728 x 90

مروری بر رسانه‌های حکومتی –چهار‌شنبه ۴اردیبهشت ۹۸

مروری بر رسانه‌های حکومتی –چهار‌شنبه ۴اردیبهشت ۹۸
مروری بر رسانه‌های حکومتی –چهار‌شنبه ۴اردیبهشت ۹۸

روزنامه‌های حکومتی مهم‌ترین مطالب و عنوانهای امروز چهارشنبه چهارم اردیبهشت خود را اختصاص داده‌اند به تحریم نفتی آمریکا، برجام، FATF، ابراز نگرانی از پیامدهای تحریم و چشم‌انداز سیاست‌های آمریکا در قبال رژیم و هشدارهای اقتصادی بعد تحریم‌ها و لیست‌گذاری سپاه. خبرهای مربوط به سیل به شکل سازمان‌یافته‌یی از روزنامه‌های حکومتی رخت بربسته. اما در مواردی به پاره‌یی از واقعیتهای وضعیت مردم و نگرانیهای رژیم اذعان شده است.

 

تشکیک نسبت به موفقیت هیأت ویژه گماشتهٔ روحانی برای تحقیق در مورد سیل در روزنامه ارگان دولت روحانی دیده می‌شود:

ایران: هیأت ویژه گزارش ملی سیلاب‌ها در شرایطی تشکیل می‌شود که جامعه ایران کم‌اعتمادتر از گذشته شده... هیأت ویژه گزارش ملی سیلاب‌ها در شرایطی تشکیل می‌شود که جامعه ایران کم‌اعتمادتر از گذشته شده...

 

یک روزنامهٔ باند خامنه‌ای در میان دود و دم در مورد رسیدگی به سیل‌زدگان ناگزیر به اعترافاتی شده است که این اعترافات حاکی از فضای ناکارآمدی رژیم و نارضایتی سیل‌زدگان است:

وطن امروز: برای خوزستانی‌ها پایین آمدن آب تازه آغاز ماجرایی دیگر است. آغاز بحرانی دیگر و یک بلاتکلیفی که احساسش می‌کنند. برای آنها که زمینهای کشاورزی‌شان زیر آب رفته، برای آنها که حالا خانه‌های‌شان محل مناسبی برای سکونت نیست، برای آنها که دام‌های‌شان بر اثر سیل تلف شده و برای آنها که معیشت‌شان در سال پیش‌رو دچار اختلالات جدی شده،... نیازمندی‌های ضروری و فوری در مناطق سیل‌زده را می‌توان به چند دسته مهم تقسیم‌بندی کرد. اقلام خوراکی و دارویی، امکانات حداقلی زندگی در شرایط بحرانی و نیازمندی‌های ضروری جهت تغذیه و انتقال دام‌ها از اصلی‌ترین نیازهای فعلی مردم در مناطق سیل‌زده است.

 

هر چند روزنامه‌های حکومتی با دود و دم تلاش کرده‌اند پیامدهای تحریم نفتی را ناچیز جلو دهند اما مواردی از ابراز نگرانی در روزنامه‌های باند روحانی دیده می‌شود:

آرمان: در حال حاضر استراتژی تیم ترامپ تحریم‌های اقتصادی است و بر این نظرند که نیازی به تحمیل هزینه‌های نظامی بر مالیات‌دهندگان آمریکایی نیست. هدف آمریکا از اعمال تحریم‌ها تغییر رفتار ایران است.

ابتکار: عدم تمدید معافیت‌های نفتی توسط آمریکا این‏بار می‌تواند دولت را با کسری بودجه بی‏سابقه‌ای روبه‏رو کند

جمهوری اسلامی: با اجرای مکانیسم تنبیه برای خریداران نفت کشور از ۱۱اردیبهشت‌ماه جاری، صادرات رسمی نفت ایران به مقدار قابل توجهی کاهش خواهد یافت و نتایج محتمل این کاهش درآمد از زاویه اعداد و ارقام، می‌تواند آثار ناگوار فراوانی برای اقتصادمان داشته باشد.

جمهوری اسلامی: امیری معاون وزیر و رئیس سازمان اطلاعات خارجی و نهضت‌های وزارت اطلاعات: دشمنان با درک وابستگی اقتصاد ایران به نفت برای تحریم آن وارد عمل شدند تا میزان درآمدهای کشور روزبه‌روز کاهش یافته و فشارهای اقتصادی موجب افزایش نارضایتی میان مردم شود.

 

روزنامهٔ ارگان دولت روحانی با ترسیم فشارهای آمریکا بر رژیم به‌صورت غیرمستقیم ضرورت تمکین و مذاکره را مطرح کرده است:

ایران: حسین موسویان: شرایط بحرانی روابط آمریکا و ایران به تدریج وخیم‌تر می‌شود.. اقدام بی‌سابقه آمریکا مبنی بر قرار دادن نام سپاه پاسداران انقلاب در فهرست سازمانهای تروریستی نشانه‌ای از جدی‌تر شدن ابعاد خصومت دولت آمریکا نسبت به جمهوری اسلامی به‌شمار می‌آید. ذیل چنین رویکردی منافع حیاتی ملی ایجاب می‌کند مسئولان امنیت ملی کشور از شرایط موجود و پیش رو درک صحیح داشته و تصمیمات درست و بموقع اتخاذ کنند... برای ترامپ ریسک مذاکره با ایران در دوران انتخابات بسیار خواهد بود. ضمن این‌که نتیجه انتخابات آمریکا نباید عامل تعیین‌کننده‌ای برای تصمیمات مقطع فعلی کشور باشد زیرا اولاً محبوبیت ترامپ افزایش یافته و هیچ تضمینی هم وجود ندارد که دموکرات ها پیروز انتخابات باشند

 

هشدار نسبت به شرایط وخیم اقتصادی اجتماعی در روزنامه‌های هر دو باند حاکم دیده می‌شود:

وطن امروز: قطعاً آمار تورم ۳۰درصدی حق مطلب را ادا نمی‌کند، چرا که آمار کلی تورم شامل تمام شاخصهای اقتصادی می‌شود و وقتی به تغییرات قیمتی در حوزه‌ای خاص مانند کالاهای اساسی نگاه می‌کنیم نرخ تورم نجومی می‌شود.

جهان صنعت: سیگنالی که از نخستین گزارش تورمی مرکز آمار در سال ۹۸فرستاده می‌شود‌، زنگ خطر جدی برای دولت محسوب می‌شود. رسیدن تورم نقطه به نقطه به کانال ۵۰درصد بدون شک تبعاًت منفی بسیاری‌ هم برای دولت و هم برای مردم رقم می‌زند... اگر دولت روحانی نتواند قدرت خرید مردم را به وضعیت فروردین سال ۹۷برگرداند، فاتحه تولید خوانده می‌شود. رکود عمیقی در بازار حکمفرماست‌. مردم قید خرید بسیاری از کالاها را زده‌اند‌. تولید از رونق افتاده و افزایش هزینه‌های تولید منجر به بیکاری و اخراج بسیاری از کارگران شده است...

 

برجام و FATF صورت بحران جدیدی بعد از لیست‌گذاری و تحریم نفتی رژیم در روزنامه‌های حکومتی دیده می‌شود:

کیهان:‌ هم‌اکنون آمریکا هیچ تعهدی در مقابل برجام ندارد، اروپا نیز هیچیک از تعهدات برجامی خود را نپذیرفته و انجام نمی‌دهد و فقط ایران است که همه امتیازات را داده است، تأسیسات هسته‌یی را نابود کرده است و در مقابل به جای لغو تحریم‌ها، با افزایش آن روبه‌رو شده است، دهها فشار اقتصادی و سیاسی دیگر را نیز بر دوش کشیده است! و با ادامه حضور خود در برجام باید تعهدات و محدودیت‌های بعدی را هم بپذیرد!

اکنون این سؤال با دولت محترم در میان است که کدامیک از موارد یاد شده را می‌توان انکار کرد؟! اگر هیچیک از آنها قابل انکار نیست که نیست، آیا ادامه حضور ما در برجام ذلت‌بار-‌و با توجه به اصل و اساس برجام که کلاهی گشاد بوده است، ذلت مضاعف- نیست؟!

سیاست روز: هنوز از شوک وعده‌های محقق نشده‌ای چون چرخیدن سانتریفوژ در کنار چرخ زندگی مردم خلاص نشده‌ایم، هنوز تورم چند رقمی و دورقمی شدن نرخ‌ها حتی در مورد پیاز، گوشت، مرغ و... را هضم نکرده‌ایم، هنوز از شوک دونرخی شدن بنزین رها نشده‌ایم که مدافعان برجام با همان فرمول «اگر تصویب نکنیم معیشت مردم را چه کسی جواب می‌دهد» شروع به فشار برای تصویب پالرمو و سی.اف.تی و مفاد اف.ای.تی.اف کرده‌اند... مدافعان برجام یک روز برای هم‌رنگ جماعت شدن لباس سپاه پوشیده و می‌گویند من سپاهی هستم تا آن را در اینستاگرام به اشتراک گذاشته و لایک بگیرند اما روز دیگر مصاحبه می‌کنند که اقدام آمریکا در تروریست اعلام کردن سپاه ربطی به پیوستن به کنوانسیون مبارزه با تروریست ندارد! و سینه سپر می‌کنند که اگر به این کنوانسیون نپیوندیم ما مسئول پاسخ به افکار عمومی نیستیم و یادشان می‌رود که تا همین الآن هم پاسخ افکار عمومی را ندادند

آرمان: اگر ایران می‌خواهد در تعامل مالی و پولی با دنیا باشد، باید به سمت شفاف‌سازی در جهت عدم پولشویی و جرایم مربوط به جابه‌جایی پول حرکت کرده و اطمینان دنیا را به خود جلب کند. لذا عدم مراودات مالی با دنیا در اثر نپیوستن به FATF ایران را منزوی خواهد کرد.

 

 

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/751940ba-121e-4df5-923f-90e2d5fa54b8"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات