728 x 90

راه سوم در برابر فاشیسم دینی: صدای ۱۵۹ نماینده فرانسه در حمایت از مقاومت ایران

کنفرانس در مجلس ملی فرانسه - عکس از آرشیو
کنفرانس در مجلس ملی فرانسه - عکس از آرشیو

بیانیه ۱۵۹ نماینده پارلمان فرانسه در حمایت از آلترناتیو دموکراتیک، علاوه بر همبستگی با آرمانهای آزادیخواهانه مردم و مقاومت ایران تأییدی روشن بر وجود یک «راه سوم» در قبال بحران ایران می‌باشد؛ راهی که نه مبتنی بر مماشات است و نه جنگ، بلکه بر اساس تغییر دموکراتیک از درون جامعه و به‌دست مردم ایران است. انعکاس این بیانیه در روزنامه‌های «وست فرانس»، «دور دوین لیبر» و «شارانت لیبر» نشانه‌ای از پژواک جهانی راه‌حل سوم در شرایط کنونی است.

روزنامه فرانسوی وست فرانس در گزارشی با عنوان «ایران: نه جنگ و نه مماشات، راه سومی وجود دارد»، به‌نقل از نمایندگان پارلمان فرانسه نوشت: «ما نمی‌توانیم بایستیم و تماشا کنیم که این رژیم شهروندان خود و ما را گروگان می‌گیرد». این جمله، بیان فراسوی یک هشدار دیپلماتیک، بیانگر درکی عمیق از ماهیت تهدید‌آمیز رژیمی است که برای حفظ قدرت به سرکوب داخلی متوسل می‌شود و از ابزارهای گروگان‌گیری و تروریسم در سطح بین‌المللی نیز بهره می‌برد.

در این بیانیه، نمایندگان فرانسوی بر نقش سازمان مجاهدین خلق ایران به‌عنوان یک اپوزیسیون سازمان‌یافته تأکید کرده‌اند و نسبت به خطر قریب‌الوقوع اعدام شماری از زندانیان سیاسی مرتبط با این سازمان هشدار داده‌اند. رسانه‌های فرانسه، از جمله شارانت لیبر، با انعکاس سخنان کریستین آریگی از حزب سبز نوشتند: «ما نمی‌توانیم دست روی دست بگذاریم و نظاره‌گر ادامه عملیات این رژیم خونخوار علیه دموکراسی باشیم». استفاده از واژه‌ٔ «خونخوار» بیانگر نگاه صریح و عاری از مماشات جامعه سیاسی اروپا نسبت به ماهیت فاشیسم فرتوت دینی است.

در این میان، آنچه بعد راهبردی این همبستگی را تقویت می‌کند، بازشناسی و تأیید «طرح ده ماده‌ای مریم رجوی» به‌عنوان نقشه‌راهی معتبر برای آینده ایران است. به‌گزارش وست فرانس، این طرح در کنفرانس کمیته پارلمانی برای ایران دموکراتیک در ۲۷ مه در مجلس فرانسه و هم‌چنین در ۱۸ ژوئن در پارلمان اروپا ارائه شده و مورد تأیید ۴۰۰۰ نماینده مجلس از سراسر جهان، از جمله ۱۵۹ نماینده فرانسه قرار گرفته است. نمایندگان پارلمان، این طرح را نه یک شعار سیاسی، بلکه «پاسخی روشن به باج‌گیریهای رژیم» دانسته‌اند و تأکید کرده‌اند که این برنامه، «با ارزش‌های دموکراتیک غربی کاملاً سازگار است».

اهمیت رسانه‌یی این انعکاس‌ها، در برجسته‌سازی یک راهبرد پیشرو و فراگیر «نه جنگ نه مماشات، آری به راه‌حل سوم» نهفته است؛ راه‌حلی که مبتکر و ارائه‌دهنده آن مقاومت ایران به رهبری مریم و مسعود رجوی است.

رسانه‌هایی چون دور دوین لیبر با پوشش گسترده‌ٔ فعالیت کمیته پارلمانی برای ایران دموکراتیک، از نمایش صد تصویر از قربانیان اعدام‌شده در اعتراضات، به‌عنوان اقدامی انسانی برای ثبت حافظه جمعی جهانی در برابر سرکوب نظام‌مند یاد کرده‌اند. این اقدام در شرایطی صورت می‌گیرد که در اثر حاکمیت سیاست پراگماتیستی مماشات، رنج و خون مردم و مقاومت ایران در سایه انکار قرار داشت.

از دیگر نکات کلیدی انعکاس یافته بیانیه نمایندگان فرانسه در رسانه‌های فرانسوی، تأکید بر اقدامات مشخصی مانند قرار دادن سپاه پاسداران در فهرست نهادهای تروریستی و فعال‌سازی «مکانیسم ماشه» برای بازگرداندن تحریم‌ها علیه فاشیسم دینی است. این تقاضا، نشانگر آگاهی رو به گسترش نسبت به خطرات بین‌المللی این رژیم است و می‌تواند مبنایی برای بازنگری سیاست خارجی اتحادیه اروپا در قبال ایران باشد.

در نهایت، صدای ۱۵۹ نماینده پارلمان فرانسه، صدای هزاران روشنفکر، فعال حقوق‌بشر و ایرانی در تبعید است که در پی یافتن راهی برای عبور از دیکتاتوری مذهبی به سوی ایرانی آزاد، دموکراتیک و سکولار هستند. این صدا، برخلاف تصور رژیم، فقط پژواک جامعه سیاسی اروپا نیست، بلکه طنین وجدان جمعی انسان‌هایی است که «نه به جنگ»، «نه به مماشات» و «آری به تغییر توسط مردم و مقاومت ایران» را به سیاست بدل کرده‌اند.

همان‌گونه که در گزارش وست فرانس آمده است: «امنیت و صلح را نمی‌توان با سازش‌های مکرر تضمین کرد، بلکه با قاطعیت می‌توان تضمین کرد». این قاطعیت، امروز در حمایت از مقاومت مردم ایران خود را نشان داده. این حمایت می‌تواند و باید در سیاست‌های بین‌المللی نیز تجسم یابد.

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/76c4591a-71d8-426f-84fc-f628869c4d45"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات