«ضرورت اتخاذ یک سیاست جدید اتحادیه اروپا در قبال تروریسم فزاینده رژیم ایران در اروپا» عنوان کنفرانسی است که روز شنبه بیستم آبان، بهمناسبت اولین سالگرد سوءقصد نافرجام تروریستی در نوامبر گذشته در مادرید علیه پروفسور آلخو ویدال کوادراس بهصورت آنلاین تشکیل شد.
پروفسور ویدال کوادراس که شخصاً شرکت داشت، دربارهٔ سوءقصد تروریستی در مادرید گفت: «ضارب من توسط رژیم ایران استخدام شده بود. سیاست مماشات اتحادیهٔ اروپا رژیم آخوندی را در سرکوب مردم ایران، جنگافروزی در خاورمیانه و گسترش تروریسم به خاک اروپا جریتر کرده است».
نایبرئیس پیشین پارلمان اروپا خواستار اعمال سیاست قاطعتری در قبال رژیم شامل لیستگذاری تروریستی سپاه پاسداران، تحریم و طرد بینالمللی رژیم و محکومیت اعدامها و نقض وحشتناک حقوقبشر در ایران شد و افزود: «جامعهٔ بینالمللی باید شورای ملی مقاومت ایران را بهعنوان طرف حسابهای مشروع برای هدایت یک انتقال از دیکتاتوری به دموکراسی منطبق بر برنامه ده مادهیی خانم رجوی بهرسمیت بشناسند... ادغام این عناصر در یک استراتژی منسجم نه تنها کارآمدی سیاست غرب را افزایش میدهد، بلکه مسیر روشنتری را بهسوی یک ایران با ثبات و دموکراتیک فراهم میکند. مردم ایران و مقاومت آنها حلقه مفقوده (سیاست اروپا در قبال رژیم) را ارائه میدهند؛ یک منبع و ظرفیت عظیم میتواند چشمانداز ژئوپلیتیکی جدیدی برای منطقه و فراتر از آنرا محقق کند».
استرون استیونسون که سالها در پارلمان اروپا و در رأس کمیته پارلمانی دوستان ایران آزاد، همکار ویدال کوداراس بود و مدیریت کنفرانس آنلاین را برعهده داشت، بر جنایات ضدانسانی رژیم اعدام و قتل و نقش مخرب مماشات اروپا در جری کردن این رژیم انگشت گذاشت و گفت: «رژیم ایران بهطور مشخص هواداران جنبش اصلی دموکراتیک ایران سازمان مجاهدین را هدف قرار داده است و بیش از ۱۰۰ هزار نفر از آنان از جمله ۳۰ هزار تن را در جریان قتلعام سال ۱۳۶۷ اعدام کرده است... آخوندها به گروگانگیری و تروریسم بینالمللی با پوش دیپلماسی مبادرت کردهاند. با این وجود، غرب و بهویژه اتحادیه اروپا، انگلستان و ملل متحد در برخورد با این رژیم به سیاست شکستخورده مماشات تکیه میکنند. این ناکامی در دفاع از ارزشهای دموکراتیک و حقوق جهانی، غرب را در رنج مردم ایران تحت استبداد دینی آنها شریک کرده است».
باب بلکمن نمایندهٔ پارلمان انگلستان به تلاشهای نمایندگان هر دو مجلس این کشور برای لیستگذاری تروریستی سپاه پاسداران، اشاره و تأکید کرد: «رژیم از زمان روی کار آمدنش... هرگز به این میزان ضعیف نبوده و تغییر دموکراتیک در ایران در دسترس است. این رژیم تهدیدی برای اروپا است. مسئولیت نهایی برای از میانبردن تهدیدات رژیم با مردم ایران است که با هدایت مقاومت سازمانیافته تحت رهبری مریم رجوی بهپیش میرود... همانطور که خانم رجوی گفتهاند، مردم ایران آماده انجام این وظیفه هستند. کشورهای دموکراتیک غربی باید در کنار آنها بایستند».
خانم اینگرید بتانکور کاندیدای پیشین ریاستجمهوری از کلمبیا، سخنران دیگر این کنفرانس، ضمن انتقاد از مماشات اروپا، گفت: «زمان آن فرا رسیده که اتحادیه اروپا سیاست مماشات را کنار بگذارد و سیاست جدیدی اتخاذ کند که هسته اصلی آن باید بهرسمیتشناختن حق مردم ایران برای مقاومت در برابر این رژیم استبدادی و سپاه سرکوبگر آن باشد. مراکز جاسوسی و تروریسم رژیم در اروپا از جمله سفارتخانههای آن باید تعطیل شود و یک سیاست جامع شامل تعامل با مردم ایران و مقاومت سازمانیافته آنها بهجای آخوندهای جنایتکار اتخاذ شود».
به این ترتیب، یک سال پس از ترور نافرجام مادرید، که بهخاطر شجاعت و پایداری قهرمانانهٔ آلخو ویدال کوادراس نقطه عطفی را در رسوایی تروریسم فاشیسم مذهبی رقم زده است، کنفرانس بینالمللی که به همین مناسبت برگزار گردید، با حضور و سخنرانی خود او و شماری از مقامات و وزرای پیشین و نمایندگان پارلمان از کشورهای مختلف، تروریسم و جنایات ضدبشری رژیم آخوندها، شناعت مماشات و ضرورت اتخاذ یک سیاست قاطع در قبال این رژیم را برجسته کرد.