یادش بهخیر خانم مرضیه بانوی بلندآوازهٔ موسیقی ما که تمام تجربههایش از روزگار سلطهٔ ملایان حاکم را در یک تعبیر نغز و کوتاه، خلاصه و معنا کرد: «آخوندهای نکبت»!
نظام ملایان در این بیش از چهار دهه، جز نکبت و تباهی و فساد، ارمغانی نداشته است. و این تجربهیی تاریخی در حافظهٔ عمومی مردم ایران شد تا برای همیشه از پدیدهیی بهنام ملا و آخوند و روحانیت مرتجع عبور کنند.
آثار نکبت این قوم اشغالگر ایران، تمام وجوه زندگی را شامل میشود؛ بهطور خاص در مورد آیینهای ملی و سنتی ایرانزمین.
یلدا که نقطهٔ اوج و قلهٔ شب و سرما و دروازهٔ گشایش به سوی روشنایی و گرما است، برای ما ایرانیان سنتی دیرینه و دوستداشتنی و آیینی مردمگرا و جمعی و شوقانگیز است. در زمرهٔ این شوقانگیزی و نشاط عمومی، مواد و خوراکیهای شب یلدا است که هر خانوادهیی دلش میخواهد تهیهٔ آنها راحت و بدون دردسر باشد؛ بهخصوص برای بچهها که تنوع خوراکیهای یلدا، یکی از آرزوهای شورانگیز کودکانههایشان است.
اما «نکبت» حکومت آخوندها را بنگر که تهیهٔ مواد و خوراکیهای شب یلدا را به کام مردم ما ــ بهخصوص اقشار مزدبگیر ــ تلخ کردهاند. آن روی سکهٔ چپاول و اختلاس و غارتگریِ کارگزاران حکومتی و باندهای اقتصادیشان، فقر و فاقه و نداری بخش قابل توجهی از مردم ایران شده است که با گرانیهای سرسامآور، توان تهیهٔ تدارکات شادیآور و خوراکیهای شب یلدا را ندارند.
یک وجه آثار «نکبت» حکومت آخوندها، سقوط ارزش پول ایران است که با پارو هم جمعش کنی، کفاف خرید احتیاجات خانوادهها را برای برگزاری آیین شب یلدا نمیدهد! به قیمتهای اقلام شب یلدا که رسانههای خود حکومت اعلام کردهاند نگاه کنید:
انار هر کیلو ۲۵ تا ۴۰هزار تومان
نارنگی هر کیلو ۲۰هزار تومان
پرتقال هر کیلو ۲۰هزار تومان
هندوانه هر کیلو ۷۵۰۰تومان
آجیل هر کیلو ۴۰۰هزار تومان
پسته هر کیلو ۲۵۰هزار تومان (هر پسته حدود ۱۰۰۰تومان!)
تخمه آفتابگردان هر کیلو ۷۰هزار تومان
شرینی تر هر کیلو ۸۰هزار تومان
شرینی زبان و پاپیونی هر کیلو ۷۰هزار تومان
در همین رابطه گزارش خبرگزاری حکومتی مهر۲۷آذر با عنوان «کهکشانی از گرانی در شب یلدا / خنده ۶۰۰هزار تومانی پسته به مردم» «نکبت» سقوط ارزش ریال را که دقیقاً کار دلالان وابسته به حاکمیت است بیشتر نمایان میکند. «گرانی میوه و آجیل، هزینه شب یلدا را کهکشانی کرده و این در حالیست که نظارت بر بازار و کنترل قیمتها فراموش شده و دلالان در بازار جولان میدهند... . . شبی که در گذشته برای دور همی و خنده و صلهٔ رحم از آن یاد میشود و یکی از خاطره انگیزترین شبهای سال بود حالا به زمانی برای سوداگری دلالان و فرصتطلبان تبدیل شده است و در این میان مردم بهخصوص قشر ضعیف جامعه حسرت بر دل مقابل فرزندانشان شرمنده میشوند».
حالا این «نکبت» برآمده از تباهسازی یک حکومت با ظلمات و سرمای بلندترین شب سال آمیخته است. دیگر تکرار اقلام و لیست کردن گرانی قیمتهایشان، دردی از قربانیان نظام «آخوندهای نکبت» درمان نمیکند.
گذار از یلدای ایران و راهگشایی به روشنایی و گرما و بهار، کار دست و مغز و اراده و همت و حمیت مردم ایران، مقاومت ایران، قیامآفرینان ایران و شورشگران ایران است تا این دور «فصلهای سرد نکبت» را پایان بخشند...