728 x 90

مروری بر رسانه‌های حکومتی - چهارشنبه ۲بهمن۹۸

گزیده روزنامه‌های حکومتی
گزیده روزنامه‌های حکومتی

روزنامه‌های حکومتی امروز چهارشنبه دوم بهمن‌ماه، کم‌ترین اشاره را به تحولات اخیر عراق دارند. در مورد راه ندادن ظریف به داووس هم دو سه مورد آه وافسوس در روزنامه‌های هم‌سو با ظریف و روحانی دیده می‌شود. اخطار کشورهای اروپایی به رژیم را هم در حداقل انعکاس داده‌اند و بیشتر دود و دمهای خودشان علیه برجام و خروج از ان.پی.تی. را برجسته کرده‌اند. عمده‌ترین موضوعی که در روزنامه‌ها به چشم می‌خورد بحران نمایش انتخابات و حذف مهره‌های باند مغلوب است. که روزنامه‌های این باند را پر کرده است از انواع تهدید و چانه و زنی برای سهم بیشتر از قدرت و غارت در روزنامه‌های این باند دیده می‌شود. موضوع مشترک روزنامه‌ها، ادعای بهبود وضعیت اقتصادی و کاهش نرخ تورم است. که مرکز آمار رژیم اعلام کرده. این دروغها را هفته قبل هم روحانی گفت که روزنامه‌های حکومتی علیه‌اش نوشتند با کدام سرمایه‌گذاری و با کدام خط تولید جدید و افزایش شغل و صادرات تورم کاهش یافته؟ روزنامه‌های حکومتی یک رویکرد مشترک دیگر هم دارند و آن سکوت در مورد حرکات اعتراضی جوانان شورشی در شهرهای میهن است. اما از آنجا که واقعیت قیام و فضای انفجاری جامعه را به‌مثابه تهدید اصلی رژیم می‌دانند ناخواسته به هر مناسبتی به آن اشاره کرده و اعتراف کرده‌اند.

رسالت: پدافند مهم‌تر را دریابیم: سؤال این است که در حال حاضر، کدام دستگاهها یا افراد متولی پدافند در برابر هجوم سنگین دشمن در حوزه‌های فرهنگی و اجتماعی هستند و چرا این پدافند در بسیاری از موارد عمل نمی‌کند. بدتر آن‌که در بسیاری از اوقات، مجموعه پدافندی، به خودی شلیک می‌کند و به‌عکس شلیک پدافند به هواپیمای اوکراینی که سهوی بود، اینجا شلیک پدافند به نیروهای خودی، عمداً صورت می‌گیرد... خروجی‌های این سیستم، کاملاٌ ضد سیستم تربیت‌شده‌اند؟‌

آرمان:‌ شکاف بین مردم و حاکمیت از عواملی است که در سال‌های اخیر خود را نشان داده و برخی موارد وسیله‌ای شده تا نقدها به مسئولان به بالاترین میزان خود برسد... امروز به شرایطی رسیده‌ایم که شکاف بین مردم و مسئولان زیاد است اعتماد به شکل لازم وجود ندارد، عدم اعتماد هم وجود دارد. دولت یک چیز می‌گوید، بخش‌های دیگر یک چیز و این یک‌صدا نبودن قدرت، عدم اعتماد را افزایش می‌دهد. مردم با مجموعه مطالباتی که از دولت دارند احساس سرخوردگی می‌کنند چرا که به این مطالبات پاسخی داده نشده

جهان صنعت: با توجه به اعتراضات آبان‌ماه و اوضاع اقتصادی مردم و به‌دنبال آن، نارضایتی از شرایط سیاسی کشور... این وضعیت خطری نه صرفاً برای جریان خاص بلکه برای کل نظام قلمداد می‌شود... عدم مشارکت مردم و دلسردی از انتخابات موضوعی دور از انتظار نیست به‌ویژه در شرایط فعلی که اعتماد مردم نسبت به حاکمیت و دولت از دست رفته است.

در هیچ‌یک از روزنامه‌های حکومتی اساساً راه‌حلی دیده نمی‌شود که مشترک یا غیرمشترک باشد. یک دستهٔ روزنامه‌های باندهای مغلوب توصیه به آویختن به غرب برای یافتن راه‌حل کرده‌اند و روزنامه‌های باند رقیب هم بدون دادن راه‌حل خودشان به رویکرد آنها حمله کرده‌اند.

جوان: آمریکا برخلاف عرف بین‌الملل سردار سلیمانی را ترور کرد، اما منافع ملی ایجاب می‌کند، به سمت کاهش تنش با آمریکا از راههای دیپلماسی برویم! این چکیده‌ای از دیدگاه یک فعال سیاسی اصلاح‌طلب است!... این درست همان سیاستی است که آمریکایی‌ها و طرف‌های هم‌پیمان آنها بار‌ها تأکید کرده‌اند که باید از طریق تشدید فشار‌های اقتصادی جمهوری اسلامی ایران را وادار به دادن امتیاز‌های دیگر (بخوانید تسلیم) کنیم.

روزنامه مستقل: با توجه به ارتباط سازنده‌یی که عمان با سایر کشورهای منطقه و جهان برقرار کرده، همواره یک پل ارتباطی برای کاهش تنش بین جمهوری اسلامی با سایر کشورها به‌ویژه‌ ایالات متحده آمریکا بوده است... میانجیگری عمان فرصت بسیار مغتنمی است که می‌تواند مواضع دو طرف متخاصم را به هم نزدیک کند و بهتر است از این فرصت به‌خوبی و با هوشیاری استفاده شود.

ستاره صبح: موضوع اجلاس داووس بیشتر مسائل اقتصادی است و حضور وزیر خارجه می‌توانست برای کاهش اثر تحریم‌ها و مشکلاتی که برای کشور در پی داشته است مفید باشد... نمی‌توان اهمیت اجلاس را نفی کرد؛ بنابراین عدم حضور در چنین اجلاسیه‌هایی فرصت گفتگو و دیپلماسی را از بین می برد

وطن امروز: در حالی ظریف خروج از ان.پی.تی را به‌عنوان پاسخ ایران به ارجاع پرونده هسته‌یی به شورای امنیت عنوان کرده است که توافق برجام هم‌چنان پابرجاست و در نتیجه تعهداتی که ایران در این توافق پذیرفته گسترده‌ترین رژیم بازرسی‌ها علیه ایران اعمال می‌شود.

جهان صنعت: نقوی حسینی سخنگوی کمیسیون امنیت مجلس: ما از برجام خارج نمی‌شویم و فعلاً پروتکل الحاقی را داوطلبانه اجرا می‌کنیم و در چارچوب NPT نیز همکاری داریم اما با ادامه‌دار بودن بدقولی اروپا می‌توانیم در این همکاریهای خود تجدید نظر کنیم و حتی از NPT خارج شویم تا اروپا را وادار به اجرای تعهدات (برجامی) کنیم‌.

کیهان: ابراهیم کارخانه‌یی رئیس پیشین کمیته هسته‌یی مجلس: در چنین شرایطی باقی ‌ماندن جمهوری اسلامی ایران در برجام به‌مثابه قرار دادن کشور در لبه تیز توطئه دشمن است که زمان آن را طرف مقابل طراحی و برنامه‌ریزی می‌کند! بدون شک هر گونه سهل‌انگاری در چنین شرایطی فرصت دادن به دشمن برای انجام توطئه‌های بیشتر است!

ملاحظه می‌شود در ضدو نقیض گویی روزنامه‌های هر دو باند وضعیت بن‌بست نظام که در مقاله کیهان تلویحا به آن اشاره شده بود برجسته شده است. این مطالب در کنار خبرهایی مثل گرفتن سیاست خارجی رژیم از وزارت‌خارجه و سپردنش به شورایعالی امنیت رژیم که روزنامه‌های مختلف به‌نقل فلاحت‌پیشه درج کرده‌اند و یا وضعیت بودجه ۹۹و مالیاتهایی که دولت بر درآمد اقشار متوسط و ضعیف بسته است، یا بحران اف.ای.تی.اف و بحرانهای بیکاری،رکود و تورم و سیل که در روزنامه‌های حکومتی منعکس است مجموعاً تصویری از رژیم غرق در بحران و بدون راه‌حل ارائه داده است.

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/be30421c-fd33-4965-b0fb-ea53f67843eb"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات