روزنامههای حکومتی همچنان در تعطیلات نوروزی هستند. به جز یکی دو روزنامه که منتشر شدهاند و دو سه روزنامه که صفحات آنلاین دارند، فعلاً از بقیه خبری نیست. اما در عنوانهای همین تعداد معدود هم میتوان مصداق سالی که نکوست از بهارش پیداست را دید. بحرانهای در هم تنیده و لاینحل در هر موضوعی که مطرح شده دیده میشود. مطالب چیزی نیست جز ابراز وحشت از انزوای اجتماعی و هشدار نسبت به یک پایه کردن قدرت، و جنگ باندها بر سر کرسی ریاستجمهوری و اعتراف به آمارهای دروغ و فساد حکومتی.
پای مافیای ولایت در همه جا
«نامگذاریهای سال نقش تبلیغاتی و شعاری به خود نگیرد» مطلبی در اعتماد آنلاین است که با اشاره به اسم گذاریهای سال توسط خامنهای نوشته است: «: صرف نامگذاری بدون توجه الزامات حقیقی آن عملاً طی سالهای متمادی موجب شده که اساساً نامگذاریها بیشتر نقش تبلیغاتی و شعاری به خود بگیرد و گاه به نقیض خود تبدیل شود. نهادهای مسئول به اشکال مختلف از این نام یاد کنند اما در عمل اتفاقی برای تحقق نامی که برای آن سال انتخاب شده نیفتد. سال۱۴۰۰ نیز از این قاعده مستثنی نیست».
«پای مافیا روی بال مرغ!» عنوان مطلبی است در روزنامه آرمان که ضمن اذعان به ناکارآمدی دولت، وزارتخانههای دستاندرکار تولید و توزیع مرغ به یک فقره دیگر از نقش دولت در غارت مردم و گرانی مرغ اشاره کرده و بهنقل از نایبرئیس کانون انجمن صنفی مرغداران گوشتی نوشته است: «دولت با تخصیص نهادههای دولتی به مرغداران یارانه میدهد و با واردات مرغ مجدد در این بخش هزینه میکند». در ادامه هم نوشته است: «اتفاقاتی که در ماههای اخیر در موضوع مرغ افتاده نشان میدهد که هیچ ارادهای برای کنترل بازار وجود ندارد که اگر داشت تا امروز به جای اتخاذ سیاستهایی که به تولید ضربه میزنند؛ تصمیماتی اجرایی شده بود که این بازار ار التهاب خارج شود».
اعتماد آنلاین هم بهنقل از احمدینژاد یک فقرهٔ دیگر از چپاول از جیب و سفرهٔ مردم را در دعوای باند فاش کرده و نوشته است: «دولت همین الآن بیش از ۱۸۰هزار میلیارد تومان دولت از محل هدف مندی یارانهها در آمد دارد. چقدر این به مردم میرسد؟ کمتر از سی هزار میلیارد یعنی بیش از ۱۵۰هزار میلیارد را خرج دیگری میکند».
پیش لرزههای بنبست در انقباض و مذاکره
موضوع مذاکره با آمریکا و گارد باند خامنهای برای انقباض و یکپارچه کردن قدرت در جریان نمایش انتخابات ریاستجمهوری در کنار تشدید فشارها علیه رژیم و انزوای روزافزون نظام از جمله بحرانهایی است که در هم گره خورده است.
آرمان بهنقل از علی بیگدلی کارشناس حکومتی با تیتر: «مذاکره» راهحل نهایی است؛ همراه «نه» به رئیسجمهورِ نظامی!» ضمن اشاره به موقعیت ضعیف رژیم در عراق و سوریه و لبنان نوشته است: «نظام باید موضوع برجام را به یک نتیجه منطقی برساند. دلیل اصلی آن نیز این است که برجام ارتباط مستقیمی روی وضعیت معیشتی مردم دارد. بدون تردید اگر وضعیت معیشتی مردم بهبود پیدا نکند میزان مشارکت در انتخابات ریاستجمهوری مانند انتخابات مجلس یازدهم کاهش پیدا خواهد کرد. نکته دیگر اینکه اتفاقاتی در سالهای اخیر در کشور رخ داده که شکاف بین مردم و دولت را بیشتر کرده و این شکاف روزبهروز عمق بیشتری پیدا میکند که به کاهش مشروعیت منتهی خواهد شد. در نتیجه در شرایط کنونی برجام از نظر وضعیت معیشتی مردم، شکاف بین دولت و مردم و موضوع مشروعیت دارای اهمیت است».
اعتماد آنلاین هم در مطلبی بهنقل از کوهکن مهرهٔ باند خامنهای به نمایشی بودن اقدامات باندها برای گرم نشان دادن تنور انتخابات رژیم نوشته است: «با وجود ۲ شورای انتخاباتی در اردوگاه اصولگرایان- شورای ائتلاف نیروهای انقلاب و شورای وحدت- اما به گواه سادهترین تحلیلها، تکلیف نهایی درباره کاندیدای این جریان در خرداد ۱۴۰۰ بر اساس تصمیم چهرهها تعیین میشود نه سازوکار شوراها. در حقیقت این شوراها هستند که بر اساس کاندیداتوری ابراهیم رئیسی یا محمدباقر قالیباف یا سعید محمد یا هر چهره دیگری به حمایت او برمیخیزند».
وجه دیگر در هم تنیدگی بحران را میشود در خبرهای مربوط به تداوم تحریمها و تشدید انزوای رژیم دید.
ایران آنلاین با اشاره به نامه ۴۳ سناتور آمریکایی به بایدن علیه رژیم نوشته است «در متن این نامه ادعا شده است: «دموکراتها و جمهوریخواهان ممکن است بهلحاظ تاکتیکی تفاوتهایی داشته باشند اما بر سر ممانعت از دستیابی رژیم ایران به سلاح هستهیی و مقابله با طیف وسیعی از رفتارهای غیرقانونی این رژیم، متحد هستند».