روزنامههای حکومتی در روز پنجشنبه ۲۷تیرماه، مهمترین عنوانهای خود را به جلسهٔ دادگاه وزیر قاتل و زن اطلاعاتی رژیم اختصاص دادهاند. در کنار آن خبرهای مذاکره جویی ظریف در نیویورک و تکذیبهای مقامات حکومتی دیده میشود. برجام و رابطه رژیم با آمریکا موضوع مطالب روزنامههای هر دو باند حاکم است. بحرانهای اقتصادی اجتماعی موضوع مشترک روزنامههای هر دو باند حاکم است.
سوز و گداز از مقاومت ایران بهخصوص بعد از اجلاس نشستهای سالانه مقاومت در اشرف۳در روزنامههای هر دو باند حاکم دیده میشود:
وطن امروز: روند عملیات روانی علیه جمهوری اسلامی با کلید خوردن پروژه مشترک (مجاهدین)، دولت انگلستان و ترامپ تشدید میشود... یکسال پیش با داستانسرایی (مجاهدین)، یک دیپلمات ایرانی برخوردار از مصونیت سیاسی به اتهام تلاش برای انجام عملیات علیه (مجاهدین)، در آلمان بازداشت و سپس تحویل دولت بلژیک شد که اکنون بهطور غیرقانونی و خارج از چارچوب مقررات و عرف بینالمللی در زندان است. بهنظر میرسد... اینک ملکه انگلیس با همکاری مریم رجوی، برای دلجویی از ترامپ، وارد کارزار عملیات روانی علیه جمهوری اسلامی شدهاند.
آرمان: واکنش سردار جزایری به انتشار تصاویر یگانهای سایبری (مجاهدین)... وضعیت این گروه در جنگ تحمیلی که البته خساراتی را هم برای رزمندگان ما بهبارآورد آشکار است...
بحرانهای اقتصادی اجتماعی همراه با اذعان به تداوم غارت و چپاول در روزنامههای هر دو باند حاکم دیده میشود:
رسالت: مهار تورم با فشار به فقرا
ستاره صبح: برای رفع مشکلات مردم از مجلس کاری بر نمیآید
صدای اصلاحات: جدول آماری کودکان کار کشور رو به افزایش است
صدای اصلاحات: بحران آینده کشور بحران آینده شغلی خواهد بود
قدس: افرایش حقوقها نتوانسته فاصله بین تورم و سفره مردم را پر کند، سیاستهای حمایتی علاج ورم تورم نیست
مردمسالاری: رئیسی: اگر نظام مالی و بانکی اصلاح نشود هر روز شاهد تولید یک پرونده خواهیم بود
مردمسالاری: فرمانده پلیس راه کشور: بیکیفیتترین خودروها با گرانترین قیمت به مردم فروخته میشود
در روزنامههای هر دو باند حاکم اذعان به بحران اقتصادی و ناکارآمدی نظام دیده میشود:
رسالت: وزیر امور اقتصاد و دارایی هم بهتازگی از کاهش ۸. درصدی نرخ تورم ماهانه خبر داده این در حالی است که برخی کارشناسان کاهش تب قیمتها و تورم را در عمل نتیجه کاهش تقاضای مردم در اثر گرانیهای اخیر و کوچکشدن سبد خانوار مردم میدانند... نگاهی به موضوع گران شدن کالاهای اساسی مردم مثل رب گوجه، روغن، شکر و سیب زمینی بیانگر آن است که تمرکز مدیریتی دولت بیشتر معطوف به گفتاردرمانی و تقاضای نخریدن کالا از مردم است.
ستاره صبح: بادامچی عضو کمیسیون اجتماعی مجلس: اکنون وضع مردم بسیار نامطلوب است، بهویژه افرادی که مزدبگیر هستند. بسیاری از کارگران شغل خود را از دست داده و بسیاری حقوق دریافت نمیکنند و بسیاری از واحدهای تولیدی تعطیل شدهاند و یا با ظرفیت پایین کار میکنند... واقعیت این است که مشکل کشور ما اقتصادی نیست و ما نمیتوانیم مشکلی را که اقتصادی نیست، با راهکار اقتصادی درست کنیم. مشکل امروز کشور ما سیاسی است و تا زمانی که مشکلات ما از طریق سیاسی حل نشود، نمیتوان مشکلات اقتصادی را حل کرد.
ضدو نقیض گویی در مورد برجام و پذیرش یا رد میانجیگری فرانسه در روزنامههای پنجشنبه، وضعیت بنبست نظام را برجسته کرده است:
حمایت: ابراهیم کارخانهیی: آیا باید دست روی دست گذاشت تا دومینوی مکانیسم ماشه و عدم تصویب قطعنامه ادامه لغو تحریمها کلید بخورد و شاهد بازگشت تحریمهای غیرقانونی شورای امنیت باشیم؟ راهحل اما ساده است. جمهوری اسلامی پیش از فرا رسیدن این مرحله، ضروری است که پیشدستانه، خود را از تلهای که اروپا در مسیر ایران کار گذاشته، خارج کرده و در صورت کلید خوردن این سناریوی حریف، بهصورت رسمی از برجام خارج شود. در نتیجه، ایران دیگر بخشی از توافق هستهیی نیست که شامل مکانیسم ماشه شود
آرمان: نصرت الله تاجیک: در حال حاضر اتخاذ استراتژی کشیدن دندان نیش ترامپ توجیه دارد. این کاری بس سخت اما شدنی است... موضوع موفقیت مکرون در این سفر از جمله معادلات چند مجهولی است، اولین عنصر از منظر اهمیت نقشآفرینی و کمک به مکرون برای موفقیت در این اقدامش، آمریکا است. محور دوم خود ما و نحوه برخورد ماست؛ معتقدم اگر ما چند میانجی ناموفق داشته باشیم تصویری که دنیا از ما میگیرد تصویر خوبی نخواهد بود. بنابراین ما هم باید ارادهای داشته باشیم که این سفر موفقیتآمیز باشد.