728 x 90

بیکاری و قیام

بیکاری در ایران
بیکاری در ایران

اولین شعارهایی که قیام ایران با آن در ۷دی ۹۶ شروع شد، مرگ بر گرانی بود و پس از آن بیکاری.
ابعاد و عمق بیکاری به گونه‌یی حیرت‌آور است که فارغ‌التحصیل‌های زیادی هم هستند که با تخصص بالا در غیر از تخصص کارهای خودشان نظیر کارگری، پادویی بازار و.. مشغول به کار هستند. امری که حیرتانگیزتر و البته غم‌انگیزتر از معضل بیکاری است.
درباره بیکاری، ابعاد و عمق و انواع آن به گزارشی که از تلویزیون آخوندی پخش شد توجه کنید:  
عمله‌های دکتر 
در این گزارش  مجری برنامه با کارگرانی مصاحبه می‌کند که  دکترا، مهندسی یا کارشناسی ارشد دارند و بعضا نیز  گاهی دارای مقام‌ در المپیادهای کشوری و جهانی هستند.
اما به‌دلیل این‌که شغل مناسب با تحصیلات‌شان وجود ندارد یا بنایی می‌کنند، یا نگهبان و دربان هستند چرا چون پارتی ندارند.
در جواب به یک آگهی استخدام که از تلویزیون رژیم پخش شده است، ۳۰۰نفر تماس گرفته که تحصیلات بالای دانشگاهی دارند.
 تلویزیون تماس تلفنی چند نفر را پخش و با یک پسر جوان نیز مصاحبه حضوری می‌کند و نهایتا به وی می‌گوید کاری که دارد ظرفشویی است آیا می‌خواهی؟
  جوان فوق‌لیسانس با کمی تعلل جواب مثبت می‌دهد  و حتی وقتی متوجه می‌شود که از او و صحبت‌هایش فیلم گرفته‌اند ضمن یک اعتراض کوچک، رو به خبرنگار می‌کند و می‌گوید: ”آیا می‌توانی یک کاری کنی که یک جایی استخدام شوم؟ وزارت‌خارجه، سفارت‌خونه‌ها، صدا و سیما، قبلاً در آزمونهایشان شرکت کرده‌ام اما پارتی نداشتم“ خبرنگار هم حرفش را تأیید می‌کند.
تعداد واقعی بیکاران در ایران دقیقاً مشخص نیست
کیهان خامنه‌ای روز اول مهر 96 خبر داد:« ۳میلیون بیکار، نتیجه بی‌توجهی به چرخه تولید است!.... جمعیت افراد بیکار در سن کار (۱۰ساله و بیشتر) از ۳میلیون و ۲۰۳هزار و ۳۹۸نفر در پایان سال ۹۵به ۳میلیون و ۳۶۶هزار و ۹۷۳نفر در بهار ۹۶ افرایش یافت»
روزنامه حکومتی جوان روز دوم مرداد 96 نوشت: « 5/6میلیون بیکار(داریم).»
 روزنامه ابرار روز 4مرداد 96 از قول یک نماینده مجلس ملایان اعلام کرد: «تعداد بیکاران در کشور بیشتر از آمارهای موجود است»
و سرانجام رسالت ارگان باند غارتگر بازار روز ۷شهریور ۹۶ از قول یک اقتصاد دان رژیم به اسم ابراهیم رزاقی نوشت: « 15میلیون بیکار در کشور داریم!»
بیکاری وقتی به زنان کشور می‌رسد آمارش مضاعف می شود
روزنامه حکومتی شرق روز 19اردیبهشت 96 نوشت: «روحانی در هشت سال ٨٦٠هزار خانم را بی‌کار کرد»
یک روزنامه حکومتی دیگر به اسم سایه روز 12شهریور 96 از قول وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی نوشت: «بیکاری زنان در 20سال، پنج برابر شده است»
 نابودی صنعت به‌خاطر واردات بی‌رویه
یکی از مهمترین علل بیکاری در ایران، سیاست‌های ضد ملی رژیم در واردات به قیمت نابودی صنعت و کشاورزی داخلی است. 
کیهان روز 12اردیبهشت 96 نوشت: «تعطیلی حداقل ۳۰برند و کارخانه از معروف‌ترین برندهای اقتصادی کشور از جمله ارج، داروگر، آزمایش، پارس الکتریک، پلی‌اکریل اصفهان، کاشی ایرانا، ماشین‌سازی تبریز، ایستک، دوچرخه‌سازی ایساک، قند ورامین، روغن‌نباتی‌قو، چیت‌سازی ری و ایران‌چوب بوده  و تعطیل شدن این برندها به بیکار شدن حدود یک میلیون نفر طی چهار سال گذشته انجامیده است.
همچنین تعطیلی قریب ۶۰درصد از کارخانجات کشور و فعالیت ۴۰درصد کارخانجات با ۳۰درصد ظرفیت در چهار سال گذشته از یک سو و اخراج ۲۰تا ۲۵درصدی پرسنل کارخانجات نیمه تعطیل از سوی دیگر  مشکلات و مشقات زندگی کارگران را دو چندان نموده است».   
فارغ‌التحصیلان بیکار
روزنامه حکومتی ایران روز 12فروردین ۹۶ از قول  آخوند دژخیم ابراهیم رئیسی گفت: ‌«آمار بیکاری تحصیلکرده‌ها ۴۰درصد است».روند بیکارسازی مردم و نابودی تولید داخلی البته در این نظام سر بازایستادن ندارد.
روزنامه  وطن امروز روز 12فروردین ۹۶ نوشت: «در هر ساعت حدود ۱۵۰نفر به جمعیت بیکاران کشور افزوده می‌شود، بنابراین شمار افرادی که در روز بیکار می‌شوند ۳۶۰۰نفر، در هفته ۲۵۲۰۰نفر و در ماه ۱۰۸هزار نفر خواهد بود. به عبارت دیگر به‌طور تقریبی در هر سال یک میلیون و ۳۰۰هزار نفر به جمعیت بیکاران کشور اضافه می‌شود.»
  البته همین روند بیکارسازی که اینک ذاتی اقتصاد این نظام شده، خود به یکی از سرچشمه‌های قیام مردم تبدیل شده است.
 

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/e38da5bb-4ea6-4022-afe6-b0b6c122c2e3"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات