728 x 90

غارت سرمایه ملی به اسم نهادهای سرکوبگر فرهنگی!

--
--
همه ساله بودجه نهادهای به‌اصطلاح فرهنگی رژیم که وظیفه آنها تحکیم سلطه فرهنگ آخوندها در داخل کشور و صدور ارتجاع به خارج کشور است، بخش قابل ملاحظه‌ای از بودجه کشور را می‌بلعد.

این نهادها به بیش از 100 نهاد بالغ می‌شوند که 96 نهاد آن ”موسسات و سازمانهای نظارت ناپذیر“ ! هستند که بودجه آنها در جدول شماره 17 لایحه بودجه منظور می‌گردد.

مجلس ارتجاع بنا داشت که این جدول را از لایحه بودجه 96 حذف کند، اما سمبه پر زورتر از این حرفها بود چنان‌چه نهایتاً کمیسیون تلفیق مجلس ناگزیر شد رأی به عدم حذف این نهادها بدهد و جدول شماره 17 یک سال دیگر هم رسمیت داشته باشد.

به نوشته روزنامه حکومتی اعتماد 17بهمن 95 «جدول شماره ١٧ بودجه همان جدولی است که مؤسسات و نهادهای غیردولتی بسیاری در قالب آن سالانه بخشی از بودجه فرهنگی را به خودشان اختصاص می‌دهند بدون آن که در قبال آن پاسخگو باشند“.

جعفرزاده ‌ایمن آبادی نماینده مجلس رژیم به این روزنامه حکومتی می‌گوید ”تنها30 درصد از مؤسسات و نهادهایی که نام آنها در جدول شماره ١٧ بودجه آمده نظارت‌پذیر هستند. اما ٧٠ درصد باقی مانده یا به نهادهای نظارتی پاسخگو نیستند یا این نهادها نمی‌توانند به مسائل مالی آنها ورود کنند. لذا ما امسال تلاش کردیم تا آن موسساتی را که پاسخگو نیستند از این جدول حذف کنیم اما با لابی‌های سنگینی که وجود داشت، موفق نشدیم».

آیا شکی هست که لابی سنگین برای نهادهای فرهنگ آخوندی سر در آخور بیت ولایت دارند. ؟

یک مهره دیگر رژیم به نام مردوخی در زمینه اختصاص بودجه کلان به مؤسسات فرهنگی رژیم و عدم نظارت برجدول شماره 17 به خبرگزاری حکومتی ایلنا می‌گوید: «ذیل این جدول ارقام کلانی به برخی مؤسسه‌های فرهنگی اختصاص داده شده که اغلب از چتر نظارت دولت به دور هستند. هیچ نظارتی بر این ارگانها نیست و در تفریغ بودجه نیز بررسی نمی‌شوند. سازمان حسابرسی هم درباره این ارگانها گزارشی نمی‌دهد تا مشخص شود بودجه اختصاص ‌داده شده به چه نحو هزینه شد». (خبرگزاری ایلنا29آذر95)

قابل توجه این‌که در لایحه بودجه سال 96 تعدادی دیگر از این نهادهای به‌اصطلاح فرهنگی غیردولتی هم اضافه شده‌اند از ”جمله شهر کتاب با بودجه ٧٠٠ میلیون تومان، مدرسه اسلامی هنر در قم با بودجه ٣٠٠ میلیون تومان، مؤسسه شهید مدنی با بودجه ٤٠٠ میلیون تومان، مؤسسه رواق حکمت با بودجه ٦٠٠ میلیون تومان، بنیاد پروفسور حسابی با بودجه ٣٠٠ میلیون تومان و بنیاد علمی و فرهنگی استاد مطهری ١٠ میلیارد تومانی به ردیف‌های این جدول برای سال ٩٦ اضافه شده‌اند“ .(روزنامه حکومتی اعتماد17بهمن 95)

این خاصه خرجی‌ها برای نهادهای به‌اصطلاح فرهنگی در شرایطی است که هر روزه اقشار مختلف مردم به‌دلیل عدم دریافت چند ماهه حقوق اندکشان، تجمعات اعتراضی برگزار می‌کنند. یا کشور در زمینه بهداشت و محیط‌زیست با بحران مواجه است، و همه ساله از اعتبارات بهداشت و درمان کم می‌کند.

به اعتراف وزیر بهداشت رژیم طی سالهای حکومت آخوند روحانی همه ساله از بودجه سلامت کشور کم شده است، به‌نحوی که این بودجه در سال 93 شش‌هزار و هشتصد میلیارد تومان، سال 94 حدود چهار هراز میلیارد تومان سال 95 دو هزار و هشتصد میلیارد تومان که از بودجه سال 95تنها 1200میلیارد تومان آن تأمین شده است. (تلویزیون شبکه پنج رژیم 3 دی 95)

در زمینه محیط‌زیست نیز وضعیت بودجه بهتر از بودجه سلامت نیست، این بودجه آن‌چنان ناچیز است که مورد اعتراض نمایندگان مجلس رژیم نیز قرار گرفته است. خبرگزاری مجلس رژیم به‌نقل از مهرداد بائوج لاهوتی نماینده مجلس رژیم از رودسر می‌نویسد: ”مهرداد بائوج لاهوتی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، با بیان این‌که اعتبارات سازمان حفاظت محیط‌زیست در لایحه بودجه 96 نسبت به سال گذشته تنها سه درصد افزایش یافته است، گفت: این در حالی است که با مشکلات زیادی در زمینه محیط‌زیست کشور مواجه هستیم و بودجه در نظر گرفته شده حتی برای مبارزه با مهمترین معضل کشور یعنی آلودگی هوا کافی نیست“. (خبرگزاری مجلس رژیم 4اسفند 95)

ریختن بودجه کشور به حلقوم نهادهای سرکوبگری تحت عنوان فرهنگی و عدم رسیدگی به محیط‌زیست کشور در حالی است که هم‌اکنون مردم بسیاری از مناطق کشور به‌ویژه مردم ساکن خوزستان از وضعیت نامناسب محیط‌زیست، آلودگی هوا جان به لب شده‌اند و طی هفته‌های اخیر شاهد اعتراضات مردمی در خوزستان نسبت به این وضعیت هستیم. ضمن این‌که این خاصه خرجی‌ها در حالی است که 30 درصد مردم ایران به اعتراف خود رژیم گرسنه و توان خرید نان خالی هم ندارند و بیش از80 درصد زیر خط فقرند!.
										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/53705d96-d265-42a0-9b21-a5aaaa129f86"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات