728 x 90

مروری بر رسانه‌های حکومتی – سه‌شنبه ۲۵تیر۹۸

گزیده روزنامه‌های  حکومتی
گزیده روزنامه‌های حکومتی

مهم‌ترین عنوانهای روزنامه‌های حکومتی در روز سه‌شنبه ۲۵تیرماه اختصاص دارد به خبر برگزاری اجلاس وزرای اتحادیه اروپا در بروکسل در مورد برجام، دریوزگی ظریف در آمریکا و برخوردهای تحقیر‌آمیز این کشور با وی. در کنار آن خبر گماشتن مهره‌های خامنه‌ای در شورای نگهبان و قبضه کردن آن به نفع خودش، و کشمکشهای باندی حول مذاکره کردن یا نکردن با آمریکا دیده می‌شود.

خبرهای اختلاس و فساد و ناکارآمدی همراه با بحرانهای اقتصادی اجتماعی هم در روزنامه‌های حکومتی سه‌شنبه دیده می‌شود:

آفتاب اقتصادی: تمام انباره‌ها به‌دلیل رکود مملو از کالا است

کسب و کار: شافعی: کشور با چالش اتلاف منابع و سود و سازوکار اصلاحی مواجه است

نصف جهان: کلاهبرداری ۹۳میلیارد تومانی در اصفهان

همدلی:‌خروج سرمایه در لباس ارز

رسالت: دو دهه است که در کشور موضوع کمبود و نبود اشتغال بسیار زیاد شده است. طی ۵سال گذشته برخلاف وعده‌هایی که دولت یازدهم و دواز هم درباره افزایش اشتغال در کشور داد شاهد کمبود اشتغال و بیکاری جوانان در سطح جامعه بودیم.

آرمان: از یک بحران خارج شده و وارد بحران دیگری می‌شویم. با این شرایط چگونه باید انتظار داشته باشیم که نسل جوان به آینده خوشبین و امیدوار باشد. شرایطی به‌وجود آمده که جامعه از نظر اقتصادی در سخت‌ترین حالت قرار گرفته و در این وضعیت امیدوار کردن مردم به آینده و حل مشکلات آسان نیست.

 

اذعان به انزاوی اجتماعی رژیم و نفرت مردم از نظام در روزنامه‌های سه‌شنبه دیده می‌شود:

آفتاب یزد: امیر محبیان: مردم حوصله بازیهای سیاسی اصول‌گرایان و اصلاح‌طلبان را ندارند

جمهوری اسلامی: نماز خانه داریم ولی نمازگزار نداریم و تعداد نمازگزاران جمعه سراسر کشور در هر جمعه در مقایسه با جمعیت نماز خوان، بسیار ناچیز است. مهم‌تر این‌که وجود جوانها در نمازجمعه بسیار اندک است. این، یعنی ائمه جمعه با نسل کنونی رابطه چندانی ندارند. به جای این‌که بر این واقعیت چشم ببندیم، به این سؤال پاسخ بدهیم که با این وضعیت، چگونه می‌خواهیم همراهی نسل‌های آینده را با انقلاب و نظام تضمین کنیم؟

 

روزنامه‌های حکومتی با انعکاس ناقص بیانیه وزاری اتحادیه اروپا مدعی شده‌اند اجلاس وزاری اتحادیه اروپا در بروکسل تلاش برای تسهیل مذاکره رژیم و آمریکا است. ولی در لابلای این ادعاها اولتیماتومهای کشورهای اروپایی به رژیم دیده می‌شود:

جهان صنعت: گوردون سوندلند سفیر آمریکا در اتحادیه اروپا قبل از برگزاری نشست بروکسل گفت: باید فشار بر ایران افزایش یابد، ما فکر می‌کنیم اکنون زمان مناسب اقدام اروپایی‌ها علیه ایران فرا رسیده و آنان هم مانند آمریکا باید رفتارهای ایران در منطقه و جهان را محکوم کنند... ژان ایو لودریان، پیش از حضور در نشست وزرای خارجه اتحادیه اروپا در بروکسل گفت: تهران باید از تصمیمش مبنی بر عدم پایبندی به بخش‌هایی از توافق [هسته‌ای] صرف‌نظر کند. مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا تأکید کرد: می‌خواهیم ایران با تعهد کامل خود به برجام بازگردد... جوسپ بورل وزیر خارجه اسپانیا هم در بروکسل درباره برجام گفت: ایران باید به‌طور کامل به تعهدات برجامی خود پایبند باشد. الکساندر شالنبرگ وزیر خارجه اتریش گفت: راه‌کار کاهش در برابر کاهش از سوی ایران مورد قبول جهان نیست. جهان به چنین راه‌کاری نیاز ندارد.

همدلی: بیانیه سه کشور اتحادیه اروپا: ما به‌شدت نگران تصمیم ایران برای انباشت و غنی‌سازی اورانیوم بیش از حد مجاز هستیم. به علاوه، سه کشور ما عمیقاً نگران حملاتی است که شاهد آن در خلیج‌فارس و فراتر از آن و تشدید اوضاع امنیتی در منطقه هستیم. ادامه (برجام) مشروط بر پایبندی کامل ایران بوده و قاطعانه از ایران می‌خواهیم تا از تصمیمات اخیر خود در این زمینه بازگردد.

سیاست روز: وزیر خارجه انگلیس پیش از ورود به نشست اتحادیه اروپا در بروکسل با موضوع برجام، گفت اروپا خود را متعهد می‌داند که غرب آسیا را عاری از سلاح هسته‌یی نگاه دارد.

 

در روزنامه‌های هم‌سو با روحانی در وحشت از پیآمد تحریم‌ها، مستقیم و غیرمستقیم بر ضرورت عقب نشنیی از ادعاهای رژیم تأکید شده و بستن شکاف درون نظام را توصیه کرده‌اند.

جهان صنعت: در پساتحریم هر گونه ابتکارعمل در حل منازعه تهران- واشگتن بسته به تصمیم تهران است که چگونه بخواهد از فرصتها استفاده کند. به‌نظر می‌رسد شرایط ذهنی و ادراکی این شرایط، تا میزانی می‌تواند از تشدید و تزاید بحران جلوگیری کند و سطح آن را محدود سازد.

جهان صنعت: هدف اعلام شده در سفر ظریف به نیویورک، مشارکت در نشست شورای اجتماعی و اقتصادی سازمان ملل است اما ظریف دنبال این است که... به واسطه دیدار با برخی اعضای کنگره و یا شاید هم نزدیکان ترامپ به کاخ سفید پیغام ارسال کند

آرمان: احمد زیدآبادی: مسئولان ایرانی پیش از هر گونه مواجهه با ابتکارات سیاسی طرف‌های خارجی، ابتدا باید تکلیف‌شان را با همدیگر روشن کنند وگرنه زمان در بی‌تصمیمی می‌گذرد و عواقب زیانبار خود را به بار می‌آورد.

آرمان: عضو اتاق بازرگانی: ما نمی‌توانیم تا سال‌های سال در برابر هر سیاست خصمانه آمریکا راه‌کاری برای دور زدن تحریم بیندیشیم یا منتظر پایان دوره رئیس‌جمهوری ترامپ بنشینیم. چه کسی می‌داند که او یا هم‌حزبان او در دوره‌های بعدی به کرسی کاخ سفید تکیه نزنند؟ در نتیجه امید می‌رود اکنون تصمیمی اتخاذ شود که به نفع اقتصاد و تمام شهروندان باشد.

 

در روزنامه‌های باند خامنه‌ای روحانی و باندش را برای پیشنهاد مذاکره مورد حمله قرار داده‌اند:‌

جوان: روحانی! توفیق در توقف برنامه هسته‌یی ما و رساندن آن به شرایط کنونی و بازگرداندن تحریم‌ها و تحریم دارو و نفت و صنایع پیشرفته و تحریم بانکی، برای آمریکا و اروپا، پیروزی اخلاقی برای ما؟! به واقع این تقسیمی ناعادلانه است که در چهارمین سال تصویب برجام ارائه می‌فرمایید و آن را به مردم می‌فروشید... دیروز وزیر خارجه در نیویورک می‌گوید: «اگر به چهار سال گذشته بازگردیم دوباره برجام را امضا می‌کنم، چون هدف اصلی برجام خارج کردن ایران از اجماع امنیتی مورد نظر صهیونیستها بود که به آن هدف رسید»! باید به ظریف که در «حصار نیویورک» با دستور دولت آمریکا اجازه نیافت خارج از یک محدوده مشخص حرکت کند، گفت این نیز تقسیم ناعادلانه‌ای است... امضای برجام و سپس عمل نکردن اروپا به آن و خروج آمریکا از آن، ایران را به‌لحاظ سرعت پیشرفت بسیارعقب انداخت و هنوز نیز پیرمردان دولت معطل دستاورد‌های برجام نشسته‌اند و این خسرانی بود که ما را بسیار دورتر از چهارسال قبل برد.

سیاست روز: مذاکره با کدام توجیه؟ انگار در کشور هستند افرادی که نفس مذاکره کردن برایشان هدف و غایت همه چیز است و تلاش دارند تا به هر قیمتی بر آلبوم عکسهای خود در کنار شخصیتهای دوست و دشمن بیفزایند. انگار برایشان مهم است که با وجود همه نارواهایی که در مذاکرات قبلی دیده‌اند و همه ناروهایی که خورده‌اند بگویند با همه در صلح و آشتی هستند حتی اگر به قیمت باج دادن به غیرباشد!

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/700de947-5578-4f39-a2bf-1e300d81c35e"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات