728 x 90

«بادکنک بورس» در دست غارتگران چموش!

رشد بادکنکی بورس
رشد بادکنکی بورس

وضعیت بحرانی اقتصاد رژیم آخوندی در شرایط بحران کرونا اسیر تنگنا و بحران بیشتری شده است.

بر اساس پیش‌بینی صندوق بین‌المللی پول در سال ۲۰۲۰ نرخ رشد اقتصادی منفی ۶درصد است.

پش بینی عده‌یی از کارشناسان وابسته به حاکمیت این است که نرخ رشد اقتصادی در سال ۹۹ منفی ۱۰درصد است.

با توجه به تحریم‌های نفتی و سقوط قیمت نفت وضعیت درآمدهای نفتی بسیار ناچیز است و قطعاً با مبلغی که در بودجه سال ۹۹ دولت روحانی پیش‌بینی شده است فاصله زیادی خواهد داشت.

بنا بر ارزیابی کارشناسان رژیم بودجه سال ۹۹ دولت روحانی حدود ۵۰درصد کسری دارد.

وضعیت بازار کار هم بهتر از سایر زمینه‌ها نیست خصوصاً که در جریان بحران کرونا وضعیت بیکاری تشدید شده است و نرخ واقعی بیکاری سرسام‌آور است.

آخوند حسن روحانی بدون توجه به این واقعیات روز ۷ اردیبهشت ۹۹ با لفاظی خاص آخوندی در مورد رونق بازار بورس گفت: «وضعیت بورس ایران خوب شده است، اما آنها با عصبانیت می‌گویند که در همه دنیا بورس به هم ریخته است، چرا وضعیت بورس ایران خوب است؟ بورس ایران خوب است، چون همه شرکتها و فعالان اقتصادی در این زمینه تلاش کرده‌اند و خوشبختانه سهام شرکت‌های بزرگ در این بورس عرضه شده است. شستا نیز اعلام کرده است که به‌زودی نیز در بورس عرضه خواهد شد و هم‌چنین بانکها نیز سهام‌های خود را در بورس عرضه خواهند کرد».

او پا را از عرصه بازار بورس فراتر گذاشت و در سایر زمینه‌های اقتصادی هم ادعاهایی کرد که با هیچ‌یک از واقعیت‌های اقتصاد در حال فروپاشی منطبق نیست.

روحانی در ادامه صحبت‌هایش گفت: «تازه‌ترین آمار تورم نشان داد که با وجود مشکلاتی که در ماه‌های اسفند و فروردین داشتیم، روند تورم نقطه به نقطه و هم‌چنین سالانه اقتصاد کشور کاهشی بوده است؛ در این شرایط مجدداً رسانه‌های ماهواره‌یی عصبانی می‌شوند و می‌گویند که در این شرایط که کشورهای دیگر بدبخت شده‌اند، چرا شما وضعیت‌تان خوب شده است؟».

در رابطه با رشد بادکنکی بورس یک کارشناس حکومتی با طعنه به روحانی در توئیتی نوشت: «به راستی با وجود تحریم‌ها، بی‌ثباتی اقتصادی کلان، رشد اقتصادی منفی، نرخ تشکیل سرمایه منفی رکود تورمی و... چه معجزه‌ای در اقتصاد ایران افتاده است که در دو سال اخیر ارزش بورس تهران۲.۵برابر نسبت به جهان بالا رفته است؟». (سایت مشرق ۷اردیبهشت ۹۹)

اما در پس پرده این رشد بادکنکی، چه کاسه‌ای زیر نیم کاسه است.

در شرایط کنونی دولت و سایر نهادهای وابسته به رژیم در نظر دارند، سهام شرکت‌های ورشکسته خود را در بازار بورس عرضه کنند.

در این رابطه دولت طی چند مصوبه آن هم ظرف چند روز، واگذاری سهام شرکت‌های دولتی را به بازار بورس تصویب کرد!

در زمینه این ترفند دولت روحانی و سایر نهادهای وابسته به رژیم فرشاد مومنی یکی از کارشناسان حکومتی می‌گوید: «در این مناسبات دولت می‌تواند برای گذران امور جاری و نه توسعه‌ای خود در شرایط بی‌پولی، شرکت‌های خود را گرانتر بفروشد؛ من واقعاً نمی‌دانم نهادهای نظارتی چه می‌کنند؟ در ادبیات خصوصی‌سازی گفته می‌شود بزرگترین خیانت، فروش دارایی‌های بین‌نسلی و صرف آن در امور جاری است؛ باید پرسید چه کسی این اجازه را به دولت داده است. در این شرایط، بانک‌های ورشکسته و آنهایی که با تحمیل فشارهای سنگین به کشور، از طریق سوداگری ثروتهای ناروای بزرگ اندوخته بودند نیز تطهیر می‌شوند».(خبرگزاری ایلنا ۱۰اردیبهشت ۹۹)

عده‌یی از کارشناسان وابسته به حاکمیت معتقدند قصد دولت در بازار بورس این است که از طریق این بازار سرمایه‌های مردم را جمع کند تا کسری بودجه را جبران کند.

سایت حکومتی بازار در مطلبی با عنوان «بادکنک بورس در دست بچه‌های چموش» ابراز نگرانی یک کارشناس را در زمینه ترکیدن بادکنک بورس منعکس کرده است.

از نظر او رشد شاخص‌ها در بازار بورس ابهام برانگیز است و«هجوم سرمایه‌گذاران خرد و کلان به بورس برای کسب سودهای موهوم زمین و زمان را به این بازار کشانده است. افزایش قیمت سهام در بازار سرمایه فقط برای جذب منابع مالی و نقدینگی مورد نیاز شرکتها است و حمایت دولت از بازار سرمایه نیز به همین خاطر است تا از این طریق نیاز سرمایه در گردش شرکتها و بنگاههای اقتصادی از طریق جذب در بورس تأمین شود».(سایت بازار ۹فروردین ۹۹)

واقعیت این است در ماجرای رشد بادکنکی بورس آن طرفی که سود می‌برد دولت ضدمردمی است، و آن طرفی که زیان می‌بینند مردمی هستند که ـ پس از کاهش ارزش پول در این فرایند ـ با افزایش سریع قیمت‌ها، قدرت خریدشان به‌سرعت پایین می‌آید و قادر به تأمین حداقل‌های زندگی و معیشت خود نخواهند بود. هم‌چنین آنان که سرمایه‌ها و اندوخته‌هایشان را در این بازار سرمایه‌گذاری می‌کنند، با ترکیدن حباب بورس سرمایه‌هایشان برباد می‌رود و بر لشکر مالباختگان افزوده می‌شود.

خبرگزاری ایرنا وابسته به دولت روحانی ۷اردیبهشت ۹۹ از قول یک مهره رژیم افزایش شاخص بورس را غیرمنطقی دانست و نوشت: «اگر حباب موجود در بازار بترکد، مردم در بعضی از سهام‌ها ممکن است سرمایه خود را تا ۳۰برابر از دست بدهند».

سایت فرارو نظر یک کارشناس را در زمینه ترکیدن حباب بورس را چنین منعکس کرده است: «آقا بزرگی با اشاره به این‌که حباب بازار سهام در حال بزرگ‌تر شدن است، اظهار داشت: دیر یا زود این حباب می‌ترکد و بعد از آن است که عواقب این خرید بی‌احتیاط از بازار سهام مشخص می‌شود».(فرارو ۹اردیبهشت ۹۹)

عده‌یی از کارشناسان و عناصر وابسته به نظام سرنوشت مردمی را که در بازار بورس سرمایه‌گذاری می‌کنند، مشابه سرنوشت کسانی می‌دانند که در مؤسسات چپاولگر مالی اعتباری وابسته به سپاه پاسداران و نهادهای وابسته به خامنه‌ای و بانکها سپرده‌گذاری کردند، اما پس از این‌که این مؤسسات غارتگر پول مردم را ربودند این سپرده‌گذاران به‌اصطلاح رسانه‌های حکومتی، مالباخته شدند.

مجتبی توانگری یکی از اعضای جدید مجلس ارتجاع در توئیتی نوشت: «با توجه به روند موجود احتمال سقوط بورس در اواسط خرداد ۹۹ راشاهد خواهیم بود و تکرار ماجرای مؤسسات مالی اعتباری آنجا دولت مدعی بود مجوز نداده هر چند باید می‌پرسیدیم پس چرا نظارت نکردی؟

امروز که بورس هست و همه مجوزها را دولت داده است آیا باز هم حرفی هست؟».(سایت مشرق ۷اردیبهشت ۹۹)

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/33945849-6f4a-4c16-84c3-777078c1094a"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات