728 x 90

شهرک‌های صنعتی زیر پای واردات و قاچاق کالا له می‌شوند!

شهرک صنعتی ارومیه
شهرک صنعتی ارومیه

واردات بی‌رویه کالا باعث تعطیلی یا افت تولید شهرک‌های صنعتی است، به‌گونه‌یی که این شهرک‌ها زیر پای وارات له می‌شود.

یک مهره اقتصادی حکومتی به نام محمدرضا سبزعلیپور چند ماه پیش در مصاحبه با خبرگزاری تسنیم آمارسازیهای صادرات کالا توسط رژیم را زیر سؤال برد و گفت:‌ «هر چند رشد صادرات غیرنفتی با آمار بیان میشه اما در واقعیت، ایران بهشت واردکنندگان شده و این تولیدکنندگان هستند که در زیر فشار واردات چنددهمیلیارد دلاری در حال ورشکستگی هستند».(خبرگزاری تسنیم ۲۰آبان ۹۶)

ورشکستگی شهرک‌های صنعتی به‌گونه‌یی است که خبرگزاری مهر ۱۳مهر ۹۷ از آن با عنوان «سونامی ورشکستگی در شهرکهای صنعتی» نام برد و به‌نقل از قاسم جاسمی نماینده مجلس ارتجاع از کرمانشاه نوشت: «در استان کرمانشاه شهرک‌های صنعتی سونامی‌زده هستند و فقط ۳۰درصد توان فعالیت دارند؛ می‌توان گفت چکهای آنها برگشت خورده و در حال ورشکستگی هستند».

خبرگزاری حکومتی فارس ۲۶اردیبهشت ۹۷ از تعطیلی ۳۰درصدی واحدهای شهرک صنعتی شاهرود و ورشکسته‌شدن ۵۳۰کارخانه تولیدی در استان سمنان خبر داد.

تنها در شهرک‌های صنعتی کرمانشاه سونامی ورشکستگی حاکم نیست و تنها شهرکهای صنعتی استان سمنان نیز تعطیل نشده و یا در معرض تعطیلی نیستند، بلکه در تمامی استانهای کشور وضعیت به این منوال است.

خبرگزاری ایلنا ۲۷تیر ۹۷ با عنوان «تعطیلی ۵۵درصد واحدهای تولیدی شهرک‌های صنعتی» نوشت: «آمارهای ارائه شده توسط مسئولان سازمان نشان می‌دهد که ۳۳۰۱۲واحد تولیدی در این شهرک‌ها و نواحی فعال و ۷۸۷۵واحد تولیدی به دلائل گوناگون غیرفعال و تعطیل هستند. همچنین از مجموع واحدهای فعال و ۱۱۸۰۷واحد معادل ۳۵.۷درصد با کمتر از ۵۰درصد ظرفیت و ۱۴۰۵۵واحد معادل ۴۲.۵درصد با ظرفیتی بین ۵۰ تا ۷۰درصد و تنها ۷۱۴۰واحد معادل ۲۱.۸درصد با بیش از ۷۰درصد مشغول فعالیت هستند».

صاحبان واحدهای تولیدی شهرک صنعتی امیرکبیر در بلوار عطاء‌الملک در کیلومتر ۸ غرب شهر اصفهان به وسعت ۱۲۷هکتار با ۹۵۰واحد تولیدی هم‌اکنون بر اثر مشکلات متعدد خدماتی و بحرانهای حاد نظیر قطعی برق و آب وضعیت وخامت‌باری پیدا کرده است.

صنعتگران مختلف، مشکلات صنایع موجود در این شهرک را چنین بیان می‌کنند: «از یک‌طرف مالیات است از یک‌طرف بیمه است، هزینه‌هایی که با نرخ دلار همین‌طور هر روز بالا می‌رود ولی اصلاً‌ بازار گنجایش نداره که بخواهیم نرخ خدماتی‌مان را ببریم بالا. ما نمی‌توانیم با این دلار زندگی کنیم. مشکلات بی‌برقی داریم ما بچه‌هامون نصف روز رو اینجا بیکارند».

سردمداران دزد و غارتگر رژیم آخوندی یک سال ونیم است که در مقابل کار تولیدی این صنعت‌گران مطالباتشان را نداده و مثل بقیه مؤسسات آنها را سرمی‌دوانند، این در حالی است که روزانه قیمتها در بازار رو به افزایش است و صنعتگران قادر به تأمین حداقل‌ها نیستند.

صاحب یک کارگاه در این شهرک می‌گوید: «متأسفأنه ما الآن اکثر کارگاه‌هایمان تعطیل است. اینجا مطالباتشان از یک‌سال و یک‌سال و نیم پیش مانده است ولی شرکتهای دولتی پرداخت نمی‌کنند».

مشکل دیگر کارکنان این شهرک این است که به‌رغم دریافت نکردن حقوق می‌بایست هر ۳ماه یکبار حق بیمه و مالیات بدهند. بیکاری و فقر از یک‌طرف، بالا رفتن مالیاتها از طرف دیگر امکان زندگی آنها را سلب کرده است.

کسادی تولید در این شهرک به‌گونه‌یی است که کسبه و تولیدگران این شهرک روز ۹مرداد ۹۷ دست به یک اعتراض و تجمع ۳روزه زدند که اعتراض آنها با همراهی مردم مواجه شد.

خبرگزاری فارس ۱۱مرداد ۹۷ در مورد اعتراضات کسبه و صاحبان صنایع شهرک نوشت‌: «۳روز از تجمع صنف تعمیرکاران خودروهای سنگین و صاحبان کارگاههای کوچک تولید قطعات خودرو در اصفهان می‌گذرد، اعتراضاتی که به‌دلیل رکود سفارشات، قطعی برق، بیمه، مالیات و گرانی مواد اولیه بود».

نابودی تولید ملی و تعطیلی کارخانه‌ها و کارگاههای تولیدی در شهرک‌های صنعتی در سراسر کشور آن روی سکه بی‌رویه واردات کالا و قاچاق کالا توسط سپاه پاسداران ضدخلقی با بیش از ۱۰۰اسکله اختصاصی و سایر نهادهای چپاول و غارت وابسته به سردمداران نظام به‌خصوص نهادهای وابسته به بیت علی خامنه‌ای است.

واردات بی‌رویه و قاچاق کالا از ایران تحت حاکمیت آخوندها بهشت سودآوری برای سردمداران، نهادها و ایادی غارتگر رژیم ایجاد کرده است، اما برای تولیدکنندگان ایرانی جهنمی از ورشکستگی و بیکاری و برای کارگران ایرانی جهنمی از بیکاری و فقر درست کرده است. شهرک‌های صنعتی یکی از قربانیان مافیای واردات و قاچاق حکومتی هستند.

تعطیل شدن کارخانه‌ها و کارگاههای این شهرکها در شرایطی است که برای راه‌اندازی یک کارخانه یا واحد تولیدی، سالهای سال هزینه و زمان صرف شده است. اما با واردات و قاچاق کالا توسط نهادها و ایادی نظام تمامی این هزینه و سرمایه‌های صرف‌شده بر باد می‌رود.

در تمامی کشورها برای واردات کالا شرایط بسیار سختی وجود دارد که این شرایط باعث جلوگیری از واردات بی‌رویه و قاچاق کالا و از این طریق مانع افت تولید ملی می‌شود. اما در حاکمیت آخوندی نهادهای آن از جمله سپاه پاسداران با واردات و قاچاق کالا به نابودی تولید ملی دامن زده‌اند.

واردات بی‌رویه کالا و قاچاق، امری نهادینه و مدیریت شده از طریق سرمداران و نهادهای وابسته به آن است. آن‌چنان‌که روزانه تنها از مبادی رسمی هزاران کانتینر کالای قاچاق وارد می‌شود!(روزنامه شرق ۲۲آذر ۹۶)

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/21f01cda-03a2-4082-866d-f80f2d7d93bd"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات