728 x 90

سهم ناچیز بودجه عمرانی و ”روی کاغذ“ ماندن آن

سهم ناچیز بودجه عمرانی
سهم ناچیز بودجه عمرانی
در سالهای اخیر بودجه نهادهای امنیتی، نظامی و فرهنگی رژیم که وظیفه آنها بسط سرکوب و خرافه در داخل کشور و صدور ارتجاع و تروریسم در کشورهای منطقه است سال به سال افزایش می‌یابد.

به گونه‌یی که بودجه سال 96 نهاد نظامی رژیم افزایش ۸۶درصدی داشت که سهم افزایش بودجه سپاه 100درصدی بود. اما در عین حال سهم ناچیزی به بودجه عمرانی کشور اختصاص داده می‌شود که بخشی از آن را نیز قرارگاه ضد خاتم‌الانبیاء سپاه پاسداران ضدخلقی که یکی از بزرگترین پیمانکارهای دولت است به جیب می‌زند و بخشی از آن را در سوریه خرج پادگان سازی، قرارگاه سازی، خاکریز درست کردن، سنگر سازی و… می‌کند.

با این وجود این‌که بودجه ناچیزی به پروژه‌های عمرانی اختصاص داده می‌شود، اما دست آخر همین مقدار ناچیز بودجه نیز در آخر سال محقق نمی‌شود، و دولت ضد‌مردمی در مواجهه با کسری بودجه، همه ساله بودجه پروژه‌های عمرانی قربانی این کسری می‌کند.

واضح است که تأمین اعتبارات عمرانی یکی از مهمترین عوامل توسعه پایدار است اما در حاکمیت آخوندی و به‌خصوص در سالهای اخیر اساساً به این مهم توجهی نمی‌شود و آنچه هم که تصویب می‌شود عملاً روی کاغذ باقی می‌ماند.

دراین رابطه روزنامه حکومتی شرق 19آذر 96 می‌نویسد: ”ارقام بودجه عمرانی هرساله روی کاغذ در حال افزایش است اما آنچه در عمل رخ می‌دهد، چیز دیگری است؛ سال‌هاست جان رنجور طرح‌های عمرانی ایران جز نامی از آن باقی نمانده است. نگاهی به وضعیت بودجه در سال‌های اخیر نشان می‌دهد بودجه طرح‌های عمرانی در برابر مصارف عمومی کشور سهم اندکی دارد و دولت در تنگنای مالی شدید، توان فکر کردن به توسعه عمرانی کشور را نیز ندارد.“

روزنامه جوان ارگان بسیج سپاه پاسداران 21آبان 96 گامی فراتر می‌نهد و می‌نویسد: ”دیگر چیزی برای تخصیص فعالیت‌های عمرانی باقی نمی‌ماند.

عملکرد قانون بودجه سال 96 در ماه‌های سپری شده از این سال حکایت از تنگنای مالی شدید دولت دارد، به‌طوری که گویا از بودجه بیش از 70هزارمیلیارد تومانی بخش عمرانی این سال کمتر از 3درصدش در نیمه ابتدایی سال 96پرداخت شده است.“

عادل آذر رئیس دیوان محاسبات رژیم نیز در مجلس رژیم گفت بودجه عمرانی کشور تقریباً تعطیل شده است. (خبرگزاری ایلنا 22آبان 96)

در زمینه بودجه عمرانی سال 97 حسینعلی حاجی دلیگانی عضو کمیسیون برنامه و بودجه رژیم از کاهش بودجه عمرانی در سال 97خبر می‌دهد و در این رابطه می‌گوید: ”اگر این اتفاق در بودجه سال آینده رخ دهد قطعاً پروژه‌های عمرانی معطل می‌مانند. دولت باید به این نکته توجه داشته باشد که کاهش بودجه عمرانی موجبات ایجاد رکود در کشور می‌شود.“ (خبرگزاری تسنیم 16آذر 96)

تعطیل کردن پروژه‌های عمرانی و عدم اختصاص بودجه برای آنها در شرایطی است که دولت ضد‌مردمی سالانه دست در جیب ملت می‌کند و از طریق گران کردن کالاهای اساسی و بستن مالیات بردرآمد کسبه جزء و مردم محروم آنها را سرکیسه می‌کند. دولت ضد‌مردمی در شرایط رکود اقتصادی از سه میلیون واحد صنفی و کسبه جزء مالیات می‌گیرد که در کمتر کشوری مرسوم است. اما نهادهای وابسته به ولی‌فقیه و سایر ارگانهای رژیم از دادن مالیات معاف هستند و 40درصد فرار مالیاتی نیز توسط نهادها، مهره‌های بالایی حکومتی و تجار غارتگر رژیم صورت می‌گیرد.

با این وجود بخش بزرگی از درآمدهای مالیاتی و بودجه‌ای که محقق می‌شود خرج جنگ‌افروزی در سوریه، عراق، یمن و یا خرج خانه‌سازی در سوریه و عراق، لبنان و سایر کشورها برای مزدوران و عوامل برون مرزی رژیم ‌می‌شود.

در شرایطی که پروژه‌های عمرانی کشور راکد و یا تعطیل می‌شوند، مردم محروم در خانه‌های خشتی و گلی و سست‌بنیاد زندگی می‌کنند، که در اثر حوادثی نظیر سیل و زلزله بر سر ساکنانشان آوار می‌شوند، آن‌چنان که در جریان زلزله اخیر کرمانشاه دیدیم.

مدیر کل دفتر بازسازی بنیاد مسکن رژیم در ارزیابیهای میزان خسارت تمام شده در جریان زلزله کرمانشاه اعلام کرد: ”با ارزیابی 94هزار واحد، تعداد واحدهای خسارت دیده در زلزله از 30هزار واحد به 53هزار واحد افزایش یافت. بعد هم گفت: در مجموع در ارزیابی صورت گرفته حدود 53هزار واحد خسارت دیدند که از این تعداد 28هزار واحد تخریب شده و نیاز به بازسازی مجدد دارند. : بر اساس ارزیابی صورت گرفته هم‌چنین 25هزار واحد نیازمند مرمت هستند“.
										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/5cb3c32a-32b3-4fb5-a2ca-8f856df6d46c"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات