728 x 90

غارتگری، عامل توقف پروژه‌های عمرانی!

یکی از پروژه های نیمه‌تمام درون‌‌شهری تهران
یکی از پروژه های نیمه‌تمام درون‌‌شهری تهران

۸۶هزار طرح عمرانی نیمه‌تمام در کشور وجود دارد، معاون عمران و توسعه امور وزارت کشور رژیم با اشاره به وجود ۸۶هزار طرح عمرانی نیمه‌تمام در کشور، نسبت به تأمین اعتبار لازم برای بهره‌برداری از این طرحها ابراز نگرانی کرد.(خبرگزاری ایرنا ۲۴آبان ۹۷)

پروژ‌ه‌های عمرانی نیمه‌تمام طرح‌های دولتی است که مهره‌های حکومتی هرازگاهی می‌آیند و برای چندمین بار بعضی از آنها را افتتاح می‌کنند، اما سرنوشت بقیه این طرح‌ها به دست فراموشی سپرده می‌شود.

به فراموشی سپرده شدن طرح‌های نیمه‌تمام در ایران تحت حاکمیت آخوندی در شرایطی است که پروژه‌های عمرانی از شاخصهای میزان پیشرفت و آبادانی هر کشوری است و آبادانی بسیاری از کشورها را می‌توان از اجرای هر چه بیشتر پروژه‌های صنعتی و عمرانی سنجید.

اما در حاکمیت آخوندی تکمیل یک پروزه عمرانی به جای این‌که یک یا ۲سال انجام بگیرد ۱۰، ۱۵ و حتی ۲۰سال هم طول می‌کشد.

در زمینه انجام یک پروژه به‌عنوان یک فرهنگ‌سرا در یک ویدئوکلیپ که در رسانه‌های اجتماعی منتشر شده است یکی از شهروندان تهرانی می‌گوید: «قرار شده است این پروژه ۲ساله تمام شود، الآن حدود ۲۰سال است طول کشیده است به‌دلیل این پروژه ۲۰سال است نه کاسبی، نه درآمدی، و نه رفت و آمدی در این خیابان است و به‌صورت مخروبه در آمده است».

ظاهراًقرار بوده این پروژه فرهنگ‌سرا عامل پیشرفت علم و دانش و رفاه و آسایش مردم شود، اما باعث خرابی‌ منطقه و حتی خراب شدن خیابان و تخریب منطقه هم شده است.

در یک منطقه دیگر قرار بود ۲مدرسه فرسوده تخریب و بازسازی شوند، اما یک شهروند ساکن منطقه در زمینه وضعیت پیشرفت بازسازی مدارس می‌گوید: «اینجایی که ما ایستاده‌ایم الآن پشت سر من قبلاً ۲تا مدرسه بوده مدرسه راهنمایی بوده و ابتدایی بوده است. از زمانی که اینجا را خراب کردند الآن ۵- ۶سال است می‌گذرد. الآن بچه‌ها از لحاظ مدرسه به مشکل برخورد کردند. بچه‌های کوچک مخصوصاً ابتدایی مجبورند به مناطق دیگر بروند...».

برای پروژه‌های عمرانی، خصوصاً پروژه‌های نیمه‌تمام، دولت ضدمردمی نه بودجه کافی تأمین می‌کند و نه درصدد تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام است، تا جایی که مشاور عالی وزیر کشور در امور عمران از مردم می‌خواهد که خودشان پروژه‌ها را تکمیل کنند! چرا که «تعداد این پروژه‌ها زیاد است و اعتبار مالی فراوانی می‌خواهد که دولت منابع مالی کافی برای پرداختن به طرح‌های عمرانی را ندارد».(خبرگزاری ایسنا ۲۰اردیبهشت ۹۷)

هادی بهادری، نماینده مجلس رژیم از ارومیه هم با اشاره به ورشکستگی دولت روحانی در زمینه تکمیل پروژه‌های عمرانی می‌گوید: «بهترین روش در این حوزه مشارکت با مردم است از این‌رو دولت باید با برنامه‌ریزی در این مسیر حرکت کند».(سایت باشگاه خبرنگاران ۶مرداد ۹۷)

محمد‌باقر نوبخت، رئیس سازمان برنامه و بودجه رژیم، اعتراف می‌کند: «برای اجرای پروژه‌های نیمه‌تمام حدود ۴۰۰ تا ۵۰۰هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است که تأمین آن در توان دولت نیست».(خبرگزاری مهر ۱۶اسفند ۹۶)

تکمیل نشدن پروژه‌های عمرانی در حاکمیت آخوندی به ۲دلیل است:

اول این‌که دزدی و غارتگری از بودجه پروژه‌ها از عوامل اصلی نیمه‌تمام ماندن آنها است، زیرا بودجه بسیاری از آنها توسط عوامل و مهره‌های حکومتی دزدیده و ملاخور می‌شود.

در جریان سفر محمدباقر نوبخت، معاون روحانی، در ۱۵بهمن ۹۷ به شاهین‌شهر اصفهان یک آخوند حکومتی به نام روح‌الله بیدار اذعان کرد: «بودجه در هر سطحی چه کشوری و چه استانی و شهرستانی و شهری در معرض ۲تهدید شایع قرار دارد که عبارت‌اند از «حیف» و «میل»!(سایت جویا ۱۵بهمن ۹۷)

البته در حاکمیت آخوندی تنها بودجه عمرانی نیست که توسط نهادها و مهره‌های حکومتی به‌قول آن آخوند «حیف» و«میل» می‌شود بلکه این وضعیت در رابطه با تمامیت بودجه مطرح است، در این زمینه سایت حکومتی شفقنا در رابطه با بودجه سال ۹۸ با عنوان «آیا در بودجه ۹۸ هم با حیف و میل‌های میلیاردی، دچار کمبود در ضروریات می‌شویم؟» می‌نویسد: «البته عدم هماهنگی در تیم اقتصادی دولت و پرهیز از دخالت‌دادن اقتصاددانان مستقل در سیاست‌گذاریها موجب شده‌اند که بودجه؛،کارآمدی لازم را نداشته باشد؛ به‌ویژه آن که هنوز دستگاههایی که بودجه مملکت را خرج کرده‌اند، گزارشی روشن و دقیق از هزینه‌کرد خود منتشر نکرده‌اند تا بر همه ثابت شود که بودجه‌های میلیاردی را حیف و میل نکرده‌اند و کارشان خروجیِ مؤثری داشته است. روشن نبودن دخل و خرج‌ تعداد زیادی از دستگاهها بسیاری را که در دخل و خرج خود مانده‌اند، خشمگین کرده است... آنها همچنین می‌پرسند چرا وزارتخانه‌های عریض و طویل و نهادهایِ عمومی غیردولتی که صاحب بیشترین دارایی‌ها (هولدینگ، بانک، مجتمع‌های تفریحی، کارخانه و…) هستند، بودجه کشور را بدون پاسخگویی، می‌بلعند؟».(شفقنا ۱۴آذر ۹۷)

دوم این‌که دولت ضدمردمی همه ساله مبلغ بسیار هنگفتی از بودجه کشور را به حلقوم نیروهای سرکوب و یا نهادهای به‌اصطلاح فرهنگی دست‌اندرکار صدور تروریسم و ارتجاع می‌ریزد و همه ساله از بودجه عمرانی کشور کم می‌کند و مبلغ ناچیزی به پروژه‌های عمرانی اختصاص می‌دهد.

در زمینه عدم تخصیص بودجه کافی برای طرح‌های عمرانی و مصرف نشدن بودجه مصوب سال ۹۶ روزنامه حکومتی کیهان ۲آذر ۹۶ می‌نویسد: «بر اساس آمار وزارت اقتصاد طی ۶ماه نخست امسال تنها ۷میلیارد تومان از ۷۱هزار میلیارد مصوب شده اختصاص داد که برای اولین بار پس از انقلاب نسبت بودجه عمرانی به بودجه جاری به زیر ۱۰درصد رسید.

بر اساس آمار وزارت اقتصاد، در نیمه اول امسال فقط ۷۸۰۰میلیارد تومان بودجه عمرانی پرداخت شده که نسبت به رقم مدت مشابه سال گذشته ۳۶درصد کاهش پیدا کرده است.

در قانون بودجه امسال رقم اعتبارات عمرانی ۷۱هزار و ۳۷۰میلیارد تومان تصویب شده است که عملکرد ضعیف دولت در ۶ماه اول سال‌جاری موجب شده کمتر از ۱۱درصد آن پرداخت شود. به عبارت دیگر، نزدیک به ۹۰درصد بودجه عمرانی تا پایان شهریورماه پرداخت نشده بود و اگر همین روال تا پایان سال ادامه پیدا کند، امسال را باید بدترین سال تاریخ کشور از لحاظ تخصیص بودجه عمرانی قلمداد کرد».

واقعیت این است که در ۶ماهه دوم سال ۹۶ هم این ۹۰درصد نه تخصیص یافت و نه مصرف شد.

وضعیت کمبود بودجه عمرانی سال ۹۷ هم بسیار روشن است و این در شرایطی است که با وجودی که بودجه سال ۹۶ به‌طور کامل تخصیص نیافت بودجه عمرانی سال ۹۷ نیز نسبت به آن سال کمتر هم شد، در این رابطه خبرگزاری حکومتی تسنیم ۱۹آذر ۹۶ نوشت: «بودجه عمرانی ۱۸هزار میلیارد تومان آب رفت».

کاهش بودجه عمرانی کشور و تعطیلی بسیاری از پروژه‌ها در شرایطی است که سهم قابل‌ملاحظه‌ای از بودجه مردم ایران صرف ساختن پروژه‌های عمرانی، خانه‌سازی و راه‌سازی در کشورهای منطقه و حتی کشورهای آفریقایی می‌شود.

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/5aa1a69e-f2cb-4b58-8899-32b009f23080"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات