نزدیک به ۴۰سال از کودتای فرهنگی خمینی موسوم به انقلاب فرهنگی که هدف آن قلع و قمع کردن دانشجویان انقلابی و هواداران نیروهای انقلابی خصوصاً هواداران سازمان مجاهدین خلق در دانشگاه بود میگذرد.
طی این ۴۰سال رژیم از هیچ تلاشی برای تحکیم سلطه اوباش بسیجی و نیروهای سرکوبگر موسوم به حزباللهیاش در دانشگاه دریغ نکرد.
به موازات این تلاش سرکوبگرانه دانشجویان و استادان مبارز و انقلابی حذف و تصفیه شدند و بسیاری هم به زندان افتادند.
شورای موسوم به انقلاب فرهنگی که بهدنبال این کودتا تشکیل شد، تلاش مذبوحانه کرد که برداشتهای ارتجاعی و آخوندی دستپخت حوزههای آخوندی را جایگزین بسیاری از دروس علوم انسانی بکند.
نگرانی آخوندهای حاکم نسبت به دانشگاه و علوم دانشگاهی تا این حد است که در بحبوحه حرکات اعتراضی در دانشگاهها در سال ۸۸ خامنهای گفت: «این علوم موجب بیاعتقادی به تعالیم الهی و اسلامی میشود و آموزش این علوم انسانی در دانشگاهها منجر به ترویج شکاکیت و تردید در مبانی دینی و اعتقادی خواهد شد».(خبرگزاری ایسنا ۹شهریور ۹۸)
در راستای مسلط کردن خرافههای آخوندی در دانشگاهها آخوندهای باعمامه و بیعمامه طی ۴۰سال گذشته تلاش زیادی کردند، اما از این تلاش نتیجه آنچنانی نگرفتند.
آنها میخواستند علوم انسانی را به شاخهای از دروس حوزههای آخوندی تبدیل کنند، اما همواره هم خودشان و هم مطالبی را که بهعنوان علوم انسانی ارایه کردند، مورد تمسخر اساتید مترقی و دانشجویان آگاه قرار داشت.
با تمامی شکستهایی که خامنهای در زمینه «اسلامی کردن(بخوانید آخوندی کردن)» دانشگاهها، متحمل شده است، اکنون وزیر علوم دولت روحانی میخواهد این تجربه شکستخورده را مجدداً تجربه کند و در« تلاش» برای «نهادینه کردن دانشگاه ایرانی اسلامی» است و «رجاء واثق دارد» که از «رهنمودهای مقام معظم رهبری که همواره برای نظام آموزش عالی کشور راهنما و امیدآفرین بوده است» بهرهمند شود.(خبرگزاری ایرنا ۱مهر ۹۸)
این وزیر دولت آخوند حسن روحانی در همان روزهای اولیه نشستن بر مسند وزارت، اولویت کارش را بر «اسلامیشدن» دانشگاهها اعلام کرد.(خبرگزاری ایسنا ۸آبان ۹۶)
تأکید وزیر علوم دولت آخوند حسن روحانی بر «نهادینه کردن دانشگاه ایرانی اسلامی» و « اسلامی شدن» دانشگاهها در حالی است که آخوندها از قدیمالایام دریافتند که دکان دینفروشی آنها با وجود دانشگاه مستقل و پیشرو تخته میشود.
آخوندها انتظار دارند که دانشگاه توجیهگر وضعیت موجود و دیکتاتوری آنها باشد، اما دانشگاه که سنگر آزادی است همواره با آزادیکشی سر ستیز داشته و در برابر حکومتهای شاه و شیخ ایستاده است. به همین دلیل رژیم همواره نسبت به دانشگاه بیاعتماد بوده و دانشجویان و اساتید مبارز و مترقی را مورد سرکوب قرار داده است.
در زمینه انتظار آخوندها و سردمداران رژیم از دانشگاه و علوم انسانی صادق زیباکلام، یکی از مهرههای باند روحانی در دانشگاه، اینطور اعتراف میکند: «شارحین علوم انسانی اسلامی بهدنبال شستشوی مغزی دانشجویان هستند تا در پایان تحصیلات تفکرات حکومتی پیدا کنند. تعریف آنها از علوم انسانی اسلامی، علم نیست، ایدئولوژی حکومتی است».
این مهره باند روحانی نتیجه میگیرد که بحث بر سر علم و حتی اسلام نیست بلکه صرفاً "سیاسی-ایدئولوژیک" است: «دروس پایه علوم سیاسی مانند مبانی جامعهشناسی، مبانی علم حقوق، جغرافیای سیاسی، جامعهشناسی سیاسی ایران، روانشناسی سیاسی و... جای خود را دادهاند به دروسی چون قرآن و سیاست، سیره سیاسی پیامبر، سیره سیاسی ائمه معصومین، اندیشههای سیاسی امام خمینی و امام خامنهای، دفاع مقدس، بازتاب جهانی انقلاب اسلام».
واقعیت این است که برای نظام ولایت فقیه دانشگاه و علومی قابلقبول است که سیاستها و ایدئولوژی منحوس آن را تئوریزه کند و در خط «مقام عظمای ولایت» باشد، اما هیهات که دانشگاه هرگز نمیتواند دنبالهرو سیاست و ایدئولوژی حاکمیت باشد.
گویای این وضعیت تصفیه گسترده اساتید مترقی دانشگاهها، حذف بسیاری از درسهای علوم سیاسی و انسانی، ستارهدار کردن دانشجویان، زندانی کردن دانشجویان مخالف و امنیتی کردن فضای دانشگاه و انواع محدودیتها برای استاد و دانشجو طی ۴دهه گذشته است.
در یککلام دانشگاه همواره برای حکومت آخوندی بهمثابه کابوس است، آنچنانکه خمینی دجال گفت: «اگر دانشگاه را ما سست بگیریم و از دست برود، همه چیزمان از دستمان رفته است».(صحیفه خمینی جلد ۸ صفحه ۱۴۱)
خمینی در جای دیگری کینه خود را نسبت به دانشگاه و تحصیل کردگان دانشگاهی چنین ابراز داشت: «اکثر ضربات مهلکی که به این اجتماع خورده است، از دست همین روشنفکران دانشگاه رفتهای [است] که همیشه خود را بزرگ میدیدند و میبینند».
او در وصیتنامهاش تأکید کرد: «و بر ملت و دولت جمهوری اسلامی است در همه اعصار که نگذارند عناصر فاسد دارای مکتبهای انحرافی یا گرایش به غرب و شرق در دانشسراها و دانشگاهها و سایر مراکز تعلیم و تربیت نفوذ کنند و از قدم اول جلوگیری نمایند تا مشکلی پیش نیاید و اختیار از دست نرود».(صحیفه خمینی جلد ۲۱ صفحه ۴۳۰)
در هراس از فعالیتهای انقلابی و ترقیخواهانه در دانشگاه است که پیش از این خامنهای از «طرح دشمنان برای ایجاد اختلال در کار علمی دانشگاهها» ابراز نگرانی و تأکید کرد و گفت: «مراقبت کنند در این مسائل سیاسی کوچک و حقیر، کار علمی دانشگاهها و کلاسها و مراکز تحقیقاتی دچار آسیب نشود و هدف آشکار و مشخص دشمن برای اینکه حداقل مدتی دانشگاهها را به تعطیلی و تشنج و اختلال بکشاند محقق نگردد».(سایت خامنهای ۴شهریور ۹۸)