728 x 90

اقتصاد، شتابان در شیب فروپاشی

اقتصاد، شتابان در شیب فروپاشی
اقتصاد، شتابان در شیب فروپاشی

سال۹۸، بسا هولناکتر از آنچه خامنه‌ای در آذر ماه گذشته پیش‌بینی کرده بود، با دو شوک بسیار سنگین آغار شد. یکی سیل مهیبی که بخش عمدهٔ کشور و ۲۸استان کشور را درنوردید که هنوز هم ادامه دارد و یکی هم لیست‌گذاری سپاه پاسداران که صرفاً پیامدهای اقتصادی این دو رویداد، افزون بر تحریم‌های فلج کننده که هفته به هفته گسترده‌تر و شدیدتر می‌شود، اقتصاد محتضر کشور را به لبهٔ پرتگاه فروپاشی برده است.

با نزدیک شدن موعد ۱۳ اردیبهشت و پایان مهلت معافیت ۶ماهه ۸کشور برای واردات نفت از ایران، این کشورها واردات نفت خود را به تدریج دارند به صفر می‌رسانند.

 

انقضای مهلت تحریم‌ها

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس ۲۶فروردین ۹۸معافیتهای تحریم‌ها قرار است در اوایل ماه مه منقضی شوند... برایان هوک مسئول کار گروه مربوط به رژیم ایران در وزارت‌خارجهٔ آمریکا گفته است ۳معافیت پیشاپیش منتفی است. چون کشورهای مربوطه واردات نفت از ایران را متوقف کرده‌اند اما در مورد ۵کشور دیگر وی سکوت کرده است.

تد کروز در کنگره گفت فکر می‌کنم فشار حداکثری باید به‌معنی حداکثر فشار باشد و مصرانه از وزارت‌خارجه خواست معافیتهای اتمی و نفتی داده نشوند...

 

کاهش واردات نفت کره جنوبی از ایران

خبرگزاری رویترز نیز گزارش داد که کره جنوبی در ماه مارس حدود ۲۸۵هزار بشکه نفت از ایران وارد کرده که نسبت به مارس پارسال ۱۲درصد کاهش یافته است.

متوسط خرید نفت ایران توسط کره جنوبی طی سه ماهه اول سال نیز کمی بیش از ۱۹۶هزار بشکه است که نسبت به دور مشابه پارسال تقریباً ۳۰درصد کاهش نشان می‌دهد.

روزنامهٔ جهان صنعت ۲۶فروردین ۹۸در مورد آثار کاهش صادرات نفت و درآمدهای نفتی می‌نویسد: «احتمال کاهش صادرات نفت و تنگ شدن عرصه برای واردات مواد اولیه مورد نیاز بخش صنعت در پی تشدید تحریم‌ها، سناریوی رکود تولید در سال ۹۸را تقویت می‌کند.

ریشه اصلی این مشکل در وابستگی بیش از اندازه بخش صنعت به واردات مواد اولیه است که مانع از شکل‌گیری کامل زنجیره تولید در کشور می‌شود. این مهم در کنار فشار وارده از سوی تحریم‌ها، واردات مواد اولیه بخش صنعت را با دشواریهای زیادی روبه‌رو کرده که تاثیر منفی آن بر بخش صنعت، با تنگ‌تر شدن حلقه تحریم‌ها تشدید خواهد شد».

در همین رابطه گزارش منابع حکومتی حاکی از آن است که رشد صنعتی کشور به منفی ۷.۹درصد رسیده است. این رقم سال گذشته منهای ۴درصد بود و با تعطیلی فزایندهٔ کارخانه‌ها و کارگاهها رشد منفی یعنی روند نابودی دو برابر شده است.

 

خسارت سیل به تولید

این ارزیابی‌ها تازه مربوط به قبل از وقوع سیل اخیر است. سیلی که بنا‌ به گفتهٔ وزیر کشور دولت روحانی که بسیار کمتر از واقعیت ارزیابی شده تاکنون ۳۵هزار میلیارد تومان خسارت وارد کرده و هم به تولید صنعتی و هم تولیدات کشاورزی ضربات غیرقابل جبران وارد آورده است.

در همین حال به‌رغم لاپوشانی رژیم، که رحمانی فضلی شمار کسانی را که در خوزستان خانمان خود را از دست داده‌اند، ۴۰۰هزار نفر اعلام کرده، کمیته بین‌المللی صلیب‌سرخ اعلام کرد که بیش از دو میلیون نفر از ساکنان مناطق سیل‌زده در ایران نیاز به کمکهای فوری بشردوستانه دارند.

این نهاد جهانی که مقر آن در سوئیس است روز دوشنبه با انتشار بیانیه‌یی ضمن تأکید بر نیاز حادثه دیدگان سیل در ایران به کمکهای فوری انسانی تصریح کرد: «از دیدگاه فدراسیون بین‌المللی صلیب‌سرخ و هلال احمر جاری شدن سیلابهای گسترده در ایران خسارات بسیار زیادی را بر جای گذاشته که طی پانزده سال اخیر در ایران بی‌سابقه بوده است» (سایت عصر ایران ۲۶فروردین ۹۸)

 

اقتصاد سرطانی

محسن صفایی فراهانی از مهره‌های باند اصلاح‌طلب طی گفتگویی که در رسانه‌های این باند منتشر شده در تشریح اقتصاد فرو پاشیدهٔ کشور، آن را به بیماری تشبیه کرد که «هم سرطان ریه، و معده دارد، هم کلیه‌های او وضع خرابی پیدا کرده، کبدش هم صدمه‌دیده اگر بخواهید با قرص مسکن مداوا کنید، حتماً فوت می‌کند!».(سایت اعتماد آنلاین ۲۳فروردین ۹۸)

 

تاثیر لیست‌گذاری بر فعالیت‌های اقتصادی سپاه

در شرایط کنونی بنا بر برآوردهای منابع غیرحکومتی و مستقل قریب ۴۰درصد اقتصاد ایران در چنگ سپاه پاسداران است.

سپاه پاسداران با مؤسسات مالی و اقتصادی دولتی مروادات نزدیکی دارد و اکثر پروژه‌های مهم اقتصادی، صنعتی و خدماتی در چنگ سپاه پاسداران است.

قرارگاه ضد خاتم‌الانبیای سپاه پاسداران بازوی اقتصادی آن است که به پیمانکار اصلی پروژه‌های بزرگ صنعتی و اقتصادی رژیم تبدیل شده است و در بسیاری از حوزه‌ها از جمله راهسازی، سدسازی نفت‌وگاز، پتروشیمی و...دخالت دارد.

فعالیت قرارگاه ضد خاتم الآنبیا در چنگ‌اندازی به پروژه‌های مهم و اصلی یکی از نمودهای نفوذ این نیروی سرکوبگر و ضد مردمی در اقتصاد کشور است.

بنابراین لیست‌گذاری سپاه در فعالیت‌های چپاولگرانه اقتصادی آن هم تاثیر منفی زیادی خواهد گذاشت، و این فعالیت‌ها بیش از بیش پیش تحت مقررات کنترلی تحریم‌ها قرار خواهد گرفت، و عملاً اقتصاد درهم شکسته و به بن‌بست رسیده نظام آخوندی را متأثر ساخته و با شتاب بیشتری در شیب فروپاشی قرار می‌دهد.

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/7cd20efc-a2e6-4767-ba23-b31bb7b1a41d"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات