728 x 90

مروری بر رسانه‌های حکومتی - دوشنبه ۸مهر۹۸

گزیده روزنامه های حکومتی
گزیده روزنامه های حکومتی

در روزنامه‌های حکومتی روز دوشنبه هشتم مهر، بحران درونی رژیم به‌دنبال شکست سفر روحانی و همچنین بحرانهای اقتصادی – اجتماعی مهم‌ترین مطالب را به خود اختصاص داده است.

 

در روزنامه‌های باند ولی‌فقیه ابراز نگرانی نسبت به آینده و نسبت به پیامدهای بن‌بست رابطه با اروپا و بسته شدن باب مذاکره با آمریکا دیده می‌شود:

کیهان: اروپا با همراهی آمریکا در پی آن هستند تا از طریق سه‌گانه «اجرای برجام به هر قیمت توسط دولت روحانی»، «مذاکرات فرسایشی ایران و اروپا» و «بن‌بست‌نمایی و ناامیدکردن مردم از بهبود وضعیت اقتصادی»، این پالس غلط را به افکار عمومی ارسال کنند که راه‌حل رفع مشکلات تن‌دادن به برجام‌های بعدی (موشکی، منطقه‌یی و...) است...

کیهان: بیم آن می‌رود که اگر اولویت‌ها، اصلی- فرعی‌ها، و خط خودی و دشمن را درست تشخیص ندهیم، یا گرفتار برخی اختلافات شویم، سرنوشت جنگ اُحْد و حْنین و صٍفین تکرار شود.

رسالت: پورابراهیمی: رئیس‌جمهور حق تغییر در برجام را ندارد

سیاست روز: آمریکا درپی آن است که موضوع توان موشکی ایران در قالب یک الحاقیه، به توافق هسته‌یی پیوست شود و یا ترتیبی اتخاذ شود که توان موشکی ایران به‌صورت موازی با برجام، محدود شود. به‌نظر می‌رسد مقامات آمریکایی و اروپایی تلاش می‌کنند تا با حفظ شاکله توافق هسته‌ای، محتوای آن را تغییر دهند.

 

یک روزنامه باند روحانی با اشاره به بحرانهای اجتماعی بر ضرورت عقب‌نشینی از سیاست‌های خارجی نظام تأکید کرده است:‌

آرمان: جلال ساداتیان دیپلمات پیشین: به‌دلیل فشارهایی که بر مردم وارد می‌شود، باید راه برون‌رفتی را طراحی کرد. شاید در این طرح ایران بتواند با گرفتن امتیازهای روشن و قطعی اعلام کند که پیش‌تر از چارچوبهای برجام نخواهد رفت. یعنی اگر قرار باشد همین وضعیت ادامه داشته باشد، چه بسا تحریم‌ها و فشارها ادامه داشته باشد. موضوع سوم این است که ایران درباره میانجیگری برخی کشورها بررسی دوباره داشته باشد و بخشی از خواسته‌های آنها را مورد باز خوانی قرار دهد. کما این‌که از جانب وزیر خارجه مطرح شد که می‌توانیم تعهداتی را که قرار است در سال ۲۰۲۵قبول کنیم، حالا بپذیریم.

آرمان: باید با تمام توان تلاش شود که از طریق یک دیپلماسی کارآمد و مستمر تحریم‌ها لغو شوند. به عبارت دیگر هر گونه ناامیدی از درون و برون حرکت موزون و مؤثرکشور را با اختلال جدی مواجه می‌کند... در این زمانه که در احاطه انواع تنگناها و سختی‌ها و مشکلات هستیم و پدیده‌هایی چون اختلاس و رانت‌خواری تنها یکی از فشارهای طاقت‌فرسا روی روح و روان مردم است و در تخریب انگیزه‌ها غوغا می‌کند، کسب مشارکت و همدلی مردم نیازی حیاتی و اساسی است

 

در همین روزنامه باند روحانی نیز ضرورت عقب‌نشینی از سیاست‌های منطقه‌یی نظام نیز گوشزد شده است:

آرمان: نباید تصور و برداشت حق اندیشی مطلق داشته باشیم. به قولی باید یک‌ سوزن به خودمان بزنیم و یک جوالدوز به دیگران. باید بپذیریم که با سیاست‌های تعریف شده‌ای که داریم امکان این‌که دیگران طرح و ایده‌هایمان را قبول کنند، کم است... ایران در نزد اغلب کشورهای عربی خواسته و ناخواسته دوست تعریف نمی‌شود... در صورتی که بسیاری از کشورهای عربی مجبور به انتخاب میان ایران و آمریکا باشند؛ گزینه‌شان پیروی از آمریکا و ضدیت با ایران است.

بایستی با یک فرمول هوشمندانه ضمن پذیرش حضور سایر قدرتها در منطقه، خودمان فارغ از نظامی‌گری و ایجاد هراس در منطقه فعال و طبق قاعده تعریف شده و ضمن احترام به حضور دیگران، پیگیر منافع ملی باشیم.

 

سیاست‌های اقتصادی نظام از جمله حذف ۴صفر از پول ملی در روزنامه‌های هر دو باند حاکم به چالش کشیده شده است

ستاره صبح:‌ بسیاری از کارشناسان حذف ۴صفر از پول ملی را اقدامی بی‌فایده ارزیابی می‌کنند

ستاره صبح: حذف چهار صفر از پول ملی مشکلات را بیشتر می‌کند... حذف صفر از واحد پول، زمانی که نیازی به آن نباشد، صرفاً اشتباهات محاسباتی در سطح جامعه را زیاد می‌کند. تغییر در واحد پول ملی نیازمند سال‌ها تحول در زیرساخت‌های اقتصادی و بانکی است.

جهان صنعت: صفر‌های سرگردان... سیاست‌گذار تنها به‌دنبال مقابله ظاهری و روانی با روند تغییرات قیمت‌هاست و در عمل امیدی به بهبود اوضاع اقتصادی ندارد. از آنجا که مسئولان امر نیز بر بی‌تاثیری این لایحه بر تورم مهر تأیید می‌زنند، باید این پرسش اساسی را مطرح کرد که چرا سیاست‌گذار از پرداختن به موضوعات و چالشهای عمیق‌تر اقتصادی که دست وی را در اعمال سیاست‌گذاری بر آن باز گذاشته طفره می‌رود؟... اصرار بر چنین موضوعاتی قادر به حل مشکلات معیشتی مردم نخواهد بود و داستان تلخ سیاست‌گذاریهای ناکارآمد اقتصادی بار دیگر تکرار خواهد شد.

رسالت: در ۶۸ماه عملکرد دولت روحانی ۵۴هزار و ۲۷۰میلیارد تومان بر بدهی دولت به بانک مرکزی اضافه‌شده که میانگین ماهانه آن ۷۹۸میلیارد تومان می‌شود.

فرهیختگان: شاید زمانی که دولت برای نگارش بودجه ۹۸پیش‌بینی فروش ۱.۵میلیون بشکه در روز را داشت، هیچ‌گاه تصورش را هم نمی‌‎کرد این عدد در سال ۹۸به زیر ۵۰۰هزار بشکه و در برخی روزها به ۳۰۰هزار بشکه برسد. همین تحلیل اشتباه سبب شد خرج دولت بیش از دخلش شود. حالا فاصله دخل با خرج دولت موجب شده بودجه ۹۸با یک کسری قابل‌ توجه مواجه شود.

جهان صنعت: بحرانهای جدیدی در بازار مواد غذایی مورد نیاز مردم از جمله شکر در راه است... گرانی در بازار شکر از اواخر سال گذشته آغاز شد به‌طوری که قیمت شکر ظرف سه ماه حدود ۷۰درصد افزایش پیدا کرد و قیمت هر یک کیلو شکر به مرز ۱۰هزار تومان نیز رسید.

 

سایر بحرانهای اقتصادی و اجتماعی در روزنامه‌های هر دو باند حاکم دیده می‌شود

ابرار: باید برای دولتی که توان خرید محصولات کشاورزی را ندارد گریست

اخبار صنعت: تعداد مسکن دو برابر شد؛ مستاجران هم!

ثروت: ایرانیها در عراق دستفروشی می‌کنند

فرهیختگان: روند مهاجرت از ایران طی دهه گذشته سرعت بالایی پیدا کرده است.

دسته قابل توجهی از متخصصان به‌سرعت در حال مهاجرت هستند. اخبار افواهی تأیید نشده نشانگر مهاجرت دسته وسیعی از دانشمندان هسته‌یی، تعداد بسیار زیادی از پزشکان متخصص و بسیاری از استادان دانشگاه است.

آرمان: ترک‌تحصیل ۲۰درصد دانش‌آموزان از ترس غرق شدن، ۳۷روستای در استان خوزستان با قایق تردد می‌کنند، ترک‌تحصیل ۲۰درصد دانش‌آموزان

ستاره صبح: دستبرد به منزل یک عضو کمیسیون اقتصادی مجلس؛ سرقت ۳.۵میلیاردی از خانه یک نماینده، میزان سرقت؛ ۲۵۰هزار یورو به‌علاوه ۴۰۰میلیون تومان پول نقد

پس از دستبرد سارقان به منزل یک نماینده مجلس در تهران، رقمی در حدود ۳.۵میلیارد تومان پول و ارز به‌صورت نقد به سرقت رفته است. گزارش منتشر شده در سایت خبری تابناک ادعا کرده که این نماینده، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس هم هست...حال سؤال اینجاست که اگر این خبر صحت داشته باشد، چرا یک عضو کمیسیون اقتصادی مجلس باید چنین رقم هنگفتی را در منزلش نگهداری کند؟

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/c389c203-1272-4bdb-a2bd-1c378a4e189a"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات