728 x 90

قطعنامهٔ ۱۰۰ کنگرهٔ آمریکا، «در سمت درست تاریخ»

سخن روز
سخن روز

در سالگرد انقلاب ضدسلطنتی مردم ایران، در روز چهارشنبه ۱۹بهمن، قطعنامهٔ شمارهٔ ۱۰۰ کنگرهٔ آمریکا در حمایت از مقاومت مردم ایران در یک کنفرانس مطبوعاتی در واشنگتن به‌ خبرنگاران و نمایندگان رسانه‌های خبری جهان ارائه شد. این قطعنامه، یک قطعنامهٔ دوحزبی است که از خواست مردم ایران برای برقراری یک جمهوری دموکراتیک مبتنی بر آزادی و دموکراسی، جدایی دین از دولت و ایرانی غیراتمی و هم‌چنین از طرح ۱۰ماده‌یی خانم مریم رجوی برای آینده ایران اعلام حمایت می‌کند. این قطعنامه هم‌چنین جنایت‌ها و سیاست‌های نقض حقوق‌بشر و تروریسم دولتی رژیم آخوندی را محکوم کرده است.

قطعنامهٔ شماره ۱۰۰ در امتداد قطعنامه‌های قبلی کنگرهٔ آمریکا در دوره‌های پیشین و با یادآوری مهم‌ترین رئوس آنها از جمله قطعنامه ۴۷۴۴ خاطرنشان می‌کند که این قطعنامه از دولت آمریکا خواسته بود نقض حقوق‌بشر در ایران، از جمله قتل‌عام زندانیان سیاسی در سال ۱۳۶۷ و سرکوب تظاهرات سیاسی در سال‌های ۱۳۷۸، ۱۳۸۸ و ۱۳۹۶ را محکوم کند. قطعنامهٔ ۱۰۰ نیز تصریح می‌کند: قتل‌عام هزاران زندانی سیاسی در سال ۱۳۶۷ بر اساس یک فتوا، برای اعدام همه زندانیان سرموضع مقاومت ایران صورت گرفت.

قطعنامهٔ ۱۰۰ کنگرهٔ آمریکا کشاکش و نبرد مستمر مردم و مقاومت ایران با دیکتاتوری آخوندی، طی ۴دههٔ گذشته بر سر آرمان آزادی مردم ایران را مورد اشاره قرار داده و خاطرنشان می‌کند مردم ایران از آزادی‌های اساسی خود محروم شده‌اند و به‌همین دلیل دیکتاتوری سلطنتی و استبداد مذهبی را هم‌چنان‌که در شعارهای تظاهرات آنها مشهود است، رد می‌کنند. قطعنامه در همین رابطه به‌ قیام دیماه ۹۶ و آبان ۹۸ و سپس به‌قیام ۱۴۰۱ اشاره می‌کند که در آن شعارها و تاکتیک‌های مشابه مورد استفادهٔ تظاهرکنندگان و استمرار تظاهرات در سراسر کشور حاکی از خواست عمومی مردم ایران و ماهیت سازماندهی‌شدهٔ تظاهرات است.

در کنفرانس مطبوعاتی(۱۹بهمن) که توسط نمایندگان کنگره از هر دو حزب برای ارئهٔ این قطعنامه برگزار شد و خانم مریم رجوی به‌صورت آنلاین به‌ آن وصل شده بود، شماری از نمایندگان برجسته کنگره ضمن اشاره به‌ برخی مفاد آن، نکات مهمی را مورد اشاره و تأکید قرار دادند:

مک کلینتاک که ریاست این کنفرانس را به‌عهده داشت، به‌ این نکته اشاره کرد که احزاب در آمریکا بر سر مسائل مختلف با هم اختلاف‌نظر دارند، اما در مورد حمایت از مردم و مقاومت ایران و موضع‌گیری علیه رژیم آخوندی اتفاق‌نظر دارند.

گرگ استنتون گفت: «شعارهایی که در این قیام سرداده شد، به‌خوبی خواسته‌های مردم ایران را به‌ زبان ساده و روشن بیان می‌کند. آمریکا در حمایت از مردم شجاع ایران متحد است».

رندی وبر گفت: «انقلاب ایران متمرکز است که هر نوع دیکتاتوری را کنار بزند. این خود را در شعار «مرگ بر ستمگر، چه شاه باشه چه رهبر» به‌خوبی بیان می‌کند».

رندی وبر با اشاره به‌ این‌که رژیم حاکم بر ایران یک رژیم شرور و بی‌رحم است، گفت: «ما می‌خواهیم جهان حق مردم ایران برای دفاع از خود را به‌رسمیت بشناسد. حقی که اعلامیهٔ استقلال آمریکا و هم‌چنین اعلامیهٔ جهانی حقوق‌بشر آن را به‌رسمیت شناخته‌اند».

بیل جانسون گفت: «آخوندهای حاکم بر ایران نباید به‌ سلاح اتمی دست یابند؛ من به‌پرزیدنت بایدن پیام می‌دهم که با این رژیم گفتگو نکند و به‌  آن امتیاز ندهد. ما باید حامی مردم ایران باشیم».

کوین کایلی گفت: «ما نباید رژیم ایران را تشویق کنیم و به‌  آن امتیاز بدهیم، این به‌نفع مردم ایران و به‌نفع مردم منطقه نیست».

خانم مریم رجوی پس از استماع سخنان نمایندگان کنگره در کنفرانس مطبوعاتی، از ارائه‌دهندگان قطعنامه ۱۰۰ قدردانی کرد و خطاب به‌  اعضای برجسته کنگره از هر دو حزب دموکرات و جمهوریخواه که در کنفرانس حضور داشتند گفت: «شما در سمت درست تاریخ قرار گرفته‌اید».

 

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/4d9294f0-690a-4be6-9a35-68fc6dce6ff2"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات