روزنامههای حکومتی روز دوشنبه هفتم مرداد مهمترین عنوانهای خود را به حدس و گمان در مورد علت سفر وزیر خارجه عمان به ایران و پیامدهای آن اختصاص دادهاند. در کنار آن خبرهای مربوط به برگزاری اجلاس کمیسیون مشترک برجام در وین دیده میشود. کشمکشهای باندی بر سر مقصر بنبست برجام و وضعیت اینستکس در روزنامههای باند خامنهای موضوع مشترک است. پارهیی از بحرانهای اقتصادی و اجتماعی رژیم در کنار ابراز نگرانی از تداوم غارت و چپاول هم در روزنامههای هر دو باند حاکم دیده میشود.
سوزوگداز و لجن پراکنی نسبت به مقاومت ایران و اذعان به جنایتهای جنگی رژیم در مورد مجاهدین در روزنامههای هر دو باند حاکم دیده میشود:
رسالت: امیر پوردستان رئیس مرکز مطالعات راهبردی ارتش گفت: (مجاهدین) تمامی مکالمات ما را رصد میکردند و با کلیدواژههای رزمندگان ما آشنا بودند.
شرق: رازینی در گفتگو با جماران با بیان اینکه دادگاههای دستگیر شدگان در عملیات مرصاد بسیار کوتاه بود، گفت: بهدلیل وجود دادگاه جنگ رسیدگی به پروندهها بدون تشریفات انجام میشد. امام اجازه فرمودند که با عدم رعایت جزئیات آیین دادرسی محاکم تشکیل و به این جرایم در مناطق جنگی رسیدگی شود. پس عمق بند اول فرمان یا فتوای امام این بوده است که راه را برای تشکیل دادگاههایی با تشریفات کم و حداقلی باز کردند... یک عده از رزمندگان گفتند روحیه بچهها خراب است، شهید دادهایم، اینها را به کرمانشاه منتقل نکنید. همینجا حکم را اجرا کنید. در شهر جنگزده که تا دیروز در اشغال منافقین بوده و همه شهر از ترس منافقین تخلیه شده، کجا اعدام کنیم؟ یک ساختمان نیمهکاره بر سر یک سهراهی بود. طبقه اول آن ساخته شده بود و اسکلت طبقه دوم را زده بودند، ولی طاق نزده بودند. گفتم آنجا اجرا میکنیم. زمانی حوالی ساعت چهار یا پنج بعد ازظهر بود که ما موافقت کردیم حکم این سه نفر را در شهر اسلامآباد اجرا کنند و حکم آنها بهصورت حلقآویز اجرا شد.
در روزنامههای هر دو باند حاکم بهرغم ادعاهای عراقچی در مورد «سازنده» بودن اجلاس وین به شکست نظام و فشارهای اروپا بر آن اذعان شده است:
کیهان: کمیسیون مشترک برجام در سطح معاونان و مدیران کل ایران و ۱+۴برگزار شد. در این نشست از ایران خواسته شد تا گام سوم کاهش تعهدات خود را انجام ندهد. اظهارات مقامات حاضر در این نشست حاکی از آن است که برگزاری کمیسیون مشترک برجام، به جز اتلاف وقت نتیجه دیگری نداشته است.
جهان صنعت: هلگا اشمید در توئیترش نوشت: نشست فوقالعاده کمیسیون مشترک برجام برای بررسی ضرورت پایبندی کامل به تعهدات توافق هستهیی ایران در تمامی جنبههای آن برگزار شده است.
در روزنامههای باند ولیفقیه موقعیت بنبست نظام در برجام و اینستکس دیده میشود:
رسالت: طرح فریز فرانسویها مشروعیتبخشی به تحریمهاست
رسالت: رئیس سابق سازمان انرژی اتمی: با تصویب برجام، کشور تا ابد از تولید پلوتونیوم محروم شد
کیهان: ظاهراً در روزهای اخیر اتفاقاتی برای سازوکار اروپایی اینستکس رخ داده است که میتواند آن را به FATF دیگری تبدیل کند. فدریکا موگرینی از یکسو ادعا کرد که اولین تراکنشها ذیل اینستکس در حال انجام است و از سوی دیگر اعلام کرد که برای انجام این تراکنشها نیاز به شناسایی هویت مشتری (بخوانید اطلاعات اقتصادی ایران) داشتیم! از سخنان موگرینی میتوان اینطور استنباط کرد که اینستکس مأموریت FATF را برعهده گرفته و اطلاعات اقتصادی کشور را در اختیار اروپا قرار میدهد! در واقع اینستکس علاوه بر اجرای تحریمهای آمریکا، تبدیل به ابزاری برای دقیقتر شدن تحریمهای آمریکا خواهد شد!
بحرانهای اقتصادی اجتماعی همراه با حملات باندی به رقیب در روزنامههای هر دو باند حاکم دیده میشود:
کیهان: عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام میگوید دولت مثل دولت فاقد برنامه و نقشه راهکار میکند.
سیاست روز: در شرایطی که هر روز یک صفر به جمع صفرهای رقم نقدینگی کشور افزوده میشود و همراستا با آن نرخ تورم حرکت صعودی را در پیش میگیرد...عملکرد متولیان کار را به جایی رسانده که کمر مردم و مصرفکنندگان زیر این حجم بار گرانی و تورم خم شده
همدلی: قانون دستگاههایی را که با بودجههای دولتی ارتزاق میکنند، موظف به ثبت اطلاعات حقوق و مزایای خود در سامانه کرده است. تاکنون هیچ اطلاعاتی در قوه قضاییه بارگذاری نشده است. از مجموعه نهادها و بنیادهای زیر نظر رهبری و صدا و سیما نیز اطلاعاتی در سامانه حقوق و مزایا بارگذاری نشده است. آقایان قوه قضاییه و صدا و سیما و نهادهای حاکمیتی که نسبت به شفافسازی حقوق خود کمکاری میکنید، میزان دریافتی شما چقدر است؟
همدلی: محمد غرضی: در دولت های کشور ما برای اینکه بتوانند حقوقهایی مضاعف و غیرمتعارف را به مدیرانش بدهند، برنامهریزی زیادی شده و نتیجه اش این شده است که شاهدیم در قبال حقوق های بعضاً ۲۰میلیونی قیافهای کاملاً حق به جانب می گیرند و چنین مبالغی را حق طبیعی خود می دانند! این روزها که مردم انواع و اقسام مشکلات را تجربه میکنند و معیشتشان بهطور جدی به خطر افتاده است.
باز هم باید تأکید داشت، تبعیض باعث خواهد شد تا اعتماد در جامعه روزبهروز بیشتر به حاشیه رانده شود و خب! طبیعی است، چنین حالتی سرخوردگی عمومی و فاصلهافتادن بین مردم و مسئولان را موجب میشود. آیا میتوان از مردمی که احساس «غیرخودی» بودن دارد، توقع ایستادگی داشت و به آنها گفت، در راستای حفظ نظام و ارزشها مشقتها را تحمل کنند؟ قطعاً جواب این سؤال «نه» است.