728 x 90

چهل سال غارت و چپاول، گرانی، تورم

ترس آخوندها از بحرانهای اقتصادی و اعتراضات اجتماعی
ترس آخوندها از بحرانهای اقتصادی و اعتراضات اجتماعی

گرانی و تورم از مشکلات همیشگی اکثریت مردم و در رأس آنها زحمتکشان و دستمزد‌بگیران بوده که در حد دغدغه روزانه آنها گاه به اختلال جدی در معیشت اقشار وسیعی منجر شده است.

این معضل در سال‌های اخیر و با افزایش روزمره قیمتها اکنون به‌صورت یک «بحران» خود را نشان می‌دهد تا جایی‌که حتی اولین جرقه قیام دیماه ۹۶ را نیز همین معضل تورم و گرانی زد! «مرگ بر گرانی» اولین شعار مردم مشهد در دیماه ۹۶ بود که به سرعت به شعار «مرگ بر روحانی و مرگ بر خامنه‌ای» ارتقا پیدا کرد و در سراسر ایران گسترش یافت.

 

گسترش دامنه افزایش قیمت کالاها

در سیستم رانت‌خواری آخوندها، گرانی مرزی ندارد و دامنهٔ افزایش قیمتها بر همه چیز چنبره زده است. به‌گزارش خبرگزاری حکومتی ایلنا مهرداد بائوج لاهوتی، نماینده رژیم از لنگرود، در مورد گرانی کالاهای اساسی گفته است: «قیمت کالاهای اساسی ۷۰درصد بالاتر رفته است».

سایت اقتصاد آنلاین در مورد گرانی مسکن نوشت: «بر اساس آمارگیری رسمی وزارت راه و سازندگی قیمت یک واحد مسکونی نسبت به تابستان سال گذشته ۶۳درصد افزایش یافته است. بنا‌ به بررسی‌های بانک مرکزی ایران میزان تورم سالیانه از ۲،۸ به ۲۱درصد رسیده است و تورم نقطه به نقطه از ۲،۴درصد به ۴۰درصد رشد کرده است. ولی دولت اجازه انتشار این گزارش را نداده است».

خبرگزاری «حکومتی مهر» در ۸بهمن ۹۷ نوشت: «هر کیلوگرم برنج ایرانی درجه یک در دیماه ۹۷، به قیمت ۱۶هزار و ۹۵تومان به فروش رفته است که نسبت به رقم ۱۳هزار و ۴۳۰تومان دیماه سال گذشته، ۱۹.۸درصد افزایش یافته است. سیب درختی زرد، پرتقال و خیار نیز در دیماه به ترتیب با قیمت ۸هزار و ۱۹۲تومان، ۴هزار و ۵۸۵تومان و ۴هزار و ۱۰۵تومان فروش رفته است که نسبت به دیماه ۹۶ به ترتیب ۱۱۶.۶درصد، ۳۷.۴درصد و ۳۶.۴درصد رشد داشته است».

در مورد افزایش قیمت گوشت و مرغ سایت حکومتی عصر ایران در ۲۷بهمن ۹۷ نوشت: «گوشت به ۸۰هزار تومان رسیده است. البته برخی می‌گویند که ۱۰۰هزار تومان هم آن را خریده‌اند. مرغ هم در پله ۱۴هزار تومان ایستاده است. علی‌اصغر ملکی، رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی، درباره این‌که برخی دلیل کمبود دام را قاچاق و برخی کاهش تولید عنوان می‌کنند، اضافه کرد: «بحث قاچاق در این زمینه مطرح است، قاچاق دام با افزایش نرخ دلار بسیار افزایش داشته و در کمبود بازار تاثیرگذار بوده است».

طبق اعترافات کارگزاران رژیم در بررسی هر نوع از اقلام و کالاها سرنخ‌هایی از دزدی و رانت‌خواری را می‌توان دید. در صورتی‌که تمام کالاهای اساسی از جمله گوشت، مرغ، خشکبار، شیر، پینر، تخم‌مرغ را با نرخ دولتی ۴۲۰۰ توسط شرکتهای وابسته به سپاه پاسداران و ستاد اجرایی فرمان امام خریداری شده و با نرخ ۱۱۰۰۰تومان در (بازار آزاد) به مردم فروخته می‌شود. برای آنهایی که این قیمتها را اعلام می‌کنند و آنهایی که پول دارند، شاید این قیمتها عجیب نباشد اما برای بسیاری از مردم گوشت ۸۰هزار تومان و مرغ ۱۴هزار تومانی یعنی حذف گوشت قرمز و سفید از سبد زندگی.

 

افزایش سرسام‌آور قیمت‌ها، کوچک شدن سفره مردم

افزایش سرسام‌آور قیمت‌ها، کوچک شدن سفره مردم

 

دریک نمونه وزارت بهداشت رژیم در دیماه ۹۷ اعلام کرد که ۱۲هزار کودک در استان سیستان و بلوچستان دچار سوءتغذیه هستند.

 

مشکل رانندگان کامیون

گرانی قطعات و لاستیک از مشکلات رانندگان کامیون است که طی سال ۹۶-۹۷، ۵دور دست به اعتصاب سراسری زدند. محمدجواد عطرچیان، دبیر انجمن صنفی شرکتهای حمل‌و‌نقل ایران، در ۶مهر ۹۷ به خبرگزاری حکومتی ایسنا گفت: «در حال حاضر یک جفت لاستیک نو برای خودروهای سنگین حدوداً ۱۵میلیون تومان قیمت‌گذاری می‌شود. اگر یک خودرو نیاز داشته باشد که در یک زمان چند جفت از لاستیک‌های خود را تعویض کند، قطعاً راننده توان پرداخت مبلغ آن‌ را نخواهد داشت».

 

گرانی لوازم یدکی

لوازم یدکی نیز در ماه‌های پاییز و زمستان ۹۷ گران شده و همین مسأله شرایط را برای رانندگان سخت کرده است. تلویزیون شبکه ۲ (رژیم) در ۸مهر ۹۷ بخشی از درد‌دل رانندگان زحمتکش جاده‌ها را پخش کرد.

یک راننده اهل یزد گفت: «می‌خواهیم کار بکنیم... ما لاستیک نداریم، لنت نداریم، روغن نداریم، فیلتر نداریم، لوازم نداریم». راننده دیگری گفت: «بنده الآن ۵۰۰میلیون هزینه کردم ماشین خریدم نمی‌توانم لاستیک بخرم زیرش بیاندازم یعنی لاستیک جفتی ۷میلیون من توانایی خرید لاستیک ندارم».

یک راننده کرمانشاهی نیز گفت: «قبلاً لاستیک‌مان ۲میلیون و خرده‌ای بود الآن شده ۸میلیون تومان».

در ۶بهمن ۹۷ فرشاد مومنی، کارشناس اقتصادی طی مطلبی در روزنامه آرمان(رژیم) در مورد افزایش قیمتها نوشت: «برای دولت پیشروی در باتلاق با دستکاری قیمت‌ها! یکی از آن کارهایی که دولت در شرایط کنونی نباید انجام دهد، عبارت است از دل‌بستن به افزایش قیمت کالاها و خدماتی که در اختیار اوست و توجه به عوارض این کار به‌ویژه اگر موضوع، ماجرای دست‌کاری قیمت‌های کلیدی باشد.

اگر دولت برای تأمین کسری‌های مالی خود دل به افزایش قیمت‌های کلیدی ببندد، گرفتاریهای خودش را بیشتر خواهد کرد و به‌معنای دقیق کلمه در باتلاق پیشروی می‌کند».

این استاد دانشگاه با اشاره به افزایش نرخ ارز در ماه‌های گذشته تأکید کرد: «نگاه به اعداد و ارقام لایحه بودجه سال ۹۸ و مقایسه آن با قانون بودجه سال ۹۷ دقیقاً منعکس‌کننده آثار فاجعه‌آمیز شوک نرخ ارز در سال ۱۳۹۷ برای دولت بوده است».

 

هزینه تحصیل در حکومت آخوندی

هزینه تحصیل در حکومت آخوندی

 

قدر مطلق این افزایش اقلام هزینه‌ای در این مقایسه برای دولت چیزی حدود ۴۰۰هزار میلیارد تومان است و این یک علامت خطر بسیار جدی است وقتی به جزئیات داده‌های مربوط به شاخص هزینه‌های مصرف‌کنندگان نگاه کنید، ملاحظه می‌کنید که از سال ۱۳۶۹ تا امروز هرگز نرخ تورم ماهانه برای ۳ماه متوالی بالاتر از ۳درصد نبوده و این تنها در سال ۱۳۹۷ اتفاق افتاده است. از خرداد ۱۳۹۷ تا پایان آذرماه همین سال، نرخ تورم ماهانه همواره بالاتر از ۳درصد بوده است».

 

با این‌همه گرانی، سرانجام چه خواهد شد؟

اکنون برای تمامی اقشار و طبقات اجتماعی روشن است که روند گرانی و تورم توقف‌ناپذیر است چرا که سیاست‌هایی که این رژیم به کار می‌گیرد، هزینه‌هایی دربردارد که تماماً باید از جیب ملت پرداخت شود. این کار را آخوندها به‌خوبی بلد هستند. آخوندها با افزایش قیمتها و با افزایش مالیاتها بودجه مورد نیاز خود را از نان شب مردم تأمین می‌کنند. البته این روندی است که سرانجام در یک نقطه توسط مردم به‌جان آمده قطع خواهد شد!

به عبارت دیگر مردم در چنبره گرانی و تورم تا ابد منتظر به سرعقل آمدن آخوندها نخواهند شد، قیام بهترین راه‌ برون‌رفتی است که مردم به‌کار بسته‌اند.

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/165ab9d5-dfda-489d-b1f7-372e9a3ccdc4"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات