روزنامههای حکومتی در روز ۱۹فروردین مهمترین عنوانهای خود را به «باید» درمانیهای روحانی و وضعیت سیل در شهرهای خوزستان اختصاص داده و همگی تلاش کردهاند چیزی از عمق فاجعه نگویند. در کنار سیل واکنش به بیانیه کشورهای گروه ۷علیه رژیم و قرار گرفتن نام سپاه در لیست تروریستی وزارتخارجه آمریکا دیده میشود. کشمکش بر سر لوایح FATF و مشکلات اقتصادی از دیگر مطالب روزنامههای حکومتی در روز ۱۹فروردین است.
بحران مدیریت سیل در روزنامههای باند خامنهای موضوع حمله به باند رقیب است:
ابرار: یک نماینده: مشکل سیلزدگان با بدهکار کردن آنها به بانکها حل نمیشود
عصر ایرانیان: جلیلی: اینکه بگوییم در کشور هم مشکل کمآبی داریم و هم سیلاب منطقی نیست
کیهان: بخشی از مدیریت اجرایی در ادوار مختلف بهویژه چند سال اخیر، دچار عوامیگری، جوسازی و جو گرفتگی در تشخیص تهدیدها و فرصتها شده است. غافلگیری در مقابل سیل و خسارتهای آن، آخرین خروجی مدلی از مدیریت است که «سیاستزدگی، قبیلهگرایی، حاشیهسازی، برجعاجنشینی و تمایز از متن زندگی مردم»، بر سر عزل و نصبها و برنامهریزیها و اولویتبندیهایش سایه انداخته است. لایروبی اقتصاد و سیاست و فرهنگ و رسانه از چنین مدیریتی یا دستکم لایروبی رویکردهای غلط آن، حتماً به اندازه لایروبی مسیلها و آبراهها اهمیت دارد.
در روزنامههای هر دو باند به گوشههایی از ابعاد سیل و علل آن اذعان شده است:
ابرار: وضعیت آق قلا همچنان بحرانی است
مستقل: رئیس سازمان مدیریت: در زمینه مدیریت بحران ناشی از سیل، یک ریال بودجه نداشتیم.
رسالت: از جمله علل ریشهیی سیل شیراز، «عدم لایروبی مسیر سیل بوده و دلیل دیگر ایجاد تأسیسات شهری و خیابان در رودخانه خشک و همچنین تبدیل دره کناری دروازه قرآن به جاده ورودی شیراز است
اما سیل گلستان بهدلیل پر شدن سدهای "گلستان" و "وشمگیر" و لایروبی نکردن مصب رودخانهها بوده است و آنطور که رضا میرزایی، مدیرعامل آب منطقهای
لرستان گفته است، علت سیل در این استان، بارشهای زیاد و نبود تأسیسات ذخیرهسازی، کنترل سیلاب و حجم ناچیز سدهای استان با ۴۲۰میلیون مترمکعب بوده که نتوانسته سیلابهای استان لرستان و همچنین خوزستان را کنترل کند.»
جهان صنعت: رئیسجمهور برای تعطیلات عید به قشم رفته بود. ابتدا بخشهایی از استان گلستان و مازندران زیر آب رفت اما روحانی تنها به انتشار پیام و دستور رسیدگی به معاون اول خود اکتفا کرد.
در روزنامههای هر دو باند زمزمههای شانه خالی کردن رژیم برای پرداخت خسارت به سیلزدگان دیده میشود.
جهان صنعت: «مسعود پزشکیان با بیان اینکه «مجلس و دولت به تنهایی از پس خسارتهای سیل نوروز برنمیآیند» در پیشنهادی خواستار تقسیم کار بین گروهها و NGOها، مسئولان دستگاههای اجرایی و امدادرسان، دانشگاهها، هیأتهای مذهبی و مدارس شد».
ابراز وحشت و سوزوگداز از قرار دادن سپاه در لیست تروریستی و بیانیه اتحادیه اروپا در روزنامههای هر دو باند حاکم دیده میشود:
آرمان: واقعیت این است که آمریکا تقریباً کارهای اساسی که باید انجام میداد، انجام داده. یعنی شاید از مجموعه گزینههایی که روی میز آمریکاییهاست فقط گزینه نظامی علیه ایران اعمال نشده والا تمام گزینهها در بالاترین حد علیه ایران اعمال میشود. وقتی صحبت از فشار حداکثری است، بر روی نفت، بانکها و اشخاص ایرانی اعمال و وارد شده و این دیگر نهایت یک رفتار خصمانه غیرنظامی بود که یک کشور میتواند علیه کشور دیگری اعمال کند.
ایران: گروه هفت ضمن ابراز «نگرانی زیاد» درباره فعالیتهای ایران در زمینه موشکهای بالستیک که ادعا میشود با قطعنامههای سازمان ملل سازگار نبوده و به افزایش تنشها و بیثباتی در منطقه کمک میکند از ایران درخواست کردند تا فوراً فعالیتهای خود را در رابطه با موشکهای بالستیکی که ادعا میشود توان حمل جنگافزار هستهیی دارند از جمله پرتاب موشکی با استفاده از فناوری بالستیک را متوقف کند.
سیاست روز: همه خواستههای اعضای گروه ۷در حالی از ایران مطرح میشود که حتی کوچکترین پیشنهاد و امتیازی ارائه نشده است. آنها طلبکارانه و با تهدید، از ایران میخواهند که شروط بیانیه گروه را بپذیرد. جمهوری اسلامی ایران بر سر موضوع هستهیی با گروه ۱+۵مذاکره کرد اما نتیجه آن چیزی جز بیحاصلی برای ایران نبود. برجام اکنون یک خسارت محض برای جمهوری اسلامی ایران است.