728 x 90

افزایش تحریمها، بهای ادعا در مورد از سرگیری غنی‌سازی اورانیوم

افزایش تحریمها
افزایش تحریمها

به‌دنبال اظهارات اخیر علی خامنه‌ای، مهره‌های رژیم در تلاشند تا این تصور را دامن بزنند که گویا از موضع قدرت و با در دست داشتن ابتکارعمل قصد از سرگیری غنی‌سازی اورانیوم را دارند. آنها چنان وانمود می‌کنند که برگی مهم در آستین دارند. این اظهارات، یک تهدید توخالی و هوچیگری محض است.

 

از سرگیری غنی‌سازی اورانیوم یا پای بندی به «برجام معیوب»‌

وضعیت کنونی رژیم همان‌گونه که علی خامنه‌ای به آن اذعان کرد، پایبندی به یک «برجام معیوب!» است. این برجام معیوب باعث شده که به‌قول ولی‌فقیه، از یک طرف حکومت آخوندی در حالت قفل (حبس!) باقی بماند از سوی دیگر تحریم‌ها روزبه‌روز افزایش یافته و به مراحل عمیق‌تری بالغ شود. علی خامنه‌ای با زبان آخوندی خودش این حالت آچمز رژیم را چنین بیان می‌کند: «از برخی حرف‌های بعضی از دولتهای اروپایی اینجور بر می‌آید که توقع دارند ملت ایران هم تحریم‌ها را تحمل کند و هم از فعالیت هسته‌یی خود دست بکشد و محدودیتها را ادامه دهد».

جالب است که تهدید به از سرگیری غنی‌سازی از طرف علی خامنه‌ای، از سطح همین برجام معیوب بالاتر نرفته و در همان حد باقی می‌ماند. در حرفهای علی خامنه‌ای دقت کنید:
«سازمان انرژی هسته‌یی موظف است سریعاً آمادگی لازم برای رسیدن به 190 هزار سو را فعلاً در چارچوب برجام فراهم کند و برخی مقدمات دیگر را که رئیس‌جمهور دستور داده از فردا آغاز کند».

اما همین میزان از هوچیگری که عبارت «در چارچوب برجام» آن را بی‌‌خطر کرده، ‌برای علی خامنه‌ای و رژیمش تبعات سنگینی دارد و باعث تشدید انزوای بیشتر رژیم و تنگ‌تر شدن حلقه تحریم‌های بر گردن آن می‌گردد.

از تاریخ اعلام «برجام معیوب!» (برجام منهای آمریکا) شرکتها و مؤسسات تجاری بین‌المللی زیادی از معامله با رژیم خارج شده یا تصمیم به خروج گرفته‌اند.

 

مواضع کشورها اروپایی در قبال تهدید علی خامنه‌ای و از سرگیری غنی‌سازی اورانیوم

خبرگزاری فرانسه: کشورهای اروپایی نسبت به افزایش تنش در مورد برنامه هسته‌یی رژیم ایران هشداد دادند.

رئیس‌جمهور فرانسه بعد از این‌که رژیم ایران طرحی را برای افزایش ظرفیت غنی‌سازی اورانیوم خود اعلام کرد، نسبت به خطر «افزایش تنش» در ارتباط با بن‌بست توافق اتمی هشدار داد. آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان هم گفت:‌ رژیم ایران هرگز نباید اجازه داشته باشد به جنگ‌افزار هسته‌یی دست یابد».

به گزارش رسانه‌های خبری در تاریخ ۱۵خرداد۹۷ مایا کوسیانسیک سخنگوی فدریکا موگرینی رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا روز سه‌شنبه گفت: «اقدامات اخیر اعلام شده از سوی رژیم ایران برای افزایش ظرفیت غنی‌سازی، در مقطع حساس کنونی کمکی به اعتمادسازی درباره ماهیت برنامه هسته‌یی رژیم ایران نمی‌کند». این سخنان در واکنش به اظهارات ولی‌فقیه ارتجاع است که گفت، به سازمان انرژی اتمی دستور داد که مقدمات لازم را برای رسیدن به ۱۹۰هزار سو غنی‌سازی اورانیوم فراهم کند. روز سه‌شنبه صالحی رئیس سازمان اتمی رژیم فاش کرد بسیاری فعالیتهای این سازمان مخفیانه و یواش یواش و بدون اطلاع دیگران صورت می‌گیرد.

 

شرکتها و مؤسسات اروپایی و تحریم رژیم

مخالفت بانک سرمایه‌گذاری اروپا با همکاری با رژیم ایران 

بانک سرمایه‌گذاری اروپا (EIB) پیشنهاد اتحادیه اروپا، برای همکاری با رژیم ایران را رد کرد.

برگزاری رویتر روز سه‌شنبه گزارش داد:‌ «بانک سرمایه‌گذاری اروپا به‌دلیل تحریمهای آمریکا، از وارد شدن در برنامه‌های اتحادیه اروپا برای کار در ایران فاصله گرفت.یک دیپلومات اتحادیه اروپا به رویتر گفت این کار، ساده نخواهد بود و این بانک به‌خوبی از خطرات تحریمهای آمریکا که از اوت شروع می‌شود، مطلع است».

 

نایکی فروش محصولات به رژیم ایران را تحریم کرد 

نایکی، یکی از بزرگترین تولیدکنندگان وسایل و کفش و لباس ورزشی، تأیید کرد که به‌دلیل تحریمها علیه رژیم، به‌عنوان یک شرکت آمریکایی نمی‌تواند به باز یکنان تیم ملی فوتبال کفش ورزشی ارائه کند. به گزارش خبرگزاری رویتر عواقب ناشی از تصمیم آمریکا به خروج از برجام و برقراری تحریمها به حوزه ورزش نیز کشیده شده است.

 

پژو سیتروئن: «از ایران خارج می‌شویم» 

به‌دنبال اعلام خروج آمریکا از برجام، گروه فرانسوی پژو سیتروئن با انتشار بیانیه‌یی اعلام کرد از ایران خارج می‌شود.

خبرگزاری فرانسه عصر روز دوشنبه ۱۴خرداد از تصمیم شرکت خودروسازی پژو سیتروئن برای تدارک خروج از ایران خبر داد. بر اساس این گزارش گروه خودروسازی فرانسوی که حجم فعالیت هایش در ایران بسیار گسترده است روز دوشنبه اعلام کرد برای روبه‌رو نشدن با تبعات ناشی از نقض تحریمهای آمریکا به‌زودی از ایران خارج می‌شود.

 

وال استریت ژورنال:‌ اقدام پژو یک ضربه عمده به تلاش‌های اروپا برای نجات برجام 

وال استریت ژونال درباره اقدام خودروسازی فرانسوی پژو نوشت:‌ «اقدام پژو یک ضربه عمده به تلاش‌ کشورهای اروپایی برای نجات توافق برجام است. آنها می‌خواستند با حفظ شرکتهای اروپایی در ایران برجام را حفظ کنند. قول سرمایه‌گذاری از جانب کمپانی‌های غربی یکی از امتیازات اصلی برای تهران در این توافق بود... شرکتهای انرژی و خدمات مالی تا ۱۳آبان ۹۷ وقت دارند تا به کار خود در ایران پایان دهند.

 

ENI گفت، دیگر هیچ قرار داد نفتی با رژیم ایران ندارد 

به گزارش خبرگزاری رویتر به تاریخ ۱۰می۲۰۱۸ انی (ENI) بزرگترین شرکت نفتی ایتالیا اعلام کرده است که دیگر هیچ قرار داد نفتی با رژیم ایران ندارد. سخنگوی انی گفت: «مهم‌ترین پرداخت‌های معوقه در سرمایه‌گذاریهای پیشین در ایران بازپرداخت شده‌اند و تنها یک قرارداد تأمین نفت برای خرید ۲میلیون بشکه نفت در ماه باقی مانده است. این قرارداد... در پایان سال تمام می‌شود».

 

موضع آمریکا در قبال تهدیدات تو خالی حکومت آخوندی 

همزمان با مواضع کشورهای اروپایی، معاون خزانه‌داری آمریکا بانک مرکزی رژیم را یک ارگان تروریستی توصیف کرد.

سیگال ماندلکر معاون وزیر خرانه داری آمریکا در امور تروریزم در سخنانی در بنیاد دفاع از دموکراسیها گفت:‌ «بانک مرکزی ایران یک ارگان تروریستی است و تروریزم را حمایت و تأمین می‌کند. رژیم ایران میلیونها دلار را برای شبه‌‌نظامیان حزب‌الله و دست نشاندگانش در منطقه می‌فرستد». وی تأکید کرد: «بانک مرکزی ایران از فعالیتهای تروریستی به‌صورت گسترده پشتیبانی می‌کند و چند شرکت در این رابطه بکار گرفته است و سپاه قدس که یک سازمان تروریستی نام گذاری شده است از طریق این بانک عمل می‌کند»؛ وی افزود: «سپاه قدس و حزب‌الله بیشترین سود را از این بانک می‌برند...».

واشینگتن اگزامینر نوشت: «پمپئو وزیرخارجه آمریکا روز سه‌شنبه گفت ترامپ در نظر دارد به نیروهای سوری محلی که در جنگ با داعش در سوریه متحد آمریکا بوده‌اند حمایت سیاسی بدهد». این روزنامه افزود: «رئیس‌جمهور فرانسه امانوئل ماکرون در قانع کردن ترامپ مبنی بر این‌که با وجود حضور فزاینده رژیم ایران، سوریه را ترک نکند موفقیتهایی کسب کرد».

 

بحرین به استراتژی آمریکا علیه حکومت آخوندی می‌پیوندد 

در یک تحول دیگر خبرگزاری بحرین در خبری با عنوان بحرین به استراتژی آمریکایی ضد رژیم ایران می‌پیوندد نوشت:

«وزیر امور خارجه این کشور روز ۱۵خرداد۹۷ در دیداری که با سفرای کشورهای آلمان، انگلستان و فرانسه داشت گفت بحرین از راهبرد آمریکا در قبال رژیم ایران حمایت می‌کند که هدف از آن مقابله با خطر سیاستهای این رژیم است که امنیت و ثبات را در منطقه مورد تهدید قرار می‌دهد و از خطر برنامه موشکهای بالستیک رژیم ایران برای تضمین صلح و امنیت در منطقه و جهان جلوگیری می‌نماید. قابل‌توجه این‌که سفرای این سه کشور برای جلب نظر بحرین برای تلاشهایشان در جهت حفظ برجام به این ملاقات رفته بودند».

 

آماده شدن دهها کمپانی آمریکایی برای خروج از ایران 

روزنامه وال استریت ژورنال به تاریخ ۵ژوئن ۲۰۱۸ خبر داد: «در حالی که دولت ترامپ پنجره قانونی باریکی که اجازه می‌داد کمپانیهای آمریکایی بدون نقض تحریمهای ایالات متحده در ایران فعالیت داشته باشند را می‌بندد، دهها کمپانی آمریکایی در حال آماده شدن برای خروج از ایران هستند. بعضی از این کمپانیها در حال عجله برای تعطیل کردن فعالیتهای شرکتهای وابسته خارجی خود با ایران هستند تا از تحریمهای خرد کننده ایالات متحده که انتظار می‌رود از اول نوامبر (یعنی ۱۰آبان) شروع می‌شوند، دوری کنند».

 

غلط کردم و دریوزگی برای برجام معیوب 

از آنچه گفته شد می‌توان این نتیجه را گرفت که هوچیگری علی خامنه‌ای فقط و فقط مصرف داخلی داشت زیرا در عمل تا آنجا که به حکومت آخوندی برمی‌گردد هیچ برگ قدرتی در آستین ندارد. اما همین هوچیگری بی‌خطر و تهدید تو خالی باعث شده و می‌شود که روزبه‌روز رژیم بیشتر محبوس همین «برجام معیوب!»‌ شود و بیشتر به دریوزگی برای آن رو بیاورد.

اندکی بعد از قدرت‌نمایی‌های پوشالی علی خامنه‌ای، علی‌اکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی رژیم حرفهای ولی‌فقیه را به نوعی جرح و تعدیل کرد و پس گرفت:

«وقتی که مقام معظم رهبری فرمودند به ۱۹۰هزار سو فرمودند زیرساختهای لازم و آماده‌سازی لازم برای این امر را شروع کنید آنهم در چارچوب برجام نفرمودند که الآن بروید مثلاً به یکباره بخواهید ۱۹۰هزار سو در یک زمان کمی را بسازید... فعلاً ما در چارچوب برجام عمل می‌کنیم هیچ چیزی خلاف برجام انجام نخواهیم داد» و او در جایی دیگر از حرفهایش گفت:‌

«این امکانات بالقوه در آنجا هست که اگر خدای ناکرده خدای ناکرده خدای ناکرده من سه بار می‌گم اگر برجام فرو ریخت که امیدوارم این اتفاق نیفتد ما دیگه دنبال این‌که دوباره برویم و حالا مثلاً یک سالنی را درست کنیم و فلان اینها دیگه نباشیم... این اصلاً به مفهوم شکست مذاکرات نیست مذاکرات داره پیش میره».

سه بار «خدای ناکرده!» گفتن علی‌اکبر صالحی، بیانگر شدت نیاز مبرم رژیم به همین برجام معیوب است؛ نیازی که با حرفهای پوشالی علی خامنه‌ای و فراخوان به از سرگیری غنی‌سازی اورانیوم البته در چارچوب برجام، نه تنها برطرف نشد، بلکه دیوار بی‌اعتمادی به این رژیم و قول و قرارهایش را برای طرف حساب اروپایی قطورتر کرد و در آینده باید شاهد تحولات بیشتری در این زمینه بود.

 

 

 

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/b14fea56-5bdf-4b6c-aab0-de0489a40cbe"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات