در سومین سالگرد سرنگون کردن هواپیمای مسافربری اوکراینی توسط سپاه پاسداران مراجع قضایی در کانادا و اوکراین، مقامات دولتی و نهادهای حقوقبشری و شمار زیادی از خانوادههای دادخواه، شلیک موشک سپاه پاسدران را نه «خطای انسانی» بلکه «شلیک عمدی» و «سپری انسانی» طبق دستور خامنهای برای حفظ نظام میدانند.
در تداوم قیام سراسری مردم ایران، روزهای ۱۶ و ۱۷دی بهمناسبت سومین سالروز جنایت هولناک انهدام هواپیمای مسافربری اوکراینی توسط سپاه پاسداران، هواداران مجاهدین و مقاومت ایران در شهرهای استکهلم، هامبورگ، لاهه، واشنگتن، کلن، اسلو، تورنتو، برلین، یوتوبوری، وین، پاریس، رم، لندن و ونکور تجمعات اعتراضی برگزار کردند.
همچنین کانونهای شورشی، با ۱۵رشته عملیات (بهآتش کشیدن بنرهای خامنهای و پاسدار قاسم سلیمانی، به آتش کشیدن پایگاههای بسیج در تهران و شوش و بستن مسیر گشتیهای دشمن در سراوان و نجفآباد) یاد و خاطرهٔ قربانیان هواپیمای مسافربری را زنده کردند.
کشتار در آسمان در یک نگاه
۱۸ دیماه ۱۳۹۸ پروازPS-۷۵۲ به مقصد کی یف، چند دقیقه پس از برخاستن از فرودگاه تهران هدف اصابت دو موشک سپاه پاسداران خامنهای قرار گرفت. کلیه ۱۷۶ سرنشین و خدمه هواپیما از جمله ۲۹ کودک جان باختند.
رژیم آخوندی سه روز واقعیت را کتمان کرد و نقص فنی را علت سرنگونی هواپیما اعلام کرد. سپاه پاسداران نیز محل سرنگونی هواپیما را با لودر پاکسازی کرد و وسایل به جا مانده از قربانیان را به بازماندگان تحویل نداد.
سرانجام تحت فشار بینالمللی و پس از ۳روز گمانهزنی و اخبار ضد و نقیض، روز ۲۱ دیماه ۱۳۹۸. «ستاد کل نیروهای مسلح» رژیم با صدور بیانیهیی «هدف قرار گرفتن این هواپیمای مسافربری خطای انسانی» اعلام شد.
بسیاری از مقامات کانادایی و اعضای خانوادههای دادخواه قربانیان، تحقیقات اعلام شده ایران در مورد نابودی هواپیمای مزبور، که آن را بواسطه خطای انسانی اعلام کردند، بهکلی مردود دانستند و سران رژیم بهطور خاص خامنهای (فرمانده کل قوا)، سلامی فرمانده سپاه پاسداران، فرمانده هوانیروز را مقصر دانسته و اعتقاد دارند که شلیک به هواپیما عمدی بوده است» (سایت سنتینل ـ ۲۱آوریل ۲۰۲۱).
«انتقام سخت» از مردم ایران، چرا؟
در بامداد۱۳ دی۹۸ هلاکت دژخیم قاسم سلیمانی بهعنوان مهره اصلی خامنهای در سرکوب و صدور تروریسم؛ رژیم را سراپا در وحشت فرو برد. بهدنبال آن خامنهای سراسیمه در جلسه شورای امنیت نظام شرکت کرد و مرگ پاسدار دژخیم را «ضایعه بزرگی برای جهان اسلام!» توصیف کرد. متعاقباً پاسدار سلامی، فرمانده سپاه جنایتکاران گفت:
«انتقام میگیریم، سخت، محکم، پشیمان کننده، قاطع و تمام کننده»...
اما خامنهای در اوج هراس و ذلت و خواری، پس از شلیک چند موشک بیخطر و هماهنگ شده به پایگاه عین الااسد در عراق، در یک جنایت بیسابقه انتقامی خونین از مردم ایران گرفت.
سپر انسانی خود جوش
خمینی ملعون در ۲۷مرداد ۱۳۶۰ در جنگی ضدمیهنی با عراق که صدها دانشآموز و مردم بیگناه را بهعنوان سپر انسانی به کشتن داد، گفت: «اگر یکدستهای از مسلمین را کفار سپر قرار دادن فرض کنید که عراق فاسد یه دستهای از مسلمین بیگناه رو سپر قرار داد و پشت اونها ایستاد که بریزد ایران را بگیرد بر ما واجب است که مسلمان و غیرمسلمانش را بکُشید. مسلمانان شهیدند و به بهشت میرن کافراش کافرند و به جهنم!».
سایت کینگ ویکلی سنتینل، اول اردیبهشت۱۴۰۰ در گزارشی از تحقیقات مقامات کانادایی و اوکراینی نوشت: «شواهد قانع کنندهای اکنون نمایان شدهاند که سرنگونی هواپیمای اوکراینی ۷۵۲ به هیچ عنوان یک اشتباه نبود بلکه اقدامی عمدی و از پیش طراحی شده بود». دادستان ضدتروریسم اوکراین، خانم کورینیاک گفت: «این یک حمله از پیش طراحی شده توسط موشک زمین به هوا به هواپیمای غیرنظامی پی اس ۷۵۲ بعد از بر خواستن در بیرون از تهران برای خنثی کردن یک ضد حمله اجتنابناپذیر ارتش آمریکا علیه ایران از طریق ایجاد یک سپر انسانی خودجوش بود».
باور داریم بهعنوان سپر انسانی هواپیما را زدند
محسن اسدی لاری پدر محمدحسین و زینب لاری از والدین قربانیان هواپیمای اوکراین و مدیرکل امور بینالملل وزارت بهداشت در دولتهای قبلی در گفتگو با سایت انصاف نیوز (رژیم) ۱۸دی ۱۴۰۰ گفت: «من قاضی نیستم. ولی ما واقعاً به این نتیجه رسیدیم که اینها بهعنوان سپر انسانی هواپیما را زدند؛ خیلی رک بگویم، چون الآن پیچیده و بارها هم گفتهایم، شاید میخواستند بزنند و بیندازند گردن آمریکا. کمااینکه این کار را قبلاً در اقدامات مشابهی هم انجام داده بودند».
اسدی لاری درباره رسیدگی به پرونده دو سال بعد از وقوع حادثه یادآور شد: «احساس ما این است که یک سپر انسانی گذاشتند» بیش از ۱۰۰خانواده شکایت کردند. اما به بخشی از موارد مورد شکایت ما و برخی اشخاص مورد شکایت ما رسیدگی نشد در صورتی که خود پاسدار حاجیزاده مسئولیت این فاجعه را برعهده گرفته بود، اما با اصرار خانوادهها حدود ۳ماه پیش تفهیم اتهام شد، بعد از آن منع تعقیب برای او صادر شد».
قتلعام از پیش طراحی شده
سایت دویچه وله فارسی ۲اردیبهشت ۱۴۰۰ بهنقل از گزارشی با عنوان، "ایران در جریان حمله به هواپیمای [اوکرایینی] جی. پی اس آن را مختل کرده است"، نوشت: «به گزارش"کینگ ویکلی سنتینل"و"آندره میلن"، کارشناس هوانوردی که از ابتدا در تحقیقات پیرامون سرنگونی هواپیما توسط سپاه پاسداران شرکت داشتند، گفت: «نابودی هواپیمای مسافربری اقدامی عمدی و از پیش طراحی شده بود».
در ادامه گزارش هیأت تحقیق آمده است: «میلن پس از خواندن گزارش نهایی هیأت تحقیق در مورد سقوط هواپیما، شواهدی را کشف کرد که نشان میدهد سپاه پاسداران با هماهنگی یگان پدافند هوایی TOR M۱ که دو موشک را شلیک و هواپیمای ۷۵۲ را منهدم نمود، از تکنولوژی پارازیت اندازی جنگ الکترونیکی استفاده کرده است و همزمان سپاه پاسداران فرکانسهای پخش فرستندههای جی.پی.اس ماهوارهیی ناوبری و فرستندههای موقعیت یاب اضطراری پی اس ۷۵۲ را مختل کرد» (همان منبع).
سپاه پاسداران مسؤل سرنگونی عمدی هواپیما است
سایت رادیو آلمان (فارسی) ۳۱اردیبهشت ۱۴۰۰ در گزارشی از دادگاه عالی انتاریو کانادا نوشت: «دادگاه عالی انتاریو در کانادا در رسیدگی به شکایت بستگان مسافران پرواز۷۵۲ شلیک به هواپیمای اوکراینی طی حکمی شلیک به هواپیما را "عمدی و اقدامی تروریستی" دانست و طی حکمی چهار شاکی این پرونده علی خامنهای و فرماندهان سپاه و ارتش را متهم کرده است».
خبرگزاری رویتزر ۷دی ۱۴۰۱ با عنوان، «کانادا و دیگران به دنبال یک داوری رسمی با ایران در رابطه با پرواز (اوکراینی) سرنگون شده هستند»، گزارش کرد: «کانادا، انگلستان، سوئد و اوکراین از تهران خواستند تا اختلاف بر سر مسئولیت و غرامت سرنگونی هواپیمای مسافربری توسط نیروهای ایرانی در حدود ۳سال پیش را، از طریق داوری بر اساس قوانین کنوانسیون ۱۹۷۱ مونترال را حل و فصل کند».
خبرگزاری فرانسه ۸دی ۱۴۰۱، اعلام کرد: «چهار کشور از ایران خواستهاند که به حکمیت تسلیم شود و در مورد سرنگون کردن هواپیمای اوکراینی ۷۵۲ (PS۷۵۲) مورد حسابرسی قرار گیرد. آنها سپاه پاسداران را به سرنگونی غیرقانونی و عمدی هواپیما متهم کردهاند.
«خانم ملانی جولی» وزیر امور خارجه کانادا در توئیتر نوشت: «ما در این هفته گام مهمی برای پیشبرد پیگیری این عدالت در سطح بینالمللی برداشتهایم و به همکاری برای مورد حسابرسی قرار دادن ایران بهخاطر این فاجعه ادامه خواهیم داد.
تلگرام چند ثانیه (رژیم) ۸دی ۱۴۰۱ نوشت: «توافقنامه۱۹۷۱ مونترال میگوید اگر طرفهای حادثه هوایی برای رفع اختلاف در مدت ۶ماه درباره داوری مستقل به توافق نرسند میتوان اختلاف را به دادگاه بینالمللی لاهه ارجاع داد. این دادگاه عالیترین در سازمان ملل متحد است».
دادخواهی تا نابودی تمام ستمگر آخوندی
پاسخ دندانشکن مردم به خامنهای در قیام دیماه ۹۸ پس از ساقط کردن هواپیمای مسافربری نشاندهنده انزجار مردم و خانوادههای قربانیان و از پیامدهای اجتماعی این جنایت بود.
از نظر مردم ایران پروندهٔ فاجعهٔ هواپیمای اوکراینی در کنار همهٔ جنایتهای سبعانهٔ این حکومت در ۴۴سال گذشته قرار گرفته است. جنایات هولناکی مثل کشتار زندانیان سیاسی در دهه شصت و قتلعام زندانیان به فرمان خمینی ملعون در سال۶۷ و کشتارهای گستردهٔ اعتراضات سراسری مردم در سالهای ۷۸، ۸۸ و ۹۶ و آبان خونین ۹۸ با بیش از ۱۵۰۰شهید.
یکصد و چهارده روز فریاد بلند «مرگ بر خامنهای» و شعار «این سال سال خونه سیدعلی سرنگونه» در شهرهای میهن جای هیچ شبهه و تردیدی باقی نمیگذارد که جدیترین، اصلیترین و تنها خواسته مردم ایران سرنگونی تام و تمام این رژیم پا به گور است.
آری، کارنامه فاشیسم دینی تنها با براندازی آن و انحلال سپاه پاسداران بهدست مردم ایران بسته خواهد شد و خورشید آزادی در ایران طلوع خواهد کرد.
این فریاد همهٔ جوانان، قیامآفرینان و صدای همهٔ مادران داغدار و دادخواهانی است که تا به زیر کشیدن خامنهای کودککش ادامه دارد.