728 x 90

کارگران نیشکر هفت‌ تپه ـ صدایی که از تپش نمی‌افتد

کارگران نیشکر هفت‌ تپه
کارگران نیشکر هفت‌ تپه

دست از کار کشیدن مجدد کارگران نیشکر هفت‌تپه

روز شنبه ۲۲دی۹۷کارگران بخش‌های مختلف شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت‌تپه از جمله کارخانه، تجهیزات، مکانیکی و کشاورزی در اعتراض به پاسخ نگرفتن مطالبات‌شان برای چهارمین روز دست از کار کشیدند.

حاکمیت آخوندی این دشمن اصلی کارگران و زحمتکشان ایران، درصدد است با دست به ترفندهای مختلف صدای کارگران را خاموش کند.

اقداماتی مانند «شناسایی و دستگیری عناصر اصلی اعتراضات ـ تهدید کارگران به اخراج و تصفیه از شرکت تا به این و‌سیله مرعوب و دلسرد شده و دست از اعتراض بردارند ـ دادن وعده و وعیدهای پوشالی و نخ‌نما شده تحت عنوان «در دست پیگیری» به کارگران برای خواباندن اعتراضات آنان ـ چسباندن اعتراض و اعتصاب کارگران به کشورهای خارجی ـ تنزل دادن خواسته‌های اصلی کارگران به مسائلی مانند حقوق ماهانه ـ به‌کارگیری سناریوی نخ‌نما شدهٔ تعویض مهره‌ها از جمله ترفندهایی بودند که مافیای حاکم با توسل به آنان درصدد فرو خواباندن اعتراضات برآمد.

کارگران بپا خاسته و بیدار نیشکر هفت‌تپه در هر مورد نشان دادند که جنبش کارگری ایران وارد دوران پختگی خود شده و با این ترفندها و تشبثات از پا نخواهد نشست. آنها قدم به قدم با کشف این ترفندها دست به افشاگری و اقدام متقابل زده و دست وزارت اطلاعات آخوندی را رو نموده‌اند.

 

حاکمیت آخوندی برای کارگران نیشکر هفت‌تپه چه کرده است؟ 

با قاطعیت باید گفت: «هیچ». اقدامات این حاکمیت فقط و فقط سرکوب بیشتر و وعده و وعید پوشالی برای فریب کارگران بوده است. امروز این کارگران محروم هستند که برای سیر کردن شکم فرزندان خود، باید به خیابانهای شوش بیایند و دست به اعتراض بزنند و بر خواسته‌های برآورد ناشدهٔ خود هم‌چنان پای بیفشارند.

البته از حق نگذریم. طی این مدت اتفاقاتی هم افتاده است. اسماعیل اسدبیگی، آقازادهٔ ولایت‌مداری که مدیریت شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت‌تپه را به عهده داشت طی این مدت توانست با فراغ بال ۹۸میلیون دلار پول به غارت رفتهٔ کارگران را به جیب بزند و در امنیت کامل رد گم کند. یا لااقل رژیم آخوندی این‌گونه وانمود می‌کند که رد او را گم کرده است! باز کارگران ماندند و روز از نو و روزی نداشتن از نو.

 

قیام کارگران نیشکر امروز در چه وضعیتی قرار دارد؟ 

کارگران نیشکر هفت‌تپه روز پنجشنبه ۲۰دی در اعتراض به پرداخت نشدن حقوقهای عقب مانده‌شان اعتصاب کرده و در مقابل دفتر مدیریت این شرکت تجمع کردند.

روزهای شنبه و یکشنبه۲۲و ۲۳دیماه این تجمع ادامه پیدا کرد.

هم اکنون علی نجاتی، نمایندهٔ سابق سندیکای مستقل کارگران نیشکر هفت‌تپه در اسارتگاه است و به‌رغم بیماری و کهولت سن، از زندان آزاد نشده است.

افشاگری نمایندهٔ دیگر کارگران، اسماعیل بخشی، در مورد شکنجه‌هایی که در دوران زندان بر او اعمال شده است رژیم رو به سقوط آخوندی را بیش‌ از‌پیش در معرض نفرت عمومی قرار داد.

طرح این موضوع برای این رژیم، در دوران اعتلای اعتراضات، تبدیل به یک معضل شد و و موج تا آنجا دامنه پیدا کرد که سران رژیم برای جلوگیری از سرایت آن به جامعهٔ ناراضی و ملتهب ایران ناچار از چاره‌جویی‌های آخوندی شدند.

تا آنجا که به کارگران نیشکر هفت‌تپه برمی‌گردد، با این تمهیدات و تهدیدات از پای نمی‌نشینند و از خواسته‌های خود کوتاه نمی‌آیند. این اعتراضات در پیوند با جنبش سراسری، بی‌تردید پژواکی مؤثر داشته و دارد و حمایت سایر اقشار را برمی‌انگیزد.

 

از همین سلسله مقاله

کارگران - آشنایی با حقوق بینالمللی (۱)

کارگران - کارگر و روز کارگر از منظر نظام آخوندی (۲)

کارگران ـ تشکلهای کارگری و نقش آن در مبارزات کارگران (۳)

کارگران ـ صدای کارگران نیشکر هفتتپه، صدای ایران (۴)

کارگران ـ ایستادگی بر روی خواستهها (۵)

کارگران ـ ترفندهای فاشیسم دینی برای سرکوب صدای نیشکر هفتتپه (۶)

 

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/c1ea819c-8331-453d-8bb2-a838fa44f30a"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات