728 x 90

نمودهای بحران فزاینده در اوایل سال ۹۸

سال ۹۸، سال بحرانهای فزاینده
سال ۹۸، سال بحرانهای فزاینده

در آغاز بهار سال ۹۸، بروز بحرانهای باز هم بیشتر، ناکارآمدی و آینده تاریک این رژیم بحران‌زده را به نمایش گذاشت.

در شروع سال خامنه‌ای در سخنانش در مشهد مشکلات اقتصادی را اصلی‌ترین و فوری‌ترین مشکلات خواند و بخشی از آن را به گردن باند روحانی انداخت.

آخوند روحانی هم به مشکلات و بحرانهای اقتصادی اذعان کرد و آنها را مربوط به سالیان گذشته دانست.

همتی، رئیس کل بانک مرکزی هم در وحشت از بروز خشم انفجاری مردم، به چپاولگران هر دو باند حکومتی هشدار داد: «با جوی که در جامعه هست مردم برای خرید گوشت و مرغ و اینها مشکل دارند شما برای چی باید ماشین آخرین سیستم ۲میلیاردی وارد کشور بکنید حتی اگر هم باشد نباید وارد بکنید مردم تحمل خیلی چیزها را دارند ولی تحمل این چیزها را ندارند».(تلویزیون رژیم ۳فروردین ۹۸)

پیش از همتی آخوند میرعمادی از باند خامنه‌ای در نمازجعه ۲فروردین ۹۸ در خرم‌آباد با اشاره به فضای انفجاری مردم در مورد ورشکستگی «امیددرمانی» هشدار داد: «این‌که ما می‌گوییم که آقا مردم را باید امیدوار کرد ماًیوس نباشند به‌زور که نمیشه امید ایجاد کرد وقتی مردم مشکل دارند، داشته باشند، گرانی باشه، سختی باشه، خب چه امیدی داشته باشند؟».

 

شکاف در مورد لوایح FATF

بروز شکاف در نظام در عرصه‌های دیگر هم در ابتدای سال بار دیگر خودش را بارز کرده است از جمله این موضوعات بحران و شکاف در مورد لوایح FATF است.

فلاحت‌پیشه، رئیس کمیسیون امنیت مجلس ارتجاع و از باند اصول‌گرایان نزدیک به خامنه‌ای، به تداوم کشمکش درونی بر سر لوایح اذعان کرد و گفت: «تلاش دشمنان جمهوری اسلامی آن است که نظام به سازوکار بین‌المللی دست پیدا نکرده و مسیر انزوا را در پیش گیرد لذا ما می‌توانیم با یک سری حق‌شرط‌های صیانتی از جمله ۵حق‌شرط در پالرمو و CFT کار کنیم. البته برخی اعتقادی غیر از این داشته و می‌گویند همه چیز به هم ربط دارد یعنی اگر در برجام تکانه‌ای نزد کشورهای اروپایی ایجاد نشود ما هم نباید به این کنوانسیون‌ها بپیوندیم».

وی همچنین هشدار داد: «با تصویب نشدن پالرمو و CFT کشورها با ما کار نمی‌کنند و نمی‌توانیم از سازوکار مالی اروپا استفاده کنیم».(خبرگزاری ایسنا ۴اسفند ۹۷)

 

گلایه و انتقاد خامنه‌ای از مجلس

یکی از موارد بحران کنونی نقش مجلس آخوندی در رابطه با تحریم‌ها و سیاست‌های آمریکا و به‌طور عام نقش آن در زمینه روابط بین‌المللی رژیم است.

خامنه‌ای در سخنان اول فروردین در مشهد تلویحا از مجلس انتقاد کرد و در این رابطه گفت: «کنگره [آمریکا] در ۲سال گذشته، ۲۲۶طرح و لایحه علیه جمهوری اسلامی ارائه و یا تصویب کرده است که البته باید از مجلس خودمان هم گلایه و سؤال بکنیم که مجلس شورای اسلامی تاکنون چند طرح و یا لایحه علیه خباثتهای آمریکا ارائه یا تصویب کرده؟».

 

پاسخ مطهری و فلاحت‌پیشه به خامنه‌ای

در پاسخ به این انتقاد خامنه‌ای مطهری، نایب‌رئیس مجلس و حشمت‌الله فلاحت‌پیشه، رئیس کمیسیون امنیت و سیاست خارجی مجلس در زمینه روابط خارجی، از مجلس سلب مسئولیت کردند.

حشمت‌الله فلاحت‌پیشه تصمیم‌گیری در زمینه مسایل خارجی را از وظایف مجلس ندانست و تصمیم‌گیری در این زمینه را از وظایف دیگر نهادهای حکومتی دانست: «تصمیم‌گیریهای سیاست خارجی در شورای عالی امنیت ملی کشور به ریاست رئیس‌جمهوری و دبیر شورای عالی امنیت ملی است که در مباحث کلان با نظر رهبر معظم انقلاب تصمیم‌گیری صورت می‌گیرد».

فلاحت‌پیشه در ادامه اظهاراتش افزود: «در سالهای اخیر یکی از گلایه‌هایی ما در مجلس این است که در حاشیه سیاست خارجی کشور قرار گرفته‌ایم و عملاً جایی برای مجلس تعریف نمی‌شود. بارها از علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی، برای حضور در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس دعوت به‌عمل آمده اما او هیچ وقت دعوت کمیسیون را نپذیرفته است».(خبرگزاری ایرنا ۲فروردین ۹۸)

علی مطهری، نایب‌رئیس مجلس هم در پاسخ به انتقاد خامنه‌ای در حساب توئیتر خود نوشت: «مقام رهبری انتظار بیشتری دارند اما طرح مجلس برای تصویب قطعنامه را شورای نگهبان رد کرد».

 

بن‌بست در زمینه مسایل اقتصادی

جدال درونی در زمینه‌های فوق و این‌که نهادها و عناصر وابسته به دو باند، باند مقابل را مقصر شکست‌ و ناکامی در زمینه‌ها مختلف می‌داند ناشی از بن‌بست نظام در این موارد است.

این تمامیت نظام آخوندی است که عملکردهای ضدمردمی‌اش باعث به‌وجود آمدن این بحرانها، به‌وجود آمدن شرایط اسفبار برای مردم و کشور و در نهایت باعث این درهمریختگی درونی‌اش شده است.

فی‌المثل در زمینه بحران اقتصادی و مشکلاتی که از این بابت گریبانگیر مردم شده است، سیاست غارتگرانه رژیم در زمینه نابودی تولید، غارت منابع مردم، تعطیلی کارخانه‌ها، بیکار کردن کارگران و قشر وسیعی از مردم و... باعث بن‌بست اقتصادی و باعث به‌وجود آمدن شرایط سخت معیشتی برای اکثریت مردم و به زیر خط فقر کشیده شدن آنها شده است. نفس به زیر خط فقر رفتن اکثریت ۹۶درصدی مردم هم نتیجه سیاست غارتگرانه و ضدمردمی حاکمیت و به بن‌بست کشاندن اقتصاد است.

 

بن‌بست در مورد لوایح FATF

همچنین بحران در زمینه تصویب و یا عدم‌تصویب لوایح FATF هم ناشی از بن‌بست در این رابطه است، زیرا نتیجه تصویب و یا عدم‌تصویب این لوایح یک مصیبت بزرگ است.

حاکمیت آخوندی هر یک از راه‌کار‌ها را که انتخاب کند ضررکننده اصلی آن خودش است، و عطف به این نتایج زیانبار در بن‌بست قرار گرفته است.

 

بن‌بست در روابط خارجی

جدال بر سر سیاست خارجی، گله خامنه‌ای از مجلس و جوابگویی فلاحت‌پیشه و مطهری به خامنه‌ای مبنی براین که مجلس نقشی در سیاست خارجی ندارد نیز ناشی از بن‌بست در زمینه روابط خارجی است.

پیش از این قهر و استعفای ظریف، وزیر خارجه، در اعتراض به دورزدن او توسط ولی‌فقیه باعث یک فضیحت بزرگ برای حاکمیت شد، تا جایی که آخوند حسن روحانی برای جمع‌وجور کردن قضیه، ناگزیر شد به فاصله کوتاهی و طی نامه‌ای از او بخواهد به سر کار بازگردد.

به گل نشستن سیاست خارجی در مقابله با انزوای منطقه‌ای و بین‌المللی باعث افزایش تضاد در درون حکومت آخوندی شده است و اینها تنها گوشه‌هایی از بحرانهای گریبانگیر رژیم در شروع سال ۹۸ است.

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/15448c86-9fb7-4498-9188-715fad7463fa"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات