728 x 90

مهم‌ترین عنوانهای روزنامه‌های حکومتی در روز چهارشنبه دوم اسفند ماه

گزیده روزنامه های حکومتی چهارشنبه
گزیده روزنامه های حکومتی چهارشنبه

 

بیشترین عنوانهای روزنامه‌های حکومتی در روز چهارشنبه دوم اسفند به پیدا شدن لاشهٴ هواپیمای سقوط کرده در دنا انتقال اجساد سرنشینان و طرح ابهام‌های جدید در مورد سقوط هواپیما و دعواهای باندی حول آن اختصاص یافته است. همچین تیترها و مطالب بسیاری روزنامه‌های هر دو باند برای فضا سازی حکومتی جهت توجیه سرکوب و دستگیری مردم و دراویش، صفحات اول و داخل روزنامه‌های حکومتی را پر کرده است:

آفتاب یزد: سرنشینان سالم هواپیما چه شده‌اند؟

آرمان: با وجود حوادث متعدد و فشار به دولت وزیر راه بیگانه با استعفا

ابرار اقتصادی:  به‌دلیل عدم توانایی در مواجهه با بحرانهای حمل و نقل؛ استیضاح مجدد وزیر راه کلید خورد

اقتصاد پویا: استیضاح وزیر راه در ۵محور قطعی شد

جهان صنعت: لاشه هواپیما و پیکر سر نشینان پیدا شد؛ ابهامات پرواز یاسوج

خراسان: سناریوهای سقوط آسمان و معمای رادار فرودگاه

مستقل: آخوندی وزیر راه و شهرسازی: پرواز تهران- یاسوج ایرادی نداشت، واقعاً همه چیز مبهم است

حمایت:‌ دراویش آشوبگر دستگیر شدند

تیترهای مربوط به تخاصمات در رأس نظام در  روزنامه‌های هر دو باند حاکم جایگاه ویژه دارند. از حملات باندی تا واکنشهای منفی به حرفهای خامنه‌ای:

آرمان: جهانگیری: قانون اساسی نیازمند بازنگری

آفتاب یزد: معاون اول رئیس جمهور: طرفدار برخورد با احمدی‌نژاد نیستیم

ابتکار: مطهری: اگر امضاها به حد نصاب برسد سؤال از رئیس‌جمهوری کلید می‌خورد

اطلاعات: جهانگیری: فضا سازی مخالفان دولت به زیان کل نظام است

تجارت: مجید انصاری: بیانات رهبری مبنای گفتگوی ملی شود

رسالت: آملی لاریجانی: برای اعتراض به یک حکم نظام و رهبری را زیر سؤال می برند

بحرانهای اقتصادی – اجتماعی از دیگر عنوانهای چشمگیر در صفحات اول روزنامه‌های چهارشنبه است:

آرمان:‌20هزار دکتر بیکار داریم

ابرار: رئیس سازمان بازرسی کل کشور: در حال پیگیری اختلاس در وزرات نفت هستیم

افکار: ارزش ریال ایران 20درصد افت کرده ست

تجارت: تبعات افزایش نرخ ارز و بسته بانک مرکزی؛ «تولید» قربانی همیشگی

جهان صنعت: بانکها در دام بدهیهای دولت

سیاست روز: دشنه بانک مرکزی بر کمر تولید

عصر ایرانیان: پیمانهای پولی در بن‌بست کاهش ارزش ریال

مستقل: ناطق نوری: 250حزب ما به تعبیر رهبری حزب نیستند قبیله هستند

هدف و اقتصاد: ایست سرمایه‌گذاری از سوی بخش خصوصی

وحشت از قیام و هشدار نسبت به چالشها و گسلهای موجود در جامعه و ناهمخوانی نظام ولایت فقیه با واقعیتهای جامعه، موضوعاتی است که در واکنش به حرفهای خامنه‌ای در مورد عدالت اجتماعی، مضمون مشترک روزنامه‌های همسو با باند روحانی شده است:

جهان صنعت:‌ علاوه بر بی‌عدالتی در‌آمدی و منطقه‌ای، نابرابری جنسیتی، سیاسی (دسترسی به قدرت)‌، دینی- مذهبی، بهداشتی، آموزشی، شغلی، حقوقی و قضایی ‌همه ابعادی از بی‌عدالتی را در ایران نشان می‌دهند. این شکاف بزرگ و رو به گسترش جامعه ایران را در معرض بحران‌‌های فزاینده قرار داده... به یاد داشته باشیم که اگر ‌چه در صدر بی‌عدالتی‌ها و بحرانهای کنونی مسایل اقتصادی قرار دارد اما راه‌حل بحرانها قطعاً سیاسی است.

ابتکار: همواره یک تناقض جدی وجود داشته و دارد. تمام مولفه‌های اسلامی و حتی فقهی در بستر «سنت اسلامی» تعریف می‌شوند. لیکن اداره جامعه در عصر مدرن اقتضائاتی دارد که مجموعه آنها در بستر دانش نوین تعریف شده‌اند.

نشانه‌های متعددی از عدم هم‌زیستی این مفاهیم با یکدیگر و حتی بروز تعارض‌هایی جدی میان این دو به چشم می‌خورد. نمونه‌های فراوانی را در این خصوص می‌توان فهرست کرد. از این منظر، جمهوری اسلامی در بزنگاهی خطرخیز و نگران‌کننده قرار گرفته است.

جمهوری اسلامی: گمشده جامعه ما

در این‌که بزرگترین تهدیدی که حیات یک نظام سیاسی را به خطر می‌اندازد، فقدان عدالت است شکی نیست

نظام قضایی کشور نتوانست در مسیر دسترسی به آن تفکرات که بر گرفته از اهداف انقلاب و قانون اساسی و رهنمودهای امام امت بود قرار بگیرد و در یک کلمه مطالبات کوخ نشینان تحت‌الشعاع منافع کاخ نشینان واقع شد.توجه بیش از حد به مقولات سیاسی و جنجالهای ناشی از آن، کنار گذاشتن شایستگان و بر کشیدن افراد ناصالح و رانت خوار و ضعف نهادهای نظارتی هم از دلایل مهم دیگر مهجور ماندن عدالت اجتماعی گردید تا نسل جدید نیز معیار قضاوت خود را آسیب‌ها و فسادهای این حوزه به‌ویژه افزایش روزافزون شکاف طبقاتی می‌داند.چگونه می‌توان از عدالت گفت وقتی در همین شهر تهران که مردم از خرید یک آپارتمان 70متری عاجز هستند برج‌های 23میلیارد تومانی ساخته می‌شود؟! و این اشرافیت افسار گسیخته و شرم‌آور دیگر ربطی به نظام شاهنشاهی و دشمنان ندارد بلکه همانند بسیاری از انحرافات فرهنگی در همین نظام مدعی ارزشهای اسلامی پدید آمده است.

هر چند رسیدن به این نکته و فهم این آفت مخرب می‌تواند هنوز راهگشا باشد ولی چه می‌توان کرد وقتی که برخی افراد یا نمی‌فهمند و یا وقتی می‌فهمند که دیر شده است و حداقل باید هزینه‌های سنگینی را به‌خاطر این غفلتها پرداخت تا جبران خطاها و کج روی‌ها بشود.

بجای وابسته دانستن منتقدان دلسوز و تهدید و جوسازی بر علیه آنها، نگاهی تازه به دستگاههای تحت مسئولیت و عملکرد خود بیاندازند و از بابت کوتاهی و تقصیر هایشان از مردم عذر بخواهند.

سقوط هواپیمای مسافر بری موضوع جنگ باندی در روزنامه‌های هر دو باند حاکم است، در روزنامه‌های شرکای روحانی تا زیر سؤال بردن ولی‌فقیه ارتجاع بالغ شده است و در روزنامه‌های باند خامنه‌ای دولت حسن روحانی و سیاستهای برجامی‌اش را زیر سؤال برده‌اند:

جمهوری اسلامی: مقصر کیست؟

کسانی در برابر خرید هواپیمای جدید و پیشرفته مقاومت کردند که در دوران دولتهای نهم و دهم نه تنها اقدامات نادرست مسئولان آن دولتها، که چندین تحریم را برای کشور فراهم ساختند و قطعنامه‌های ضدایرانی سازمان ملل را کاغذ‌پاره نامیدند، را محکوم نکردند بلکه از آنها به‌صورت همه جانبه‌ حمایت هم کردند.

اگر قرار باشد در حوادثی مانند سانحه سقوط هواپیمای مسافری پرواز تهران – یاسوج کسانی به‌عنوان مقصر شناخته شوند، متهمان ردیف اول همان کسانی هستند که با نوسازی ناوگان هوایی مخالفت کردند و گفتند این کار نوعی اشرافیت است و پول باز گردانده شده به کشور در چارچوب برجام نباید به جیب شرکتهای غربی سازنده هواپیما برود. قطعاً اگر شما با پول‌های کلان فروش نفت در دولتهای نهم و دهم، صنعت هواپیماسازی کشور را به خودکفایی می‌رساندید، امروز نیازی به خرید هواپیما از شرکتهای غربی سازنده هواپیما نبود.

این واقعیت تلخ نشان می‌دهد مدیریت کلان کشور باید فکری به‌حال این تنگ نظری ‌ها کند و راه را برای حل مشکلات ناشی از بی‌تدبیریهای گذشته، باز نماید.

کیهان: شما باید توضیح بدهید که چرا هواپیماهای برجامی نیامد

روزنامه‌های اجاره‌ای بزک‌کننده برجام، از کاسبی بر سر قربانیان حادثه سقوط هواپیمای مسافربری هم دریغ ندارند.

روزنامه زنجیره‌یی آرمان نیز در صفحه اول خود نوشت: دلواپسانی که با قرارداد خرید هواپیما پس از برجام مخالفت کرده و می‌کنند، حاضرند امروز پاسخگو باشند؟!

این قبیل سفسطه نشریات زنجیره‌یی در فرار به جلو و گرفتن قیافه طلبکار در حالی است که آنها باید پاسخگو باشند که چرا در سال پس از برجام، قراردادهای خرید هواپیما که جزو تحریم‌های لغو شده در برجام بود، عملی نشد؟... سعی کردند با آوردن نهایتاً یکی دو  فروند هواپیمای نمایشی، تمام وعده‌ها را به فراموشی بسپارند؛ اما همان وعده ناچیز  آخر درباره خرید هواپیما هم عملی نشد. با این حال با وقاحت تمام - و البته به بلاهت تمام به سبک کبک که سر زیر برف می‌‌کند - می‌لافند که دیدید برجام چیز خوبی بود و هواپیماهای برجامی چه قدر عالی هستند و...؟!

اذعان به بی‌حسی و بی‌عملی مقامات حکومتی در قبال بحرانها موضوع حملات باند خامنه‌ای به دولت حسن روحانی است.

جوان: حرف‌هایی که زده می‌شود اما شنیده نمی‌شود

کلیپ مواجهه وزیر راه با بازمانده یکی از قربانیان حادثه هواپیمای آسمان به سرعت در شبکه‌های اجتماعی دست به دست می‌شود. او از وزیر راه به‌عنوان نماینده دولت یک پرسش اساسی را مطرح می‌کند و آن این‌که «آقای وزیر آیا خودت حاضر بودی سوار آن هواپیما شوی؟» محافظان وزیر در سکوت وی اما به پرسش کننده اجازه ماندن و شنیدن پاسخ را نمی‌دهند و با خشونت هرچه بیشتر وی را از محل دور می‌کنند

سکوت وزیر راه مقابل پرسش مطرح شده نشان از یک آگاهی هولناک می‌دهد و آن اطلاع جمعی مسئولان از وخامت وضعیت موجود کشور در بروز حوادث فجیع است که انگیزه‌ای برای پیشگیری از وقوع آن وجود ندارد؛ چرا که اگر چنین بود سیاهه‌ای از حوادث هولناک اصلاً نباید رقم می‌خورد... تجربه سیاهه حوادث روی داده... حکایت از این دارد که در تمام حوادث امکان پیشگیری از وقوع آن وجود داشته‌است و تقریباً در همه موارد، درباره احتمال وقوع آن هشدار داده شده بود، اما انگیزه‌ای برای توجه به آن وجود نداشته است همان‌گونه که در مورد سقوط هواپیمای آسمان دستگاه قضایی درباره احتمال وقوع سانحه هوایی به‌دلیل عدم توجه به استانداردهای لازم، کتباً به رئیس سازمان هواپیمایی کشوری هشدار داده شده، اما... با وجود این‌که کشور به‌صورت مدام درگیر فجایع انسانی است اما ستاد بحران کشور پس از وقوع هر بحران  به یکی از مهم‌ترین کانونهای بحران‌زده تبدیل می‌شود که به سیاق انسانهای اولیه شروع به اطلاع‌رسانی و امدادرسانی می‌کند. در چنین مواقعی امدادرسانان زمانی به محل حادثه می‌رسند که افراد گرفتار شده جانشان را از دست داده یا بقایایشان هم از بین رفته است.

تمکین نکردن از خامنه‌ای و ترک برداشتن طلسم ولایت موضوعی است که در مطالب مختلف روزنامه‌های حکومتی به چشم می‌خورد:

رسالت: ‌آیت‌الله آملی‌ لاریجانی: برای اعتراض به یک حکم، نظام و رهبری را زیر سؤال می‌برند

رئیس قوه قضاییه گفت: برای اعتراض به یک حکم، نظام و رهبری را زیر سؤال می‌برند.به گزارش خبرگزاری تسنیم آیت‌الله صادق آملی لاریجانی در جلسه مسئولان عالی قضائی، با اشاره به هجمه‌های اخیر علیه دستگاه قضایی تصریح کرد: متأسفانه عده‌یی هر وقت حکمی به‌نفعشان نباشد، تمام دادگستری کشور، نظام و حتی رهبری را زیر سؤال می‌برند و در توهم دنیاطلبی و قدرت‌طلبی به جایی رسیده‌اند که به‌جای طی کردن طریق قانونی اعتراض به آرا و احکام، مسیر نادرست تبلیغات رسانه‌یی و شانتاژ را در پیش گرفته‌اند.

جوان: اگر اکنون در کشور، منازعات سیاسی پررنگ شده و برای دلسوزان اهل دقت، به یک دغدغه جدی تبدیل گشته، دلیل اصلی آن، نه در نداشتن سازوکار حل منازعات، بلکه در پایبند نبودن به سازوکارهای قانونی است. در قانون اساسی جمهوری اسلامی، ولایت فقیه دارای نقش محوری و کلیدی در مدیریت و هدایت کشور و حل منازعات و اختلافات است

زوزه‌های هراس‌آلود در وحشت از مقاومت ایران موضوع مشترک روزنامه‌های باند خامنه‌ای است:

وطن امروز:... تلاشی سازمان‌یافته و هماهنگ برای انکار نقش طرف خارجی و ضد انقلاب در به خشونت کشاندن اعتراضها نیز آغاز شد

همزمان، بخش‌های اقتصادی نظرسنجی‌ها را ندیدند ولی شعار فلان فریب خورده (مجاهدین) در بهمان شهرستان علیه نظام را شاهدی مستحکم از این گرفتند که پس اعتراضات نه به دولت، بلکه به اصل نظام و نه اقتصادی، بلکه مثلاًًً به نبود آزادی بیان و عدم برگزاری رفراندوم در ایران بوده است!

این نکته بسیار حیاتی است که توجه کنیم دشمن با می‌دانداری گروه‌هایی مانند (مجاهدین خلق)

درصدد وارد کردن ایران به دورانی از خشونت بی‌پایان است.

 

اشک تمساح مقامات حکومتی و بی‌حسی برخی از آنها خصوصاً روحانی در مورد کشته شدگان سانحه سقوط هواپیما دستمایه طنز تلخ روزنامه‌های همسو با این باند شده است:

جهان صنعت:‌ تسلیت قله دنا به مردم!

گوینده: با سلام خدمت شما بینندگان عزیز، بخش خبری 21امشب را خدمت شما تقدیم می‌کنم.

قله دنا طی پیامی حادثه برخورد یک هواپیما با خودش را تسلیت گفت. این قله ضمن ابراز شرمساری و ندامت، برای ملت ایران آرزوی صبر کرد.

متن پیام بدین شرح است؛

اینجانب برخورد هواپیمای 25ساله اسقاطی شرکت هواپیمایی آسمان را با خودم خدمت ملت ایران تسلیت عرض می‌کنم و از مسئولان کشور به‌خاطر این‌که در مسیر این هواپیما بودم عذرخواهی می‌کنم. از این‌که اسباب زحمت مسئولان و مدیران کشور شدم شرمسارم. امیدوارم روزی بتوانم جبران کنم. پیشنهاد می‌کنم یا سیستم هواپیمایی خود را تجهیز کنید یا من را بتراشید تا کوتاه شوم که در مسیر هواپیماها نباشم.

قله دنا

گوینده: بینندگان عزیز به خبری که هم‌اکنون به دستم رسید توجه فرمایید.

ریاست محترم جمهوری جناب آقای دکتر حسن روحانی هم طی پیامی سقوط هواپیمای تهران- یاسوج را به مردم شریف ایران تسلیت گفتند. متن پیام بدین شرح است؛

بسم‌الله الرحمن الرحیم

تسلیت عرض می‌کنم.

حسن روحانی

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/daaca731-b495-4ed7-ae09-5bfe92ab24fb"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات