728 x 90

مروری بر رسانه‌های حکومتی – یکشنبه ۳۰تیر۹۸

روزنامه های حکومتی
روزنامه های حکومتی

در روزنامه‌های حکومتی روز یکشنبه ۳۰تیر، کمتر از این قیام ملی یاد شده است، به جز چند مورد معدود که تلاش کرده‌اند این قیام را به نام آخوند کاشانی مصادره کنند. عنوان مشترک روزنامه‌های حکومتی استقبال از راهزنی دریایی رژیم در تنگهٔ هرمز است. روزنامه‌های حکومتی در کشمکش‌های باندی بر سر مذاکره کردن یا مذاکره نکردن با آمریکا وضعیت بن‌بست نظام را به نمایش گذاشته‌اند. پاره‌یی از بحرانهای اقتصادی اجتماعی هم در روزنامه‌های حکومتی دیده می‌شود.

 

در روزنامه حکومتی واکنش‌های هیستریک به‌دنبال کهکشان مجاهدین در اشرف۳و سلسله تظاهراتهای باشکوه هموطنان در بروکسل،واشنگتن، برلین و سوئد دیده می‌شود.

جوان: اخیراً تصاویر مربوط به حضور (مجاهدین) در پشت میز‌های تجهیز شده به لوازم فعالیت در فضای مجازی که از کمپ آنان در کشور آلبانی تهیه گردیده، تشکیلاتی و سازمان‌یافته بودن آن هم به اثبات رسید.

 

در تیترهای صفحات اول روزنامه‌های هر دو باند حاکم از راهزنی دریایی رژیم در خلیج‌فارس استقبال شده است:

همدلی: دیپلماسی اقتدار

وطن امروز: سپاه... در تنگه هرمز به اقدام انگلیس در توقیف نفتکش گریس۱در جبل الطارق پاسخ داد

سیاست روز: چهار روز پس از هشدار رهبری به انگلیس

روزان: قدرت‌نمایی در تنگه هرمز

جهان صنعت: مقابله به مثل

 

 

به‌رغم دود و دم در صفحات اول روزنامه‌ها برای لگد پرانی به کشتی انگلیسی اظهار نگرانی نسبت به پیآمد این اقدام و اذعان به استیصال رژیم که از سر ناچاری دست به این خود‌زنی زده است، در روزنامه‌های هم‌سو با روحانی دیده می‌شود:

ستاره صبح: علی بیگدلی:. این‌که در برابر هر اقدامی، اقدام متقابل صورت گیرد، به بحران موجود میان ایران با آمریکا، انگلیس و فرانسه می‌افزاید. با این حال نکته این است که گویا امید مقامات کشور به بهبود روابط خارجی تضعیف شده است. اقدام متقابل ایران فضای دیگری را رقم زده که دورنمای آن نامشخص است. هم‌اکنون فرانسه و آلمان که از حامیان اصلی برجام هستند، اقدام ایران را محکوم کرده‌اند و ممکن است در صورت تداوم این‌گونه اقدامات این دو کشور نیز به همراه انگلیس از برجام خارج شوند. در صورت چنین اتفاقی پرونده ایران بار دیگر به شورای امنیت خواهد رفت.

آرمان: فریدون مجلسی: پرسش این است که آیا ما در شرایطی هستیم که در هر حالت، عمل متقابل انجام دهیم؟ و آیا بهتر نیست این توانایی را در مقابله با تحریم‌های آمریکا به‌کار ببریم... ما باید پنبه انجام تعهدات طرفین برجام را از گوش خود درآوریم. یا باید به‌صورت یکجانبه در این توافق بمانیم که قطعنامه قبلی باز نگردد و به تهدید و محاصره ایران جنبه قانونی ندهد یا این‌که با مقاومت در برابر کشورها ببینیم سرنوشت این توافق و... چه خواهد شد.

 

در روزنامه‌های حکومتی برخلاف ادعای رسمی وزارت‌خارجه رژیم و سپاه که توقیف کشتی‌ها به‌دلیل «تخلف» بوده اعتراف کرده‌اند به‌خاطر حکم خامنه‌ای و مقابله به مثل بوده است:

کیهان: نفتکش در برابر نفتکش، ایران به وعده خود عمل کرد

کیهان: حسین شریعتمداری: تلافی که تعارف ندارد!... توقیف نفتکش انگلیسی اقدام متقابل و عکس‌العمل تلافی‌جویانه کشور مان در قبال توقیف غیر‌قانونی نفتکش ایرانی در تنگه جبل‌الطارق بوده است. بنابراین اگر نفتکش انگلیسی تمامی قوانین و مقررات بین‌المللی دریانوردی را نیز بی‌کم و کاست و مو به مو رعایت کرده بود باز هم باید از سوی نیروی دریایی سپاه توقیف می‌شد... بنابراین با قاطعیت می‌توانیم و باید اعلام کنیم که نفتکش انگلیسی را در یک اقدام متقابل و به تلافی توقیف نفتکش ایران از سوی انگلیس، توقیف کرده‌ایم و نه به‌علت تخلفات دریایی!...شترسواری که دولا دولا نمی‌شود.

جهان صنعت: محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز به توقیف کشتی انگلیسی توسط سپاه واکنش نشان داد و در توئیتی نوشت: ما به‌دنبال جنگ نیستیم، ولی در مقابله به مثل کوتاه نخواهیم آمد،

آرمان: حسن هانی زاده: اگر انگلیس کشتی ایرانی را از توقیف خارج نکند، ایران باید دست به اقدامات شدیدتری علیه انگلیس بزند.

 

بحرانهای اقتصادی اجتماعی در روزنامه‌های هر دو باند حاکم دیده می‌شود:

رسالت: وزارت نیرو بر امر صرفه‌جویی تأکید می‌کند در حالی که ۲۰تا ۴۰درصد آب در برخی شهرها به‌دلیل پارگی و سوراخ بودن لوله‌ها هدر می‌رود و به همین دلیل در سراسر کشور ۹۰هزار کیلومتر لوله آب باید عوض شود.

آفتاب‌یزد: روحانی گفت میزان اجاره‌بها در تهران به‌طور متوسط ۳۰درصد افزایش یافته است. لازم به ذکر است معمولاً در بازار، نرخ اجاره بها تابعی از تورم عمومی کشور و تورم قیمت مسکن است. در این صورت هم افزایش ۳۰درصدی قیمت اجاره بها قابل مناقشه است. زیرا در شهر تهران مطابق گزارشهای بانک مرکزی در تمامی ماه‌های اخیر تورم نقطه به نقطه حدود ۱۰۰درصد بوده است.

همدلی: سیستان و بلوچستان که حدوداًً ۱۱درصد از کل مساحت ایران به آن تعلق دارد، از سرمایه و امکانات کشور بهره‌ چندانی نبرده و بسیار مهجور مانده است. بسیاری از مردمانش هوا ندارند، آب ندارند، شناسنامه ندارند، خانه ندارند، درآمد ندارند و بیشتر آنها در ابتدایی‌ترین وضعیت معیشتی به‌سر می‌برند. در واقع زندگی برای بسیاری از آنان فقط به‌معنای زنده مانده است نه زندگی کردن!

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/11a932b0-fb41-4c2e-a6c4-371227b227ba"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات