728 x 90

فقر درمان و افزایش «خود درمانی»!

فقر و هزینه های درمانی
فقر و هزینه های درمانی

درنظام پلید آخوندی، فشارهای اقتصادی بر مردم تمامی جنبه‌های زندگی آنها از جمله درمان را تحت تاثیر قرار داده است.

هزینه بهداشت، دارو و درمان روزبه‌روز بیشتر می‌شود و مردم اضافه بر فقر معیشت دچار فقر درمان هم می‌شوند.

این فقر ناشی از گرانی هزینه دارو و درمان، مردم را وادار کرده که به پزشک کمتر مراجعه کنند تا جایی که بسیاری از آنها از خیر مراجعه به پزشک و بیمارستان گذشته‌اند.

روزنامه آرمان ۲تیر ۹۸از قول معاون کل وزارت بهداشت می‌نویسد: «این نگرانی وجود دارد که طی امسال مردم به‌علت فشارهای اقتصادی و بالارفتن هزینه‌هایی هم‌چون هزینه مواد غذایی و...، کمتر به مراکز بهداشتی و درمانی مراجعه کنند».

 

هزینه بالای درمان و «خود درمانی»

۶سال پیش حسن قاضی‌زاده هاشمی وزیر سابق بهداشت و درمان کابینه آخوند حسن روحانی اعتراف کرد«هزینه‌های کمرشکن درمان سالانه هفت درصد جمعیت کشور را زیر خط فقر می‌برد».(خبرگزاری ایسنا ۱۲مهر۹۲)

پس از گذشت ۶سال و با وضعیت اسفبار کنونی وضعیت معیشتی مردم و گسترش بیکاری در میان آنها،قطعا آمار کسانی که که به‌دلیل هزینه دارو و درمان زیر خط رفته و می‌روند بسیار بیشتر است.

در این زمینه روزنامه آرمان ۲تیر ۹۸می‌نویسد: «افزایش هزینه‌های درمانی طی چند سال اخیر به جایی رسیده است که هم‌اکنون بسیاری از بیماران با یک‌بار مراجعه به مراکز درمانی به زیر خط فقر می‌روند».

ایرج حریرچی معاون کل وزارت بهداشت رژیم نیز اینچنین اعتراف می‌کند: « مردم به‌علت فشارهای اقتصادی و بالارفتن هزینه‌ها کمتر به مراکز بهداشتی مراجعه می‌کنند! این موضوع می‌تواند تبعاًت بسیاری را برای جامعه به‌وجود بیاورد و مخارج نظام سلامت را افزایش دهد».

هزینه درمان آن‌چنان مردم را مستاصل کرده است که قشر بسیاری از مردم به‌دلیل این وضعیت اسفناک به‌اجبار دیگر به پزشک مراجعه نمی‌کنند و«خود درمانی می‌کنند».

روزنامه حکومتی آفتاب یزد ۲تیر ۹۸از قول یکی از پزشکان متخصص می‌نویسد: « میزان مراجعات تا حدودی پایین آمده است، طبابت یک فعالیت خدماتی محسوب می‌شود و در حال حاضر به‌دلیل فشار اقتصادی که به همه اقشار جامعه وارد شده مراجعات به حد چشمگیری کاهش پیدا کرده‌اند و در قشر ضعیف نیز این موضوع به‌وضوح دیده می‌شود؛ این باعث می‌شود که میزان خود درمانی در جامعه افزایش یابد».

 

حرف مردم

آفتاب یزد در ادامه گزارش خود اظهارات ۲نفر از مردم را در این زمینه نقل کرده است: «مهدی ۳۵ساله است که در شرکت خدمات کامپیوتری کار می‌کند و به‌تازگی صاحب فرزند شده است. او در جواب این سؤال که چه زمان به پزشک مراجعه می‌کنید، می‌گوید:«من وقتی خیلی بیماری حادی داشته باشم به پزشک مراجعه می‌کنم چون با خرج‌های جدیدی که با تولد فرزندم به‌وجود آمده توان این را ندارم که برای هر بیماری بتوانم به پزشک مراجعه کنم! در واقع زمانی پیش پزشک می‌روم که رو به موت باشم. بیشتر سعی می‌کنم سنتی درمان کنم چون به‌دلیل افزایش قیمت دارو‌ها حتی در برخی از موارد نمی‌توانم دارو بخرم!»

سارا زنی تحصیلکرده و شاغل است، او در رابطه با مراجعه به پزشک می‌گوید:«من دکتر نمی‌روم مگر این‌که شرایط اورژانسی پیدا کنم! به این دلیل که حقوق من یک میلیون و پانصد هزار تومان است و واقعاً با این حقوق نهایت کاری که می‌توانم انجام دهم این است که شکمم را سیر کنم و از پس هزینه‌های ایاب و ذهاب و اجاره مسکن بر بیایم!

دیگر چیزی باقی نمی‌ماند که من از حقوق پایه‌ام در سبد نظام سلامت خرج کنم! اگر سرما بخورم خودم به دارو خانه می‌روم و قرص‌های سرماخوردگی را می‌گیرم و استفاده می‌کنم چون توان پرداخت ویزیت ۵۰هزار تومانی پزشک را ندارم! مگر این‌که اورژانسی باشم که به پزشک مراجعه کنم».

 

فقر درمان و بیکاری پزشکان

 هزینه کمرشکن دارو و درمان که باعث شده است مردم به پزشکان و مراکز درمانی مراجعه نکنند روی معیشت پزشکان نیز تاثیر گذاشته است.

در حال حاضر بسیاری از پزشکان بیکار هستند و بسیاری از آنها هم به کارهای دیگری غیر حرفه پزشکی مانند کارگری، رانندگی و... روی آورده‌اند وعده‌یی هم ناگزیر به مهاجرت به خارج کشور شده‌اند.

 

هزینه تربیت یک پزشک برای مردم

این در شرایطی است که هزینه تربیت یک پزشک در ایران سرسام‌آور است اما با مهاجرت پزشکان به خارج کشور، مردم سایر کشورها از خدمات آنها استفاده می‌کنند.

در زمینه هزینه هر دانشجوی پزشکی تا مقطع پزشکی عمومی سایت خبر آنلاین ۲۲تیر ۹۸می‌نویسد: «هر دانشجوی پزشکی تا مقطع پزشکی عمومی هزینه‌ای بالغ بر یک میلیارد تومان برای دولت دارد و با توجه به این‌که هر دانشکده علوم پزشکی نیازمند داشتن یک بیمارستان در نزدیکی خود، آزمایشگاه مناسب و از این دست موارد دارد، حال باید پرسید تربیت پزشکان متخصص هزینه‌ای بیشتر از یک‌ میلیارد تومان؛ چه به‌صورت مستقیم و چه به‌صورت غیرمستقیم برای کشور ایجاد می‌کند».

اضافه بر هزینه یک میلیارد تومانی که به آن اشاره شد هزینه تحصیل یک دانشجو از شروع تحصیل تا مقطع دکترا از جمله شهریه‌ای که توسط خود او تأمین می‌شود نیز دهها میلیون تومان دیگر به یک میلیارد تومان اضافه می‌کند.

 

بیکاری پزشکها و مهاجرت آنها به خارج

در سال ۹۶خبرگزاری مجلس رژیم از قول بهروز بنیادی عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس نوشت: « هم‌اکنون ۴۰هزار پزشک عمومی بیکار یا شاغل در حِرَف دیگر وجود دارند. بسیاری از اورژانس های بیمارستانی به پزشک عمومی نیاز دارد».(خبرگزاری مجلس ۱۳دی ۹۶)

فقر مردم و بیکاری پزشکان باعث موج مهاجرت آنها به خارج از کشور شده است و سالانه تعداد زیادی از آنها به کشورهای دیگر خصوصا کشورهای اروپایی مهاجرت می‌کنند.

 

حداقلهای سلامت مردم قربانی غارتگران حاکم

وضعیت فقر مردم برای درمان و مهاجرت پزشکان به خارج کشور به‌دلیل تأمین نشدن مخارج زندگی‌شان در ایران، در شرایطی است که سردمداران حاکمیت آخوندی منابع و ثروت‌های مردم را به تاراج برده و اختلاس و فساد از اموال مردم ایران در میان آنها بیداد می‌کند.

آری در این نظام فاسد و غارتگر حداقلهای سلامت مردم هم قربانی سیاست‌های ضدمردمی و غارتگرانه آخوندها شده است.

آخوندهایی که بیمارستانهای متعددی را در کشورهایی که مطامع تروریستی در آنها دارند از اموال همین مردمی که تنها در شرایط مرگ به پزشک و بیمارستان مراجعه می‌کنند، ساخته‌اند

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/2b796194-1562-46fe-8e5c-7526cc2abf0b"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات