مذاکره کردن یا مذاکره نکردن با آمریکا تبدیل به موضوع اصلی در درون رژیم شده است. اصلی از آن رو که با تعیینتکلیف این موضوع سمت و سوی حل سایر مسائل رژیم هم روشن میشود. یعنی اینکه رژیم میخواهد به سمت تسلیم و ذلت بهقول خامنهای برود یا قصد دارد در برابر مردم ایران و جامعه جهانی دست به مقابله بزند؟
انتشار خبر ملاقات ظریف با سناتور آمریکایی از طرف یک رسانهٔ آمریکایی، در بالای رژیم با سکوت مواجه شده اما در بدنهٔ آن بار دیگر تنش بالا گرفت.
سایت پاسدار محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با تأیید اقدام ظریف برای ملاقات با سناتور آمریکایی نوشت: «ظریف در سفر دور دنیا برای کم کردن فشار آمریکا؛ برخی نمایندگان در حال کارشکنی در داخل!»، از صفبندی مهرههای باند خامنهای در مجلس ارتجاع در برابر دولت روحانی خبر داد و از جمله نوشت: «ضیاءالله اعزازی عضو مجلس ارتجاع گفت: « بهنظر میرسد که برخی از اعضای دولت به فرمایشات مقام معظم بیتوجهی کرده و کار دیگری را انجام میدهند. اینکه وزیر خارجه کشور مان با سناتور دموکرات آمریکایی مذاکره میکند دقیقاً نقض فرمایشات ایشان است».
حملات در مجلس ارتجاع به باند روحانی بر سر مذاکره بعضاً بدون اشاره به اقدام اخیر ظریف بود. از جمله حاجی دلیگانی روز ۵خرداد در مجلس گفت: «جناب آقای روحانی رئیسجمهور محترم اگر معتقدید که در خط مقدم جنگ اقتصادی هستید طبیعتاً باید اقتضائات جنگ اقتصادی را بپذیرید در جنگ دل بستن و امید به دشمنی که بارها عهد شکنی کرده خطاست مبادا اروپائیان با وعده اینستکس و امروز و فردا کردن فرصت را از شما بگیرند و آمریکاییها آهنگ خواب و غفلت را در قالب دادن شماره تلفن یا سخنان به ظاهر ملایم و چراغ سبز مذاکره و تعدیل شرایط با تغییر دموکرات ها با جمهوریخواهان خواب تان را کوک کرده باشند».
رسانههای حکومتی هم قبل از اینکه مستقیم به طریف و دولت روحانی برای مذاکره جویی حمله کنند تلاش کردهاند پای ولیفقیه ارتجاع را به میان بکشند.
روزنامهٔ وطن امروز از باند دلواپسان نظام روز ۵خرداد زیر عنوان «بس کن آقای ظریف» نوشت:« اقدام ظریف در دیدار با این سناتور دموکرات اما در حالی انجام شده است که یک روز پیش از آن، رهبر در دیدار رمضانی با مسئولان نظام، مذاکره با آمریکا را سم و مذاکره با دولت کنونی این کشور را سم مضاعف خوانده بودند».
این روزنامهٔ حکومتی که جرأت نکرده است ولیفقیه ارتجاع را برای این دیدار مستقیم به زیر سؤال ببرد ولی نسبت به آثار شوم این دیدار برای نظام هشدار داده و نوشته است:« آقایان قرار است راهی را که با صرف ۶سال وقت و هزینه ملت ایران، پایان شوم آن مشخص شده است، باز هم ادامه دهند».
سایت محسن رضایی بهصورت تأیید آمیزی توئیت صادق زیبا کلام را انعکاس داده که در حمله به مخالفان مذاکره جویی ظریف نوشته است: «تندروها پیرامون ملاقات آقای ظریف با سناتور دایان فینشتاین که از منتقدان سرسخت ترامپ در سنا میباشد دارند بگونهای برخورد میکنند کانه ظریف مرتکب جاسوسی شده و کاسه عدسی امنیت ملی را شکسته».
برخلاف دفاعیات سایت پاسدار محسن رضایی از باند خامنهای، کیهان خامنهای با حمله به ظریف تشتت درونی باند ولیفقیه را به نمایش گذاشته و ضمن حمله به ظریف نوشته است:« در آستانه جنگ، کدام دیوانهای بر سر سلاحش مذاکره میکند؟!
برخی خبرها و تحرکات اما میگویند، آنها فقط نمیگویند باید مذاکره کرد. آنها عملاً مقدمات مذاکره را کلید زدهاند، منتها به دور از چشم رسانهها و در سطحی پایینتر. رئیسجمهور سوئیس، حافظ منافع آمریکا (در ایران) به دیدار مقامات آمریکایی میرود، ژاپن از ظریف برای سفر به این کشور رسماً دعوت میکند، وزیر خارجه عمان سر زده به تهران میآید. وجه مشترک این سه کشور وقتی به «ایران» میرسند چیست؟ میانجیگری! برای چه؟ مذاکره! و ناگهان خبر میرسد وزیر خارجه کشورمان با یکی از نمایندگان کنگره آمریکا دیدار کرده! و طرف مقابل نیز از سوی وزارتخارجه آمریکا مأمور دیدار با ظریف شده است!»
در مقابل سایت حکومتی بهار با حمله به «جریاناتی که مذاکره، تعامل و توافق با دیگر کشورها را سازش معنا کردهاند» و با اشاره به کارنامه سراسر ذلتبار و ورشکستهٔ اقتصادی نظام تلویحا تنها راه برونرفت نظام برای مهار خشم مردم و برونرفت از بنبست را مذاکره دانست و نوشت « تعامل با جامعه جهانی ذلتآفرین بوده و یا چنین عملکرد آشفته اقتصادی که اقشار مختلف مردم را سالهاست تحت فشار قرار داده است؟! بهنظر میآید جریاناتی که مدعی انقلابیگری هستند و خود را مخالف حرکاتی که سبب ذلیل شدن ملت ایران میشود معرفی میکنند میباید بیشتر از دیگران به این پرسش فکر کنند. شاید اشتباه محاسباتی در سازش و تسلیم نامیدن تعامل سازنده با جهان سبب این ذلت واقعی در اقتصاد شده باشد».