728 x 90

گفته‌ها و ناگفته‌ها از میان روزنامه‌های حکومتی روز نهم فروردین ۹۶

نگاهی به روزنامه‌های حکومتی
نگاهی به روزنامه‌های حکومتی
جنگ انتخابات و دود و دم در مورد دستاوردهای سفر روحانی به روسیه موضوع مهم‌ترین عنوانهای روزنامه‌های حکومتی منتشر شده در روز ۹ فروردین است:
ایران:‌روحانی و پوتین تأکید کردند: همسویی مواضع ایران و روسیه در مسائل منطقه‌یی و جهانی

جوان: تحلیل از چرایی تأکید رهبر انقلاب بر صادرات تولید محور در سخنان نوروزی 96؛ صادرات غیرنفتی در ۲سال اخیر افت کرد

جوان: یک مسکن اجتماعی هم اجرا نشد؛ آخوندی حوزه مسکن را به امان خدا رها کرد

قانون: پرویز کاظمی: رفتارهای سبک احمدی‌نژاد بی‌خطر است

کلید: رستم کاظمی: تدبیر دولتی کارساز نبود وقت تدبیر مردم است

کلید: دولت یازدهم؛ دولت «ما نمی‌توانیم» ها
کلید: پیگیریهایی که به جایی نرسید هشت خوان پرونده حقوقهای نجومی

کلید: در ابتدای سال «اقتصاد مقاومتی؛ تولید و اشتغال» اخراج 200 نیروی کار صنعت نفت

روزنامه‌ایران ارگان دولت حسن روحانی طی چند مقاله تلاش کرده است تصویری راهبردی از نتایج سفر روحانی به روسیه بدهد. اما سوز و گداز از بی‌عنایتی اروپا به حسن روحانی و ابراز وحشت از رویکردهای آتی روسیه در سیاستهای منطقه‌یی از خلال دود و دم‌ها بیرون زده است:
ایران: اول دفتر - روابط بین‌الملل پیامدهای منطقه‌یی و جهانی مذاکره روحانی و پوتین:
از منظر سیاسی نیز این قراردادها از آن جهت حائز اهمیت هستند که به نوعی نشان می‌دهند در فضای پسابرجام چه موقعیت‌های تازه‌یی برای کدام کشورها به وجود آمده است.
این مراودات پیامی است از طرف ایران که چنان‌چه کشورهای غربی پیشقدم نشوند ایران فرصت‌های دیگری را جست‌و‌جو می‌کند و بازار بزرگ هشتاد میلیونی ایران می‌تواند برای بسیاری از کشورهای دیگر پر جاذبه باشد. بنابراین این سفر و قراردادهای منعقدشده در آن می‌تواند با تقویت این فضای رقابتی به تسریع روند توسعه مراودات اقتصادی با کشورهای قدرتمند دیگر منجر خواهد شد... اهمیت این سفر و ملاقاتها را باید از این جهت ارزیابی کرد که در موضوعی مانند سوریه می‌توان انتظار داشت منافع تهران و مسکو همپوشانی کاملی در همه حوزه‌ها نداشته باشد، چنانکه در آخرین دور مذاکرات آستانه مشخص بود که برخی اختلافات وجود دارد؛ اما به نظر می‌آید که این دور از مذاکرات روحانی و پوتین در مسکو، فضایی را دنبال می‌کنند که به تبع آن تعاملات و همکاریهای بیشتری بین این دو کشور اصلی در موضوع بحران سوریه ایجاد شود... تهران از مسکو توقع دارد که سطح مناسبات دوجانبه از سوی روس‌ها در سطح راهبردی تعریف و پذیرفته شود و صرفاً به جنبه‌های تاکتیکی و موردی محدود نشود. در این صورت اگر مابه ازا‌های مطلوب و مناسبی در نظر گرفته شود، ایران می‌تواند به‌صورت اجماعی و در قالب طرح درازمدت و برای شکل دهی به ترتیبات امنیتی آتی خاورمیانه تعاملات بیشتری با روسیه داشته باشد.

روزنامه‌های حکومتی به پیآمد فضاحت ماهیت کاندیداها در نمایش انتخابات به رژیم هشدار داده‌اند:
قانون: نام نویسی داوطلبان انتخابات شورای شهر در روزهای اخیر پدیده آقازادگی را در فازی جدید‌تر و عریان تر از همیشه به رخ کشید. چهره‌هایی که عموم آنان کمترین سابقه سیاسی –اجرایی ندارند و یگانه هنر آنان فرزند بابا بودن است. این نازپروردگان هزینه زا که پیش از این عموماً حوزه‌های اقتصاد و تجارت را برمی‌گزیدند و اگر کم استعدادتر بودند در دفتر بابا مشغول می‌شدند چند صباحی‌ست نهادهای انتصابی را هدف گرفته‌اند.
در انتخابات مجلس دهم این پدیده یک نمود مشخص داشت، جاییکه فاطمه حسینی با کمترین سابقه فعالیت سیاسی و در عنفوان جوانی با فاکتور مهم دختر صفدر حسینی بودن در لیست امید قرار گرفت و به مجلس راه یافت و کسی به این سؤال پاسخ نداد که چه نیروهای لایق و تحصیلکرده اصلاح طلبی که به سبب نداشتن بابا پشت لیست ماندند تا خانم حسینی در مجلس از حقوق نجومی بابا دفاع کند و آن را در مقابل زحمات او ناچیز بداند.
این ظهور و بروز آقازاده‌ها در مرکز سیاسی و اقتصادی چند سالی‌ست که از حاشیه به متن آمده است. رویکردی که می‌تواند ریشه در فرهنگ سیاسی قبیلگی و خویشاوند سالار کهن در ایران باشد. از انتقادات بزرگی که به حکومت پهلوی از سوی انقلابیون و حتی متحدان و حامیان خارجی وارد می‌شد همین قبیله‌گرایی و فامیل گرایی بود که در آن روزگار هزار فامیل نامیده می‌شدند.

روزنامه‌های حکومتی تشدید انزوای منطقه‌یی رژیم در واکنش کشورهای عربی به دخالتهای منطقه‌یی رژیم را در کوتاه‌ترین شکل انعکاس داده‌اند:
قانون-سران اتحادیه عرب ایران را به دخالت در امور داخلی کشورهای جهان عرب متهم کردند.
به گزارش قانون به‌نقل از تسنیم، سران اتحادیه عرب در بیانیه‌یی حاوی 15 بند به تکرار ادعاها علیه ایران پرداخته و آنچه به گفته آنها «دخالت ایران» در امور داخلی کشورهای جهان عرب خوانده شده را محکوم کرده‌اند.
برملا کردن آمارهای دروغ دولت روحانی در روزنامه‌های باند خامنه‌ای گوشه دیگری از جنگ انتخابات و کشیدن کرسی ریاست از زیر پای روحانی است:
جوان:‌ آمارها چه می‌گویند؟
بررسی روند صادرات غیرنفتی ایران طی سال‌های ۱۳۹۵- ۱۳۹3، نشان می‌دهد پس از گذراندن دومین سال اداره امور و زمزمه‌های افزایش خرید نفت در بازارهای جهانی صادرات غیرنفتی ایران در سال 94 نسبت به سال 1393 با افت 16 درصدی از نظر ارزشی روبه‌رو بوده است.
نمای صادرات غیرنفتی ایران با احتساب میعانات گازی طی سال 1394 نشان می‌دهد، معادل 93 میلیون و 520هزار تن کالا به ارزش 42میلیارد و 415 میلیون دلار بوده که نسبت به سال 1393، از نظر ارزشی 16 درصد کاهش یافته است.
ریزنمرات صادرات غیرنفتی در سال 1394 به تفکیک بخش‌های عمده نشان می‌دهد، صادرات میعانات گازی از نظر ارزشی 6میلیارد و 664 میلیون دلار بوده که با افت بیش از 52 درصدی از نظر ارزشی نسبت به سال 1393 مواجه بوده است. همچنین میزان صادرات در دو بخش «صنعت و پتروشیمی» از نظر ارزشی 30میلیارد و 486 میلیون دلار ثبت شده که در مقایسه با سال قبل خود، از نظر ارزشی با رشد 5/ 1درصدی مواجه بوده است. آمارهای تجاری سال 1394 نیز نشان می‌دهد، میزان صادرات محصولات کشاورزی از نظر ارزشی 3میلیارد و 988میلیون دلار بوده که نسبت به مشابه سال قبل خود از نظر ارزشی با افت 14درصدی مواجه بوده است... تحلیل آمارها نشان می‌دهد صادرات فرآورده‌های نفتی اگر ‌چه افزایش یافته اما با توجه به تخفیف‌های گسترده و رقابت ناسالم میان تولیدکنندگان داخلی در بازارهای محدود خارجی با افت ارزشی صادرات مواجه بوده‌ایم و صادرات تولید محور نیز کارنامه مثبتی ارائه نداده است.
										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/574394d0-f279-4da3-9254-7e8b87e54b26"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات