728 x 90

FATF نمودی از بن‌بست و بحران درونی رژیم

بن‌بست و بحران درونی رژیم بر سر FATF
بن‌بست و بحران درونی رژیم بر سر FATF

با نزدیک شدن پایان مهلت FATF در ۲۸بهمن‌ماه جاری، بحران درونی رژیم آخوندها شدت گرفته است.

در این رابطه شرط ۳کشور فرانسه، آلمان و انگلیسی مبنی بر تصویب لوایح FATF جهت بهره‌برداری از سازوکار مالی اینس‌تکس که به تعبیر سردمداران رژیم همان نفت در برابر غذاست، آتش اختلاف باندهای مافیایی حاکم را بیش‌از‌پیش شعله‌ور نموده است.

ایادی رژیم در سطوح مختلف متناسب با منافع باندی و فردی خود بر له یا علیه لوایح FATF سخن می‌گویند.

اروپا نیز رژیم را تهدید کرده چنان‌چه شروطش را نپذیرد تحریم‌های بیشتری را اعمال خواهد کرد. همزمان نیز با راه‌اندازی اینس‌تکس و گذاشتن شرط برای آن عملاً آخوندها را در بن‌بست قرار داده است.

حشمت‌الله فلاحت‌پیشه، رئیس کمیسیون امنیت و روابط خارجی مجلس ارتجاع، جهت دلداری دادن به عوامل رژیم در زمینه ربط FATF و اینس‌تکس که در بیانیه ۳کشور آلمان، انگلیس و فرانسه تصریح شده است گفت: «نکته‌ای که به غلط از سوی برخی بیان شد، این است که برخلاف آنچه گفته شده در بیانیه ۳کشور اروپایی درباره INSTEX، شرطی درباره FATF اعلام نشده است فقط از واژه «انتظار» استفاده شده است بدین معنا که اروپایی‌ها انتظار دارند ایران سازوکار را بپذیرد ولی راه‌اندازی این سازوکار مالی را منوط به پذیرش FATF نکرده‌اند».(خبرگزاری ایرنا ۱۶بهمن ۹۷)

 

واقعیت این است که تاکنون کارکرد عملی سازوکار اروپایی برای حاکمیت آخوندی نسیه بوده است. اما با این وجود تدوین‌کنندگان آن شرایط و قیودی را برای نظام تعیین کرده‌اند که رژیم را بر سر دوراهی قرار داده‌است که هر راهی را که انتخاب کند بازنده است.

 

شرط ماهوی اینس‌تکس

اما مشاور حقوقی آخوند روحانی به نام لعیا جنیدی به صحنه آمده و آب پاکی را روی دست فلاحت‌پیشه ریخت. به گزارش سایت مشرق ۱۷بهمن ۹۷ جنیدی گفت: «این سازوکار، یک شرط ماهوی دارد که بر اساس آن، این سازوکار تا زمانی کار می‌کند و ادامه می‌یابد که ایران به برجام پایبند باشد. شرط شکلی این سازوکار نیز اجرایی نمودن کامل استانداردهای مقرر اف‌.ای.تی.اف است».

بن‌بست و پیچیدگی بحران موجود، مهره‌های حکومتی را دچار سردرگمی کرده است. احمد توکلی، عضو مجمع تشخیص مصلحت آخوندی که ابتدا از موافقان تصویب لوایح FATF بود، در توئیتی با اشاره به عواقب پذیرش FATF در موضع خود تجدیدنظر کرده و می‌نویسد: «دربارهٔ پذیرش FATF ابهام داشتم، اما بیانیه وقیحانه اروپا و شرایط تحقیرآمیزش برای تجارت با ایران در اینس‌تکس، نشان داد در مقابل مستکبران، هر چه کوتاه بیایم، طلبکارتر و گستاخ‌تر می‌شوند و پایانی هم ندارد. تجربه و منطق می‌گوید التماس از متکبر، معیشت را بر مردم تنگ‌تر خواهد کرد».(سایت جهان نیوز ۲۰بهمن ۹۷)

این سردرگمی ناشی از موضع مبهم و دوگانهٔ ولی‌فقیه ارتجاع است. علی لاریجانی در تاریخ ۱۵مهرماه گذشته در صحن علنی مجلس ارتجاع پاسخ خامنه‌ای را در خصوص سؤال مربوط به تصویب این لوایح را قرائت کرد که در آن خامنه‌ای اختیار تصویب یا رد لوایح FATF را به مجلس سپرده و نوشته بود: «با بررسی این لوایح در مجلس مخالفتی ندارم تا مسیر قانونی خود را طی کند».

 

خامنه‌ای و دوگانه‌گویی بر سر FATF!

اما بعد از گذشت ۴ماه خامنه‌ای که تاکنون تلاش کرده با دوگانه‌گویی از اظهارنظر صریح در این زمینه خودداری کند وحشتش را از تصویب این لوایح که طناب را بر گردن رژیم تنگ‌تر خواهد کرد، برملا می‌کند. سایت عصر ایران ۲۰بهمن ۹۷ خبری از داود محمدی، رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس ارتجاع، نقل کرد که وی می‌گوید: «با گوش‌های خودم شنیدم که مقام عظمای ولایت FATF را قبول ندارند و بنده هم امضا نکردم».

 

شرط خفت‌بار اروپا برای رژیم

این تلاطم درونی در زمینه سازوکاری است که تاکنون کارکرد عملی آن برای حاکمیت آخوندی نسیه بوده است. اما با این وجود تدوین‌کنندگان آن شرایط و قیودی را برای نظام تعیین کرده‌اند که رژیم را بر سر دوراهی قرار داده‌است که هر راهی را که انتخاب کند بازنده است.

شرط اتحادیه اروپا در اینس‌تکس، هم‌چنان که باند خامنه‌ای هم اذعان می‌کند رژیم را ناگزیر به خودتحریمی‌ می‌کند.

با پذیرش این شرط رژیم ناگزیر می‌شود از پولشویی سپاه و نهادهایی مانند حزب‌الله لبنان و.. که از نظر جامعه بین‌المللی دست‌اندرکار پولشویی برای کارهای تروریستی هستند جلوگیری کند.

از طرف دیگر همان‌طور که معاون روحانی(لعیا جنیدی) تأکید می‌کند شرط ماهوی اینس‌تکس برای رژیم پذیرش لوایح است. چنان‌چه این لوایح را تصویب نکند و به آن پایبند نباشد، اجرایی شدن سازوکار اینس‌تکس و مبادله نفت در مقابل غذا با مشکل مواجه خواهد شد. سازوکاری که رژیم به‌مثابه راه نفس بسیار محدود و ناچیز در مقابل تحریم‌های آمریکا به آن نیازمند است.

این واقعیتی است که باند روحانی بر آن تأکید می‌کند و آخوند حسن روحانی هم نهایت تلاشش این است که نهادهای ذیربط را ناگزیر به تصویب لوایح آن بکند.

 

«بیانیه اروپا سراسر توهین و گستاخی علیه نظام»

اکنون از درون رژیم بر خارکنندگی شروط اتحادیه اروپا در اینس‌تکس اعتراف می‌شود و فشار اتحادیه اروپا در زمینه برنامه موشکی و سیاست منطقه‌ای نظام را توهین‌آمیز می‌خوانند.

کیهان خامنه‌ای ۱۶بهمن ۹۷ با ابراز نگرانی از شروط اتحادیه اروپا در مورد فعالیت‌های موشکی و دخالت‌های منطقه‌ای و تروریسم رژیم در کشورهای اروپایی، این بیانیه را سراپا توهین به رژیم و بیانیه وزرات خارجه را نیز «حقارت‌بار و منفعلانه» توصیف کرده و نوشته است: «متأسفانه وزارت‌خارجه در مواجهه با گستاخی اروپایی، هم‌چنان رویکردی کاملا منفعلانه و تحقیرآمیز را در پیش گرفته است.

بیانیه اروپا سراسر توهین و گستاخی علیه نظام است، اما وزارت‌خارجه در رویکردی حقارت‌بار و از موضع ضعف در بیانیه خود تأکید می‌کند که از مواضع مثبت اعلامی در بیانیه اتحادیه اروپا استقبال می‌کنیم!».

نویسنده مقاله کیهان افزوده است: «رونمایی از بسته توهین‌آمیز اینس‌تکس و در ادامه انتشار بیانیه ۱۲بندی، محصول تجربه برجام برای اروپایی‌هاست. تجربه برجام می‌گوید که دولت روحانی به جهت رویکرد غلط «اجرای هر توافق، بهتر از عدم‌توافق»، وعده نسیه را به جای نقد می‌پذیرد».

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/1cdc15bd-41e8-474e-a599-716887e41641"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات