روزشمار جنبش دادخواهی؛ مروری بر فعالیتهای مریم رجوی در زمینهٔ دادخواهی خون شهیدان
«از همان اولین هفتههای پس از شروع قتلعام، مقاومت ایران به افشاگری بینالمللی فعالی دست زد تا جهان و بهخصوص دولتهای غرب را به واکنش و مداخله حقوقبشری برانگیزد. اما آنها بهعلت سیاست مماشات، نسبت به این فراخوانها سکوت کردند.
در حقیقت یکی از زیانبارترین کار کردهای سیاست مماشات، مصونیت دادن به قاتلان حاکم است جنایتی که از اوایل دهه ۶۰شروع شد و در جریان قتلعام ۶۷به اوج رسید و همچنان ادامه دارد.
مصونیت دادن به سرمداران رژیم، به قاتلان مردم ایران فرصت داد تا همانطور که کشتار زندانیان و دستگیر شدگان را بر طبق یک طرح منظم بهاجرا گذاشتند، کتمان این جنایت را هم با یک طرح کنترل شده دنبال کنند».
مریم رجوی ـ کنفرانس دادخواهی قتلعام ۶۷در اشرف ۳
قتلعام ۶۷یک اتفاق روی داده و به تاقچهٔ تاریخ سپرده شده نیست، پروندهای نیست که بسته شود و غبار فراموشی بر آن بنشیند، خاطرهیی نیست که بهسادگی از حافظة تاریخی ملت ما به گذشتهها سفر کند. تذکاری است مداوم از دیروز تا امروز، نهیبی است همیشگی در گوش وجدانها، فریادی است که هرگز از طنین نمیافتد.
آنها «هستند» با ما و در پیشاپیش این کارزار. پیامشان، به محاکمه کشاندن آمران و عاملان این قتلعام هولناک در دادگاههای بینالمللی و در منظر مردم ایران و جهان است.
در قسمتهای پیشین این کرنولوژی به شکلگیری جنبش دادخواهی بر اساس فراخوان مریم رجوی و سلسله فعالیتهای مقاومت ایران برای دادخواهی قتلعام شدگان تابستان ۶۷پرداختیم و وقایع را به ترتیب تا پایان سال ۹۵ورق زدیم.
این جنبش با هدایت و پیگیری مریم رجوی و سلسله اقدامات او توانست تکانههای جدی در جامعه ایران ایجاد کند و به همان نسبت پایههای حاکمیت قاتلان را به لرزه درآورد.
اکنون به بخشهایی دیگر از فعالیتها و اقدامات مریم رجوی در زمینهٔ دادخواهی خون شهیدان میپردازیم.
۳۰اردیبهشت۹۶ـ موضعگیری مریم رجوی در مورد ریاستجمهوری مجدد روحانی و ارتباط آن با پرونده قتلعام۶۷
مریم رجوی در این موضعگیری گفت: «این بار نمایش انتخابات، از ابتدا تا انتها، با پرونده قتلعام زندانیان سیاسی در سال ۱۳۶۷گره خورده بود. نفرت و انزجار عمومی از رئیسی و ترس از دادخواهی به حدی بود که بسیاری از آخوندها و حتی مهرههای قدرتمند باند خامنهای حاضر به حمایت از رئیسی نشدند.
همچنین به اعتراف کاندیداهای دستچین شده، ثابت شد که این یک حکومت «۴درصدی» است که باندهای گوناگون آن، از جمله باند روحانی و شرکاء، در اختلاس و دزدی و چپاول با هم مسابقه گذاشتهاند».
۲۱تیر۹۶ـ مریم رجوی و فراخوان به محکومیت اعدامهای جنایتکارانه و طرد فاشیسم دینی از جامعه جهانی
۷مرداد۹۶ـ پیام مریم رجوی به مناسبت سالگرد قتلعام
مریم رجوی در پیام خود با برجسته کردن این موضوع که جنبش دادخواهی نظام قتلعام را به لرزه در آورده است گفت:
«خمینی میخواست برای حفظ حکومت خود جنبش مقاومت را ریشهکن کند، میخواست کاری کند که دیگر هیچکس فکر تغییر و آرزوی آزادی را بهذهن خود هم راه ندهد و تمام این هدفها را در نابودی هر چه سریعتر مجاهدین و همه کسانی یافته بود که بر سر آرمان آزادی استوار بودند؛ اما در مقابل این شقاوت بیسابقه، مجاهدین، هزار هزار سر دارها را از خود بلند کردند، در وجدان تاریخی ملت ایران سوگند مجسم وفاداری بهآزادی شدند، و تاریخ ایران را با اسطوره تسلیم ناپذیری خود روشنایی و امید بخشیدند.
بله خونهای مجاهدین و مبارزین آرمانخواه هرگز از جوشش باز نمیماند و در تمام این سالیان، روح عصیان و اعتراض جامعه ایران در پیکار با رژیم ولایتفقیه بوده است.»
مریم رجوی در فرازی دیگر از این پیام انگیزانندهٔ خود گفت:
«نامهای آنها را خمینی پنهان کرد اما نامآورترین زنان و مردان تاریخ معاصر ایراناند مزارهایشان را مخفی کردهاند اما حاضرترین و آشکارترین وجود رزمنده ملت ایراناند و سالهاست بر سر دار رفتهاند اما سرود سرخ آزادی بر زبان آنها جاری است.»
مریم رجوی همچنین در این پیام اضافه کرد:
«جنبش دادخواهی طرح خامنهای را که میخواست یک عضو هیأت مرگ را بر صندلی ریاستجمهوری رژیماش بنشاند، بر سر او خراب کرد. کل رژیم را در خیمهشب بازی انتخابات به شکست کشانید، شعار نه شیاد نه جلاد را اجتماعی کرد، پرونده این کشتار را که بر اثر سیاست مماشات دولتهای غرب مسکوت مانده بود، در سطح بینالمللی مطرح ساخت و همین تلاشها باعث شد که دبیرکل ملل متحد قتلعام سال ۶۷را در گزارش امسال خود مورد توجه قرار دهد.
کارزار این یک ساله نشان داد که رژیم ولایتفقیه بر سر کشتاری که پایههای خود را بر آن بنا کرده، بهشدت آسیبپذیر است؛ در نتیجه آخوندها بههر کاری دست میزنند تا مجاهدین را مقصر جلوه بدهند، اما خودشان بیشتر در گرداب رسوایی فرو میروند.»
مریم رجوی در این پیام طی فراخوانی از جوانان دلیر و قیامآفرین در سراسر میهن خواست. که برای واداشتن سران رژیم به انتشار اسامی کامل قتلعام شدگان و نشانی مزارهای آنها و اسامی جلادان این کشتار تلاش دست به اعتراض بزنند.
رئیس جمهور برگزیدهٔ مقاومت از خانوادههای شهیدان و زندانیان سیاسی نیز خواست که با حضور بر سر مزار شهیدان، حق پایمال شده خود برای برپایی مراسم بزرگداشت فرزندان قهرمان خود را به رژیم آخوندی تحمیل کنند.
او از عموم هموطنان خواست در کارزار ملی جمعآوری اطلاعات شهیدان، پیدا کردن مزارهای پنهان شده، و افشای آخوندها و جلادان دستاندرکار این جنایت، فعالآنه مشارکت کنند.
مریم رجوی طلاب جوان و آن دسته از روحانیان که از نظام منحوس ولایتفقیه فاصله دارند را فرا خواند که با محکوم کردن صریح این کشتار، حساب خود را از خمینی و نظام ضدانسانی و ضداسلامی ولایتفقیه جدا کنند.
مریم رجوی همچنین پارلمانها، احزاب سیاسی، سازمانهای مدافع حقوقبشر، رهبران مذهبی و شخصیتهای سیاسی و اجتماعی در کشورهای مختلف را فرا خواند که برای همبستگی با مردم ایران قتلعام زندانیان سیاسی ایران را قاطعانه محکوم کرده و از دولتهای خود بخواهند ادامه روابط سیاسی و تجاری با استبداد مذهبی را به توقف اعدام و شکنجه در ایران مشروط کنند.
مریم رجوی در این پیام از کمیسر عالی حقوقبشر خواست که سریعاً یک کمیسیون مستقل برای تحقیق در مورد قتلعام سال ۶۷و متعاقباً قرار دادن مسئولان آن در مقابل عدالت، تشکیل دهد و از شورای امنیت ملل متحد نیز خواست که ترتیبات محاکمهٔ سران این رژیم به اتهام جنایت علیه بشریت را فراهم کند.
۱۱مرداد۹۶ـ مریم رجوی و فراخوان به اعتراض علیه اعدامهای وحشیانه و محاکمه سران رژیم بهخاطر جنایت علیه بشریت
اعتراض علیه اعدامهای وحشیانه، جلوهیی دیگر از گسترش جنبش دادخواهی است. در این رابطه، در تاریخ ۱۱مرداد۹۶مریم رجوی طی فراخوانی به جامعه بینالمللی گفت:
«بربریت افسار گسیخته در قرن بیست و یکم، جامعه جهانی را در برابر یک آزمایش بزرگ قرار داده است که آیا به ارزشهای جهانشمول حقوقبشری وفادار است یا آن را قربانی ملاحظات اقتصادی و سیاسی میکند. نظام ولایتفقیه ننگ بشریت معاصر است، باید از جامعه جهانی طرد شود و شورای امنیت ملل متحد تصمیمات ضروری برای محاکمه سران آن بهخاطر جنایت علیه بشریت از جمله اعدام ۱۲۰هزار زندانی سیاسی اتخاذ نماید.»
۱۷مرداد۹۶ـ پیام مریم رجوی به کنفرانس «اقدامات بینالمللی برای اجرای عدالت در مورد قتلعام زندانیان سیاسی در سال۶۷»
در یک کنفرانس پارلمانی در مجلس عوام انگلستان شماری از نمایندگان هر دو مجلس از احزاب اصلی این کشور، و وکلای برجسته از کمیته حقوقبشر و کانون وکلای انگلستان و ولز، قتلعام ۳۰۰۰۰زندانی سیاسی در سال ۶۷با حکم خمینی را محکوم کردند و ضمن فراخواندن دولت انگلستان به اعلام این قتلعام بهعنوان جنایت علیه بشریت، از کمیساریای عالی حقوقبشر سازمان و گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در مورد ایران خواستار تشکیل یک کمیته تحقیق بینالمللی برای رسیدگی به این جنایت و کشاندن مسئولان این قتلعام به پای میز عدالت شدند.
سخنرانان از احزاب مختلف همچنین خواستار اتخاذ اقدامات عملی ضروری از سوی دولت انگلستان شدند تا به مصونیت کسانی که این جنایت هولناک را مرتکب شدهاند، پایان داده شود.
در این کنفرانس، همچنین خانوادههای قربانیان و زندانیانی که خود شاهد قتلعام بودند، مشاهدات خود را درباره قتلعام عزیزان خود و زندانیان سیاسی را بیان کردند که حاضران را بهشدت تحت تأثیر قرار داد.
مریم رجوی رئیسجمهور برگزیده مقاومت در یک پیام ویدئویی به کنفرانس، ضمن قدردانی از تلاشهای نمایندگان و شخصیتهای سیاسی بهخاطر حمایت از مردم و مقاومت ایران گفت: «تغییر در ایران و رسیدن به یک ایران آزاد و پایان دادن به تروریسم و بنیادگرایی ناشی از این رژیم در دسترس است».
مریم رجوی درباره کارزار دادخواهی خون شهیدان قتلعام ۶۷گفت: «کشتار ۶۷، دیگر موضوعی محدود به خانوادههای قربانیان نیست، این یک زخم عمیق در قلب جامعه ایران است و دیگر نمیتوان آن را نادیده گرفت.
فشار افکار عمومی برای حسابرسی، آخوندها را در بنبست قرار داده و هر دو جناح بهطور ناموفق تلاش میکنند که این جنبش را سرکوب یا مهار کنند.»
مریم رجوی در این پیام، دولت انگلستان را فراخواند که از مقامات رژیم ایران، بهخاطر جنایت علیه بشریت، حسابرسی کرده و اقدامات لازم برای قرار دادن عاملان قتلعام ۶۷در مقابل عدالت، انجام دهد.
۲۱مرداد۹۶ـ دیدار هیأت عالیرتبه سنای آمریکا با مریم رجوی و مجاهدین در تیرانا
مریم رجوی ـ دیدار هیأت عالیرتبه سنای آمریکا ـ ۲۱مرداد ۱۳۹۶
مریم رجوی در این دیدار بر ضرورت اخراج سپاه پاسداران و شبهنظامیان مزدور آن از سوریه، عراق و سایر کشورهای منطقه، اتخاذ تدابیر فوری برای حسابرسی از این رژیم بهخاطر اعدامهای گسترده بهویژه قتلعام ۳۰هزار زندانی سیاسی در سال ۶۷و تحقیقات مستقل درباره این جنایت بزرگ علیه بشریت و سپردن مسئولان آن به عدالت، تأکید کرد.
استقبال مریم رجوی از تصویب قطعنامه محکومیت نقض حقوقبشر در ایران در کمیته سوم ملل متحد
مریم رجوی، ضمن استقبال از تصویب شصت و چهارمین قطعنامه محکومیت نقض حقوقبشر در ایران که توسط کمیته سوم ملل متحد به تصویب رسید، گفت:
«اکنون زمان آن است که جامعه بینالمللی و بهویژه شورای امنیت ملل متحد به اقدامهای مؤثر و عملی علیه فاشیسم دینی حاکم بر ایران بهخاطر نقض وحشیانه و سیستماتیک حقوقبشر در ایران بهویژه اعدامهای وحشیانه، جمعی و خودسرانه دست بزند».
مریم رجوی، با اشاره به فراخوان قطعنامه «برای ایجاد روند حسابرسی موارد جدی نقض حقوقبشر از جمله مواردی که ارگانهای قضایی و امنیتی در آنها نقش داشتهاند» و «خاتمهدادن به مصونیت از مجازات برای عاملان این نقضها»، گفت:
«بالاترین مصداق نقض جدی حقوقبشر، قتلعام زندانیان سیاسی در سال ۱۳۶۷است که تمامی ارگانهای رژیم آخوندی و سران آن از خامنهای تا رئیسجمهور، دستگاه قضاییه و مجلس آخوندی و بالاترین مقامات دستگاه امنیتی و اطلاعاتی رژیم، در آن دست داشته و از آن دفاع میکنند و تاکنون از هر مجازاتی مصونیت داشتهاند. از این رو تحقیق پیرامون این جنایت بزرگ علیه بشریت و محاکمه مسئولان آن یک آزمایش بزرگ در مقابل جامعه جهانی است».
۲۷مرداد۹۶ـ پیام مریم رجوی به نمایشگاه یادبود شهیدان قتلعام ۶۷در پاریس
در تاریخ ۲۷مرداد۹۶نمایشگاهی بهمنظور یادبود قتلعام ۳۰هزار زندانی سیاسی در سال ۶۷در شهرداری منطقه ۱پاریس برگزار شد.
شماری از شهرداران فرانسوی، و شخصیتهای سیاسی و همچنین گروههایی از شهروندان فرانسوی از این نمایشگاه بازدید و دفتر یادبود شهیدان قتلعام ۶۷را امضاء کردند.
سخنرانان در این نمایشگاه ضمن محکوم کردن این جنایت بزرگ، بهمثابه جنایت علیه بشریت، خواستار تشکیل کمیته تحقیق بینالمللی توسط سازمان ملل و محاکمه سران رژیم و عاملان این قتلعام شدند.
سخنرانان تأکید کردند که موضوع حقوقبشر باید در کانون سیاست غرب در رابطه با ایران قرار بگیرد. و از ملل متحد، اتحادیه اروپا و آمریکا خواستند نقض وحشیانه و سیستماتیک حقوقبشر در ایران و مجازات مسئولان این جنایات بهویژه قتلعام ۶۷را در دستور کار خود قرار دهند.
رئیسجمهور برگزیده مقاومت، طی پیامی به شرکتکنندگان در نمایشگاه قتلعام ۶۷در شهرداری منطقه یک پاریس، که توسط خانم سروناز چیت ساز مسئول کمیسیون زنان شورای ملی مقاومت ایران قرائت شد با یادآوری چشمپوشی کشورهای غربی بر قتلعام ۳۰۰۰۰زندانی سیاسی و پیامدهای سیاست مماشات با رژیم آخوندی بر استمرار جنایات این رژیم در داخل و صدور تروریسم و بنیادگرایی به منطقه گفت:
«خوشبختانه از سال گذشته، جنبش دادخواهی قتلعامشدگان در ایران، گسترش یافته. امروز حتی جوانانی در میهن ما به دادخواهی شهیدان برخاستهاند که بعد از قتلعام بدنیا آمدهاند.»
مردم ایران خواهان پاسخگویی و خاتمهدادن به مصونیت مسئولان قتلعام از مجازات هستند. این به اصلیترین مطالبه سیاسی مردم ایران از رژیم آخوندی تبدیل شده است.
خانم مریم رجوی افزود: «جنبش دادخواهی توانست در داخل ایران آخوندها را در تنگنای سختی بگذارد. خامنهای میخواست یک عضو کمیسیون مرگ در قتلعام ۶۷را رئیسجمهور رژیم کند، اما جنبش دادخواهی در جامعه ایران او را به شکست کشاند».
خانم مریم رجوی افزود: «ما از کمیسر عالی حقوقبشر میخواهیم یک کمیسیون مستقل تحقیق در مورد این قتلعام تشکیل دهد. شورای امنیت ملل متحد باید با تشکیل یک دادگاه ویژه، یا ارجاع موضوع به دادگاه جنایی بینالمللی، ترتیبات محاکمه مسئولان این جنایت بزرگ که همچنان در مناصب کلیدی در رژیم ایران هستند را فراهم کند.
من از همه دولتها میخواهم که روابط و معاملات خود با استبداد مذهبی حاکم بر ایران را به توقف اعدام و شکنجه مشروط کنند.
و از همه مدافعان آزادی و حقوقبشر در فرانسه و جهان میخواهم که برای پیشبرد این جنبش، بهیاری مقاومت ایران بیایند و خواستار یک تحقیقات مستقل و قراردادن مسئولان قتلعام در مقابل عدالت شوند.
«او (خمینی) میخواست برای حفظ حکومت خود جنبش مقاومت را ریشهکن کند، میخواست کاری کند که دیگر هیچکس فکر تغییر و آرزوی آزادی را بهذهن خود هم راه ندهد و تمام این هدفها را در نابودی هر چه سریعتر مجاهدین و همه کسانی یافته بود که بر سر آرمان آزادی استوار بودند.
اما در مقابل این شقاوت بیسابقه، مجاهدین، هزار هزار سر دارها را از خود بلند کردند، در وجدان تاریخی ملت ایران سوگند مجسم وفاداری بهآزادی شدند، و تاریخ ایران را با اسطورهٔ تسلیم ناپذیری خود روشنایی و امید بخشیدند.
بله خونهای مجاهدین و مبارزین آرمانخواه هرگز از جوشش باز نمیماند و در تمام این سالیان، روح عصیان و اعتراض جامعه ایران در پیکار با رژیم ولایتفقیه بوده است.
درودهای بیپایان به همه زندانیان قتلعام شده سال ۶۷که از لحظةی که در اتاقهای بازجویی گفتند بر سر موضع خود علیه ولایتفقیه و برای آزادی ایستادهاند تا همین امروز نبرد و پیکارشان رژیم آخوندی را درهم میکوبد.
نامهای آنها را خمینی پنهان کرد اما نام آورترین زنان و مردان تاریخ معاصر ایراناند.
مزارهایشان را مخفی کردهاند اما حاضرترین و آشکارترین وجود رزمنده ملت ایراناند.
و سالهاست بر سر دار رفتهاند اما سرود سرخ آزادی بر زبان آنها جاری است».
قسمتی از پیام مریم رجوی به مناسبت سالگرد قتلعام ۶۷ـ مرداد۹۶
۳۰مرداد۹۶ـ سخنرانی مریم رجوی در مراسم بیست ونهمین سالگرد قتلعام ۶۷در آلبانی
به مناسبت بیست ونهمین سالگرد قتلعام بیش از سی هزار شهید سربهدار که در برابر جلادان ولایتفقیه برعقیده و ایمانشان به آزادی و سرنگونی رژیم ولایتفقیه قهرمانانه ایستادند و سرفرازانه به شهادت رسیدند، یک گردهمایی در آلبانی برگزار شد.
مریم رجوی طی سخنانی در اجتماع مجاهدان آزادی به نقل قول پروفسور آلن درشویتز حقوقدان صاحبنام آمریکا گفت:
«اشرفیها متمرکزترین گروه شاهدان جنایتهای رژیم ایران در دنیا هستند و خواستار آن شد که جهان باید از این شاهدان حفاظت کند.»
مریم رجوی افزود:
«حکم این کشتار هولناک را خمینی صادر کرد. همان روزها، او در پاسخ به اعتراض جانشین وقت خود، منتظری، نوشت: مسئولیت شرعی این حکم با من است و آرزو کرد که مجاهدین نابود شوند. حالا او لعنت مجسم تاریخ است و مجاهدین شعلههای امیدند و الهامبخش آزادی.»
مریم رجوی با تأکید بر سنت ایستادگی شهیدان بر آرمان خود گفت:
«جنبش ما به این دلیل ماندگار و رویان است که بر سر موضع آزادی مردم ایران ایستاده است. ایستاده است ایستاده است ایستاده است.
آینده ایران و آزادی مردم ایران، از همین راه بهدست میآید: از راه سرموضع بودن. یعنی پرچم سرنگونی خلافت ارتجاعی را در اهتزاز نگهداشتن و قیمت آن را پرداختن.»
مریم رجوی در ادامه با یادآوری جملات کوتاه و آخرین پیامهای شهیدان قتلعام گفت:
«این کارزار برای گسترش مقاومت و نبرد، برای به زیر کشیدن استبداد مذهبی و تحقق آزادی، دموکراسی و برابری است.
به همه به پا خاستگان علیه رژیم ولایتفقیه درود میفرستیم. از همین جا به زندانیان سیاسی ایران سلام میکنیم بهویژه زندانیان سیاسی در زندان گوهردشت که در این روزها به اعتصاب غذا دست زدهاند، درود بهعزم و مقاومت همه آنها.
یقین دارم که رژیم ولایتفقیه با قیام و مقاومت مردم ایران و با ارتش آزادی و هزار اشرف سرنگون خواهد شد.»
۲۰شهریور۹۶پیام مریم رجوی به گردهمایی و تظاهرات در میدان انولید پاریس
به مناسبت آغاز هفتادمین سال تصویب اعلامیه جهانی حقوقبشر در مجمع عمومی ملل متحد و همزمان با برگزاری اجلاس بینالمللی «تغییرات آب و هوا» در پاریس، هموطنان آزاده و اشرفنشانها بهنمایندگی از مردم در زنجیر ایران، یک گردهمایی و تظاهرات در پاریس برگزار کردند.
در تظاهرات پاریس، هموطنان آزاده، خروش حقطلبی مردم ایران برای تحقق آزادیهای بنیادین، و استقرار یک جمهوری آزاد و دموکراتیک بر پایه جدایی دین و دولت را به گوش جهانیان رساندند.
در این تظاهرات شماری از شخصیتهای برجسته سیاسی اروپایی و فرانسوی و شهرداران و منتخبان مردم فرانسه و مدافعان حقوقبشر، شرکت داشتند و درباره جنایات ضدانسانی دیکتاتوری آخوندی و حمایت از مقاومت مردم ایران برای آزادی سخنرانی کردند
سخنرانان همچنین ضمن حمایت از جنبش دادخواهی قتلعام ۳۰۰۰۰زندانی سیاسی، بر تشکیل هیأت تحقیق بینالمللی برای محاکمه آمران و عاملان جنایت علیه بشریت در جریان قتلعام ۶۷تأکید کردند.
مریم رجوی طی پیامی به ایرانیان و یاران مقاومت درود فرستاد و عزم آنان را ستود. او همچنین گفت:
«خمینی و همدستان او، حاکمیت خود را با کشتن آزادیها آغاز کردند، حکومت خود را بر خون مجاهدان و مبارزان ایران و قتلعام شدگان سال ۶۷بنا کردند. و پا بهپای آن کشتار و تخریب را در همه عرصهها گسترش دادند. انحطاط آموزش و فرهنگ و هنر، فروپاشی اقتصاد، تخریب محیطزیست و جنگ و تروریسم علیه همسایگان.
این تجربه ۳۸سال گذشته ایران است: ولایتفقیه در تمامیت خود یعنی انهدام و انحطاط فزاینده.»
مریم رجوی در خاتمه از دولتهای غرب خواست که رابطه و معامله با این رژیم را به توقف شکنجه و اعدام در ایران مشروط سازند و برای توقف برنامه موشکی این رژیم و اخراج سپاه پاسدران و گروههای شبهنظامیاش از کشورهای منطقه به تدابیر لازمالاجرا را در پیش بگیرند.»
۲۷آذر۹۶ـ مریم رجوی ـ فراخوان به تشکیل کمیسیون تحقیق ملل متحد پیرامون قتلعام ۶۷و محاکمه قاتلان
مریم رجوی طی پیامی با اشاره به فراخوان قطعنامه «برای ایجاد روند حسابرسی جامع موارد جدی نقض حقوقبشر از جمله مواردی که ارگانهای قضایی و امنیتی در آنها نقش داشتهاند» و «خاتمهدادن به مصونیت از مجازات برای این نقضها» گفت:
«مهمترین مصداق نقض جدی حقوقبشر، قتلعام زندانیان سیاسی در سال ۱۳۶۷است که سران این رژیم و مشخصاً خامنهای تا دستگاه قضاییه و بالاترین مقامات دستگاه امنیتی و اطلاعاتی در آن دست داشته و از آن دفاع میکنند و تاکنون آنها را از تحمل هر مجازاتی مصون نگهداشتهاند. از این رو تحقیق پیرامون این جنایت بزرگ علیه بشریت و محاکمه مسئولان آن، یک آزمایش بزرگ در مقابل جامعه جهانی است».
بیانیه مریم رجوی در آغاز هفتادمین سال تصویب اعلامیه جهانی حقوق بشر
مریم رجوی ـ جنبش دادخواهی در آغاز هفتادمین سال تصویب اعلامیه جهانی حقوق بشر
در آغاز هفتادمین سال تصویب اعلامیهٔ جهانی حقوقبشر، مریم رجوی طی بیانیهیی نوشت:
«جنبش دادخواهی قتلعام شدگان که در دو سال اخیر رو به گسترش نهاد، از اراده ملت ایران برای دستیابی بهآزادی و حقوقبشر جوشیده است. این جنبش، فراتر از خونهای بهناحق ریخته سربداران سال ۶۷، بنیاد رژیم حاکم را هدف قرار داده که بر کشتار و انهدام و نیروی مخالف متکی است. هم از اینرو، اعتلای این جنبش جلوه دیگری از پایان کار رژیم ولایتفقیه و حتمیت سرنگونی آن است.»
خانم رجوی با یادآوری شمهیی از یورش فاجعهبار ولایتفقیه به تمام شئون حقوقبشر ایران بر تعهدات مقاومت ایران برای ورق زدن این صفحهٔ تاریک تاریخ ایران پای فشرد و از جمله گفت:
«مردم ایران، گذشته از محرومیت از بسیاری حقوق خود، همچنین از حق مطلع شدن از اسامی فرزندان شهید خود در قتلعام سال ۶۷و بسیاری از اعدامهای دهه ۱۳۶۰از حق اطلاع یافتن از نشانی مزارهای جمعی آنها محروماند.
از هنگام قتلعام، هر زمان که نشانهیی از یک مزار جمعی توسط خانوادههای شهیدان کشف شده، رژیم ولایتفقیه به تخریب یا پوشاندن آن با بتونریزی یا احداث ساختمان دستزده است.»
خانم مریم رجوی اضافه کرد:
« مقاومت ایران که برای برقراری آزادی، برابری و دموکراسی در ایران و برپایی یک جمهوری بر اساس جدایی دین و دولت مبارزه میکند، بر تعهد خود مبنی بر احیای حقوقبشر ایران، لغو حکم اعدام پس از سرنگونی رژیم ولایتفقیه و پایبندی کامل به «اعلامیه جهانی حقوق بشر»، «میثاق بینالمللی حقوق مدنی و سیاسی»، «معاهده ضدشکنجه» و «معاهده حذف کلیه اشکال تبعیض علیه زنان»، و همچنین ایجاد یک نظام قضایی مدرن، مبتنی بر احترام به اصل برائت، حق دفاع، حق دادخواهی، حق برخورداری از محاکمه علنی و استقلال کامل قضات تأکید میکند.»
«حکم این کشتار هولناک را خمینی صادر کرد. همان روزها، او در پاسخ به اعتراض جانشین وقت خود، منتظری، نوشت: مسئولیت شرعی این حکم با من است و آرزو کرد که مجاهدین نابود شوند. حالا او لعنت مجسم تاریخ است و مجاهدین شعلههای امیدند و الهامبخش آزادی.
...
جنبش ما به این دلیل ماندگار و رویان است که بر سر موضع آزادی مردم ایران ایستاده است. ایستاده است ایستاده است ایستاده است.
آینده ایران و آزادی مردم ایران، از همین راه بهدست میآید: از راه سرموضع بودن. یعنی پرچم سرنگونی خلافت ارتجاعی را در اهتزاز نگهداشتن و قیمت آن را پرداختن».
از سخنان مریم رجوی در مراسم بیست ونهمین سالگرد قتلعام ۶۷در آلبانی
۲۳و ۲۴دی۹۶ـ بررسی جنبش دادخواهی در اجلاس میاندورهیی شورای ملی مقاومت ایران
مریم رجوی ـ اجلاس میاندورهیی شورای ملی مقاومت در روزهای ۲۳و۲۴دی
طی روزهای ۲۳و ۲۴دی۹۶اجلاسیه میاندورهای شورای ملی مقاومت ایران برگزار شد. در این اجلاسیه، سیاستها و فعالیتهای مقاومت سازمانیافته و نقش آن در سمت و سو دادن به خیزشهای اجتماعی مورد بررسی قرار گرفت؛ کارزارهایی چون جنبش دادخواهی قتلعام زندانیان سیاسی در سال ۶۷، تحریم نمایش انتخابات با شعار«نه جلاد نه شیاد»؛ مقابله بیوقفه و افشای مستمر موج اعدامها بهمثابه ابزار ارعاب عمومی؛ افشای مستمر و مستند لشکر کشیهای نظامی و گسیل شبهنظامیان ولیفقیه به کشورهای منطقه؛ و بهویژه افشای عملکرد ضدایرانی و تبهکارانه سپاه پاسداران و تلاش برای لیستگذاری این اهرم اصلی حافظ نظام ولایت فقیه، که بر اقتصاد کشور نیز چنگ انداخته است.
ادامه دارد...