روز شنبه ۲۲دی در کنفرانس «ایران: ضرورت یک سیاست جدید، ایستادن در کنار مقاومت سازمان یافته» که در پاریس برگزار شد، سخنرانان ضمن اشاره به نتایج وخیم سیاست مماشات با فاشیسم مذهبی، بر لزوم ایستادن در کنار مردم و مقاومت ایران بهعنوان بخش ضروری یک سیاست درست تأکید کردند.
در آغاز کنفرانس خانم رجوی گفت: امروز تعادلقوا در منطقه به زیان رژیم بههم خورده است، پشتوانه دیپلوماسی باجگیری آخوندها و تلاش آنها برای حفظ مماشات بهمیزان زیادی از بین رفته است. خامنهای و سپاه پاسدارانش یارای حفظ دیکتاتوری سوریه را نداشتند. آنها بهطور قطع در برابر مقاومت و قیام سازمانیافته مردم قادر به حفظ رژیم نیستند. متأسفانه در سه دههٔ گذشته، هنگامی که رژیم در لبه پرتگاه بود، دولتهای غرب جانب رژیم را گرفتند. مماشات هم باعث گسترش بنیادگرایی و جنگافروزی در منطقه شد هم آخوندها را در بمبسازی اتمی ترغیب کرد.
گزیدهیی از سخنان خانم لیز تراس نخستوزیر سابق و جان برکو رئیس سابق پارلمان انگلستان وسه شخصیت برجسته نظامی و سیاسی از آمریکا، تصویری -هر چند کوتاه و فشرده- از بحثهای کنفرانس را به دست میدهد:
خانم لیز تراس سال ۲۰۲۵ را «نقطه عطفی مهم در تاریخ ما» و «یک فرصت واقعی برای تغییر» دانست و اضافه کرد: این تغییر به چه معناست؟ آیندهای روشن برای مردم ایران، بدون رهبری مستبدانه و وحشتناکی که امروز در این کشور داریم. من به خانم مریم رجوی و جنبش ایشان بابت تلاشهایشان علیه رژیم سرکوبگر ایران تبریک میگویم. ما در اروپا و آمریکا باید هر آنچه در توان داریم انجام دهیم جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هستهیی، جلوگیری از بیثباتسازی خاورمیانه و حمایت از مردم ایران در مسیرشان برای دستیابی به آزادی و دموکراسی. تغییر باید از درون و توسط خود مردم ایران اتفاق بیفتد. آنچه مهم است این است که غرب، اروپا و ایالات متحده رژیم را بهعنوان یک واقعیت اجتنابناپذیر نبینند. انگلستان باید سپاه پاسداران را در لیست تروریستی قرار دهد.
جان برکو گفت: وجود یک نیروی مقاومت با سابقهٔ ۴۵ساله که به دموکراسی، پلورالیسم، عدالت، حاکمیت قانون، حفاظت از محیطزیست، برابری زنان، جدایی دین و دولت، لغو مجازات اعدام متعهد است، بهوضوح یک جایگزین دموکراتیک است. این مقاومت بهدلیل سابقه فداکارانه و از خود گذشته، تجربهٔ فراوانی دارد، بسیار آموخته و بهشدت سازمانیافته است. کانونهای شورشی از درون جامعهٔ ایران ظهور میکنند و با آن درهمتنیدهاند. ما در مخالفت با دیکتاتوری ایستادهایم؛ چه دیکتاتوری خودکامه شاه و چه آخوندهای امروز.
ژنرال جیمز جونز با یادآوری اینکه «فقط در سال جاری نزدیک به ۱۰۰۰ نفر اعدام شدهاند»، خاطرنشان کرد: این بالاترین رقم در بیش از سه دههٔ اخیر است. ۷۰ درصد اعدامها، در دوره پزشکیان صورت گرفته است. اما چیزی که رژیم نمیفهمد این است که سرکوب نمیتواند شعلههای مقاومت را خاموش کند. در میان این سرکوب وحشیانه، کانونهای شورشی در سراسر ایران برخاستهاند. آنها سیستم نظارتی گسترده رژیم را به چالش کشیده، لایههای امنیتی آن را نفوذ کرده و با جسارت اهداف رژیم، پایگاههای سپاه پاسداران و مراکز بسیج را هدف قرار دادهاند.
ژنرال کیث کلاگ گفت: ما تهدید جهانی ایران، بهویژه ایران هستهیی را درک میکنیم. سؤال این است که چگونه میتوان به اهداف دستیابی به یک دولت دموکراتیک و آزاد دست یافت. برای ایالات متحده، سیاست فشار حداکثری باید دوباره برقرار شود و این کار باید با کمک جامعه جهانی انجام شود. این شامل ایستادن در کنار مردم ایران و حمایت از آرمانهای آنها برای دموکراسی است. برنامه ده مادهای برای آینده ایران، نقشه راهی روشن و عملی برای رسیدن به یک ایران با ثبات، صلحآمیز، و غیرهستهیی ارائه میدهد.
ژنرال تاد وولترز اظهار داشت: فساد و خباثت رژیم برای مدت بسیار طولانی ادامه داشته است، و همه شما بیش از چهار دهه خون، عرق و اشک خود را برای اصلاح آن صرف کردهاید. خانم رجوی بسیار شفاف شرایط را تعیین کرده است. یک برنامهٔ جامع ششماهه و مجموعهیی از مراحل داریم که به ما نشان میدهد در هر لحظه چه کاری باید انجام شود. آزمون پایداری این برنامهها و مراحل در این واقعیت نهفته است که از منظر دیپلماتیک، اطلاعاتی، نظامی و اقتصادی، این برنامه قوی است و در چند سال گذشته اعتبار خود را به دست آورده است. من فکر میکنم همهٔ ما موافق هستیم که آماده هستیم و سال ۲۰۲۵ سالی تحولآفرین برای مردم بزرگ ایران خواهد بود که نمایندهٔ یک ایران آزاد و دموکراتیک هستند.