خامنهای، در همایش اخیر بسیجیان، تلاش کرد با شعارهای تکراری، تزریق توهم موفقیت و بازنویسی تحریفآمیز تاریخ، به نیروی در حال افول بسیج روحیه دهد. او در این سخنرانی، به بسیج بهعنوان بازوی سرکوب، ماشین تبلیغات نظام و نیرویی برای پیشبرد پروژههای بحرانساز مانند غنیسازی اورانیوم، دخیل بست.
نگاهی گذرا به محتوا و لحن سخنانش، آشکار میکند که در پشت این ادعاهای پرطمطراق، ضعف و وحشتی عمیق نهفته است.
ارائهٔ نسخهیی جعلی از تاریخ معاصر ایران
خامنهای با ارائه نسخهای جعلی از تاریخ انقلاب ضدسلطنتی، تلاش کرد نقش مردم ایران و مبارزات قهرمانانه فرزندان پیشتاز این سرزمین را نادیده بگیرد. او مدعی شد که «رژیم پهلوی بدون شلیک حتی یک گلوله توسط مردم و تنها به رهبری خمینی ساقط شد»!
این ادعا، نه تنها تحریف آشکار تاریخ معاصر ایران است، بلکه انکار هفت سال مبارزه مسلحانه و مقاومت جانانه سازمانهای پیشگام از جمله سازمان مجاهدین خلق ایران است؛ پیشگامانی که پدر طالقانی درباره آنها گفت: «از خون آنان سیلابها برخاست».
خامنهای با نادیده گرفتن نقش مبارزان و مجاهدان نبرد مسلحانهٔ انقلابی و شهیدان پاکباز کوشید مشروعیت نظام ولایت فقیه را به خمینی و در نهایت به خود منتسب کند. این اولین بار نیست که شیخ کذاب تاریخ معاصر ایران را تحریف میکند. این وارونهسازیها نمیتوانند واقعیت مسلم را تغییر دهند؛ واقعیت این است که انقلاب ضدسلطنتی با خون سرخ و جوشان هزاران جوان آزادیخواه ایران به پیروزی رسید. خمینی بر سر بزنگاه دستآوردهای آن را به سرقت برد و خلافت ارتجاعی خود را بر آنها استوار ساخت.
پوششسازی برای جاهطلبی هستهیی
یکی از بخشهای محوری سخنان خامنهای، ادعای او درباره موفقیت بسیجیان در تولید اورانیوم غنیشده ۲۰ درصد بود. او این دستاورد ادعایی را به پروژهیی به نام «رادیو داروها»! نسبت داد و مذبوحانه کوشید پروژهٔ بمبسازی را دستاوردی علمی و مسالمتآمیز جلوه دهد.
ولیفقیه ارتجاع با صراحت گفت: «بخش بسیار مشکل غنیسازی رسیدن به ۲۰ درصد است، از آنجا به بعد خیلی آسان است»! این جمله آشکارا نشان میدهد که او پروژه غنیسازی را نه بهعنوان یک نیاز علمی، بلکه در مسیر ساخت بمب اتمی راهاندازی کرده است.
سکوت خامنهای در قبال قطعنامهٔ شورای حکام آژانس بیانگر هراس و بنبست رژیم از فشارهای بینالمللی و تهدید مکانیزم ماشه است. تأییدی است بر این واقعیت که فاشیسم دینی در روندی پرهزینه و بیبازگشت گرفتار شده است.
ژست ضداستبدادی خامنهای!
خامنهای در بخش دیگری از سخنان خود، بسیج را موظف به مقابله با «ایجاد دیکتاتوری و استبداد»! و «هرج و مرج و اغتشاش» کرد (۱) ژست ضداستبدادی خامنهای، اعتراف معکوس به بحران مشروعیت نظام است، دیکتاتور منفور، در حالی خود را ضداستبداد معرفی میکند که تمام ابزارهای سرکوب را علیه مردم به کار گرفته است. از سوی دیگر، اشاره به «اغتشاش» و «هرجومرج» منعکسکننده ترس خامنهای از خیزشهای مردمی است.
گرانی، قطع مکرر برق، بحران معیشتی و فساد ساختاری، نظام آخوندی را در معرض خشم عمومی قرار داده است. در چنین شرایطی، خامنهای برای روحیهدهی به بسیج از امام راحل مثال میآورد که «از دل تهدیدها فرصت ایجاد میکرد»!
شبکهسازی از بسیج برای کدام تهدید؟
خامنهای بسیج را «یک شبکهسازی فرهنگی و اجتماعی و البته نظامی» معرفی کرد. او به نقش بسیج در سرکوبهای اجتماعی و سیاسی، تبلیغات ایدئولوژیک و حتی دخالت در امور اجرایی دولتها اشاره کرد. این سخنان نشان میدهد که رژیم، بسیج را بهعنوان ابزاری چندمنظوره برای حفظ حاکمیت در دوران سرنگونی بهکار میگیرد.
نفرت عمومی از بسیج، بهخاطر سرکوب مردم، حتی در میان لایههای نزدیک به حکومت نیز گسترش یافته و علامت ناکارآمدی آن است. تأکید بر تقویت این نیروی منفور و شبکهسازی گسترده از آن، در واقع پاسخی به تهدید «انقلاب لشگر گرسنگان» (۲) و چشمانداز سقوط در تقدیر است.
در جستجوی سرپوش برای بحرانهای بیپایان
سخنان خامنهای در این همایش، بیش از آن که نشانهیی از قدرت باشد، گواه آشکاری از بحرانها و چالشهای عمیق رژیم است. او با تحریف تاریخ، تبلیغ دستآوردهای موهوم و تأکید بر نقش بسیج، تلاش کرد تا تصویر یک نظام مقتدر و مسلط را ارائه دهد، اما آنچه از این سخنان به دست میآید، اضطراب و وحشت یک دیکتاتور از پیدا شدن آثار وحشتآفرین سرنگونی است. حتی اگر امام راحل هم همین الآن از قبر مرصع خود بیرون آید، نمیتواند این «تهدید» مرگبار را به «فرصت» تبدیل کند!
پانوشت:
(۱) «بسیج بداند که قواره مطلوب آمریکا برای کشورهای این منطقه یک دوگانه است یا استبداد یا هرج و مرج یا به تعبیر فرنگی یا دیکتاتوری، یا آنارشیسم.
بسیج با هر دوی اینها باید مقابله کند هم با ایجاد دیکتاتوری و استبداد هم با ایجاد هرج و مرج و اغتشاش هر دو هر کدام از این دو در کشور پیش بیاید دست دشمن در کار است باید در مقابلش بایستد» (سایت خامنهای. ۵آذر ۱۴۰۳)
(۲) «بغضهای فرو خورده روزی بهآتشفشان تبدیل خواهند شد و لشکر محرومان و گرسنگان را علیه مسببان این بیعدالتی بهراه خواهند انداخت که نامی غیر از انقلاب لشکر گرسنگان نخواهد داشت. از چنین انقلابی نمیترسید؟» (جمهوری اسلامی. ۵آذر ۱۴۰۳)