728 x 90

میعاد با شصت شمع فروزان: گزارشی از تظاهرات بزرگ ایرانیان در بروکسل

تظاهرات بزرگ مجاهدین در بروکسل
تظاهرات بزرگ مجاهدین در بروکسل

در روز ۱۵ شهریور ۱۴۰۴، شهر بروکسل پایتخت بلژیک، شاهد یکی از بزرگ‌ترین گردهمایی‌های ایرانیان خارج از کشور بود. هزاران ایرانی آزاده، با رنگین‌کمان پرچم شیر و خورشید‌نشان ایران در دست، خیابانهای این شهر اروپایی را به صحنه‌ای از همبستگی، اعتراض و امید تبدیل کردند.

فضای حاکم بر گردهمایی ترکیبی درهم‌تنیده از اشک و لبخند، خشم و هیجان، امید و اعتماد بود که در نگاه و چهره هر شرکت‌کننده‌ای موج می‌زد. صدای طبل‌ها و آکت‌های حماسی، فضا را پر از انرژی مثبت کرده بود، و پخش مارش‌های مصور و سرود ملی «ای ایران»، خاطرات تاریخی و ملی را زنده می‌کرد.

گردهمایی با اعلام حضور اشرف۳، نماد مقاومت سازمان‌یافته مجاهدین خلق، آغاز شد. شعارهای پرشور جمعیت مانند «خلق جهان بداند مسعود رهبر ماست» و «حاضر، حاضر تا پایان»، فضای بروکسل را پر کرد.

 

رژه کانون‌های شورشی

در میان برنامه‌ها، پخش پراتیک‌هایی از فعالیت‌های کانون‌های شورشی در داخل ایران، توجه همه را جلب کرد. این کانون‌ها، که اکنون به یگانهای سازمان‌یافته بالغ شده‌اند، از تهران تا بلوچستان، رژه‌هایی در روز روشن با لباس‌های متحدالشکل برگزار می‌کنند.

 

برخاستن هفتاد باره ققنوس از خاکستر خود

یکی از بخش‌های قابل توجه این رویداد پخش، گزیده سخنانی از مسعود رجوی بود. او با توصیف مقاومت مجاهدین گفت: «نسل حنیف ققنوس‌وار دوباره از خاکستر خودش چندباره هفت‌باره و هفتاد باره از خاکستر خودش زنده شد. پس یک حقیقت تابناک آرمانی و واقعیت شعله‌ور مبارزاتی مستمراً و پیوسته در دریای خون و در بحبوحه توفانها خودش را به اثبات رسانده و مدعیان را بور و خوار و نزار بر جای خودش گذاشته است».

در بخشی از این سخنان به‌گونه‌یی پیشگویانه از مجاهدینی یاد شده بود که «شصتمین روز را جشن می‌گیرند» و در ادامه آمده بود: «در آن روز بیشتر و بیشتر مشخص خواهد شد برای خلق و تاریخ و میهن که چه کسی ماندگار و پابرجا که بود و چه نیروهایی مانند کف روی آب نابود شدند».

بازپخش این سخنان به‌گونه‌یی معنادار ماندگاری و بالندگی مجاهدین را در شصتمین حیات مبارزاتی آنان یادآوری کرد.

 

جرم‌های بزرگ مجاهدین

سخنرانی مریم رجوی، رهبر شورای ملی مقاومت ایران، یکی از لحظات برجسته بود. او با خطاب به رژیم حاکم گفت: «به آخوندها می‌گوییم: بی‌دادگاهی‌تان علیه مجاهدین را به‌جای هر دو هفته یک بار، هر روز برگزار کنید. چرا که جرم‌های مجاهدین در مقابله با رژیم آخوندی بی‌شمار است!

جرمشان این است که؛ به قانون اساسی ولایت فقیه قاطعانه نه گفتند. دین‌فروشی تحت نام اسلام را افشا کردند.

شعار فتح قدس از طریق کربلا را به رسوایی کشیدند. در جنگ ضدمیهنی خمینی با عراق، پرچم صلح و آزادی برافراشتند و ماشین جنگی خمینی را شکست دادند و با افشای مستمر برنامه بمب‌سازی اتمی، نگذاشتند فاشیسم دینی به بمب اتمی دست پیدا کند.

ارتش آزادیبخش و کانون‌شورشی برپا کردند».

رئیس‌جمهور برگزیده شورای ملی مقاومت هم‌چنین به آرمانهای دموکراتیک اشاره کرد: "در سال۵۷، بعد از آزادی از زندان شاه، مسعود در اولین سخنرانی خود اعلام کرد: ما خواهان «انقلاب دموکراتیک» هستیم. امروز نیز ما همین را می‌خواهیم و بس؛ انقلاب دموکراتیک، جمهوری دموکراتیک و حقوق و آزادی‌های دموکراتیک.

او افزود: «از جانب مردم و مقاومت ایران اعلام می‌کنم: پاسخ مسأله ایران، سرنگونی تمامیت دیکتاتوری دینی است. مردم ایران بیش از همیشه آماده‌اند. جامعه در وضعیت انفجاری است و راه‌حل، فقط راه‌حل سوم است».

 

زمان یک ایران آزاد فرا رسیده است

حضور شخصیت‌های بین‌المللی، اعتبار جهانی این گردهمایی را افزایش داد. مایک پنس، معاون سابق رئیس‌جمهور آمریکا، با تأکید بر زمان تغییر گفت: «زمان یک ایران آزاد فرا رسیده است». او افزود: «هیچ سلاحی قوی‌تر از اراده مردمی نیست که بخواهند خواسته‌ای را محقق کنند و این اراده الآن در نزد سازمان مجاهدین و شورای ملی مقاومت است و محقق می‌شود».

 

سیاست تعامل با مردم ایران

گی فرهوفشتاد، نخست‌وزیر سابق بلژیک، این گردهمایی را نمادی از آلترناتیو واقعی دانست. او گفت: «برای رها شدن سریع‌تر از شر آخوندها باید سیاست تعامل با مردم ایران سه پایه اساسی داشته باشد:

۱ـ سپاه پاسداران به‌عنوان یک سازمان تروریستی شناخته شود.

۲ـ باید تحریم‌ها علیه سران حاکمیت ایران را افزایش داد.

۳ـ یک گفتگوی ساختارمند با اپوزیسیون دموکراتیک بر مبنای طرح ۱۰ماده‌یی خانم رجوی آغاز شود».

 

کدام آلترناتیو؟

جان برکو، رئیس سابق پارلمان انگلستان، با رد گزینه‌های دیگر گفت: " منظور ما از آلترناتیو بچه شاه نیست. منظور ما یک شاه دلقک نیست. منظور ما کسی نیست که دهه‌ها در غرب زندگی کرده، یک شاهزاده که آن‌طرف آب مشغول خوشگذرانی باشد و حالا بیاید مردم ایران را نجات دهد. این به هیچ دردی نمی‌خورد.

او افزود: «من آلترناتیو شورای ملی مقاومت و کانون‌های شورشی مجاهدین را به شما معرفی می‌کنم. کانون‌های شورشی که بیش از هر زمانی گسترده‌تر شده‌اند.

باید نقش رهبری این آلترناتیو را باید برجسته کرد که خانم مریم رجوی است. که کل زندگی خود را نه در ثروت و نه در خدمت به خودش بلکه در فدا کردن همه چیزش برای آرمان ایران آزاد صرف کرده است».

 

ضرورت لیست‌گذاری سپاه

کریس وان دیک، نماینده پارلمان اروپا از بلژیک در بخشی از سخنانش گفت:

» ضروری است زندانیان سیاسی آزاد شوند و مجازات اعدام لغو شود. سیاست بلژیک باید روشن باشد. دیگر نباید دیپلماسی گروگانگیری وجود داشته باشد. باید به اروپا فشار آورد تا سپاه را لیست‌گذاری کند. نیروی اصلی و قدرت اصلی شما هستید. آرزوی من همان آرزوی شماست. یک ایران آزاد که در آن حقوق بنیادین بشر رعایت شود و با هم بتوانیم جهانی آزاد بسازیم. من در کنار شما هستم».

 

صدای میلیون‌ها ایرانی و تپش قلب یک ملت

پرفسور آلخو ویدال کوادراس، رئیس کمیته بین‌المللی در جست‌وجوی عدالت، آینده را نزدیک دانست: «آینده ایران یک رؤیا نیست. در برابر شما ترسیم شده. شما تجسم اراده مردم ایران هستید. فرقه و گروه نیستید. صدای میلیون‌ها ایرانی و تپش قلب یک ملت هستید. شورای ملی مقاومت و سازمان مجاهدین فقط یک جنبش مقاومت نیستند.

او هم‌چنین گفت: «من به شما تعهد می‌دهم که یک پشتیبان مفتخر شما و یک پرچمدار خانم رجوی در مسیر یک ایران آزاد خواهم بود. گروه ظالمان باید بدانند می‌توانند ما را بکشند و زندان و شکنجه کنند ولی ما هیچگاه و هرگز و هرگز تسلیم نخواهیم شد».

 

قدرت واقعی در اراده‌های تغییر دهنده

پاتریک کندی، نماینده سابق کنگره آمریکا، با خطاب به ساکنان اشرف گفت: «شما با شجاعت تمام جنگیده‌اید در اشرف۱، اشرف۲ و اشرف۳. می‌خواهم به شما بپیوندم برای جشن گرفتن»

او در بخشی دیگر از سخنرانی‌اش گفت: «قدرت واقعی در دست مجاهدین است. آنها قدرت دارند بایستند در مقابل گلوله‌ها ضربات و چوبه‌های دار. هیچ قدرتی بالاتر از اراده انسانی نیست. در زمان شاه در برابر پلیس مخفی شاه ایستادند. در برابر تروریست‌های مخفی آخوندها. امروز سازمان مجاهدین خلق ایران فقط نماینده اپوزیسیون نیست هم‌چنین نماینده امید برای یک آینده روشن‌تر برای یک ایران آزاد به‌رهبری مریم رجوی و شورای ملی مقاومت ایران است».

 

سه نسل از مجاهدین

پس از سخنرانی کندی، سه نسل از ایرانیان آزاده روی صحنه آمدند.

ویدا نیک طالعان، نماینده نسل انقلاب، گفت: «من نماینده نسلی هستم که از مسعود به‌وجود آمد. نسلی که انقلاب را با تمام وجودش حفظ کرد ولی خمینی به مردم ایران خیانت کرد. نسلی که هم ستم آخوندی و هم استبداد سلطنتی را با گوشت و پوست و استخوان خود احساس کرده. آزادی برای ما یک آرمان است و ما این آرمان را در سازمان مجاهدین خلق ایران به رهبری مسعود رجوی یافتیم».

فرزانه حسینی، از نسل جوان‌تر، افزود: «من کودکی هستم که آرزوهای او را دزدیدند ولی امیدش را در سازمان مجاهدین پیدا کرد»

او هم‌چنین گفت: «رژیم ایران ۳۰۰۰۰ را قتل‌عام کرد تا آن نسل را به تسلیم بکشاند. به جای آن ما و نسل ما شجاعت را با خانم رجوی پیدا کردیم».

آندرین محسنی، جوان‌ترین نسل هوادار مجاهدین تأکید کرد: «من به‌عنوان جوان‌ترین نسل مجاهدین هستم... می‌خواهم به جوانانی که جان خودشان را برای آزادی فدا کردند ادای احترام کنم. از مهدی رضایی و فاطمه مصباح تا محسن شکاری. الآن زمان آزادی و دموکراسی در ایران است... من به تمام نسل‌ها فراخوان می‌دهم که بگوییم حاضر حاضر حاضر».

***

گردهمایی با آغاز تظاهرات در صفوف فشرده ادامه یافت؛ در حالی که شخصیت‌های بین‌المللی در صف اول شرکت داشتند. بی‌گمان با این گردهمایی و تظاهرات عظیم در شصتمین سالگرد حیات سازمان مجاهدین برگی دیگر ورق خورد. آثار و نتایج آن را باید در روزهای آتی به چشم دید.

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/48e1a489-e2e9-41b6-bbf9-5e386822bf64"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات