلی: در اقتصاد بیمار نه میتوان تولیدکننده بود و نه وارد کننده