بیش از ۱۰ماه است که بهدلیل عملکرد ضدمردمی حاکمیت آخوندی، کرونا در کشور شیوع و گسترش پیدا کرده است.
در همان ابتدای شیوع این بیماری و برای مقابله با آن اضافه بر اقدامات درمانی، میبایست بر مناطق آلوده مقررات قرنطینه اعمال میشد، امری که دولت روحانی به فرمان خامنهای از آن سرباز زد.
همان زمان ایرج حریرچی معاون وزارت بهداشت گفت قرنطینه مربوط به قرون وسطی است و آخوند حسن روحانی نیز گفت: «چیزی به نام قرنطینه نداریم، نه امروز، نه در ایام نوروز نه قبلش و نه بعدش».
خودداری رژیم از قرنطینه کردن مناطق درگیر این بحران، در شرایطی است که کشورهای اروپایی از همان ابتدای شیوع بیماری در کشورشان، مقررات کنترلی سختی بکار گرفتند و این مناطق را قرنطینه کردند.
در زمینه ضرورت قرنطینه تهران رئیس مرکز تحقیقات ویروس شناسی مسیح دانشوری گفت: «از مدتها قبل همه بر این مسأله اتفاقنظر داشتند که تهران باید دو تا سه هفته تعطیل شود و در حال حاضر وضعیت کشور بهگونهیی است که چارهای جز این نداریم. وزیر بهداشت بهعنوان فرمانده کرونای کشور همواره گلایهمند است و میگوید دستمان بسته است و شهردار و شورای شهر و سایر بخشها بر این تعطیلی تأکید دارند و حتی گفته میشود رئیسجمهور هم قبلاً دستور داده که تهران دو هفته تعطیل شود و بعد خبر آمد که استاندار مخالفت کرده و پس از اعلام موافقت استاندار، این پرسش مطرح است که چه کسی با این تعطیلی مخالفت دارد؟» (روزنامه رسالت ۲۵آبان۹۹).
اقداماتی هم که اخیراً دولت روحانی مبنی بر تعطیلی از ساعت ۶عصر به بعد اعلام و اعمال کرد، مورد تمسخر کارشناسان خودش قرار گرفت و مشخص شد که هدف این اقدامات نه مقابله با کرونا بلکه برای حل و فصل اهداف امنیتی است.
محمدرضا محبوبفر عضو ستاد حکومتی کرونا در روزنامه اقتصاد سرآمد ۲۶آبان۹۹ نوشت: ««برنامههایی هم که در خصوص منع آمدوشد بعد از ساعت ۶بعدازظهر یا حکومت نظامی پس از ساعت ۹شب پیاده یا مطرح شده بیشتر به شوخی شبیه است. این تصمیمات، سیاسی و امنیتی هستند و تأثیری بر خصوص مهار بیماری کرونا ندارند».
دولت روحانی از آغاز طرح غربالگری مبتلایان احتمالی به ویروس کرونا خبر داد، مجری طرح دولت، بسیج ضدمردمی است، و در این رابطه تلویزیون رژیم گفت: «طرح جدید غربالگری مبتلایان احتمالی به ویروس کرونا از دیروز با کمک بسیجیان و مساجد در محلههای مختلف شهرها و روستاهای کشور آغاز شد» (تلویزیون شبکه یک ۲۱آبان۹۹)
واضح است که هدف از اجرای طرح غربالگری مبتلایان به ویروس کرونا نیست، زیرا این موضوع امری بهداشتی و درمانی است، و هیچ ربطی به بسیج ضدمردمی و سایر نیروهای سرکوبگر رژیم ندارد.
این اقدام رژیم اعمال یک نوع حکومت نظامی است که فرمان آن را خامنهای صادر کرده و در این رابطه ایرج حریرچی معاون وزیر بهداشت گفت: «الان فرمانده کل قوا دستور دادند که بسیج و نیروی انتظامی که بالاخره تحت آمریت ایشان هستند بیایند در میدان» (تلویزیون شبکه خبر ۲۰آبان۹۹).
صرفنظر از این هدف دولت روحانی در نظر دارد محدودیتهایی برای مردم و کسبه و اصناف بوجود بیاورد و ساعاتی هم محدودیت رفت و آمد ایجاد کند، این در شرایطی است که هیچ حمایت اقتصادی از مردم و کسبه بهعمل نمیآورد. .
علی عطا سخنگوی شورای قلابی شهر تهران گفت: «جدولی را مطرح کردند که در آن مشاغلی مثلا مانند مشاغل گروه ۲گروه ۳گروه ۴ اینها تا ساعت ۶حتماً باید تعطیل بکنند. نکته طنز ماجرا این بود که برخی از آن فعالیتها همین الآن تعطیل است» (تلویزیون شبکه پنج ۱۷آبان۹۹).
ضمنا اگر دولت روحانی بتواند محدودیت زمانی مورد نظر را اعمال کند، از آنجایی که قرنطینه کامل انجام نمیگیرد، این سیاست هرگز مؤثر واقع نخواهد شد.
زیرا در ساعات بسیاری از روز مردم در خیابانها، اماکن عمومی و بازارها در تردد و یا مشغول به کار هستند، که در این شرایط مطلقاً فاصله فیزیکی بین آنها رعایت نمیشود و این خود باعث گسترش بیماری میشود.
روزنامه رسالت بهنقل از یک کارشناس حکومتی نوشت: «حمید سوری، استاد اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی در واکنش به اعمال محدودیتهای جدید کرونایی و ممنوعیت تردد در ساعاتی از شبانهروز بیان کرده، بهنظر نمیرسد ایجاد این قبیل محدودیتها فرجام مؤثری در کنترل اپیدمی داشته باشد چرا که ما وقتی زمان را برای تعاملات اجتماعی و رفتارهای روزمره متراکم میکنیم، عملاً ممکن است احتمال افزایش سرعت انتشار و مواجهه را بیشتر کنیم» (رسالت ۲۵آبان۹۹).
محسن هاشمی رئیس شورای حکومتی شهر تهران گفت: «محدودیتهایی که در هفته گذشته توسط ستاد ملی کرونا، ایجاد شد عملاً تاثیر جدی در کاهش تردد و رفتار مردم ایجاد نکرده است. پیشنهاد شورای شهر تهران، تعطیلی دو هفتهیی تمام فعالیتهای غیرضروری بهشکل کامل است که تردد شهروندان را کاهش دهد.
لازم است به درخواست تعطیلی دو هفتهیی تهران و اعضای شورا و تمامی رؤسای دانشگاههای سراسر کشور و استانداری رسیدگی شود» (روزنامه اقتصاد سرآمد ۲۶آبان۹۹).
در شرایطی دولت روحانی درصدد اعمال محدودیت غربالگری و فاصلهگذاری برآمده که بهقول معروف کار از کار گذشته و خسارتهایی بر مردم وارد شده که مطلقاً قابل جبران نیست.
تلویزیون خامنهای روز ۲۷آبان ضمن هشدار نسبت به ۴رقمی شدن آمار قربانیان وقیحانه گفت:
«آقای دکتر نمکی در جلسه ستاد استانی مقابله با کرونا در اصفهان گفت اگر مردم و مسئولان از مبارزه با کرونا غفلت کنند آمارها بهطور حتم ۴رقمی میشود وزیر بهداشت هشدار داد که قدرت سرایت ویروس کرونا ۱۰برابر شده و زمان بستری بیماران مبتلا را از ۵روز به ۹روز افزایش داده است»
بهدلیل سیاستهای ضدمردمی حاکمیت جانهای بسیاری از دست رفت و بسیاری از مشاغل تعطیل و مردم بیش از پیش گرفتار فقر و تنگدستی شدند.
در زمینه آمار تلفات بالای کرونا رئیس کمیسیون اصل ۹۰مجلس ارتجاع گفت: «آمار مرگومیر ناشی از کرونا در کشور به نسبت سایر کشورها از حیث نسبت جمعیت و مرگومیر با کشورهای دنیا بسیار بالاست تا جایی که رتبه نخست مرگومیر را در جهان داریم» (روزنامه وطن امروز ۲۵آبان۹۹).
علاوه بر رسانههای حکومتی اعضای مجلس دست چین شده خامنهای هم در وحشت از آتش خشم و نفرتی که هر آن ممکن است زبانه کشد و هست و نیست نظام را دود کند صدایشان درآمده است .
حبیبالله دهمرده روز ۲۷آبان در مجلس ارتجاع هراسآلود گفت:
«کرونا بسیار تا بسیار وحشتناک شده اقدامی جدی میطلبد مملکت خیلی خیلی گران و بد اداره میشود گرانی بیکاری معیشت حاشیهنشینی طاقت مردم را بریده و حقیقتاً این وضع مایه شرمندگی ست در اثر نبود زیرساختهای فضای مجازی عدالت آموزشی از بین رفته است».
و یک عضو دیگر مجلس بحرانهای لاعلاج نظام را به ویروسهایی خطرناک در جان نظام تشبیه کرد که موجب طوفان خشم کارگران و کشاورزان و گرسنگان خواهد شد:
«امروز ویروس کرونا امروز ویروس تحریم ویروس تورم ویروس گرانی کمر مردم را شکسته آیا پرسیدهاید که کارگران کشاورزان کسبه که ماهها کار خودشان را رها کردند علی الخصوص در این ایام سرد چه جوری زندگی میکنند؟» (سلمان ذاکر ـ مجلس آخوندی ۲۷آبان۹۹)