شتاب تحولات بینالمللی و منطقهیی علیه نظام آخوندی به گونهیی است که روز به روز بر انزوای آن افزوده میشود.
این تحولات از آنجا بیشازپیش حائز اهمیت هستند، که اخیراً مقامات اروپایی مواضعی هم جهت با موضع آمریکا در رابطه با برنامه موشکی و سیاست منطقهیی رژیم گرفتهاند.
موضع وزیرخارجه فرانسه در زمینه خروج رژیم از سوریه نیز در زمره این موضعگیریها، و بیان کننده این است که جامعه جهانی نمیتواند در زمینه سیاست مداخلهگرانه و صدور تروریسم آن در منطقه بیتفاوت باشد.
ژان ایو لودریان وزیر خارجه فرانسه 18بهمن گفت: "تمام شبهنظامیان رژیم ایران، ازجمله حزبالله، باید سوریه را که جنگ داخلی آن، خاورمیانه را به آشفتگی کشانده است، را ترک کنند. "
وی که با تلویزیون بیافام مصاحبه میکرد در پاسخ به سوالی در این باره گفت: "خروج تمامی کسانی که نباید در سوریه باشند، ازجمله شبهنظامیان رژیم ایران، ازجمله حزبالله".
اما تنها وزیر خارجه فرانسه نیست که بر ضرورت خروج رژیم از سوریه تأکید میکند و تنها سناتورهای آمریکایی نیستند که از ترامپ خواستند که تحریمهای بیشتری علیه آن اعمال کند، موج فشارهای خرد کننده بر آن تمامی ندارد.
در واکنش به این فشارها و کم اهمیت جلوه دادن آنها است که عباس عراقچی معاون وزیرخارجه دولت آخوند حسن روحانی مدعی است "هیچ امکانی برای اصلاح برجام وجود ندارد"، و سیاستهای منطقهیی را نیز مربوط به توافق هستهیی نمیداند" (تلویزیون رژیم 19بهمن 96)
ادعای عراقچی در این زمینه ها در شرایطی است که مشاور امور خاورمیانهیی دولت انگلستان اعلام کرد "بریتانیا در حال همکاری با شرکایش است تا با نگرانیهای آمریکا درباره برجام، مقابله کند.ایران باید از اقداماتی که امنیت منطقه را تهدید میکند، خودداری نماید."(خبرگزاری تسنیم 20بهمن 96)
در راستای افزایش انزوای جهانی و منطقهیی است که تلویزیون حکومتی 19بهمن 96 نیز با اعتراف به اینکه در حال حاضر رژیم بسیاری از بازارهای منطقه را از دست داده اذعان میکند که کشورهای دیگر منطقه مانند عربستان سعودی و ترکیه جای خالی آن را در عراق، کشورهای آسیای میانه نظیر ترکمنستان آذربایجان و... گرفتهاند.
بنا به گفته کریمی قدوسی عضو مجلس ارتجاع رئیسجمهور فرانسه در سفر آیندهاش به تهران از رژیم خواهد خواست، باید جلسه سه جانبه را با آمریکا و عربستان سعودی برای مذاکره برای پایان دادن به نقش منطقهیی آن و حمایت از گروههایی مانند حزبالشیطان در لبنان و شبهنظامیان حوثی در یمن و دخالت آن در سوریه، عراق، یمن و لبنان برگزار کند. (باشگاه خبرنگاران جوان 14بهمن 96)
پیش از این نیز وزیران خارجه آلمان، فرانسه و انگلستان و نماینده سیاست خارجی اتحادیه اروپا با رژیم موافقت کردند تا مذاکرات جدی را در مورد برنامه موشکی و دخالت آن در امور کشورهای منطقه آغاز کنند.
سختترشدن شرایط منطقهیی و جهانی برای نظام بهمثابه یک تحول کیفی و چشمگیر است که حاکمیت را با چالشهای مختلف و بیشتری در تمامی زمینهها و ازجمله در زمینه داخلی مواجه میکند.
یکی از این چالشها مورد تهدید قرار گرفتن یکی از خطوط قرمز آن، یعنی به خطر افتادن عمق استراتژیک آن در کشورهای منطقه است.
تا پیش از قیام ایران سران و مهرههای حکومت آخوندی بر این تصور بودند که حفظ عمق استراتژیک میتواند مانع از افتادن آن به پرتگاه مقابله با مردم ایران در داخل مرزها شود.
اما اکنون نیز که در زمینه داخلی با چالش مرگبار قیام مردم قرار گرفته است تنگنای آن در زمینههای دیگر نیز بیش از پیش تاثیرگذار بر آن میشود.
مجموعه این تنگناها است که رژیم را در بنبستی از جنس سرنگونی قرار میدهد که برای خروج از آن راه پس و پیش ندارد.
تنها راه متصور برای آن این است که آخوندهای حاکم بر ایران گورشان را گم کنند، آنچنان که مردم در قیام ایران گفتند و شعار دادند"آخوندها حیا کنید، مملکت را رها کنید".