728 x 90

گفته‌ها و ناگفته‌ها از میان روزنامه‌های حکومتی شنبه ۱1آذر

گفته‌ها و ناگفته‌ها از میان روزنامه‌های حکومتی
گفته‌ها و ناگفته‌ها از میان روزنامه‌های حکومتی
در روزنامه‌های حکومتی روز شنبه يازدهم آذر تک و پاتک‌های باندی مهم‌ترین عنوانها را به خود اختصاص داده است. روزنامه‌های باند روحانی، باند رقیب را به‌خاطر حمایتهایش از احمدی‌نژاد مورد حمله قرار داده‌اند، در این حملات اشاره‌های آشکار به حمایتهای شخص خامنه‌ای از احمدی‌نژاد و سکوت فعلی او دیده می‌شود:
اعتماد: مگر ممکن است مردم فراموش کنند که احمدی‌نژاد را معجزه هزاره سوم لقب دادند، پشت تریبونهای رسمی نوشته‌هایش را الهام از طرف خداوند خواندند و خواستار درج آن در کتب درسی دانش‌آموزان شدند؟ اطاعت از او را اطاعت از خداوند دانستند... مشکل آنجاست که خود را معصوم بدانیم و از اظهار اشتباه وحشت کنیم.

جمهوری اسلامی: یکی از این نکات این است که هتاکی‌های امروز درست متوجه کسانی است که دیروز از همین هتاکان یا حمایت می‌کردند و یا در برابر کارهای خلاف و تهمت زدنها و دروغ گفتنهای آنها سکوت پیشه کرده بودند... واقعیت این است که ادامه وضعیت کنونی به صلاح کشور نیست و مسئولان نظام باید کشور را از حالت زورخانه‌یی که اکنون به آن مبتلا شده است نجات دهند.

رسانه‌های باند موسوم به اصلاح‌طلب هم در دعوای احمدی‌نژاد به فکر «تطهیر» رفسنجانی افتاده‌اند:
جمهوری اسلامی:
وقتی در شناخت فردی، چنین دچار خطای محاسبات می‌شوید چطور حالا باید مردم نظر امروز تان را بپذیرند؟ مگر شما اطاعت از او را اطاعت از خدا نخواندید؟ نفرمایید که چون تأیید و تنفیذ مقام ولایت را داشت چنین گفتم چون رفتار شما با روسای جمهور پیشین و پسین که هر دو چون «او» تنفیذ مقام ولایت را داشتند و همه به‌خاطر دارند که با رئیس‌جمهور پیش از «او» چه کردید و در پیش خطبه‌ها چه‌ها که نمی‌فرمودید...

روزنامه‌های باند ولی‌فقیه ارتجاع، روی شقه درونی باند روحانی و متحدانش دست گذاشته و همه را مورد حمله قرار داده‌اند:
کیهان:
توصیه اصلاح‌طلبان به جهانگیری برای انتخابات 1400؛ کارنامه دولت خالی است /کناره‌گیری کن تا رأی بیاوری!
خود اصلاح‌طلبان هم از مدتها قبل از عمق مشکلات و کارنامه بسیار ضعیفی که محصول مشترک «اعتدال» و «اصلاحات» است پی برده‌اند و بیش از هر کس از‌ اشتباهات صورت گرفته و کارهای نکرده خود آگاهند و باید تا زمان از دست نرفته، در ذهن جامعه چنان جا بیندازند که راه ما از اعتدالیون جداست!
مدتی است که تعدادی از صاحبنظران اصلاحات در تلاشند هر طور شده خط‌کشی با دولت را پر رنگ و سهم خود را در بروز مشکلات امروز کشور کمرنگ کنند، چرا که ایجاد این تصور در جامعه را به نوعی برگ برنده خود در انتخابات آینده می‌دانند.
افرادی چون عبداله نوری و محمدعلی ابطحی، صادق زیباکلام و دیگران که اوضاع کشور را از همین یکصد روز نخست دولت تدبیر و امید، ناامید‌کننده می‌بینند، می‌کوشند خود را در جایگاه مطالبه‌گری و اپوزیسیونی نسبت به دولت قرار دهند. ابطحی گفته است که «اگر کاندیداتوری آقای جهانگیری در انتخابات آینده قطعی است، باید از دولت جدا شود و فاصله بگیرد. در این صورت شرایط بهتری برای رأی آوردن خواهد داشت.»
زیباکلام هم روز گذشته در یادداشتی نوشته است که «... بودن آقای جهانگیری در دولت دوازدهم، آن‌چنان به نفع او از جهت رأی آوری نخواهد بود. چرا که در دور دوم ریاست‌جمهوری آقای روحانی بنا بر دلایلی که برای خود دارم، کارنامه چندان موفقی را برای ایشان پیش‌بینی نمی‌کنم. به این دلیل که مرکز ثقل دولت دوم آقای روحانی و بزرگترین مشکلات و چالشهایی که با آن روبه‌رو است به مسائل اقتصادی باز می‌گردد. از همین رو نوری برای مشاهده موفقیت اقتصادی دولت دوازدهم به چشم نمی‌خورد. بنابراین چه آقای اسحاق جهانگیری و چه هر فرد دیگری که در دولت آقای روحانی شریک باشند باید توجه کنند که این شراکت یک سرمایه‌گذاری سودده و پر منفعت برای کسی که می‌خواهد بعدها نامزد ریاست‌جمهوری شود نخواهد بود... اکنون اصلاح‌طلبانی که خود را عامل روی کار آمدن دولت می‌دانستند و سهمیه‌های قابل توجهی در دولت تصاحب کردند، در دو حوزه تلاش می‌کنند؛ یکی این‌که با طرح موضوعات حاشیه‌ای، کانون توجهات را از مسایل اصلی به فرعیات منحرف کنند و دیگر آن که کم کم نقش و مسئولیت خود را در دولت روحانی انکار نمایند.

عنوانهای متناقض در مورد زلزله کرمان در صفحات اول روزنامه‌های هر دو باند حاکم دیده می‌شود. از یک سو خبر از نداشتن تلفات داده‌اند از سوی دیگر خرابی تمام خانه‌های خشت و گلی:
جمهوری اسلامی:
زلزله 1/6ریشتری این بار در استان کرمان، ریزش خانه‌ها در روستاها

جوان: خانه‌های کاهگلی «هجدک» کرمان با زلزله 1/6ریشتری فرو ریخت

کیهان: زلزله 1/6ریشتری کرمان خوشبختانه تلفات نداشت

همدلی: هنوز به آورگان کرمانشاهی کاملاً رسیدگی نشده که برخی مردم کرمان خانه خراب شدند؛ زلزله کرمانشاه، تب کرمان

روزنامه‌های باند ولی‌فقیه ضمن حمله به باند رقیب برای برجام موشکی و منطقه‌یی روند مذاکرات و مواضع اتحادیه اروپا را با ابراز وحشت انعکاس داده‌اند:
جوان:
صفار هرندی: ولی‌فقیه نباشد ترسوها مملکت را به باد می‌دهند

جوان:‌افسوس موگرینی از موشکی نشدن برجام: فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا می‌گوید که محدود کردن مذاکرات با ایران به مسأله هسته‌یی اشتباه بوده و باید مسائل منطقه‌یی نیز شامل آن‌ می‌شد.
اشاره موگرینی تلویحاً به بحث موشکی ایران مربوط می‌شود که آمریکا و کشورهای اروپایی مدعی هستند باید این مسأله نیز در برجام مورد بحث قرار می‌گرفت...»، به نظر می‌رسد فشارهای آمریکا درباره ایرادات برجام و بازنگری در آن، سبب شده مقامات اروپایی نیز به ناقص بودن برخی مفاد توافق هسته‌یی اذعان کنند. فدریکا موگرینی که همواره یکی از حامیان اجرای برجام بوده و بار‌ها از خروج احتمالی آمریکا از برجام انتقاد کرده است، اکنون از ایرادات برجام سخن می‌گوید... در حالی که محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران می‌گوید که کشورهای اروپایی توافق هسته‌یی را مو به مو اجرا می‌کنند اما موگرینی از این‌که مسائل منطقه‌یی از جمله برنامه موشکی ایران در برجام مورد بحث قرار نگرفته است، افسوس می‌خورد. اشاره موگرینی درباره مسائل منطقه‌ای، تلویحاً به برنامه موشکی ایران مربوط می‌شود که آمریکا و کشورهای اروپایی، مدعی هستند که باید برجام دیگری درباره محدود ساختن برنامه موشکی و رفتارهای منطقه‌یی ایران انجام گیرد؛
جوان:‌ اروپا بازویی حقوقی برای فشار به ایران: «پایان یافتن ایران‌هراسی» از دستاوردهای توافق هسته‌یی ایران و گروه 1+5از روز امضای برجام عنوان شده است؛ دستاوردیی که به دلایل متعدد غیرواقعی و با رجوع به تحولات اخیر منطقه غیرقابل باور است. باید به قطعات پازلی توجه داشت که آمریکا، کشورهای اروپایی و شیوخ منطقه به‌ویژه در ماه‌های اخیر با هدف توسعه بخشیدن به پروژه ایران هراسی در کنار هم قرار داده‌اند. اروپایی‌ها اعم از انگلیس، فرانسه و آلمان در پروژه ایران هراسی با متهم کردن ایران به حمله موشکی به فرودگاه ریاض و درخواست برای رسیدگی شورای امنیت به مسأله ایران نشان دادند که بالاتر از «معرفی کردن ایران به‌عنوان ناقض صلح و امنیت بین‌الملل» در تلاش برای ایجاد یک فرایند حقوقی در عرصه بین‌المللی هستند، شبیه همان فرایندی که علیه فعالیت هسته‌یی ایران طی شد و به صدور شش قطعنامه شورای امنیت علیه کشورمان انجامید و دولت یازدهم نهایتاً ضرورت دید میز مذاکره را تنها راه‌کار مناسب ارزیابی کند... پارلمان اروپا در قطعنامه جدید خود از ایران می‌خواهد دست از حمایت انصارالله یمن بردارد، ترزامی نخست‌وزیر انگلیس در دومین سفر متوالی خود به منطقه، ایران را متهم به رفتارهای ضدصلح می‌کند و ماکرون در گفتگو با فرانس 24ضمن متهم کردن ایران به رفتارهای خلاف امنیت و ثبات منطقه‌یی خواهان مذاکرات مجدد با کشورمان می‌شود. روز گذشته نیز دبیرکل اتحادیه عرب مدعی شد که اعراب آماده همکاری با ایران هستند به شرط آن‌که ایران «رفتارهای خود در منطقه» را تغییر دهد... در همان ابتدایی که اروپایی‌ها در تدارک بودند تا مقدمات صدور قطعنامه‌های سازمان ملل - مسأله‌ای که با توجه به روند مورد اشاره به‌زودی اتفاق می‌افتد- علیه ایران به بهانه حقوق‌بشر را بسترسازی کنند بسیاری از فعالان جریان غربگرای داخلی اصل آمد و شد اروپاییان به تهران و دیدار با فعالان غائله 88و صدور قطعنامه‌های پارلمان اروپا به همین بهانه را مسأله‌ای روتین و عادی می‌دانستند.
افزایش سفر مقامات اروپایی در هفته‌های اخیر به منطقه غرب آسیا و رشد مواضع ضدایرانی در حالی با شبهه سکوت مقطعی آمریکایی‌ها در قبال پرونده موشکی همراه شده است که دستگاه سیاست خارجه در مواجهه با بازی حقوقی–سیاسی اعضای ارشد اتحادیه اروپا روشی منسوخ شده را به‌کار گرفته است و آن ساده‌انگاری رویکردی است که اروپایی‌ها تا وضع «قطعنامه‌های تحریمی سازمان ملل» در پیش گرفته‌اند... در حالی جامعه ایرانی شاهد مدارای بدون نتیجه، این بار در قبال اروپا هستند که تجربه مدارای مستمر با آمریکا در چهارسال گذشته تنها سه ضلع «تحریم، تهدید و تهمت زنی» به ایران را تقویت کرد، رویکردی که در نوع مواجهه اخیر با اروپا در حال تکرار است. حال در شرایطی فعالیت‌های ضدایرانی اروپا با محوریت «تکمیل فرایند حقوقی جهت صدور قطعنامه‌های شورای امنیت» افزایش یافته که ملاطفت کنونی با هم‌پیمانان آمریکا حاوی دستاورد نبوده و استمرار آن قطعاً نتیجه‌یی همانند شش قطعنامه ضدهسته‌یی این بار در حوزه تروریسم یا موشکی نخواهد داشت.

حمایت:‌سرمقاله: وقتی اروپا اشتباه کرد!
مهم‌تر این‌که، «فدریکا موگرینی»، مسئول سیاست خارجی اروپا اخیراً پرده دیگری از زیاده‌خواهی غرب را به نمایش گذاشته و به‌نمایندگی از همه کشورهای قاره سبز در کنفرانس گفتگوهای مدیترانه‌ای، در اظهارنظری که بیشتر شبیه رؤیاپردازی است می‌گوید: «محدود کردن مذاکرات با ایران، به مسأله هسته‌یی اشتباه بود و باید مسائل منطقه‌یی نیز شامل آن می‌شد»!
از ابتدا هم کاملاً مشخص بود اروپا به‌عنوان سیاهی لشگر آمریکا در مذاکرات حاضر شده و از خود اختیاری ندارد اما این‌که بعد از امضای برجام، چنین آرزویی را بر زبان آورده‌اند، از وامداری بی‌چون و چرایی آنان به واشینگتن حکایت دارد.

وطن امروز: مکرون شرط گذاشت:
رئیس‌جمهور فرانسه: ایران شریک ما نیست برجام باید با گفتگو درباره برنامه موشکی ایران تکمیل شود
سخنگوی وزارت‌خارجه فرانسه: خواستار مشارکت کشورهای اروپایی و آمریکا برای مقابله با برنامه موشکی ایران هستیم
رئیس‌جمهور فرانسه سرانجام حرف دلش را زد. او که پیشگام اروپایی‌ها پیگیر مذاکره با ایران برای محدود کردن برنامه دفاع موشکی تهران و همین‌طور عقب‌نشینی ایران از سیاستهای منطقه‌یی خود بوده، در تازه‌ترین اظهارنظر خود گفته است فرانسه شریک ایران نیست؛ روابط فرانسه با ایران حول برجام است و این توافق باید با یک توافق جدید درباره برنامه موشکی «تکمیل» شود.
حالا رئیس‌جمهور فرانسه با این اظهارنظر خود تلاش کرده نشان دهد روابط کشورش با ایران عادی نشده و تغییر چندانی نکرده و این روابط محدود به برجام است. او البته در ادامه روابط حول برجام با ایران را نیز مشروط به انجام یک توافق در حوزه موشکی کرده است.
رئیس‌جمهور فرانسه تلاش کرده با این اظهارنظر بگوید روابط با ایران محدود است و تداوم آن مشروط به تکمیل برجام با یک توافق موشکی است.
این همان چیزی است که فرانسوی‌ها از ابتدای روی کار آمدن دولت مکرون دنبال می‌کنند و در این مسیر با دولت آمریکا نیز اتفاق‌نظر دارند. ایده فرانسوی‌ها این است که با حفظ برجام، یک توافق جانبی بر سر برنامه موشکی ایران شکل گیرد. حال مکرون از تعبیر «تکمیل» استفاده کرده و گفته است برجام بدون توافق موشکی، ناقص است.
سخنگوی وزارت‌خارجه فرانسه پس از اظهارات توهین‌آمیز مکرون، بار دیگر ادعاها درباره برنامه موشکی ایران را تکرار کرد و مدعی شد این برنامه با قطعنامه شماره ۲۲۳۱شورای امنیت سازمان ملل‌متحد مطابقت ندارد.
از سوی دیگر، سخنگوی وزارت‌خارجه فرانسه مدعی شده است کشورش طی چند ماه اخیر در این باره با ایرانی‌ها وارد مذاکره شده است. اظهارات ایسپاین در شرایطی است که اخیراً برخی رسانه‌های حامی دولت حسن روحانی تلاش کرده‌اند مذاکره بر سر توان دفاعی کشور را مورد بحث قرار دهند. در همین راستا این رسانه‌های حامی دولت خواستار انجام مذاکرات موشکی با اروپا شده‌اند... . روایت محمدجواد ظریف از دیدار با موگرینی قابل تأمل است. ظریف می‌گوید در دیدار با موگرینی درباره مسأله سوریه با وی گفتگو کرده است. وزیر امور خارجه درباره گفتگوی خود با موگرینی در رم گفت: روز گذشته (پنجشنبه) در دیدار خانم موگرینی توجه ویژه‌یی بر بحث سوریه کردیم و به‌ویژه با توجه به اجلاس سوچی ایشان را در جریان مذاکرات در سوچی و برنامه‌هایی که برای صلح در سوریه است، قرار دادم و همین‌گونه درباره صلح در منطقه و سیاستهای خطرناک دولت عربستان در یمن و همین‌طور درباره لبنان بحث کردیم.
وی درباره موضع اروپا درباره مذاکرات ایران، ترکیه و روسیه درباره سوریه نیز عنوان کرد: ما مذاکرات‌مان را در سوچی در تعارض یا در تقابل با سایر تلاش‌های بین‌المللی در این زمینه نمی‌دانیم و معتقدیم روش خوبی است برای رسیدن به راه‌حل مورد قبول ما.

اذعان به برخی بحرانهای اقتصادی اجتماعی در روزنامه‌های هر دو باند حاکم موضوع مشترک است:
کیهان: طرح‌های سرکاری دولت برای سر کار رفتن بیکاران
عاقبت طرح کارورزی به کجا رسید؟
طرح کارورزی از سوی وزارت کار اجرایی شد تا ۹۷۰هزار نفر سرکار بروند اما برخی می‌گویند شش ماه منتظر نشسته‌اند و تماسی با آنها گرفته نشده یا این‌که بعد از رفتن به واحد پذیرنده به بهانه‌های مختلف اخراج شده‌اند.
در چهار سال آینده سالانه 900هزار نفر دانشجو از دانشگاه فارغ‌التحصیل می‌شوند که از این تعداد بیش از 650هزار نفر متقاضی شغل خواهند بود.
دولت دوازدهم برای مواجهه با این موضوع، طرح کاروزی را برای تحصیل‌کردگان اعلام کرد، اما وعده دولت برای ایجاد 971هزار شغل برای دانش‌آموختگان دانشگاهی از همان ابتدا زیر سؤال رفت.
متقاضیان پس از ثبت‌نام در این سامانه و تعیین حیطه شغلی خود به واحدهای پذیرنده یعنی بنگاههای اقتصادی فعال در بخش خصوصی ارجاع داده می‌شوند و مدتی مشغول کار و آموزش می‌شوند و در این میان فارغ‌التحصیلان مقطع کاردانی 270هزار تومان، کارشناسی 310هزار تومان و دکتری 350هزار تومان حقوق دریافت می‌کنند و البته از حق بیمه هم محروم هستند. بنگاه اقتصادی یا واحد پذیرنده هم اختیار دارد که پس از طی مدت کارورزی‌ ، متقاضی را استخدام کند یا از استخدام وی سرباز زند.
بنابراین کارورز جز دریافت حقوقی زیر 400هزارتومان هیچ حق دیگری ندارد

کیهان: رئیس مجلس: سازمان برنامه هر وقت پول کم می‌آورد از بودجه مشوق صادرات برمی‌دارد
رئیس مجلس شورای اسلامی با انتقاد از مشوق‌های ناتوان برای بخش صادرات کشور گفت: ما بودجه‌یی برای آن در نظر می‌گیریم اما سازمان برنامه زمانی که پول کم می‌آورد از آن بودجه برمی‌دارد.

کیهان:‌ وزیر جهاد کشاورزی: برنج داخلی روی دست کشاورز ماند
وزیر جهاد کشاورزی با بیان این‌که در چهار ماه اول امسال، برنج بیش از اندازه وارد کشور شده است گفت: برنج تولید داخلی، روی دست کشاورز ماند.
وی با بیان این‌که در چهار ماه اول امسال، برنج بیش از اندازه وارد کشور شده است، گفت: واردات برنج در چهار ماهه امسال، به‌گونه‌یی بود که برنج تولید داخلی، روی دست کشاورز ماند و در مورد قیمت هم، عوامل متعددی دخیل هستند از جمله نرخ ارز که باعث شد چند روزی ثبت سفارش برنج متوقف شود...

کیهان: به‌دلیل کمبود امکانات درمانی
90درصد از کودکان مبتلا به بیماری خونی لرستان راهی سایر استانها می‌شوند
معاون درمان بیمارستان شهید مدنی خرم‌آباد با اشاره به کمبود فضا و امکانات درمانی برای معالجه کودکان مبتلا به بیماری آنکولوژی در استان، گفت: در حال حاضر 90درصد از کودکان مبتلا به بیماری آنکولوژی در لرستان به‌علت کمبود امکانات درمانی ناچارا برای دریافت خدمات درمانی به سایر استانها مراجعه می‌کنند و فقط 10درصد بیماران در داخل استان درمان می‌شوند.

جوان: خپلی دانش‌آموزان ایرانی با کمبود 3هزار و 700معلم ورزش
گزارشهای رسمی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نشان می‌دهد که بیش از 20درصد از کودکان ایرانی دچار اضافه وزن هستند. از یک‌سو وزارت بهداشت بر نقش مؤثر ورزش و فعالیت بدنی در پیشگیری از بروز بیماریهای غیرواگیر تأکید می‌کند و از سوی دیگر این آموزش‌و‌پرورش است که بر فقدان چشمگیر معلمان تربیت‌بدنی در مدارس کشور تأکید دارد؛ کمبود 3هزار و 700نفری که طبق گفته معاون تربیت‌بدنی و سلامت وزارت آموزش‌و‌پرورش از سال گذشته آغاز شده و کماکان ادامه دارد.

شرق: وزارت اقتصاد از افزایش انحصار خودروسازان گزارش می‌دهد

داداشی: اعلام پشت پرده رانت صنعت خودرو تا پایان سال
بررسی‌های وزارت اقتصاد و دارایی از تغییرات رانت در صنعت خودروسازی در سال‌های ٨٦تا ٩٤حاکی از آن است که با وجود حرکت اقتصاد بین‌الملل به سمت بازار رقابتی، صنعت خودروی ایران حرکتی معکوس داشته و به سمت انحصار بیشتر و کاهش رفاه جامعه حرکت کرده است.

مردم‌سالاری: سرمقاله: قانون گریزی و نگاه خیرخواهانه به معلولین ممنوع!
افراد دارای معلولیت بخش قابل‌توجهی از جمعیت کشور را به خود اختصاص می‌دهند که نیازهای ویژه‌یی دارند.
دسترسی به این حقوق تنها از راه قانونی امکانپذیر است. قوانینی که بعد از گذشت بیش از یک دهه هم‌چنان ضمانت اجرایی ندارند و هر نهاد دولتی و وزارتخانه‌یی به‌راحتی حقوق قانونی این افراد را می‌تواند نادیده بگیرد و آب از آب هم تکان نخورد.
در حال حاضر افراد دارای معلولیت به‌راحتی از چرخه حمل و نقل عمومی ‌به‌ویژه مترو کنار گذاشته شده‌اند و این موضوع هزینه سرسام‌آوری را به جامعه معلولین وارد می‌کند که ابعاد آن کمتر مورد بررسی و مطالعه قرار گرفته است... معلولین راه درازی برای رسیدن به حقوق اجتماعی خود دارند و موانع زیادی باید از سر راه برداشته شوند که در بسیاری از نقاط دنیا مانع به‌حساب نمی‌آیند. حضور چهره‌های مطرح حوزه معلولین در فراکسیون‌هایی غیر از فراکسیون معلولان خبر خوشی برای جامعه بزرگ معلولین به‌حساب نمی‌آید و این موضوع همواره باعث شگفتی حامیان حقوق معلولیت است. به نظر می‌رسد توجه به حوزه معلولین برای برخی افراد صرفاً فرصتی است برای دیده شدن و گرفتن ژست‌های خدمت به آسیب‌پذیرترین قشر جامعه

مردم‌سالاری: اقتصاد ایران نیازمند اصلاحات استراتژیک
در گزارش اخیر بانک جهانی، جایگاه ایران با چهار پله سقوط به رتبه 124در بین 190کشور تنزل یافته است. این روند نزولی گویای این است که سرعت حرکت ایران در بهبود شرایط کسب و کار چقدر کندتر از سرعت سایر کشورها برای بهبود و افزایش سهولت کسب و کار بوده است... انتظارات بلندمدت از فضای کلان حاکم بر سوگیریهای کلان سیاسی متأثر می‌شود، به‌گونه‌یی که اثرات این انتظارات مثبت، در خلأ تغییرات استراتژیک به سرعت تخلیه می‌شوند و آنچه باقی خواهد ماند از دست رفتن هر چه بیشتر شایستگی اعتبار سیاستهای ابلاغی دولتهاست. متأسفانه جامعه ایران به یک جامعه کوتاه مدت تبدیل شده و سرمایه‌گذاران بخش خصوصی به‌شدت به این موضوع گلایه‌مندند. در واقع در سطح کلان کشور، سیاست اجرایی بلند مدتی برای آن که مشخص شود اقتصاد از چه مسیری به کدام مقصد خواهد رفت، وجودندارد.

ایران: سرمقاله: آسیب اجتماعی؛ دولت، جامعه
رئیس سازمان امور اجتماعی کشور در هفته قبل اعلام کرد: 10تا 12میلیون نفر زیر خط فقر زندگی می‌کنند، 19میلیون نفر در شرایط بدمسکنی قرار دارند، 24درصد جوانان بیکار هستند، 8درصد از تولید ناخالص ملی در تصادفات از بین می‌رود، هشت و نیم میلیون نفر با مشکل خشکسالی و مهاجرت مواجه هستند و 23درصد مردم با یکی از اختلالات روانی دست‌به‌گریبان هستند. به مجموعه‌این آسیب‌ها، آمارهای نگران‌کننده حاشیه‌نشینی، خشونت، فرار از خانه، تکدیگری، اعتیاد، ناهنجاری، فساد اداری و سیستمی و نیز ناامنی را باید افزود. همه این آمارها و آسیب‌ها یک پیام نگران‌کننده به‌همراه دارد

سایر بحرانهای رژیم موضوع برخی دیگر از عنوانهای روزنامه‌های امروز است:
آرمان: توقف خرید آب سنگین ایران از سوی آمریکا

ایران: اعتراف «ضراب» علیه احمدی‌نژاد

جهان صنعت: عوامل تنزل رتبه ایران در بهبود فضای کسب وکار؛ بخشی نگری، ضعف مدیریت و قاچاق

جوان: جیغ هزینه جاری دولت در سال 97!
										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/25955003-a209-4bb8-a9de-09f47168daf9"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات