در روزنامههای حکومتی روز شنبه سیام شهریور، تلاش کردهاند تحریمهای اخیر را ناکارآمد و رژیم را پیروز در صحنهٔ جنگ با آمریکا جلوه دهند، حول این تلاش مشترک مطالب زیادی را به دود و دم حول سفر روحانی به نیویورک و بهبود اوضاع اقتصادی اختصاص دادهاند.
در روزنامههای هر دو باند حاکم اذعان به تشدید انزوای جهانی و منطقهیی رژیم بعد از حمله به تأسیسات نفتی عربستان دیده میشود.
سیاست روز: عملاً ورق به ضرر ایران برگشته است. اکنون یک نوع اتحاد و همدلی کشورهای عربی حاشیه خلیجفارس با عربستان سعودی به وجود آمد و دیگر اختلافات میان این کشورها کنار رفته است، بهگونهیی که حتی قطر و کویتی که در برخی از موارد از جانب ایران را میگرفتند، اکنون حمایت خود را از عربستان اعلام کردهاند. دیگر اختلافی میان امارات و عربستان در خصوص جنگ یمن وجود ندارد. مضافا ریاض و ابوظبی بهصورت رسمی به ائتلاف بینالمللی نظامی مد نظر آمریکا در تنگه هرمز پیوستند و از آن سو شرایط برای یک شکلگیری ائتلاف جهانی علیه جمهوری اسلامی ایران در منطقه و جهان به وجود آمده است. لذا مجموع شرایط شکل گرفته بخش اول یا مرحله اول از اهداف و منافعی که بازیگر یا بازیگران پشتپرده بهدنبال آن هستند تا حدودی محقق شده است.
آرمان: به نظر میرسد کاخ سفید با اعمال تحریمهای فلج کننده بهدنبال آن است تا ایران را تحت شدیدترین فشار ممکن قرار داده تا بدین ترتیب با کمبودهای حاصل از تحریمها، این امر به شکلگیری اعتراضات خیابانی منجر شده و مردم در برابر حاکمیت قرار گیرند. در چنین حالتی از دیدگاه سردمداران کاخ سفید چند احتمال متصور است یا این اعتراضات به فروپاشی از درون منجر میشود و یا اینکه بر اثر تشدید فشارها و مطالبات مردم، تهران مجبور خواهد بود پای میز مذاکره نشسته و به خواستههای طرف آمریکایی تن در دهد.
در روزنامههای حکومتی ضدو نقیض گویی در مورد مذاکره با آمریکا و حملات باندی حول این موضوع دیده میشود:
جهان صنعت: احتمال تصادفی گفتگوی روحانی و ظریف در حاشیه این نشست و البته در پس دالآنها و راهروهای مجمع عمومی منتفی نیست چرا که هم ترامپ چنین احتمالی را رد نکرده است و هم اخیراً ظریف اعلام کرده است که با وجود سیاست ایذا و فشار واشنگتن حاضر و آماده برای مذاکره است.
جوان: مذاکره کردن بر سر مؤلفههای بازدارندگی دفاعی، همچون توانمندی موشکی و سلاحهای راهبردی بدان معناست که به دست خود وارد فرایند خلع سلاحی شویم.
حتی اگر مذاکره بر سر موشکها به نتیجه هم نرسد، ورود به آن بههیچعنوان به صلاح نیست. به همین ترتیب مذاکره به بهانه حقوقبشر، در حکم دخالت طرف غربی در شئون داخلی کشور و نفی استقلال و حاکمیت ملی ایران تلقی شده و قابلقبول نیست.
ایران: اکبر ترکان: عدهیی در داخل کشور آمریکا و تحریم و ترامپ را نادیده گرفتهاند و همه فریادهایشان را بر سر رئیسجمهوری ایران و دولت میکشند. این یک کار غیرشرافتمندانه است که نشان از نادانی دارد. این همان دوقطبی واقعی است که اتفاق افتاده است.
در روزنامههای حکومتی در مورد پیآمد تحریمهای جدید ضدو نقیض گویی دیده میشود:
فرهیختگان: تحریم بانک مرکزی و صندوق توسعه ملی فاقد هر گونه اثر اجرایی است
ستاره صبح: (آمریکا) مانند تعدادی از کشورهای دیگر از قدرت سایبری بالا نیز برخوردار است، صاحبنظران میگویند تحریم و تداوم آن هزینهاش از جنگ بیشتر است، به همین دلیل وزیر نفت گفته: «در زمان جنگ نفت را تحت هر شرایطی میفروختیم،پول آن را دریافت و مصرف میکردیم. در حال حاضر دغدغه این است که نفت را چگونه بفروشیم، در صورت فروش پول آن را چگونه دریافت کنیم و در صورت دریافت پول چگونه و از چه راهی نیازهای کشور را تهیه کنیم».
اذعان به سرکوب نهادینه کارگران در روزنامههای هر دو باند حاکم دیده میشود:
جوان: یکی سرباز ناجا را وحشی مینامد، یکی کارگر معترض را ضد انقلاب؛ گره روی گره! کم کم همان دولتیها و مجلسیها هم که تاکنون ساکت بودند، سر از پنجره بیرون میآورند و از لزوم شناخت دشمن و نخوردن فریب ضد انقلاب و یا ضرورت شنیدن صدای اعتراض مردم و عدم درگیری فیزیکی با معترضان، مهملات سیاسی میبافند. کارگر، اما همچنان حقوق ندارد
همدلی: کارگران هپکو در ارتباط با سرنوشت این ۸کارگر که هیچ قولی بابت آزادیشان داده نشده و مشخص نیست تا چه زمان باید در بازداشت بمانند، ابراز نگرانی کردند. کارگران هپکو میگویند: هنوز که هنوز است هیچکدام از مطالبات پرسنل و خواستهها و پیششرطهای مدیرعامل جدید که خود دولت منصوب کرده، برآورده نشده.
فساد و برخی از سایر بحرانهای گریبانگیر نظام از جمله سایر مطالب روزنامههای حکومتی در روز شنبه است:
آرمان: بازار اکثر کالاها» در حلقه فساد گرفتار است: صحبت از ثبات اقتصادی در شرایطی که نرخ دلار حدود سه برابر نسبت به یک و نیم سال پیش افزایش یافته، بیمعناست و اگر این نرخ به پایینتر از ۵۰۰۰تومان نرسد (که نمیرسد)، قفلشدگی اقتصاد ایران در نیمه دوم سال اجتنابناپذیر است و هزینه این ناکارآمدی نظام اقتصادی را کارگران باید بپردازند... امروزه کالاهای وارداتی را با قیمتهای نجومی میفروشند، در حالی که این کالاها را با ارز یارانهای ۴۲۰۰تومانی وارد کردهاند. در بازار خودرو هم دیگر همه میدانند که فساد گستردهیی وجود دارد
آرمان: هشدار فیفا! درها را به روی بانوان باز کنید
آفتاب اقتصادی: وزیر نفت: شرایط اقتصادی فعلی سخت از زمان جنگ است
ابرار: بیانیه مداخلهجویانه پارلمان اروپا علیه وضعیت حقوق بشر
ابرار: درخواست لودریان از ایران برای پایبندی به برجام
ابتکار: سایه گرانی بر سر دانشآموزان
اقتصاد سرآمد: چاقوی فساد زیر گلوی شستا
ثروت: تضعیف معیشت حقوق بگیران؛ افزایش فاصله طبقاتی همراه با کاهش ارزش پول ملی
همشهری: مدرسههای به گل نشسته