کرونا بیامان کشتار میکند و رژیم با حربهٔ سانسور قادر بهپنهان کردن همهٔ ابعاد آن نیست. در همین حال رژیم که بهشدت در برابر تعطیل و قرنطینه مخالفت میکرد و روحانی بارها گفت که تعطیلی خواست معاندین و دشمنان نظام است، سرانجام زیر فشار واقعیتها و پس از ۸ماه بهمحدودیتهای کرونایی در ۴۳شهر فوق بحرانی در کشور تن داده است. سخنگوی وزارت بهداشت رژیم اعتراف کرد که ۱۷۵شهرستان در وضعیت قرمز هستند، ولی ما ۴۳شهرستان را فوق قرمز یا بحرانی اعلام کردیم. سایر مقامات وزارت بهداشت میگویند این تعداد ممکن است افزایش یابد. این تعطیلی محدود و دیرهنگام و ناقص، رژیم را با چالشهای جدیدی مواجه خواهد کرد. نگهداشتن مردم در خانهها در شرایطی که رژیم حاضر نشده حتی یک ریال بهمردمی که برای درآوردن نان روزانهٔ خود راهی کوچه و خیابان و بازار کار شوند، عملاً ناممکن است؛ رژیم برای کسانی که مقررات قرنطینه را اجرا نکنند، جریمههای سنگین اعلام کرده، اما با مردم محروم و ناچار و خشمگین که کارد بهاستخوانشان رسیده، چه خواهد کرد؟
چالش دیگر آن است که قرنطینهٔ نصفه نیمه تأثیر بسیار محدودی در مهار روند تصاعدی کرونا دارد، چرا که ۵۰درصد کارمندان و تمامی کارگران و همچنین بسیاری از اصناف و کسبه ناچار از رفتن بهسر کار هستند، با این همه رژیم از ترس خشم متراکم مردمی که میدانند رژیم پلید آخوندی عمداً ویروس مرگبار کرونا را در کشور گسترش داده، تن بهاین قرنطینه داده است. آنچنانکه ناظران خارجی و رسانههای بینالمللی نیز این واقعیت را بیان میکنند. خبرگزاری آسوشیتدپرس (۵آبان) طی گزارشی تصریح میکند که رژیم ایران نگران خشم عمومی در ارتباط با کروناست. این خبرگزاری با بیان وضعیت بلبشوی بیمارستانها و سیاستهای بیحساب و کتاب رژیم در قبال کرونا، و وضعیت بحرانی کشور یکی از علل این بحران را مورد اشاره قرار داده و خاطرنشان میکند: «جریمه بهخاطر عدم استفاده از ماسک توسط افراد بیبضاعت و محدودیت علیه قشر متوسط در تهران، خطر بروز و سرریز خشم عمومی را دربر دارد».
علت سرآسیمگی رژیم
دو عامل موجب هراس و سرآسیمگی رژیم شده است؛ عامل آگاهی روزافزون عمومی نسبت بهنقش رژیم در شیوع کرونا و فرستادن مردم بهقربانگاه کرونا و عامل دوم وضعیت فاجعهبار کرونا که توأم با فقر و گرسنگی و فشارهای اقتصادی کارد را بهاستخوان مردم رسانده است.
در مورد عامل اول، مهرهها و ایادی رژیم بهطور روزافزونی اذعان میکنند که رژیم طی مدت ۸ماه گذشته نه تنها هیچ اقدام مؤثری برای مقابله با کرونا انجام نداده بلکه تعمداًً راه را برای شیوع و همهگیری آن هموار کرده و از جمله آنکه آمار واقعی را از مردم پنهان کرده و موجب همهگیری شده است. اکبری مشاور عالی وزیر بهداشت با زدن زیرآب ادعاهای روحانی گفت: «در حال حاضر در مسیری حرکت میکنیم که باید ۸ماه پیش انجام میدادیم. بسیاری از کشورهایی که در تلویزیون میگوییم وضعشان بد است، بسیار وضع بهتری از ما دارند».
حسین قشلاقی، عضو شورای عالی نظام پزشکی هم گفت: «شرایط کنونی از مدتها قبل از سوی کارشناسان پیشبینی شده و هشدارهای لازم داده شده بود».
وضعیت در حال حاضر
حسین قشلاقی در مورد وضعیت کنونی با اذعان بهاین که میزان مرگ و میر واقعی قابل کتمان نیست... گفت: «میزان مرگ و میر کرونا در کشور حدود ۳ تا ۴برابر آمار رسمی است».
مینو محرز از اعضای ستاد کرونا در یک برنامهٔ تلویزیونی در رابطه با وضعیت وحشتناک کرونا گفت: «اصلاً نمیدانید چه خبر است آدم وحشت میکند وقتی میرود میبیند که مریض منتظر است اینکه جا خالی بشود همینطوری تو راهرو یک دانه اکسیژن بهش بسته شده کپسول بهش بسته شده».
زالی فرمانده کرونا در تهران نیز گفت: «آمار مرگ و میر مبتلایان بهکرونا در تهران سه رقمی شده، بستری شدگان از مرز ۶هزار نفر گذشته و شمار بیماران بدحال روز بهروز رو بهافزایش است، این بالاترین رکورد تهران از آغاز اپیدمی کرونا تا بهامروز است».
دو راهکار خامنهای برای مقابله با کرونا
رژیم و مشخصاً شخص خامنهای بهمنظور مهار این وضعیت، دو راهکار را بهموازات هم پیش میبرد؛ تشدید سرکوب و تشدید سانسور اخبار کرونا. در رابطه با سرکوب علاوه بر تشدید جو سرکوب و ارعاب که بهصورت خیابان گردانی جوانان و ضرب و شتم و شکنجه و حتی بهقتل رساندن آنها در انظار مردم، خود را نشان میدهد. خامنهای در رابطه با کرونا هم بهطورخاص تصمیم دارد سپاه و بسیج را تحت عنوان امدادرسانی بیشتر وارد کار کند و کانونهای بالقوه و بالفعل اعتراض، از بیمارستان تا اماکن عمومی تا خیابانها را توسط سپاه و بسیج تحت کنترل خود درآورد. خامنهای در دیدار با ستاد کرونا (در تاریخ سوم آبان) از «لزوم راهاندازی فوری یک عقبه قرارگاهی و عملیاتی برای اجرای تصمیمات ستاد ملی مقابله با کرونا و نظارت بر اجرا» سخن گفت.
در رابطه با اخبار و واقعیتهای مربوط بهکرونا، ولیفقیه ارتجاع در همان جلسه با ابراز نارضایتی خود از فاشگوییهایی که توسط اعضای ستاد کرونا درز میکند، قصد خود برای سانسور اخبار کرونا را مشخص کرد. علی ربیعی سخنگوی دولت روحانی با اشاره بهدستور خامنهای مبنی بر اینکه «حرفها میان اعضای ستاد کرونا چندگانه نباشد، از «تغییرات تشکیلاتی ستاد ملی کرونا» خبر داد.
اما آیا خلیفهٔ ارتجاع قادر است با دو حربه سرکوب و سانسور، بهخط و سیاست خود مبنی بر استفاده از کرونا برای سد بستن در برابر قیام ادامه دهد؟ از هم گسیختگی رژیم و عمیقتر شدن شکافهای حاکمیت بر اثر فشار بحرانها که خود را در اظهارات و اقدامات ضد و نقیض نشان میدهد و شدت خشم و نارضایتی مردم بهجان آمده، بهاین سؤال، پاسخ منفی میدهد. روند قضایا بیانگر آن است که مرحله سوءاستفادهٔ رژیم از کرونا بهپایان خود نزدیک میشود و موج کرونا دارد بهطرف خود رژیم برمیگردد.