روزنامههای حکومتی ۳۰بهمن اغلب تیترهای فرعی را به دوگانهگوییهای خامنهای در روز پنجشنبه اختصاص دادهاند و بحرانهای اقتصادی اجتماعی و همچنین وضعیت مذاکرات وین تیترهای اول شدهاند.
بحران کرونا هم به موازات گسترش امیکرون، در درون رژیم تبدیل به اسباب جنگ گرگها شده است. جهان صنعت در مطلبی با عنوان «سودای پول» ادعای شرکت دارویی برکت از زیر مجموعههای وابسته به خامنهای در مورد ساخت واکسن اومیکرون با نتیجهٔ صددرصد را به تمسخر گرفته و با نقل سوابق دروغگوییهای مخبر در زمانی که رئیس این مؤسسه بوده، بهنقل از کارشناسان حکومتی این ادعا را رد کرده است.
روزنامه آرمان هم در گزارشی با عنوان «خاطیان کرونا محاکمه نشدند» به تعلل نظام در واردات واکسن اشاره کرده که منجر به مرگ هزاران نانآور خانوادهها شده و دهها هزار کودک بیسرپرست به جا گذاشته. این روزنامه در ادامه با یادآوری یک میلیارد یورویی که ادعا کردند برای مبارزه با کرونا اختصاص یافته، اذعان کرده که این پول نه خرج خرید واکسن شده نه برای حمایت بیماران هزینه شده. بلکه تماماً چپاول شده است.
گسل ملت حاکمیت به بیشترین حالت طی ۴۳سال رسیده
حرف اول و آخر روزنامههای حکومتی آماده بودن شرایط عینی در جامعه برای قیام و سرنگونی نظام است. این را به بیانهای مختلف و با یادآوری شکستهای سیاستهای حکومتی به نظام گوشزد کردهاند.
«مطالبه نکنید، مقاومت کنید» عنوان مطلب همدلی است که بهنقل از بیگدلی کارشناس حکومتی در مورد سیاست اتمی رژیم نوشته است: «چرا باید برای هیچ و پوچ خود را درگیر تحریم و وضعیت فلاکتبار امروز بکنیم؟». در ادامه هم به نظام هشدار داده: «وقتی ما شاهد این میزان از تضاد طبقاتی یا بهتر بگویم شکاف طبقاتی هستیم بیشک نمیتوان این وضعیت را تحمل کرد. بهواقع اکنون گسل ملت - دولت و ملت - حاکمیت به بیشترین حالت طی ۴۳سال اخیر رسیده است».
«خطر رادیکالیسم بیخ گوش ما!» عنوان مطلب مستقل است که به نظام هشدار داده «امروز، این خشم از بستر جامعه ایرانی، به درونِ لایههای نخبگانِ فکری و علمی نیز آن چنان رسوخ نموده که میتواند زنگِ خطری باشد هم برای جامعه و هم نهاد حاکمیت».
«عصبانیت از محدودیت اینترنتی» عنوان مطلبی است از احمد شیرزاد عضو سابق مجلس رژیم که در مورد محدود کردن اینترنت به نظام هشدار داده «مسأله اینترنت امروز در جامعه به یک دم شیر بدل شده و هر دولت یا دستگاهی که بخواهد در مورد آن عملی را انجام دهد کارش به مشکل میخورد».
مواضع واقعی کدامند؟
روزنامههای باند ولیفقیه کمافی السابق و طبق معمول به دود ودم حول توان موشکی نیروهای نیابتی نظام پرداخته و کشورهای منطقه را تهدید کرده و بر خط ادامهٔ سیاست اتمی رژیم تأکید کردهاند. در روزنامههای باند مغلوب خارج شدن اوضاع سیاسی عراق از دست نیروهای وابسته به نظام، اتحاد کشورهای منطقه علیه توسعهطلبیهای رژیم و بالاخره بیآیندگی در افتادن با همسایگان بهخصوص عربستان را به نظام گوشزد کرده و بر ضرورت تفاهم تأکید کردهاند. در مورد مذاکرات وین هم روی همین موضوع دست گذاشته و نسبت به ضدونقیضگوییها ابراز نگرانی کردهاند.
«توافقات برجام در هالهای از ابهام» عنوان مطلب آرمان است به قلم علی خرم مهرهٔ سابق رژیم در مقر اروپایی ملل متحد که از جمله نوشته است: «در ایران سخنان ابهام گونهیی زده میشود که روشن نمینماید مواضع واقعی کدامند؟ دبیر شورایعالی امنیت ملی درباره همراهی آمریکا برای یک توافق خوب ابراز تردید میکند و تیم مذاکرهکننده ایرانی در وین خبر از توافق نزدیک میدهد».
«مذاکره مستقیم هزینه دارد یا فایده؟» عنوان مطلب ستاره صبح است که مذاکره مستقیم با آمریکا را یکی از شروط بقای نظام دانسته و از جمله نوشته: «زمان مذاکره مستقیم با آمریکا با هدف حل مشکلات بنیادی فرا رسیده است. اگر این اتفاق بیفتد، شمشیر تهدید از سر (نظام) برداشته خواهد شد».
«از برجام چه میخواهیم» عنوان مطلب جهان صنعت است که به نظام یادآوری کرده اگر هدف از مذاکرات رسیدن به اجازه فروش نفت و داشتن پول آن است دردی از نظام دوا نخواهد شد. این مطلب در ادامه بر ضرورت مذاکره بر سر همه موارد مورد اختلاف افزوده است: «باید بهدنبال راهی برای حل مشکلات بهصورت ریشهیی و دائمی باشیم تا بتوانیم به اشتغالزایی و افزایش تولید رقابتی و صادرات برسیم. همه این موارد نیز نیازمند آن است که سایر مسائل و چالشهایی که ایران با جامعه جهانی دارد نیز حل و فصل شود. برای مثال تا زمانی که ایران نتواند به FATF بپیوندد حتی با وجود رفع تحریم نیز برای بازگشت درآمدهای ارزی به کشور با مشکل مواجه خواهیم شد».