728 x 90

تنگ‌تر شدن حلقهٔ انزوای جهانی رژیم

انزوای رژیم
انزوای رژیم

این روزها ابعاد بحرانهای داخلی نظام مقامات و رسانه‌های داخلی رژیم را آن‌چنان درگیر کرده است که ناگزیر روی بحرانهای خارجی و تشدید انزوای جهانی نظام سرپوش گذاشته و تلاش می‌کنند کمتر به آن دامن بزنند. چرا که برای مهار حتی نیروهای خاص خودشان هم در مواجهه با بحرانهای داخلی، به‌خصوص کرونا، کاملاً درمانده هستند.

البته بحرانهای خارجی نظام، هم اسباب تعمیق بحران درونی حاکمیت شده و هم از موج جدید محکومیت‌های جهانی علیه نظام خبر می‌دهد.

توجه جامعهٔ جهانی به نقض گستردهٔ حقوق‌بشر در حاکمیت نظام آخوندی در رسانه‌های حکومتی مسکوت گذاشته شد و به اشاره از آن گذشتند. چرا که رژیم برای سرکوب تظاهرات آبانماه ۹۸ تا قتل‌عام زندانیان سیاسی مجاهد در تابستان ۶۷ بار دیگر محکوم شد. روز پنجشنبه ۸اسفند، میشل باشله، کمیسیر عالی حقوق‌بشر سازمان ملل متحد، در چهل و سومین نشست شورای حقوق‌بشر سازمان ملل ‌متحد در ژنو، از ادامه تضییع حقوق زندانیان سیاسی و بازداشت‌شدگان تظاهرات سراسری آبانماه خبر داد. در گزارش میشل باشله به موارد گستردهٔ نقض بشر توسط حاکمیت آخوندی از جمله اعدام کودکان، تبعیض علیه زنان و اقلیتها، بدرفتاری با بازداشت‌شدگان به‌ویژه کارگران و مخالفان رژیم اشاره شده است. در این نشست گزارش مشروحی از وضعیت حقوق‌بشر در ایران از سوی دفتر کمیسیاریای عالی حقوق‌بشر و دبیرکل سازمان ملل ‌متحد ارائه شد. این گزارش بر مبنای اطلاعات جمع‌آوری شده از منابع رسمی و سازمانهای حقوق‌بشری تهیه شده است.

لرد احمد، نماینده انگلستان و وزیر مشاور در امور سازمان ملل و آسیای جنوبی و نماینده ویژه نخست‌وزیر این کشور، در اجلاس شورای عالی حقوق‌بشر گفت: «ما در ماه نوامبر(آبان) شاهد مرگبارترین سرکوب علیه مخالفان سیاسی داخلی از سال ۱۹۷۹ و قطع تقریباً کامل اینترنت از سوی رژیم ایران بودیم. از سوی دیگر سازمان عفو بین‌الملل در پیامی نوشت: «فعالان این سازمان و «شهروندان در بسیاری از کشورهای جهان» با امضای دادخواستهای عفو بین‌الملل خواستار آزادی بازداشتی‌های آبانماه در ایران شده‌اند».

عفو بین‌الملل هم‌چنین در این پیام نوشت: «مقامات ایران در آبان ۱۳۹۸ با استفاده از نیروی قهری و مرگبار صدها نفر از معترضان را کشته و هزاران نفر را بازداشت کردند».

به گزارش سایت سازمان ملل در این اجلاس گزارشگران ان.جی.اوهای سیویک، عفو بین‌الملل و سازمان لغو تبعیض در مورد نقض حقوق‌بشر توسط حاکمیت آخوندی گزارش دادند. نماینده عفو بین‌الملل به‌رگبار بستن تظاهرکنندگان را مورد اشاره قرار داد. نمایندهٔ ان.جی.او سیویک گفت: «مأموران امنیتی رژیم ایران صدها نفر را کشته‌اند و از نیروی مرگبار علیه اعتراض‌کنندگان غیرمسلح در سراسر کشور استفاده شده است. نماینده  ان.ج.او سازمان بین‌المللی حذف تمامی اشکال تبعیض نژادی در این اجلاس گفت: «مردان و زنان و حتی خردسالان بنا‌ به گزارشات تحت فشار قرار می‌گیرند تا اعتراف کنند و شکنجه می‌شوند و اعدام می‌شوند. ما از شورای حقوق‌بشر می‌خواهیم تا اقدام فوری اتخاذ کند و همه تدابیر موجود را استفاده کند تا قاطع‌تر علیه این جنایات اقدام کند».

علاوه بر نقض حقوق‌بشر، جامعه جهانی پنهان‌کاری رژیم آخوندی در مورد گسترش ویروس کرونا در کشور را مورد توجه قرار داد. پمپئو در جلسه استماع سنای آمریکا گفت: «رژیم ایران مایل نیست اطلاعات مبتلایان به کرونا را به‌شراکت بگذارد».

حلقهٔ دیگر انزوای جهانی رژیم بنا‌ به گزارش سایت اتحادیه اروپا تمدید نام ایادیش در فهرست تروریستی اتحادیه اروپاست. نام افراد مرتبط با رژیم آخوندی در این فهرست دیده می‌شود از جمله:

-اسدالله اسدی نخستین دیپلمات تروریست دستگیرشده با پاسپورت دیپلماتیک رژیم حین مأموریت بمب‌گذاری علیه مجاهدین

- منصور ارباب سیر و علی غلام شکوری تروریستهای دست‌اندرکار در بمب‌گذاری علیه سفیر عربستان در آمریکا

-عبدالرضا شهلایی و حامد عبداللهی از سرکردگان نیروی تروریستی قدس و همدست قاسم سلیمانی

 

برجام حلقهٔ دیگر تشدید انزوای جهانی رژیم در هفته اخیر بود. رسانه‌های حکومتی در پی شکست اجلاس اخیر مونیخ و دست‌خالی برگشتن عراقچی از اجلاس مشترک برجام، سوزوگداز خود از موضع‌گیری وزیر خارجه فرانسه را انعکاس دادند که به رژیم هشدار داده باید به تعهدات برجامی‌اش بازگردد. کارگزارن حکومتی این اخطار لودریان را حمل بر آمادگی اتحادیه اروپا برای فعال کردن مکانیزم ماشه و برگرداندن رژیم به لیست تحریم‌های سازمان ملل ‌متحد می‌دانند. بازگشتی که راه اقدام نظامی جامعهٔ جهانی علیه نظام آخوندی را باز می‌کند.

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/59bf4be1-af21-4b88-8d88-9eef5986cbf9"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات