728 x 90

سخنرانی سناتور تد کروز؛ تنگناهای فاشیسم دینی

تد کروز
تد کروز

سناتور تد کروز، عضو کمیته‌های خارجی و قضایی سنای آمریکا در سخنرانی خود در کنفرانس سنای آمریکا با تأکید بر ضعف استراتژیک رژیم ایران، پیامی صریح و تأمل‌برانگیز در حمایت از تغییر رژیم در ایران ارائه داد. او با ارائه دیدگاههای خود در رابطه با سیاست فشار حداکثری و تأثیر آن بر حکومت ایران، نقش این سیاست‌ها را در کاهش منابع مالی رژیم و آماده‌سازی زمینه برای تغییر سیاسی بررسی کرد.

این سخنرانی در شرایطی که بانیان و لابی‌های سیاست مماشات از همه‌گونه مساعدت برای سرپا نگه‌داشتن دریغ نکرده‌اند، حائز اهمیت است. یک قلم چشم‌پوشی بر دخالت‌های تروریستی و جنگ‌افروزی این رژیم در منطقهٔ خاورمیانه و نیز شل‌کردن تحریم‌ها و قائل شدن معافیت‌های نفتی برای آن توانست این رژیم را جری‌تر کند. برآیند این سیاست ضد مصالح مردم ایران و انقلاب دموکراتیک آنان بود.

 

تنگناهای فاشیسم دینی و فرصت‌های بالقوهٔ تغییر

تد کروز در این سخنرانی، رژیم حاکم بر ایران را «ضعیف و ترسیده»! توصیف کرد. او پیش‌بینی کرد که با بازگشت سیاست فشار حداکثری، منابع مالی رژیم به‌شدت کاهش خواهد یافت و فاشیسم دینی در معرض تنگناهایی قرار خواهد گرفت که پیوسته از آنها پرهیز می‌کرده است. این امر به‌ویژه با کاهش فروش نفت رژیم در زمان اجرای این سیاست‌ها، نمونه‌یی روشن از تأثیرگذاری چنین اقدامات قاطعانه‌ای است.

«اگر تاریخ چیزی به ما بیاموزد، این است که قلدرها و دیکتاتورها هیچ احترامی برای ضعف ندارند، فقط قدرت را می‌فهمند.

من به‌شدت خوشحالم که در ۲۰ ژانویه سال آینده، فرمانده کل قوای جدیدی به‌قدرت می‌رسد.

من به شما می‌گویم که (خامنه‌ای) از وحشت به خود می‌لرزد. ما در ۲۰ ژانویه دوباره به سیاست فشار حداکثری باز خواهیم گشت.

ما دسترسی این رژیم ظالم و سرکوبگر را به منابع، از هر جهت ممکن قطع خواهیم کرد.

این شامل اعمال شدید تحریم‌ها می‌شود.

این شامل استفاده از هر ابزاری می‌شود برای تعطیل‌کردن تأسیسات اتمی، از جمله تأسیسات تحقیقاتی در فردو.

ما فروش نفت آنها را نیز متوقف خواهیم کرد».

 

بحث داغ بر سر معافیت‌های نفتی

تأمل در سخنرانی سناتور تد کروز نشان می‌دهد که سیاست مماشات چگونه به فاشیسم دینی برای پیشبرد منویات سرکوبگرانه و تروریستی آن یاری رسانده است.

«حتی پس از خروج ما از این توافق [برجام] معافیتی بود که به (رژیم) ایران اجازه می‌داد هم‌چنان نفت بفروشد. در آن زمان (رژیم) ایران به‌طور متوسط روزانه حدود یک میلیون بشکه نفت می‌فروخت. بار دیگر، در داخل دولت، یک نبرد برای لغو معافیت نفتی وجود داشت. این بار خطوط جبهه کمی متفاوت بود. وزارت‌خارجه دوباره موضع نادرستی اتخاذ می‌کرد. وزارت‌خارجه استدلال می‌کرد که معافیت نفتی را لغو نکنید. اگر معافیت نفتی را لغو کنید، قیمت جهانی نفت سر به‌فلک می‌کشد. قیمت بنزین در کشور خودمان نیز افزایش می‌یابد. وزارت انرژی، که شما فکر می‌کنید باید اطلاعاتی درباره انرژی داشته باشد، گفت که این حرف‌ها بی‌اساس است؛ عرضهٔ جهانی نفت فراوان است. ما می‌توانیم معافیت نفتی را لغو کنیم. می‌توانیم تحریم‌ها را اعمال کنیم و این موضوع تأثیری ملموس بر قیمت نفت نخواهد داشت. من دوباره، بارها با رئیس‌جمهور ترامپ در این‌باره گفتگو کردم و گفتم که باید معافیت نفتی لغو شود.

ما معافیت نفتی را لغو کردیم و اکنون ما نتیجهٔ این منازعه را می‌دانیم: وزارت‌خارجه اشتباه می‌کرد و وزارت انرژی درست می‌گفت. با لغو معافیت نفتی، فروش نفت رژیم ایران به‌شدت کاهش یافت و قیمت جهانی نفت تقریباً تغییری نکرد.»

 

تأکید بر سیاست فشار حداکثری

این سناتور عضو کمیته‌های خارجی و قضایی سنای آمریکا، به‌شدت از سیاست‌های دولت بایدن انتقاد کرد و بازگشت به روش‌های مماشات‌گرایانه را فاجعه‌بار دانست. او معتقد است که این سیاست‌ها نه‌تنها به بازگشت درآمدهای نفتی ایران منجر شده، بلکه رژیم را در اقدامات سرکوبگرانه خود جسورتر کرده است.

سناتور کروز معتقد است که اعمال تحریم‌های شدید بر بخش‌های کلیدی اقتصاد ایران، از جمله فروش نفت و برنامه هسته‌یی، رژیم را تحت فشار قرار می‌دهد و موجب تسریع در روند فروپاشی آن می‌شود. او از تصمیمات دولت ترامپ در لغو معافیت‌های نفتی حمایت کرد و کاهش فروش نفت ایران به ۳۰۰ هزار بشکه در روز را به‌عنوان موفقیت این سیاست مطرح نمود.

«در پایان دوره ترامپ، (رژیم) ایران روزانه حدود ۳۰۰هزار بشکه نفت می‌فروخت که نسبت به یک میلیون بشکه در روز قبل از لغو معافیت نفتی، کاهش قابل توجهی یافته بود.

متأسفانه، دولت بایدن همهٔ این سیاست‌ها را معکوس کرد و آنها را لغو کرد. این دولت با سیاست مماشات نسبت به (رژیم) ایران وارد شد و فاجعه‌بار از هر چیز، اجرای تحریم‌های نفتی را متوقف کرد و فروش نفت (رژیم) ایران، به‌دنبال آن، از ۳۰۰هزار بشکه در روز به حدود ۲میلیون بشکه در روز افزایش یافت.»

 

سرعت شگفت‌انگیز تحولات

یکی از نکات برجسته سخنرانی تد کروز، تشبیه وضعیت رژیم ایران به سرنوشت بشار اسد بود. او با یادآوری این‌که تغییرات سیاسی گاه با سرعتی شگفت‌انگیز رخ می‌دهند، به تأثیر رهبری قوی و قاطع بر تسریع چنین تغییراتی اشاره کرد.

«(خامنه‌ای) سقوط خواهد کرد. آخوندها سقوط خواهند کرد و ما شاهد انتخابات آزاد و دموکراتیک در ایران خواهیم بود.

همان‌طور که مردان و زنان حاضر می‌دانند، مردم ایران تحت حکومت این رژیم ظالم و دیکتاتوری به‌شدت رنج کشیده‌اند. آزادی در راه است و می‌تواند با سرعتی بیاید که تقریباً همه را شگفت‌زده کند. فقط از بشار اسد بپرسید!»

سناتور کروز با بیان این‌که آزادی و انتخابات دموکراتیک در ایران به‌زودی محقق خواهد شد، به حمایت بی‌قیدوشرط خود از تغییر رژیم و برپایی حکومتی مبتنی بر اراده مردم تأکید کرد.

بی‌تردید این سخنرانی در کنفرانس سنای آمریکا بیانگر تغییر موازنهٔ قوا به نفع مردم و مقاومت ایران در صحنهٔ جهانی است. آنچه این چرخش تعیین‌کننده را ممکن ساخته است، ایستادگی مقاومت ایران بر مواضع اصولی و خط قرمزهای خود در پیشبرد استراتژی قیام و سرنگونی با کانون‌های شورشی و برپایی یک جمهوری آزاد و دموکراتیک در ایران است.

 

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/1a676d95-810a-4a29-8eda-d658fd92448e"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات