728 x 90

مروری بر رسانه‌های حکومتی –چهارشنبه ۱۸مهر ۹۷

مروری بر رسانه‌های حکومتی –چهارشنبه ۱۸مهر ۹۷
مروری بر رسانه‌های حکومتی –چهارشنبه ۱۸مهر ۹۷

 

در روزنامه‌های امروز چهارشنبه ۱۸مهرماه، دعوای دو باند حاکم بر سر FATFادامه دارد. همین‌طور استعفای نیکی هیلی تیتر یک برخی از روزنامه‌ها شده است. بحرانهای اقتصادی اجتماعی و هشدار مهره‌های هر دو باند حاکم از جمله مطالب مهم دیگر روزنامه‌های امروز هستند.

با تیترهای مربوط به بحرانهای اقتصادی اجتماعی شروع می‌کنیم:

ابرار اقتصادی: سکه دوباره برای رکود ۵میلیون تومانی خیز برداشت

ابرار اقتصادی: سهم ایران از اقتصاد جهان کاهش یافت؛ سایه رکود ۲ساله بر اقتصاد ایران – جایگاه ایران به‌لحاظ بیکاری ۱۶پله بدتر شد

تجارت: پیش‌بینی صندوق بین‌المللی پول از پیامدهای تحریم نفتی ایران؛ موج جدید رکود در راه است

جهان صنعت: تیر حمایت از تولید ملی کشور به سنگ خورد؛ شکستن کلید تدبیر در قفل صنعت

سایه: در تازه‌ترین گزارش صندوق بین‌المللی پول عنوان شد: پیش‌بینی تورم ۳۰درصدی برای ایران

سایه: خسارت ۷۰۰میلیارد تومانی سیل به مازندران

جوان هم در سرمقاله خود با عنوان «چه کسی می‌تواند با اختاپوس آموزشی ما کشتی بگیرد» اذعان کرده است:« مافیایی عظیم چنگال خود را در بدن نظام آموزشی ما فرو برده و کار آسانی نیست رها کردن این نظام از این چنگال درنده!... این مافیا از خود آموزش و پرورش اصلی، قوی‌تر شده است، بیشتر کتاب چاپ می‌کند، گردش مالی بالنسبه بیشتری دارد و در واقع بر سر سفره معلمان زحمتکش و بر خوانگسترده‌ هزاران مدرسه کشور نشسته و از دسترنج عموم فرهنگیان کشور ارتزاق می‌کند».

FATF هم‌چنان موضوع کشمکشهای روزنامه‌های هر دو باند حاکم است.

ایران ارگان دولت روحانی با یادآوری اظهارات آخوندهای حکومتی اراکی، مصباح یزدی و علم‌الهدی می‌نویسد: « بوی سیاست در این سخنان مشام‌ها را می‌آزارد. به همین دلیل چنین تضادهایی در موضعگیری بیش از همه برای خود آنان و جمعیت حامی آنان مخاطره آفرین است. زیرا دوگانگی‌های غیراصولی در نهایت سبب ریزش و رنجش نیروها خواهد شد، نیروهایی که با چشم خود واقعیت یک بام و دو هوای این موضعگیریها را در می‌یابند».

وطن امروز نیز گزیدگی نیروی تروریستی قدس و سپاه پاسداران از تصویب لایحه CFTرا بازتاب داده و از جمله نوشته است« مایی که برای جنگ با اشرار منطقه، پول خرج می‌کنیم، جان می‌دهیم و سر می‌بازیم، شگفتا! باید شاهد ذره‌بین حامیان حرامیان باشیم روی تراکنش‌های مالی خودمان!...خوب پس دادید جواب محبت پاسدارانی را که در همین بهارستان سینه سپر کردند برای حفظ جان شما و امثال شما!».

کیهان خامنه‌ای هم به بهانه رد CFTنمایندگان مجلس ارتجاع را مورد حمله قرار داده و نوشته است« می‌گویند می‌خواهیم با CFT شفافیت بیاوریم. بله! اما برای چه کسی؟ مردم و نهادهای نظارتی خودمان یا دشمن که در این جنگ اقتصادی هم‌چون گرگ به کمین نشسته و منتظر اندک روزنه و نشانه‌ای برای حمله‌ور شدن است؟ کاش دولتمردان و آن ۱۴۳نماینده مجلس آن‌قدر که نگران دغدغه و بهانه آمریکا و اروپا هستند، نگران عدم شفافیت برای ملت و نهادهای نظارتی هم بودند».

روزنامه‌ ایران ارگان دولت روحانی با تیتر «استعفای دشمن برجام» از استعفای نیکی هیلی استقبال کرده است.

و روزنامه اعتماد در حالی که رژیم آخوندی را ایران نامیده، نوشته است« رفتن نیکی هیلی از دولت می‌تواند برای ایران حایز اهمیت باشد. هیلی یکی از شخصیت‌های بسیار ضدایرانی بود که نمایش‌های متعددی علیه ایران اجرا کرد. شاید خروج یک ضدایرانی از دولت آمریکا تا حدی به نفع ایران ارزیابی شود. اما باز هم نمی‌توان مادامی که جانشین او مشخص نشده است، در این مورد ارزیابی جدی داشت، چرا که نیکی هیلی در برابر افرادی مانند جان بولتون، مشاور امنیت ملی رئیس‌جمهور آمریکا، منعطف‌تر و منطقی‌تر محسوب می‌شد. سابقه نشان می‌دهد که نمی‌توان به این جایگزینی‌ها دل‌بست، چرا که چه در مقام وزارت‌خارجه و چه در مقام مشاور امنیت ملی، بعد از برکناری افراد متعادل‌تر، شاهد جانشینی افرادی تندروتر بودیم».

در روزنامه‌های چهارشنبه هشدار نسبت به شرایط انفجاری جامعه و طرح ضرورت تجدید نظر در ساختار نظام در وحشت از «نیروی برانداز» در اظهارات مهره‌های هر دو باند حاکم دیده می‌شود.

ایران به‌نقل از احمد خرم عضو باند آخوند خاتمی نوشته است« امروز اعتراضاتی را که بعضاً در فضای عمومی جامعه می‎بینید یا آنها را در فضاهای مجازی شاهد هستید، نشانه کاهش اعتماد عمومی است. نکته قابل‌توجه و البته نگران‏‌کننده اینجاست که این اعتراضات به‌صورت گسترده و با محوریت مسائل معیشتی و اقتصادی وجود دارد... بی‌‏اعتمادی آغاز ماجرا است. غفلت کنیم تبدیل به بدبینی خواهد شد. در این میان براندازان هم که فرصت عرض اندام پیدا کرده‎اند، روی این موضوع که نظام توانمندی و کارآمدی لازم را برای حل مشکلات کشور ندارد، مانور زیادی می‎دهند. کشور مشکل ساختاری دارد. مگر می‎شود اصول مختلف قانون اساسی یک کشوری به مدت ۳۰سال هیچ‎گونه تغییری نکند؛ آن هم در دنیایی که لحظه به لحظه دانش در آن تولید می‎شود و در اختیار بشر قرار می‎گیرد؟ علم مدیریت جامعه یا علم حکومت‎داری در این ۳۰سال، زیر و رو شده است اما مملکت ما همین گونه یکنواخت به جلو می‎رود؛ با همان قانون اساسی و بدون هر گونه اصلاح و تغییر».

 

 

 

 

 

 

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/724652be-994b-4afc-8f1e-3f9a19e85d35"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات