728 x 90

حذف صفر از پول و «اتلاف منابع کشور»

حذف  صفر از پول
حذف صفر از پول

دولت روحانی اقدام به حذف چهار‌صفر از پول ملی کرد و علی ربیعی سخنگوی دولت این اقدام را مسأله‌یی حیثیتی توصیف کرد.

اما واقعیت این است که این اقدام دولت روحانی نه تنها نمی‌تواند گرهی از اقتصاد نظامش باز کند، بلکه ممکن است گره دیگری به گره‌های کور اقتصاد درهم شکسته‌اش اضافه کند.

در حال حاضر تولید ملی که اصلی‌ترین پشتوانه برای پول ملی کشور می‌تواند باشد و نقش مبنایی در اقتصاد کشور دارد از بین رفته است ضمن این‌که حذف صفر از پول نمی‌تواند از مشکلات کنونی مانند رکود تولید، بیکاری و گرانی و سایر مشکلاتی که گریبانگیر اقتصاد است بکاهد.

بنابراین قبل از حذف صفر از پول باید شروطی محقق شود از جمله این‌که ساختار اقتصادی در جهت منافع مردم تغییر اساسی کند، اصلاحات مالی، سیاسی و حقوقی متناسب صورت بگیرد.

لازمه اصلاحات مالی، سیاسی و حقوقی هم این است که شر نهادها و عناصر چپاولگر خصوصاً نهادهایی مانند سپاه پاسداران ضدمردمی و نهادهای وابسته به بیت خامنه‌ای از سر اقتصاد کشور کوتاه شود.

بدیهی است که انجام چنین اصلاحاتی در حاکمیت فاسد ولایت فقیه غیرممکن است، زیرا پول و اقتصاد و تولید و سایر ارگانهای سیاسی و اقتصادی و اجتماعی همه در خدمت سرکوب و جنگ‌افروزی و وسیله‌ای برای بقای نظام است و با منافع غارتگرانه سردمداران آن و نهادهای چپاولگری از قماش سپاه پاسداران و... مغایرت دارد.

از آنجا که نظام ولایت فقیه در تمامی زمینه‌های سیاسی، حقوقی، اقتصادی، اجتماعی، نظامی و... اصلاح ناپذیر است، زمانی در زمینه‌های فوق اصلاحات صورت می‌گیرد که نظام مبتنی بر حاکمیت ولایت فقیه و نهادهای وابسته به آن سرنگون گردد.

اضافه بر واقعیت فوق در حال حاضر بسیاری از مهره‌ها و کارشناسان اقتصادی وابسته به حاکمیت نیز هر یک از زاویه‌ی‌ای حذف صفر از پول را مشکل ساز می‌دانند.

همزمان با تصویب لایحه حذف ۴صفر از واحد پول کشور ۵۰کارشناس اقتصادی حکومتی به آن واکنش منفی نشان داده و هر یک با بیانی که در سایت حکومتی مشرق درج شده حذف صفر را امری خطرناک نامیدند.

مشرق بازتاب منفی نظرهای این کارشناسان را این طور جمعبندی کرده است: «به اعتقاد کارشناسان، هدف دولت روحانی از طرح چندباره تغییر واحد پول ملی، سرگرم کردن افکار عمومی در میانه مشکلات شدید اقتصادی است، زیرا این موضوع برای مردم جذابیت دارد هر چند هیچ تأثیر مثبتی بر اقتصاد کشور و معیشت مردم نخواهد گذاشت. در واقع به‌نظر می‌رسد دولت به جای گام برداشتن برای اصلاحات اساسی اقتصادی به طرح‌های نمایشی روی آورده است».(سایت مشرق ۱۱مرداد ۹۸)

در همین زمان الیاس حضرتی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس ارتجاع در رد لایحه دولت روحانی گفت: «در شرایط تورمی امروز و پایین بودن ارزش پول ملی و مشکلاتی که در زمینه اقتصادی وجود دارد این اقدام جز هزینه برای کشور فایده‌ای دیگر ندارد».(خبرگزاری ایسنا ۱۵مرداد ۹۸)

خبرگزاری سپاه پاسداران (فارس) ۱۹اردیبهشت در رد حذف صفر نوشت: «حذف صفر از پول ملی بر واقعیت اقتصاد بی‌تاثیر است و هیچ تغییر اساسی و بنیادی در ساختار اقتصادی را شامل نمی‌شود. حذف صفر سرانجام اصلاحات اقتصادی است، به عبارتی حذف صفر گام آخر است و نه قدم اول و بر واقعیت اقتصاد بی‌تاثیر است».

حسین سلاح‌ورزی، نایب‌رئیس اتاق بازرگانی رژیم نیز در مورد حذف چهار صفر از پول در گفتگو با سایت خبرآنلاین گفت: «در کوتاه‌مدت، اثر حذف چهار صفر از پول ملی با گرد شدن قیمتها به سمت بالا، اثر تورمی خواهد بود، اما در مجموع این فعالیت یک کار غیرضروری و نمایشی است که هیچ اثر و ارزش واقعی در اقتصاد کشور ندارد و امیدواریم مسئولان به جای ادامه این مسیر مخرب بازی با اعداد، به فکر حل مشکلات واقعی اقتصاد ایران باشند».(سایت خبرآنلاین ۱۵اردیبهشت ۹۹)

روزنامه جوان وابسته به سپاه پاسداران ضمن رد ادعای رئیس کل بانک مرکزی مبنی بر کاهش هزینه‌ها نوشت: «حذف چهار صفر ممکن است شکل اسکناس‌ها را قشنگ‌تر کند، اما؛

۱. هیچ اثر اقتصادی واقعی ندارد؛

۲. هزاران میلیارد تومان هزینه دارد؛

۳. با روند فعلی سیاست پولی و بانکی، ده سال بعد هم دولت باید درخواست حذف چهار صفر دیگر بدهد تا اسکناس‌ها قشنگ بماند! به‌جای این کار‌ها نقدینگی را مدیریت کنید!.

ارزش پول به قدرت خرید آن است، نه تعداد صفر‌های مقابل آن».(۲۰ اردیبهشت ۹۹)

در ادامهٔ همین مطلب به‌نقل از محمدرضا رضوانی آمده است:

«شک نکنید حدف چهار صفر از پول ملی موجب گرانی وحشتناک و له شدن مستضعفین زیر فشار اقتصادی خواهد شد. شاید برخی دوست دارند ثروتشان و اختلاس‌هایشان کمتر به چشم بیاید».(همان منبع)

پورابراهیمی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس ارتجاع هم در مخالفت با طرح حذف چهارصفر از پول ملی می‌گوید: «در کشوری که تورم مستمر در اقتصاد کشورش اتفاق می‌افتد حالا یا به‌دلیل شوک‌های ارزی ناشی از کاهش ارزش پول ملی یا آثار افزایش حجم نقدینگی در اقتصاد بدلایل مختلف در این حوزه ما شاهد تولید صفر هستیم و به عبارتی آثار و پیامدهای ناشی از آنرا به‌عنوان یکی از معضلات اقتصادی شاهد هستیم لذا اساساً کشورهایی که با تورم بالا و مستمر روبه‌رو هستند دچار این عارضه می‌شوند این عارضه یکی از مشکلاتی ست که در این کشورها اتفاق می‌افتد...

در بحث محتوایی قطعاً این کار به تنهایی اصلاً نمی‌تواند مشکلات ما را حل بکند هیچ تضمینی وجود ندارد که اگر ما در امسال آمدیم و بر اساس یک برنامه زمانبندی صفر را حذف کردیم و واحد پول ملی را و روش محاسبه آنرا تغییر دادیم دوباره صفرهای جدید تولید نشوند».(تلویزیون شبکه یک ۱۸اردیبهشت ۹۹)

بنا بر ارزیابی مرکز پژوهش‌های مجلس رژیم «حذف صفر از پول ملی موجب اتلاف منابع کشو می‌شود».

مرکز پژوهش‌ها با استناد به تجربه جهانی در حذف صفر از پول ملی اضافه می‌کند «اجرای این سیاست در شرایطی که تورم هنوز کنترل نشده و اصلاحات ساختاری در حوزه پولی و بودجه‌یی اتفاق نیفتاده است نادرست بوده و به اتلاف منابع کشور منجر خواهد شد«.(خبرگزاری تسنیم ۲۷فروردین ۹۹)

واقعیت این است که اولویت اصلی برای بیرون آوردن اقتصاد ایران از گرداب فلاکت، پایان دادن به نظام غارت و فاسدی است که فساد در آن نهادینه و تارو پود آنرا درنوریده است و قبل از کم کردن شر نهادهای غارتگر از سر اقتصاد کشور هر اقدامی به گسترش فساد و غارت دامن می‌زند.

واضح است که دولت روحانی و هر دولت دیگری در نظام ولایت فقیه نه می‌تواند و نه می‌خواهد به این فساد پایان بدهد، زیرا آنها خود از همین نظام و در فساد سیستمی غوطه‌ور و شریک هستند و به‌مصداق چاقو دسته خود را نمی‌برد، هرگز قدمی بر علیه خود بر نمی‌دارند.

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/7b86be1c-1fba-4f4c-8e6a-f1d8db203154"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات